Първоначално изпратено от Julius_BG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Е колко да са сигурни банковите сейфове, в русия вече посегнаха на тях, след като им национализираха валутните влогове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Е колко да са сигурни банковите сейфове, в русия вече посегнаха на тях, след като им национализираха валутните влогове.
Не е много добра новина определено! ( Песимиста сега съвсем няма да може да заспи ) - хах.
Да се надяваме, че няма да изберем някой наш Путин, който да тръгне да се репчи на комшиите.
То нямаме и с к'во, ама знае ли чиляк!Last edited by Julius_BG; 28.03.2022, 09:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеОт какъв зор ще се разхождаш по улиците - ти добре ли си? Не е нужно изобщо да го изнасяш.
Не знам как върви златото в момента, ако грама е 100 лв. - значи 1 кюлче е 100 хил. лв.
Купуваш две кюлчета, наемаш си сейф в БНБ и изобщо не излизаш от никъде.
Идва момента - решаваш да продадеш - пак там си извършваш обмяната и толкоз.
А и сградата на банката все си мисля, че е по-устойчива от обикновените курници.
p.s. Да не помислиш сега, че те карам да купуваш злато.
Или оня анимационен герой Мики Миков сега и това може да реши - че съм брокер към Бнб-то.
https://www.bnb.bg/AboutUs/AUCustome...ault/index.htm
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеИ Като пример пак златото - то е добра опция за няколко години не повече. А и не ми се мисли как се съхранява злато на стойност люкс апарт, как се купува и продава.... Представяш ли си да тръгнеш с монетки за 200К евро по улиците , за да го продадеш или да го закараш до трезора.....аз не бих направил това никога.....
Не знам как върви златото в момента, ако грама е 100 лв. - значи 1 кюлче е 100 хил. лв.
Купуваш две кюлчета, наемаш си сейф в БНБ и изобщо не излизаш от никъде.
Идва момента - решаваш да продадеш - пак там си извършваш обмяната и толкоз.
А и сградата на банката все си мисля, че е по-устойчива от обикновените курници.
p.s. Да не помислиш сега, че те карам да купуваш злато.
Или оня анимационен герой Мики Миков сега и това може да реши - че съм брокер към Бнб-то.
https://www.bnb.bg/AboutUs/AUCustome...ault/index.htm
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТакъв продукт ти дава възможност за инвестиране в компании, до които нямаш директен достъп.
Ти си определяш през акаунта на кой компонент какво теггло да му дадеш/
И това е само една от няколкото опции, не е нито единствената, нито основната.
Ти ако чакаш да станеш милионер по тоя начин (демек някой друг да те направи) - си объркал влака.
... ама какво да ти обяснявам.
Видяхме я твоята финансова грамотност.
Не правиш разлика м/у "базова валута" използвана при търговия и "резервна валута"!
p.s. И не - не съм брокерче. :-)
- 3 Харесвания
Коментар
-
https://trud.bg/%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D...8%D1%89%D0%B0/
Ужасът на нулевака, лихвите ... падат. Пак се отлага поевтиняването, тюх..
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
На 39 е Митко. Ако не беше взимал кредити Митко след 30 години в по- добро здраве ли щеше да е ?
Едно е да теглиш ипотека на 20 ,едно на 40 години,едно е да нямаш заеми на 50 или 60 ,друго е хомота да ти е на врата след 40 годишна възраст.
Заемите ,особено ипотека в късна възраст е едно бреме,което те мачка и психически ,не знам изобщо какви са ти плановете но след 50 ако още ще влачиш веригите на ипотеките дори нямам думи да опиша как би се чувствал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТакъв продукт ти дава възможност за инвестиране в компании, до които нямаш директен достъп.
Ти си определяш през акаунта на кой компонент какво теггло да му дадеш/
И това е само една от няколкото опции, не е нито единствената, нито основната.
Ти ако чакаш да станеш милионер по тоя начин (демек някой друг да те направи) - си объркал влака.
... ама какво да ти обяснявам.
Видяхме я твоята финансова грамотност.
Не правиш разлика м/у "базова валута" използвана при търговия и "резервна валута"!
p.s. И не - не съм брокерче. :-)
Ще ти е трудно да ми докажеш, че бори инфлация и то за много години (10)...
Наистина ли си вярваш?
Че и - хем щял да бори инфлация, хем да се застраховал...
Земи се скрий, че ставаш смешен!
Ако ще се застрахова - ще го направи, без да "бори инфлация", разбирачо...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
На 39 е Митко. Ако не беше взимал кредити Митко след 30 години в по- добро здраве ли щеше да е ?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
Сам си противоречиш.Ako си купил по равно и от 2те компании сега имаш 125% за 5 години без дивидентите.
Въпросът а че преди 5 години Амазон имала ли е счетоводните резултати за 270% ръст ? Или пък пе/рои квото и да е на Ибм е било по-подходящо .... счетоводно ?
А всъщност реалността е , че има купища акции които имат определена цена в момента само поради модата, автоматите етф-и и меринджеите на фондове искащи бонусче.... Накратко у целата работа нема здрава основа и икономическа/бизнес логика , а има Азарт.... :-)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Тоя няма нищо, иначе щеше да е получил и от разни такива:
https://newsroom.ibm.com/2021-11-03-...ion-of-Kyndryl
Статията какво променя. Ще мине ли на плюс с разните такива за последните 5 години или некой друг път ? все греда....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 28.03.2022, 01:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
Сам си противоречиш.Ako си купил по равно и от 2те компании сега имаш 125% за 5 години без дивидентите.
https://newsroom.ibm.com/2021-11-03-...ion-of-Kyndryl
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Винаги съм харесвал доброто ти чувство за хумор, като това в горният пост :-)
ПП Постфактум съм чувал за продукт и с 2000% доходност за 10 години.... Е има такива и с минус 100% за 10 години :-). Тези вторите са консервативните различни от тухла които бият с лекота инфлацията. Като те занулят по някое от разклоненията и инфлацията избЕгала :-)))))
ПП2 Няма продукт , който да може да бие инфлацията / реалната/ в дългосрочен план пораи социално-икономическо-пазарното устройство. Начина по който работи света/живота/бознеса около нас. Има някои неща които ще бият инфлацията прилично в 10-годишен план, за сметка на консервативните , които ще са под нея и за сметка на риска.
Това са обикновено неща в перспективни направления. Трябват 10-20 години на конкурентте да ги копират, подобрят или заместят с други интересни неща. И въпреки слабоумното стадо което оценява дадена компания на база маркетинга и в даден момент нещата отиват на нивото на инфлацията / реалната/
Ето 2 бързи примера илюстриращи горното.
За да поясня / днешните уmници сигурно не са чували кой е този динозавър/ първото е една от най-най ИТ компаниите в историята. Поне до преди 5 години беше притежател на най-многото патенти. Сега не знам как е.... Обаче , младежите я минават като колчета на слалом. Същото ги чака и тях след 20 години или по-рано....от някое настоящо бебе :-) Обаче понеже има 1000 бебета ...само 1 ще е качественото, а всичко друго клонящо към нула....
IBM Common Stock
131.35 USD-34.98 (-21.03%)past 5 years
Closed: Mar 25, 19:18 EDT • Disclaimer
After hours 131.30 −0.050 (0.038%)
Amazon.com, Inc.
3,295.47 USD+2,408.93 (271.72%)past 5 years
Closed: Mar 25, 19:58 EDT • Disclaimer
After hours 3,294.20 −1.27 (0.039%)
Всичките тези силни емоции се спестяват с тула на подходящо място....:–)
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар