IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://news.bg/economics/zavedeniya...at-oborot.html

Отрезвяване..
    Няма мерки,няма и оборот...

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Никога НЯМА да се върнат. Щом може да се аутсорсне, значи може и от вкъщи.
      Виж 80% да ги съкратят от автоматизация може
      Ботич, дори и за телефонистите не е много оптимално от вкъщи. Това са хора които се занимават с общуване с крайни клиенти , често с проблеми и са нужни често консултации с шефчета и т.н. Можеш да ги правиш от вкъщи , ама трябва да звъниш и т.н. Всичко става по-бавно и сложно и най-важното е че ще се свърши по-малко като обем работа в сравнение с офиса поради комуникационни проблеми.
      Сега вече дали е по-изгодно намаленото количество работа свършена спрямо намаленият наем за работно място не знам / разхода е грубо 300-400 лева на калпак ако си в офиса за масовката предполагам/
      При програмистите е по-добре и по-може, но зависи от позицията, проекта и т.н.....
      И да автоматизирането на някои процеси ще се ускори след тези събития....
      Иначе е добре да си живееш на село, ама ремонта и у Видин е скъп, а цената на храната у мойто село е 50% по-скъпа от Лидъл....
      Last edited by pesimist4o na kvadrat; 05.04.2022, 19:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
        Айде стига фантазии. Колко от заетите у нас са с по 3-4-5 К заплата ? Само да не твърдиш , че у нас се изкарва повече от Германия, че Джонката 3 дни ще му излиза пяна от устата :-)))) Има частни случаи за ИТ-та. И аз имам такива приятели, но вече са започнали да ги връщат частично с ротация. До година ако няма нови вируси мнозинството ще ги върнат.... И да не ги върнат ще повторя че става въпрос за 1 % от заетите, айде да съм ларж нека да са 5% от заетите.... Касиерката от Лидл как ще ме обслужи от вкъщи ?!....:-)
        Лидълката е ясна.
        Но бъркаш, ако си мислиш, че са само програмисти и телефонисти.
        Знаеш ли и колко банкови служители (бек-офиси) също няма да се върнат, а ще си продължат хоум.
        Не знам дали са 5% или по-малко, но със сигурност няма всички да се върнат както преди - това е сигурно.
        Самите фирми като видят, че конкурентите им предлагат отдалечен достъп и няма да искат да си загубят персонала (и щат-не щат ще са донякъде принудени да предлагат доста по-гъвкав режим на работа).

Коментар

Айде стига фантазии. Колко от заетите у нас са с по 3-4-5 К заплата ? Само да не твърдиш , че у нас се изкарва повече от Германия, че Джонката 3 дни ще му излиза пяна от устата :-)))) Има частни случаи за ИТ-та. И аз имам такива приятели, но вече са започнали да ги връщат частично с ротация. До година ако няма нови вируси мнозинството ще ги върнат.... И да не ги върнат ще повторя че става въпрос за 1 % от заетите, айде да съм ларж нека да са 5% от заетите.... Касиерката от Лидл как ще ме обслужи от вкъщи ?!....:-)
          това пък касиерка.
          Слагаш си сам на лента продуктите, чекира ти ги с четец, плащаш с карта и си вземаш в торба опаковани БЕЗ НИКАКВИ ХОРА на каса.
          После ще направят и с роботи да зареждат и ще има 5 ИТ-та, 5 техническа поддръжка и 1 шеф на смяна (ака по 5 да покрият 24/7) за ВЕРИГА от 100+ МАГАЗИНИ
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
            Тия ги разправяй на баба ми.... Имам познати във Видин, Пловдив и Асеновград, които си остават по родните места. Фирмите им са си редуцирали офис-площите до 40% от преди пандемията и в момента там се помещава единствено представителната част (управители + търговци и 1-2 секретарки). Производствения персонал си е по родните места, а там с по 3-4-5 бинки заплати са си царе. И ако се случи в офиса да се съберат 60% от персонала /върнали се от командировки и прочее/ - бюрата почват да не достигат! и пак ги гонят!

Коментар

Ще се изненадаш колко бързо ще се променят нещата. 10К програмисти и 20К телефонисти, които са ок да са онлайн са 1% от заетите. Нещата с надомната работа са ок само по филмите. Представи си в 3-стаен апарт да ти тичат 2 деца онлайн цял ден и ти да да телефонистваш 100 пъти на ден....., освен това у нас чувството за отговорност не е много развито. Ако някой не то седи над главата и да те ръчка трудно се случват нещата....
              Ще минат първо на ротация и стъпка по стъпка след година 80% ще са в офиса. / ще останат някои/
              Не искам да давам публично примери от надомната работа на счетоводството например на Западни компании у нас, че са шокиращи....
              Никога НЯМА да се върнат. Щом може да се аутсорсне, значи може и от вкъщи.
              Виж 80% да ги съкратят от автоматизация може

Коментар

Юлка, това може само при НПО-тата да е така, ама и там се съмнявам.
                Нямам нито един приятел с бизнес който вече да не е върнал всички в офиса.... Хората може да предпочитат, ама бизнеса не плаща на работника да си готви мусака дома....и продуктивността я има за къщната работа, но поне у нас се оказа че за работната работа не е баш така....
                Тия ги разправяй на баба ми....
                Last edited by Julius_BG; 23.03.2023, 17:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение

С приятелите ти с бг бизнеса може и да е така, но при международните компании, които всъщност са сериозните офис наематели в София нещата не стоят баш така!
                  Ще се изненадаш колко бързо ще се променят нещата. 10К програмисти и 20К телефонисти, които са ок да са онлайн са 1% от заетите. Нещата с надомната работа са ок само по филмите. Представи си в 3-стаен апарт да ти тичат 2 деца онлайн цял ден и ти да да телефонистваш 100 пъти на ден....., освен това у нас чувството за отговорност не е много развито. Ако някой не то седи над главата и да те ръчка трудно се случват нещата....
                  Ще минат първо на ротация и стъпка по стъпка след година 80% ще са в офиса. / ще останат някои/
                  Не искам да давам публично примери от надомната работа на счетоводството например на Западни компании у нас, че са шокиращи....

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Има шанс до 5-10 години НИКОЙ ДА НЯМА ДЪЛГ. Може и 2 да са
                    Да това е вариант :-)

Коментар

Хахахаха , днес от рано си почнал :-) Гърция в следващите 100 години няма да си изплатят дълга, същото се отнася и за Южна Европа, Япония, САЩ .... мисля и Китай са така само не знам дали им е основно в юани или долари....
                      Има шанс до 5-10 години НИКОЙ ДА НЯМА ДЪЛГ. Може и 2 да са

Коментар

Юлка, това може само при НПО-тата да е така, ама и там се съмнявам.
                        Нямам нито един приятел с бизнес който вече да не е върнал всички в офиса.... Хората може да предпочитат, ама бизнеса не плаща на работника да си готви мусака дома....и продуктивността я има за къщната работа, но поне у нас се оказа че за работната работа не е баш така....
                        С приятелите ти с бг бизнеса може и да е така, но при международните компании, които всъщност са сериозните офис наематели в София нещата не стоят баш така!

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                          https://www.dnes.bg/balkani/2022/04/...comment-newest

Гърция изплати своя дълг към МВФ

Айде лихвите могат да се вдигат ,Гърците си платиха сметката
                          Хахахаха , днес от рано си почнал :-) Гърция в следващите 100 години няма да си изплатят дълга, същото се отнася и за Южна Европа, Япония, САЩ .... мисля и Китай са така само не знам дали им е основно в юани или долари....

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                            https://www.dnes.bg/balkani/2022/04/...comment-newest

Гърция изплати своя дълг към МВФ

Айде лихвите могат да се вдигат ,Гърците си платиха сметката
                            Каврък, стига си манипулирал, изплатили няколко милиарда а останали с няколко стотин милиарда заеми....

И ето от любимия ти мистър Блумбърг, ЕЦБ няма да вдига лихвите толкова бързо като ФР.
                            Красимира Паунина, изп. директор на Селект Асет Мениджмънт, "В развитие", 04.04.2022 г.

Коментар

Какви са тия 3-СТАЙНИ промоции с "чиста площ на имота 54.37кв.м."!?

То това и по категориите за 2-стаен се води маломерен........
                              Направо ви се чудя какво гледате ?!
                              Видно е че апарта е 2-стаен и дневната е преградена с резултата тъмна малка кухня/дневна и отделена спалня....
                              Творчество .... като мазето-кабинет-апартамент....

Коментар

Какви са тия 3-СТАЙНИ промоции с "чиста площ на имота 54.37кв.м."!?

То това и по категориите за 2-стаен се води маломерен........
                                Това са подробности... Трябва да гледаме глобално на нещата. Малко по-отгоре отгоре, да сме ларж, дето се вика! Ясно е, че дребнав и тесногръд човек няма да го купи този апартамент.

Това е апартамент за хора, които знаят какво искат, но нямат пари да си го позволят...

Коментар

Working...
                                X