IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

пазара преграва мн сериозно ,не можеш да го отречеш ! тоя дето купи в свобода на върха е на загуба мн сериозна !!! тия дето купуват сега ,ще ядЪт големия ,можем да се обзаложим !
    ПП говорих с днес със съученик мебелист. коментара му е ,че има стопиране на поръчки при новите цени ! това при това едарно изкупуване на коптори !!!
    Не играя комар от много време макар и да се издържах от него по време на гимназията.....:-)
    Освен това не съм съгласен с мерната ти единица защото този в Свобода спрямо някои неща е на загуба, но спрямо други е ок....
    В момента цените са много високи и не знам какво ще се случи нататък, но се надявам да има отрезвяване .... Аз въпреки всичко мисля че ще взема още нещо / по-малкото зло/ , ако ми попадне такова което ми харесва ..... И да, осъзнавам че може да е върха... и дори да има после спад 10-20% ще го преживея защото спокойствието да разкарам кеша си заслужава тази цена....
    Всеки решава за себе си кое е най-добро :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
      Няма как да ме убедиш, защото опита ми доказва точно обратното!

Прост пример - предната ми кола я разкарах февруари 2020.
      Бях тръгнал да я сменям - и точно тогава удариха пандемията, затвориха всичко!
      Веднага ми стана ясно какво предстои - че това няма да свърши за 1-2 мес. както се говореше. Затова и не бързах със смяната, само щяха да ѝ вървят ГО, винетки, данъци... изчаках цели 6 мес., проучих модела, който ми трябваше, цените през това време се СВЛЯКОХА (и не само тук, но и в чужбина) и есента 2020 си докарах джипа от Швейцария. Ако го бях поръчал от тук - щях да чакам година. Цялата минала 2021 приятели ме врънкаха да им го продам, при това на по-висока цена, отколкото го бях взел (знаеш, че всички коли също поскъпнаха - и нови, и 2-ра ръка, къде заради чипове, къде заради друго)! Тъй че не ми обяснявай.
      p.s.
      И да те уверя - моделите, които се правят за швейцарския пазар нямат нищо общо с останалите автомобили дори от СЪЩАТА марка! Такъв кеф да шофирам, както ми е последните 2 год. не помня някога да е било! Без значение офроуд или магистрала........

Когато става дума за 1-во жилище - винаги е кофти, когато нуждата да купуваш не съвпадне с цикъла!
      Но когато купуваш не за живеене, а инвестиция - си просто длъжен да следваш цикъла.
      Чудесен пример с колите ама там не става въпрос за цикъл, а за форсмажор. аналогичен форсмажор при имотите би било да изригне вулкана на Витоша :-).
      Иначе има разбира се цикли и при тях, които не са обусловени от наличността на кеш или кредит в купувачите. Например задоволяване на по-голямата част от нуждите, свръхстроителство което ще поеме търсенето и го надмине, впоследствие когато търсенето е инвестиционно и се окаже , че е объркано и някой тръгне да чисти заедно със свръхстроителството може да прекърши много бързо устрема..
      Но накрая се стига до по-малкото зло.... И тогава може да се окаже , че непотребната тухла е по-добро от други надценени неща....:-)..

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Циклите нема, ама парите има да свършват. Като си в сгоден цикълен момент те липсват....:-)
        Нема как Ем да имаш парЕ , Ем цикъла да е сгоден.... :-)
        Тук сега изглежда как Дури е направила яката сделка 2000 година за 55К доларес, ама се пропуска частта, че тогава толкова са имали 0.1% от хората у нас...., ако не и по-малко.....
        пазара преграва мн сериозно ,не можеш да го отречеш ! тоя дето купи в свобода на върха е на загуба мн сериозна !!! тия дето купуват сега ,ще ядЪт големия ,можем да се обзаложим !
        ПП говорих с днес със съученик мебелист. коментара му е ,че има стопиране на поръчки при новите цени ! това при това ударно изкупуване на коптори !!!
        Last edited by pa4anga; 06.04.2022, 22:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Получих приятелски огън от Евго,сега обмислям снемане на доверието.Явно и той е повишител,играе двойна игра .Не го очаквах,точно от него
          Ти наистина беше в еуфория,

Готов съм да застана зад гърба ти и да те подкрепя, когато трябва. Знаеш, че те уважавам.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
            Циклите нема, ама парите има да свършват. Като си в сгоден цикълен момент те липсват....:-)
            Няма как да ме убедиш, защото опита ми доказва точно обратното!
            Когато става дума за 1-во жилище - винаги е кофти, когато нуждата да купуваш не съвпадне с цикъла!
            Но когато купуваш не за живеене, а инвестиция - си просто длъжен да следваш цикъла.
            Last edited by Julius_BG; 02.06.2022, 12:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Получих приятелски огън от Евго,сега обмислям снемане на доверието.Явно и той е повишител,играе двойна игра .Не го очаквах,точно от него
              Кавръков, ама никой не те напада ! Сам трябва да си извадиш поука от грешките си за Бога. Когато започна да рутиш цените дори и аз ти търсих оферти за апартамент. Помня, че бях намерила един ново строителство за 37000 евро и ти ме нахока, че не бил в К. село ,а в Суха река, че даже ме нарече и брокерка. Какво да говорим днес за тези пари ще си щастлив да намериш двустаен и в Суха река и в Люлин, дори !
              Не ти ги пиша тези неща да се зяждам с теб да знаеш, а да те накарам сам да си дадеш сметка, че с гол инат апартамент не се купува.

Коментар

А, да бе - брокерските мантри..... сякаш ливадите у шопско няма накъде да се разрастват?!?

Същата песен с изпуснатия влак я пригласяха и 2007!

Циклите нЕма да свършат.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Харесах. Така си е. Точно преди освобождението сме били 2 милиона. Малко след него 3. И до 4 да паднем след 30 години (като ирландците още 2000-та), тъкмо ще ни е просторно. Само не се заблуждавайте за излишъка на сграден фонд. Има дефицит, а не излишък. Набутали сме се по 3 поколения под един покрив. Много повече от средното за ЕС. Живеем на много малка квадратура на глава от населението. Много по-малко от средното за ЕС. Стоим при мама твърде дълго. Много повече от средното за ЕС. Това е псевдо излишък. С "догонването" на средното за ЕС ще имаме дефицит на НИ. Въпреки демографията. Освен това и сградите стареят. през 2050-та кой ще иска да си купи 100 годишен панел... А панелите в момента са 40% от сградния ни фонд. Друго - живеем на земетръсна зона. Не е въпросът дали, а кога. За дълъг период от време е неизбежно и ще ни ожъне. Говорим за загуба на "сграден фонд" от порядък 5 - 10 - 15%. А всъщност керпич, който само вдига средното! Няма излишък. Има дефицит на НИ.
                  Това знаеш ли от колко години им го обяснявам, ама не вдяват....:-)
                  Не вдяват и за най-забавната част - демографията.... всъщност води до поскъпване на имотите.....:-) свързана със застаряването на населението води до липса на строители.....Кой ще строи нови жилища ? Баба Пена на 67 години ще строи небостъргача на Артекс та да живее там последните и 20 години.....щото панела и хлебарките са почнали да го отбягват :-)
                  Само гледай мача в близките десетилетия :-)
                  Last edited by pesimist4o na kvadrat; 06.04.2022, 20:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                    Кой ще ги купува тези "поскъпващи" имоти и с какво ?
                    Остави цената на НИ. Гледай цената разделена на годишния и наем. Сълзи ми потичат.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Исках само да кажа че деемографията не е само въпрос на раждания.Големият демограф казва кой къде ще живее...А и защо трябва на нашата земя да живее много народ?Това че има алчни индивиди си е техен проблем.Колкото по малко хора толкова повече ресурси за тях.
                      Харесах. Така си е. Точно преди освобождението сме били 2 милиона. Малко след него 3. И до 4 да паднем след 30 години (като ирландците още 2000-та), тъкмо ще ни е просторно. Само не се заблуждавайте за излишъка на сграден фонд. Има дефицит, а не излишък. Набутали сме се по 3 поколения под един покрив. Много повече от средното за ЕС. Живеем на много малка квадратура на глава от населението. Много по-малко от средното за ЕС. Стоим при мама твърде дълго. Много повече от средното за ЕС. Това е псевдо излишък. С "догонването" на средното за ЕС ще имаме дефицит на НИ. Въпреки демографията. Освен това и сградите стареят. през 2050-та кой ще иска да си купи 100 годишен панел... А панелите в момента са 40% от сградния ни фонд. Друго - живеем на земетръсна зона. Не е въпросът дали, а кога. За дълъг период от време е неизбежно и ще ни ожъне. Говорим за загуба на "сграден фонд" от порядък 5 - 10 - 15%. А всъщност керпич, който само вдига средното! Няма излишък. Има дефицит на НИ.

Коментар

• Кой ще ги купува тези "поскъпващи" имоти и с какво ?

Коментар

А, да бе - брокерските мантри..... сякаш ливадите у шопско няма накъде да се разрастват?!?

Циклите нЕма да свършат.
                          Тук сега изглежда как Дури е направила яката сделка 2000 година за 55К доларес, ама се пропуска частта, че тогава толкова са имали 0.1% от хората у нас...., ако не и по-малко.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
                            И аз смятам, че изпусна шанса за апарт.

Циклите нЕма да свършат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

И аз смятам, че изпусна шанса за апарт. Освен това много се радваше, че е познал датата на началото на кризата (пандемията) и беше в еуфория по едно време - бил като "Нострадамус".
                              Ти какво смяташ и какво е всъщност са две отделни неща ,това което съм познал е факт и пред фактите и боговете мълчат .

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

От нещастието, което сполетя Украйна, ние обаче намазахме демографски Иначе освен "геокатаклизъм в Европа" знаеш, че може и вулкан или небесен камък да сложи край на цялата човешка цивилизация, а може би и раса. Рискове разбира се има. Но на най-страшните от тях не са им големи шансовете да се сбъднат.
                                Исках само да кажа че деемографията не е само въпрос на раждания.Големият демограф казва кой къде ще живее...А и защо трябва на нашата земя да живее много народ?Това че има алчни индивиди си е техен проблем.Колкото по малко хора толкова повече ресурси за тях.

Коментар

Working...
                                X