Първоначално изпратено от Minaiivan
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение
Ама тебе май всичките ти приятели са под наем. И тях си ги съветвал за мяу то, признай си. Пък тез дето са купили то направиха на върха на цените.
Нищо де
конкретно за този човек.
10 квартални магазина (бързооборотна стока) - 30тина човека персонал, стока за около 1.2-1.4 милки
без задължения към бюджета и доставчици... със собствена скромна логистика.
ако иска да купи тези 10 квартални точки - няма да му ги продадат или ще искат цена, която не е обоснована или трябва да се мести на купена локация, което е нова разработка на обекта...а и новите локации са на куци места...които тепърва ще се напълват.
тогава какво - ами върти си бизнеса, остават му по 25-30К на месец и си гледа работата и живота.
като се посъберат в строеж, но вече като инвеститор.
същия пример го гледам и в пъти по-голям търговец. Хора-стока-пари-логистика-локация - това им е водещото, а наема се плаща. Ако започнат да гледат точно това, което им е супер - първо не са гъвкави и второ такива цени им бият продавачите, че се обезсмисля гоненето да купиш търговския обект.
виж ако си кауфланд, лидл и била там играта е друга, но не говорим за подобни мега компании.
Last edited by bertram; 07.06.2025, 11:02.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ако имот , за който някой е склонен да плати 2К лв наем се пусне за продан на момента ще се повявят мераклии да платят 350-400К лв
работя с търговци и си обсъждаме.
преди 2-3 месеца обект нает от приятел беше пуснат за продан за 400К+ лв, а наемът му е 1000лв .. коментатърт му беше "на тази цена ми е скъп да го купя. по-добре да си плащам наема"
имаше го стреса от 1-2 огледа... но после нещата утихнаха...
той много добре знае колко пари изкарва, колко ще върже и тн и тн .. и не скача.
ако цената беше не 60К (по коефициента на на байлора), а 180К лева .. щеше вече да го е купил.
байлорчето си прави вятър
а новия хазяин може и не е ларш, като лордчето
и е спуснал наем от 2к
надявам се, си му казал за големото мяу
и да чака наеми от 2лв на квадрат
при продажна цена 6-800е
някъде около 2079-таLast edited by ratten; 07.06.2025, 00:10.препоръка е
Коментар
-
преди 2-3 месеца обект нает от приятел беше пуснат за продан за 400К+ лв, а наемът му е 1000лв .. коментатърт му беше "на тази цена ми е скъп да го купя. по-добре да си плащам наема"
Нищо де
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Бизнес се прави с пари. Ако някой не разполага със 120 000лв едва ли ще има възможност да плаща и 2000лв наем. Изобщо търговските имоти за наем са бита карта. Бизнеса се окрупнява. Концентрира капитал и е конкурентен. Да си под наем за бизнес е меко казано несериозно. От доста години гледам складове, магазини, гаражи, ателиета се преправят незаконно за жилища.
работя с търговци и си обсъждаме.
имаше го стреса от 1-2 огледа... но после нещата утихнаха...
той много добре знае колко пари изкарва, колко ще върже и тн и тн .. и не скача.
ако цената беше не 60К (по коефициента на на байлора), а 180К лева .. щеше вече да го е купил.
байлорчето си прави вятър
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Aз съм си харесал един търговски за 120 000 лв. Ако наема е под 2К, ще се откажа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеAз съм си харесал един търговски за 120 000 лв. Ако наема е под 2К, ще се откажа.
открай време казвам, че понижителите в тази тема са маскирани като повишители
за 20% (бруто) годишна доходност трябва да го 'работиш' ти обекта... но не мисля, че може да се справиш.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ockobocko Разгледай мнение
Да, ама то почти няма. То да търся, ама и бюджета ми е ограничен до пълен максимум 220,000 Евро. Просто гледам, че за тия пари и моето изискване, мога да си позволя само Овча Купел, Малинова Долина, Надежда, Дружба, Люлин, Хаджи Димитър и други крайни квартали. И Сякаш Овча Купел е най-добре. А и района много ми допадна около Метро Мизия.
Реално ако купя на дупка, така за 3 години ще съм и спестил още едни 30,000 - 40,000 Евро и ще взема по-малък ипотчен кредит.
Малко почвам да се отчайвам.
Иначе е вярен и коментара на bertram. Тия, скапаните апартаменти си стоят с месеци и лека полека все им вдигат цената с по няколко хиляди. Понеже нали следя в района. Също и съм попадал на сгради, където от 3-4 свободни изведнъж стават 5-6 свободни апартаменти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Ти нали уж не гледаше жилищни имоти и даже щеше да продадеш баня Мадара при цена 2000.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ockobocko Разгледай мнение
Да, ама то почти няма. То да търся, ама и бюджета ми е ограничен до пълен максимум 220,000 Евро. Просто гледам, че за тия пари и моето изискване, мога да си позволя само Овча Купел, Малинова Долина, Надежда, Дружба, Люлин, Хаджи Димитър и други крайни квартали. И Сякаш Овча Купел е най-добре. А и района много ми допадна около Метро Мизия.
Реално ако купя на дупка, така за 3 години ще съм и спестил още едни 30,000 - 40,000 Евро и ще взема по-малък ипотчен кредит.
Иначе е вярен и коментара на bertram. Тия, скапаните апартаменти си стоят с месеци и лека полека все им вдигат цената с по няколко хиляди. Понеже нали следя в района. Също и съм попадал на сгради, където от 3-4 свободни изведнъж стават 5-6 свободни апартаменти.
Не купувай на зелено, че много ядове ще береш. По-скоро може да се откажеш от гараж и паркомясто и да хупиш хубав апартамент.
Може да купиш апартамент за ремонт и да си го направиш по твои вкус. Те са по-евтини от новите строителства.
Има имотна истерия заради приемането на еврото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Търси готов апартамент и продължавай да търсиш.
Има голямо търсене и за това са останали все куци предложения. През 2008 г. лятото беше пак така.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ockobocko Разгледай мнениеЗдравейте,
За имота, който щях да купувам. Петък ходих на оглед, харесах го, моят брокер говори с техният брокер и се разбрахме да ходим Понеделник в офиса на Адрес за да подписваме стоп-капаро.
Изведнъж Понеделник сутринта, брокера от Адрес звъни на моят брокер и му казва, че клиента се е отказал да продава апартамента. Дали са го продали на друг и каква е причината не знам.
Ако някой се интересува, беше апартамент с АКТ16, 4-ти от 6 етажа, 110 кв. м. и 91 кв. м. чиста площ. Цена 220,000 Евро. На 5 Минути от Метро Мизия.
И така вече 3-ти месец се опитвам да намеря апартамент в района на Метро Мизия, като идеята е да е тиха уличка, а не булевард и да е на 7-8 минути пешеходно разстояние от метрото. Е проверил съм десетки сгради и стотици обяви и няма нищо, всичко масово продадено, или останали апартаменти с най-гадните разпределения и стаи, на първи и последен етаж.
Много е трудно моето търсене, че задължително търся едната спалня да е голяма, поне 16 кв. м.
Почвам да се чудя, да купувам нещо с разрешение за строеж, което вече дълбаят дупката и да чакам 3 години.
Има голямо търсене и за това са останали все куци предложения. През 2008 г. лятото беше пак така.
Коментар
-
Здравейте,
За имота, който щях да купувам. Петък ходих на оглед, харесах го, моят брокер говори с техният брокер и се разбрахме да ходим Понеделник в офиса на Адрес за да подписваме стоп-капаро.
Изведнъж Понеделник сутринта, брокера от Адрес звъни на моят брокер и му казва, че клиента се е отказал да продава апартамента. Дали са го продали на друг и каква е причината не знам.
Ако някой се интересува, беше апартамент с АКТ16, 4-ти от 6 етажа, 110 кв. м. и 91 кв. м. чиста площ. Цена 220,000 Евро. На 5 Минути от Метро Мизия.
И така вече 3-ти месец се опитвам да намеря апартамент в района на Метро Мизия, като идеята е да е тиха уличка, а не булевард и да е на 7-8 минути пешеходно разстояние от метрото. Е проверил съм десетки сгради и стотици обяви и няма нищо, всичко масово продадено, или останали апартаменти с най-гадните разпределения и стаи, на първи и последен етаж.
Много е трудно моето търсене, че задължително търся едната спалня да е голяма, поне 16 кв. м.
Почвам да се чудя, да купувам нещо с разрешение за строеж, което вече дълбаят дупката и да чакам 3 години.
Коментар
-
едни имоти седят на оферта и периодично им вдигат офертната цена
разбира се има и такива, които заминават, но загледаш ли определени райони няма как да не забележиш, че има имоти,които се продават от години и собственика само вдига цената, НО и не успява да продаде....
...предай поздрави на Копеле Бастардо и да ти актуализира инфотоLast edited by два_таралежа; 06.06.2025, 13:07.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеЦените на имотите в България, подобно на Хърватия, ще скочат до рекордни нива преди влизането в еврозоната
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylg...zonata-2582701
разбира се има и такива, които заминават, но загледаш ли определени райони няма как да не забележиш, че има имоти,които се продават от години и собственика само вдига цената, НО и не успява да продаде....това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
Коментар