Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Относно активите притежавани от хората е съвсем нормално те да са основно в имоти. Например в старата тема бях писал, че 90% + от притежанието на хората от ХК е точно имоти. Не София, а ХК ! Едно от топ световните инвеститорски места. И ся ако кажеш , ама то щото там имотиту много скъпо веднага ти казвам , че не е това причината защото всеки 1 можеше да продаде имота си и да излезе под наем още преди 20 години да речем. От доста години там няма наемна доходност над 2%. Продаваш апарта, бам на борсата и пей сърце, ама никой не иска. Едва около 5% от активите на хората са на борсата / или поне бяха, последните няколко години не съм гледал колко са точно/ . И само не ми пиши също, че са с ниска финансова и инвестиционна култура. Като вероятно е че точно там са на върха в тези области.
В същото време в Западното общество с 50% наематели няма как активите им да са в имоти. Как да са като не притежават нищо, нито пък имат кеша да притежават. Затва с малкото дето имат се пробват на босата и стават '''''инвеститори''''... Смех....Гледай какъв е резултата: примерно
STOXX Europe 600
407.68+19.08 (4.91%)past 5 years
А нали разбираш, че в това нещо освен частните инвеститори , основните невзимащи решения акционери са подстригани пенсионни фондове примерно. Виждаш ли цялата схема или трябва точка по точка да я обяснявам ? Бота има по-висока доходност от банковите му депозити за периода от това нещо.....
На този фон къде сме ние така наречените инвеститори ? Като изключим Дури, която е прилично напред останалите имаме по 1-2-5-10 макс 20 имота. Това е НИЩО и не сме никакви инвеститори. Единствено може да сме осигурили 1-2-3 посоления донякъде да имат малко по-спокоен живот. и донякъде предпазили се от инфлацията Само толкова.
Сега гледам проекти нови от истински инвеститори за по 100-200-500 апарта единият проект, а сигурно имат и други парцели. Това са инвеститорите. Те ще източат нашият кеш и ипотечният и после почват да рентят и стават Западните рентващи колоси. Къде бих бил да речем с 5 апарта в Мюних на фона на компания с 10 000 апарта ?
Та така . Какво да диверсифицирам като тези имоти са с цел семейството ми някога. Да купя 100 къщи полуразрушени по селата ли ? Ти пътуваш много, няма нещо което да те дърпа за 1 място. Сигурно може да си купуваш имоти на различни места по света / ще има по-добри от София доста/, но ние не можем и не искаме спрямо изходната ни семейна позиция. В чужбина бих купил имот само ако някое от децата ми реши да следва на мястото и пак не е сигурно.
Айде стига толкова, че днес писах повече от нужното :-)
Коментар