Първоначално изпратено от Scotty
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение- и в двата случая са брутни заплатите, но да речем сега са по-брутни и си прав.
- каква грешка има в сметките? дават ли ипотеки за 30 год? дават. можеш ли да вземеш? ми можеш. защо да не го направиш!?
- и третата точка не си я обмислил. за теб 50% дълг е много. за банката до 70% или до определена сума остатък е ок. ако искаш може дори да си припомниш за последните 20 год, как са се променяли заплатите и как лихвите. да. може някой да остане без работа и непрекъснато се случва. забелязваш ли да се отразява на пазара?
За да илюстрираме нагледно - разлика в момента от около 600 лв в една вноска, на колко повече пари за кредит се равнява според теб? Например вместо 200 хил. евро заем, би могъл да изтеглиш за 250 хил. евро?
- Въпросът е, че срокът на ипотеките през годините се увеличава! Това също следва да се вземе предвид. Ако през 2008-ма е било стандарт да се тегли 20 годишен заем, то в момента върви към 30 години. Оскъпяването от това също би следвало да се калкулира, а в случая не се взема предвид!
- 50% дълг/доход е високо, не съм сигурен, че банките отпускат на 70% както ти твърдиш. Дай някъде официално изявление на някоя банка, че позволява до 70% съотношение дълг/доход. Аз съм сигурен, че такова няма.Last edited by Scotty; 28.03.2025, 12:00.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
възможно е
търговска война, нови планове за харчове, златото отива към 3100$ за унция - това е ясен индикатор за 'доверието' в големите икономики
тръгне ли хайпа всички си мислят, че ще е вечен... де да беше така
1. поскъпва
2. обезценява се
когато напечатаното влезе в икономиките какво става с цените на имотите:
1. Покачват се и тушират инфлацията
2. Поевтиняват съобразно желанията на некупилите
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten
догодина - мяу
търговска война, нови планове за харчове, златото отива към 3100$ за унция - това е ясен индикатор за 'доверието' в големите икономики
тръгне ли хайпа всички си мислят, че ще е вечен... де да беше така
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
пазара ВИНАГИ е в равновесна точка. има СИЛИ които местят равновесната точка. В имотите това са бамките и по точно достъпността до ипотека. Дебилщината на българина да купува непотребен имот и за неродените унуки не се е променила от столетия
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
След 10 години обаче гарамция ще има срив, и то с много сериозни размери
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
И кога в историята пазарът се намирал в "равновесна точка"? Това са мисловни мастурбации на виртуални търсачи на джи точки.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
няма значение
единственото нещо , което движи пазара извън равновесната му точка е дългът
има ли възможност да се трупа дълг - яхууу
наложи ли се да се свива дълът - мяууу
равновесното положение е когато собственият кеш движи пазра.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение
Абе, те изкупиха апартаментите в разпадащият се блок в Илинден.. Повече няма какво да коментирам
https://www.dnes.bg/a/63-sofiya/3947...a-zhiveeshtite
единственото нещо , което движи пазара извън равновесната му точка е дългът
има ли възможност да се трупа дълг - яхууу
наложи ли се да се свива дълът - мяууу
равновесното положение е когато собственият кеш движи пазра.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Така е, но все пак имай из на в пред и зад вид, че хубавото стрителство е кът, а и всеки иска по на широко и да се премести от панеляка в ново и т.н., с по-добър изглед, локация, та търсене ще има, вече на какви цени - ще видим. Удивителното е, че сега дори и копторите се продават, ама има пари народонаселението, угажда си, кво да правиш. Повече няма какво да коментирам
https://www.dnes.bg/a/63-sofiya/3947...a-zhiveeshtite
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
дай да видим от къде излизаш
може някой да му се влиза
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от termit Разгледай мнение
Не знам.За себе си съм решил и излизам.Схемата с имотите започва да се затормозява от липса на НУЖДАЕЩИ се клиенти,които търсят покупки за собственно ползване.Всеки с кеш е капарирал по няколко имота на зелено( с по 30%) и чака да продаде на „ипотекарите“ на АКТ16 с 300–500евро горница.Последните рязко намаляха.
може някой да му се влизапрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от termit Разгледай мнение
Не знам.За себе си съм решил и излизам.Схемата с имотите започва да се затормозява от липса на НУЖДАЕЩИ се клиенти,които търсят покупки за собственно ползване.Всеки с кеш е капарирал по няколко имота на зелено( с по 30%) и чака да продаде на „ипотекарите“ на АКТ16 с 300–500евро горница.Последните рязко намаляха.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
това е при добри външни условия, но не мисля, че ЕС може да изкара дълго без сериозна рецесия или нова дългова криза (едно от двете)Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
че къде? Ганя е доста проЗ и разбира само от имотяту - ок, не всичко ще е у нас, ще има НА Халкидикиту
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар