Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Никога НЯМА да се върнат. Щом може да се аутсорсне, значи може и от вкъщи.
Виж 80% да ги съкратят от автоматизация може
Сега вече дали е по-изгодно намаленото количество работа свършена спрямо намаленият наем за работно място не знам / разхода е грубо 300-400 лева на калпак ако си в офиса за масовката предполагам/
При програмистите е по-добре и по-може, но зависи от позицията, проекта и т.н.....
И да автоматизирането на някои процеси ще се ускори след тези събития....
Иначе е добре да си живееш на село, ама ремонта и у Видин е скъп, а цената на храната у мойто село е 50% по-скъпа от Лидъл....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 05.04.2022, 19:02.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеАйде стига фантазии. Колко от заетите у нас са с по 3-4-5 К заплата ? Само да не твърдиш , че у нас се изкарва повече от Германия, че Джонката 3 дни ще му излиза пяна от устата :-)))) Има частни случаи за ИТ-та. И аз имам такива приятели, но вече са започнали да ги връщат частично с ротация. До година ако няма нови вируси мнозинството ще ги върнат.... И да не ги върнат ще повторя че става въпрос за 1 % от заетите, айде да съм ларж нека да са 5% от заетите.... Касиерката от Лидл как ще ме обслужи от вкъщи ?!....:-)
Но бъркаш, ако си мислиш, че са само програмисти и телефонисти.
Знаеш ли и колко банкови служители (бек-офиси) също няма да се върнат, а ще си продължат хоум.
Не знам дали са 5% или по-малко, но със сигурност няма всички да се върнат както преди - това е сигурно.
Самите фирми като видят, че конкурентите им предлагат отдалечен достъп и няма да искат да си загубят персонала (и щат-не щат ще са донякъде принудени да предлагат доста по-гъвкав режим на работа).
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Айде стига фантазии. Колко от заетите у нас са с по 3-4-5 К заплата ? Само да не твърдиш , че у нас се изкарва повече от Германия, че Джонката 3 дни ще му излиза пяна от устата :-)))) Има частни случаи за ИТ-та. И аз имам такива приятели, но вече са започнали да ги връщат частично с ротация. До година ако няма нови вируси мнозинството ще ги върнат.... И да не ги върнат ще повторя че става въпрос за 1 % от заетите, айде да съм ларж нека да са 5% от заетите.... Касиерката от Лидл как ще ме обслужи от вкъщи ?!....:-)
Слагаш си сам на лента продуктите, чекира ти ги с четец, плащаш с карта и си вземаш в торба опаковани БЕЗ НИКАКВИ ХОРА на каса.
После ще направят и с роботи да зареждат и ще има 5 ИТ-та, 5 техническа поддръжка и 1 шеф на смяна (ака по 5 да покрият 24/7) за ВЕРИГА от 100+ МАГАЗИНИНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТия ги разправяй на баба ми.... Имам познати във Видин, Пловдив и Асеновград, които си остават по родните места. Фирмите им са си редуцирали офис-площите до 40% от преди пандемията и в момента там се помещава единствено представителната част (управители + търговци и 1-2 секретарки). Производствения персонал си е по родните места, а там с по 3-4-5 бинки заплати са си царе. И ако се случи в офиса да се съберат 60% от персонала /върнали се от командировки и прочее/ - бюрата почват да не достигат! и пак ги гонят!
Коментар
-
Ще се изненадаш колко бързо ще се променят нещата. 10К програмисти и 20К телефонисти, които са ок да са онлайн са 1% от заетите. Нещата с надомната работа са ок само по филмите. Представи си в 3-стаен апарт да ти тичат 2 деца онлайн цял ден и ти да да телефонистваш 100 пъти на ден....., освен това у нас чувството за отговорност не е много развито. Ако някой не то седи над главата и да те ръчка трудно се случват нещата....
Ще минат първо на ротация и стъпка по стъпка след година 80% ще са в офиса. / ще останат някои/
Не искам да давам публично примери от надомната работа на счетоводството например на Западни компании у нас, че са шокиращи....
Виж 80% да ги съкратят от автоматизация можеНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеЮлка, това може само при НПО-тата да е така, ама и там се съмнявам.
Нямам нито един приятел с бизнес който вече да не е върнал всички в офиса.... Хората може да предпочитат, ама бизнеса не плаща на работника да си готви мусака дома....и продуктивността я има за къщната работа, но поне у нас се оказа че за работната работа не е баш така....Last edited by Julius_BG; 23.03.2023, 17:21.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение
С приятелите ти с бг бизнеса може и да е така, но при международните компании, които всъщност са сериозните офис наематели в София нещата не стоят баш така!
Ще минат първо на ротация и стъпка по стъпка след година 80% ще са в офиса. / ще останат някои/
Не искам да давам публично примери от надомната работа на счетоводството например на Западни компании у нас, че са шокиращи....
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Има шанс до 5-10 години НИКОЙ ДА НЯМА ДЪЛГ. Може и 2 да са
Коментар
-
Хахахаха , днес от рано си почнал :-) Гърция в следващите 100 години няма да си изплатят дълга, същото се отнася и за Южна Европа, Япония, САЩ .... мисля и Китай са така само не знам дали им е основно в юани или долари....Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Юлка, това може само при НПО-тата да е така, ама и там се съмнявам.
Нямам нито един приятел с бизнес който вече да не е върнал всички в офиса.... Хората може да предпочитат, ама бизнеса не плаща на работника да си готви мусака дома....и продуктивността я има за къщната работа, но поне у нас се оказа че за работната работа не е баш така....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.dnes.bg/balkani/2022/04/...comment-newest
Гърция изплати своя дълг към МВФ
Айде лихвите могат да се вдигат ,Гърците си платиха сметката
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.dnes.bg/balkani/2022/04/...comment-newest
Гърция изплати своя дълг към МВФ
Айде лихвите могат да се вдигат ,Гърците си платиха сметката
И ето от любимия ти мистър Блумбърг, ЕЦБ няма да вдига лихвите толкова бързо като ФР.
Красимира Паунина, изп. директор на Селект Асет Мениджмънт, "В развитие", 04.04.2022 г.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеКакви са тия 3-СТАЙНИ промоции с "чиста площ на имота 54.37кв.м."!?
То това и по категориите за 2-стаен се води маломерен........
Видно е че апарта е 2-стаен и дневната е преградена с резултата тъмна малка кухня/дневна и отделена спалня....
Творчество .... като мазето-кабинет-апартамент....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеКакви са тия 3-СТАЙНИ промоции с "чиста площ на имота 54.37кв.м."!?
То това и по категориите за 2-стаен се води маломерен........
Това е апартамент за хора, които знаят какво искат, но нямат пари да си го позволят...
Коментар
Коментар