Първоначално изпратено от Julius_BG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеЯвно не е сделка. И преди и сега са по 2....
Аз си ги взех на номинал 200 долара, продавам ги двойно?
За заем - нямам предвид да ставаш лихвар!
(от това по-гнусно надали има)
Говоря ти ако видиш бизнес с потенциал - да се включиш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Най-добрият ми приятел от следването и съквартирант още от тогава започна да работи лихвар и подобни. Сега има около 10 пъти повече имоти от мен...
Но това не е за мен....Всеки решава как да изкарва парите си....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТочно тия години имах една позната - бачкаше в чейндж бюро и ѝ бях казал за какво да дебне.
Веднъж ѝ попаднаха (не знам откъде и как) цяла пачка двудоларови банкноти. Естествено веднага ги взех.
По принцип са по-редки - последната емисия е 1976 г. (по случай 200 год. от подписването на независимостта им). На гърба е нарисувано подписването на декларацията на независимостта, отпреде е Томас Джеферсън.
Та тогава всяка банкнота вървеше по 3 долара - нумизматите ги търсеха и събираха!
А както бяха в пачка - немачкани, успях да ги шитна двойно!?
Ееех, времена, времена....
Хехе - сега погледнах - вървят по 8 кинта!
https://www.olx.bg/d/ad/sasch-bankno...6d34d;promoted
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
Демек банката ти е отказала.Чувам че вече оценките били ниски и трябва повечко самоучастие.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение98 ма съм носил 100х долара в един сак, влизам в да обменям онези ми затварят и заключват вратата. обменям парите и по пачките по сложили неправилните левчета .След малко аргументи върнаха доларите и се извиниха !
ПП 200к евро в кюлчета и монетки са едно малко сакче. Даже ако са малко монетките може и в якето .
Веднъж ѝ попаднаха (не знам откъде и как) цяла пачка двудоларови банкноти. Естествено веднага ги взех.
По принцип са по-редки - последната емисия е 1976 г. (по случай 200 год. от подписването на независимостта им). На гърба е нарисувано подписването на декларацията на независимостта, отпреде е Томас Джеферсън.
Та тогава всяка банкнота вървеше по 3 долара - нумизматите ги търсеха и събираха!
А както бяха в пачка - немачкани, успях да ги шитна двойно!?
Ееех, времена, времена....
Хехе - сега погледнах - вървят по 8 кинта!
https://www.olx.bg/d/ad/sasch-bankno...6d34d;promoted
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеАми то затова се диверсифицира.
Не набиваш всичко само на 1 място - без значение злато, тухли или каквото там.
Ако имаш достатъчно излишни - влагаш в бизнеси, търсиш компании с потенциал, даваш заем, ставаш съдружник и т.н. и т.н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Очаквах това професионално включване.
Радев,ама този сценарий Митко го е проиграл забележи 3 пъти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Правили са опит да ти бутнат ,,кукла". Натупа ли ги дееа мошениците кирливи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеПП Не знам колко ясно да го напиша - няма инструмент, който дългосрочно да бие инфлацията / разбирай за десетилетия/ . Ако си гъвкав и с голям...... може да менкаш нещата по периоди. Всичко има период над инфлацията....
ПП2 Ако аз съм меринджея на фонда как мислиш кое ще гоня - твоята доходност или моят бонус ?
Не набиваш всичко само на 1 място - без значение злато, тухли или каквото там.
Ако имаш достатъчно излишни - влагаш в бизнеси, търсиш компании с потенциал, даваш заем, ставаш съдружник и т.н. и т.н.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
98 ма съм носил 100х долара в един сак, влизам в да обменям онези ми затварят и заключват вратата. обменям парите и по пачките по сложили неправилните левчета .След малко аргументи върнаха доларите и се извиниха !
Не ми трябват такива емоции вече... одъртях....:-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
98 ма съм носил 100х долара в един сак, влизам в да обменям онези ми затварят и заключват вратата. обменям парите и по пачките по сложили неправилните левчета .След малко аргументи върнаха доларите и се извиниха !
ПП 200к евро в кюлчета и монетки са едно малко сакче. Даже ако са малко монетките може и в якето .Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Да това не е чак толкова лош вариант като цяло съгласен съм. Има някои ползи /Но е много далеч от инфлацията като краен резултат.
А всъщност ако се загледаш в резултатите ще видиш, че по-високорисковите се представят по-лошо от балансираните и нискорисковите в дългосрочен план.... На чак толкова отдавна, но и аз съм ги гледал :-)
Но хич не се справят зле с инфлацията. Недей да съдиш само на база последните 1-2 години защото има достатъчно ситуации (войни, ковиди), които временно изкривяват положението. В дългосрочен план 10+ години нещата се наместват.
А и то не е въпросът да набиеш всичко вътре!
Разпределяш - тук, там...
По-умно ли е да набиеш всичко в имоти?!?!?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
За да избягаш трябва да има къде да отидеш, а единствената поне за мен са индексите в точният момент и при наличие на доверени посредници и административни облекчения на неяснотите по данъчната част.....
И Като пример пак златото - то е добра опция за няколко години не повече. А и не ми се мисли как се съхранява злато на стойност люкс апарт, как се купува и продава.... Представяш ли си да тръгнеш с монетки за 200К евро по улиците , за да го продадеш или да го закараш до трезора.....аз не бих направил това никога макар и да имам много близки с оръжие /законно и не/ и т.н.....
Ключът е в детайлите....:-)
ПП 200к евро в кюлчета и монетки са едно малко сакче. Даже ако са малко монетките може и в якето .Last edited by pa4anga; 27.03.2022, 23:16.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеАйде консервативния с лекота не бие баш инфлацията (подсилих леко за драматизъм) но се представят достатъчно добре. Балансираните - съвсем добре! Има комбинирани продукти със застрахователни + инвестиционни компоненти и от теб зависи на кое ще дадеш по-голям приоритет. Ако застрахователната компонента е по-голяма (тогава доходността е по-ниска), но сигурността е по-висока, защото по-големия % от инвестициите е в облигации примерно. Ако пък недай Боже през периода ти се случи нещо - бенефициента получава по-голяма сума. Ако няма застрахователно събитие - си получаваш натрупаното в края на периода.
Ако пък инвестицията те вълнува повече - залагаш на по-рискова политика, портфейла е разпределен по съвсем различен начин, но хубавото е, че чрез определени фондове получаваш достъп и можеш да инвестираш в компании, до които иначе трудно би имал достъп (или изобщо не би имал) ако играеш като физическо лице през някой от стандартните посредници като Карол напр, .... Но в този случай застрах. комп. е по-ниска и ако през периода имаш загуба на трудоспособност или прочее - получаваш по-малко отколкото в горния сценарий, но пак е с натрупването през периода.
Това са дългосрочни вложения - от 10 год. нагоре. За първи път работих с такива продукти далечната вече 2001 - а тогава в Бг култура за такива съвсем нямаше.
А всъщност ако се загледаш в резултатите ще видиш, че по-високорисковите се представят по-лошо от балансираните и нискорисковите в дългосрочен план....
На чак толкова отдавна, но и аз съм ги гледал :-)
ПП Не знам колко ясно да го напиша - няма инструмент, който дългосрочно да бие инфлацията / разбирай за десетилетия/ . Ако си гъвкав и с голям...... може да менкаш нещата по периоди. Всичко има период над инфлацията....
ПП2 Ако аз съм меринджея на фонда как мислиш кое ще гоня - твоята доходност или моят бонус ?Last edited by pesimist4o na kvadrat; 27.03.2022, 23:13.
Коментар
Коментар