IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
    Хахаха...... отде идел топлия въздух за балона!!

https://42chasa.com/%D0%BA%D1%8C%D0%...frjP6I4qTtAZjA

Да видим дали румънката ще се развихри и ще затегне вентила!
    https://www.bloombergtv.bg/a/2-novin...paign=RSS_2019
    А,я виж тука за какво иде реч...
    Лихвено цунами в Източна Европа......
    Редица държави в Централна Европа рязко вдигат лихвите заради инфлацията

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
      Честито за колата ти ама тя пак ти казвам не е показател .... струва няколко месеца заплата и толкова / тва щото купувам само 15 годишни коли :-))
      Че на мен собствения ми лимит за кола е 1 годишна заплата, като в случая съм се вместил дори в 8-месечна, така че...

Ти с колко месечни ги купуваш тия 15-годишни таралясници?!?

Коментар

• Хахаха...... отде идел топлия въздух за балона!!

https://42chasa.com/%D0%BA%D1%8C%D0%...frjP6I4qTtAZjA

Да видим дали румънката ще се развихри и ще затегне вентила!
        Last edited by Julius_BG; 07.04.2022, 00:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
          Значи панелите скоро ще падат и всичко живо ще се нанася в Гоцето в ново строителство за по 10к квадратя. Не така мисли бай Гошо - собственикът на панела обаче:

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...wjq&f1=1&fe7=1
          https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...64926785211460

На фона на горните обяви, за пореден път призовавам повишителите да посочат една единствена оферта, която да не е с ненормално завишена цена. Нито една такава оферта ли няма за бога, в най-евтината столица в Европа, надминала Рим и Лисабон по покупателна?
          Щом на тез вмирасани коптори искат 3000 евра, за новите трябва да се търсят 10 000 евра.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Добро утро. Пак се смейте, че работя с кредити
            Съгласна съм с теб, днес е много добре да имаш кредити и никак не се майтапя

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Ха ха
              през комунизма си вземала 200лв, а 97г едно кафе на будка в пласмасова чашка пак беше 200лв. Найс А?
              Дали си работила през комунизма за едно кафе - найс А?
              В гръцките сценарии няма нужда човек да чака 22 години за найс А И ти си втория тук дето го знае, освен мен - колкото и да си смотан като русофилистик иначе.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                https://www.investor.bg/po-sveta/453...comment-newest
                Бундесбанк отново предупреди за банковите заеми на нажежения имотен пазар !!!!!!!!!!

Ръстът се случва на пазар, който става все по-уязвим заради растящите цени на имотите“, коментира Вюрмелинг и допълни, че има опасност купувачите да станат свръхзадлъжнели.

Той отбеляза, че растящите лихви също са заплаха, тъй като банките са обещали на клиентите си фиксирани лихви за десет или повече години върху над половината от жилищните заеми за домакинствата.

„В момент, когато започва промяна на лихвите, банките пак ще имат заеми с много ниски лихви в счетоводните си активи в идните няколко години, но вече ще трябва да плащат по-високи лихви за рефинансиране“, отбеляза Вюрмелинг.
                Добро утро. Пак се смейте, че работя с кредити

Коментар

• Значи панелите скоро ще падат и всичко живо ще се нанася в Гоцето в ново строителство за по 10к квадратя. Не така мисли бай Гошо - собственикът на панела обаче:

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...64926785211460

На фона на горните обяви, за пореден път призовавам повишителите да посочат една единствена оферта, която да не е с ненормално завишена цена. Нито една такава оферта ли няма за бога, в най-евтината столица в Европа, надминала Рим и Лисабон по покупателна?
                  Last edited by ejonny2376; 07.04.2022, 00:02.

Коментар

Мен не ме интересува дали причинителя на кризата е с естествен или изкуствен произход. Дали е цикличен или форс-... все тая. Разликата е във времето за възстановяване на пазара. Въпросът е като видиш тенденцията, която се заформя - да не действаш като останалите (инертни елементи), а да си го подбереш внимателно. Която искаш ценова крива на колите хвани - ще видиш кога е било дъното, мога да ти снимам и талона - септ. '20. И това ми е практика и за останалите неща. Затова е хубаво да разполагаш с високо ликвидни позиции, а не само ту'ли.
                    Да, назад като погледнеш се вижда лесно и дъното и върха, ама напред често стават грешки :-)
                    Честито за колата ти ама тя пак ти казвам не е показател .... струва няколко месеца заплата и толкова / тва щото купувам само 15 годишни коли :-)))))/
                    Мисля че бях чсен кога и при какво условия може да се запътим към дъното на имотите. И пак с примера на Дури виж колко кеш е имало в банките, под дюшека и в ипотечки делни цената на Дури на всичкото тва и направи съпоставка не същото кеш и сегашната цена на апарта на Дури - да речем 400К.... Няма да се изненадам тогава да е бил относително ''по-скъп'' от сега.
                    И още 1 пример с един приятел на Левчо дето купи по време на локдауна в Гео Милев.... чудеше се дали да зареже капарото тогава... а сега сигурно фърля капата от кеф, че не го е направил :-)
                    Понякога се оказва че си мислиш че купуваш на върха и си готов да се откажеш, а малко след това се оказва че върха е пъти нагоре.....:-)
                    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 07.04.2022, 01:52.

Коментар

Еми точно затова става въпрос. Апарта ти в Свобода е 60% нагоре, а инфлацията за периода / официалната/ е 40%. Ясно е че има много неща с по-добър резултат от 60%, но повечето са по-зле от тях.... или поне до акоро беше така, че напоследък и изгубих дирята на инфлацията....
                      аз на китайски ти пиша бе ?! заплата 500лв ,заплата 2300лв,смятай !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

не си съгласен с мерната единица “покупателна сила” ,нали разбираш ,че тук разговора проключва !10-20% надолу? напоследък циркаджийските ни изказвания са в унисон с килнерството !
                        Еми точно затова става въпрос. Апарта ти в Свобода е 60% нагоре, а инфлацията за периода / официалната/ е 40%. Ясно е че има много неща с по-добър резултат от 60%, но повечето са по-зле от тях.... или поне до акоро беше така, че напоследък и изгубих дирята на инфлацията....

Коментар

• Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
                          От цялата работа разбрах, че си си загубил месеци заради един стар джип. Ценете си времето, хора
                          Ти шегуваш ли се?
                          Просто през тоя период не съм имал собствен/, а съм ползвал или на приятели или рентакар. Точно тогава реално се сцепих да обикалям (и не само Бг), отделно да тествам различни марки джипове, докато преценя кой ще ми върши работа и това, докато повечето се бяха паникьосали и затворили и беше такъв кеф, че бяха празни пътищата! Не мисля да се обяснявам повече; лесно може да се провери колко време се чака за някои нови модели ако го поръчаш от местните офиц. представителства, понеже има такива дето се правят в много малко на брой заводи, а търсенето е голямо...

Ей за т'ва например се чака >1 год. без значение къде: https://automedia.investor.bg/a/2-no...o-suzuki-jimny
                          Ходих и до Миркат да ги тествам, но е малък, не ми вършеше работа.
                          Иначе е много приятен и не е скъп, 40 бона.
                          Last edited by Julius_BG; 06.04.2022, 23:10.

Коментар

Чудесен пример с колите ама там не става въпрос за цикъл, а за форсмажор. аналогичен форсмажор при имотите би било да изригне вулкана на Витоша :-). Иначе има разбира се цикли и при тях, които не са обусловени от наличността на кеш или кредит в купувачите. Например задоволяване на по-голямата част от нуждите, свръхстроителство което ще поеме търсенето и го надмине, впоследствие когато търсенето е инвестиционно и се окаже , че е объркано и някой тръгне да чисти заедно със свръхстроителството може да прекърши много бързо устрема.
                            Мен не ме интересува дали причинителя на кризата е с естествен или изкуствен произход. Дали е цикличен или форс-... все тая. Разликата е във времето за възстановяване на пазара. Въпросът е като видиш тенденцията, която се заформя - да не действаш като останалите (инертни елементи), а да си го подбереш внимателно. Която искаш ценова крива на колите хвани - ще видиш кога е било дъното, мога да ти снимам и талона - септ. '20. И това ми е практика и за останалите неща. Затова е хубаво да разполагаш с високо ликвидни позиции, а не само ту'ли.

Коментар

Няма как да ме убедиш, защото опита ми доказва точно обратното!

Прост пример - предната ми кола я разкарах февруари 2020.
                              Бях тръгнал да я сменям - и точно тогава удариха пандемията, затвориха всичко!
                              Веднага ми стана ясно какво предстои - че това няма да свърши за 1-2 мес. както се говореше. Затова и не бързах със смяната, само щяха да ѝ вървят ГО, винетки, данъци... изчаках цели 6 мес., проучих модела, който ми трябваше, цените през това време се СВЛЯКОХА (и не само тук, но и в чужбина) и есента 2020 си докарах джипа от Швейцария. Ако го бях поръчал от тук - щях да чакам година. Цялата минала 2021 приятели ме врънкаха да им го продам, при това на по-висока цена, отколкото го бях взел (знаеш, че всички коли също поскъпнаха - и нови, и 2-ра ръка, къде заради чипове, къде заради друго)! Тъй че не ми обяснявай.
                              p.s.
                              И да те уверя - моделите, които се правят за швейцарския пазар нямат нищо общо с останалите автомобили дори от СЪЩАТА марка! Такъв кеф да шофирам, както ми е последните 2 год. не помня някога да е било! Без значение офроуд или магистрала........

Когато става дума за 1-во жилище - винаги е кофти, когато нуждата да купуваш не съвпадне с цикъла!
                              Но когато купуваш не за живеене, а инвестиция - си просто длъжен да следваш цикъла.
                              От цялата работа разбрах, че си си загубил месеци заради един стар джип. Ценете си времето, хора

Коментар

Не играя комар от много време макар и да се издържах от него по време на гимназията.....:-)
                                Освен това не съм съгласен с мерната ти единица защото този в Свобода спрямо някои неща е на загуба, но спрямо други е ок....
                                В момента цените са много високи и не знам какво ще се случи нататък, но се надявам да има отрезвяване .... Аз въпреки всичко мисля че ще взема още нещо / по-малкото зло/ , ако ми попадне такова което ми харесва ..... И да, осъзнавам че може да е върха... и дори да има после спад 10-20% ще го преживея защото спокойствието да разкарам кеша си заслужава тази цена....
                                Всеки решава за себе си кое е най-добро :-)
                                не си съгласен с мерната единица “покупателна сила” ,нали разбираш ,че тук разговора проключва !10-20% надолу? напоследък циркаджийските ни изказвания са в унисон с килнерството !

Коментар

Working...
                                X