Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
В тая връзка, само двама полуидиоти вярват в настъпваща дефлация.
Я виж какво са ти приготвили от Капитал пресно,свежо с днешна дата ??
Как да предотвратим махмурлука след имотния купон ??
https://www.capital.bg/biznes/imoti/...motniia_kupon/
Пандемията вече я няма, а диджеите (централните банки) започват да пускат музика, която не е толкова "танцувална". След продължилия дълго време купон вероятността да отидем на афтърпарти е малка и започваме да поглеждаме към изхода на заведението и да мислим как ще се приберем вкъщи.
Партито приключва !!!
Last edited by nkavrakov1982; 25.06.2022, 23:45.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Цената е само двойна, но торовете са на четворна цена, рентите двойна, техниката и частите двойна, накрая и горивото е 50% нагоре!
Ит -та повечето бяха в койни и сега са здраво назад, а тръгнаха и съкращения, не само в криптосектора!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Направо реват сигурно...при двойна цена за 2 години щото не е тройна или четворна...драма.
А ИТ-тата защо са отпаднали ? В койни ли ще си харчат кеша ? :-))))
Ит -та повечето бяха в койни и сега са здраво назад, а тръгнаха и съкращения, не само в криптосектора!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ботич, баща ми чака да вдигнат тавана на пенсиите на 2000 лева / харчи 500 от тях примерно, с инфлацията ще станат 700/ и имотиту на жълтите павета да станат по 149 евро и е решил не апарти а цели сгради да изкупува :-)... с пенсията.... :-)
Сега се сетих да посреднича за сделка с Дури за нейната 100 годишна къща. Ще ходатайствам пред него, че тя е наш човек и да и плати по 199 евро на квадрат :-)))).
На дури мухлясалата къща не я щаНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
САЩ реши да спаси НЯКАКЪВ ФУНДАМЕНТАЛЕН бизнес. Щото при 50% инфлация ВСИЧКО ще изгърми.
И най-вече ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ - производството на царевичак. То в САЩ всичко от царевица - и месото, и хляба, и кетчупа, и водката, и кока колата даже
Сега се сетих да посреднича за сделка с Дури за нейната 100 годишна къща. Ще ходатайствам пред него, че тя е наш човек и да и плати по 199 евро на квадрат :-))))Last edited by pesimist4o na kvadrat; 25.06.2022, 20:40.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
желязната руда миналото лято се трейдваше над 200 за тон....в момента е 116....
Егати инфлацията...егати чудото.в бг нали знаеш как е холсейл и ритейл бизнеса.....
. На играли са се. ....презапасили" са на най високите цени,щото са очаквали вечната инфлацияяя.....
. И са се понаакали и се опитват да шиткат на миналогодишни цени.....
И кат думне стоителния бизнес.....тия ще фалират дори преди строителите....
. Сега както подават с надценка от спотцените....догодина банки като пиб ,дето в момента им дават краткосрочно кредитиране.... само гледай как ПИБ-овце ще се превърнат от банки в аукциони къщи на суровини....очаквай търгове далееееч ПОД СПОТЦЕНАТА....
.
Тя има път до строителните обекти - заводи които я преработват с помощта на енергия / ток, газ, мазут или квото там ползват/ която е пъти нагоре, има повишени ДРУГИ разходи за производство , които ВСИЧКИ са нагоре без изключение. Леярната ще предпочете да задържи голяма част от ЕКСТРА печалбата. Т.е. ако рудата е паднала 2 пъти от леярната желязото НЯМА да излезе на половин цена в никакъв случай. Същото се случва с вносителите и с дистрибуторите освен че може да са набълбукани на ''висока'' цена та до строителя. Той У НАС от това двойно падане на рудата, ако усети 10% отстъпка трябва да почерпи :-)
Тези процеси съм ги наблюдавал от първо лице да речем в производители , които използват много пластмаса в крайният продукт и поевтиняването на петрола преди години..... Цените им не паднаха от това нито цент....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 25.06.2022, 20:36.
Коментар
-
желязната руда миналото лято се трейдваше над 200 за тон....в момента е 116....
Егати инфлацията...егати чудото.в бг нали знаеш как е холсейл и ритейл бизнеса.....
. На играли са се. ....презапасили" са на най високите цени,щото са очаквали вечната инфлацияяя.....
. Сега както подават с надценка от спотцените....догодина банки като пиб ,дето в момента им дават краткосрочно кредитиране.... само гледай как ПИБ-овце ще се превърнат от банки в аукциони къщи на суровини....очаквай търгове далееееч ПОД СПОТЦЕНАТА....
.
Коментар
-
Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
Не съм сигурен за желязото... Погледнах отгоре-отгоре, шина от черно желязо дето миналия септември съм вземал за 80 лв, сега ми е 130 лв... И всичко е така, това просто беше първия артикул който сверих от любопитство
.
- 1 like
Коментар
-
П.п.
Желязото е паднало близо двойно в последния месец-два.....
горещо ви съветвам за СТОТЕН ПЪТ да НЕ ЧЕТЕТЕ АНАЛИЗИ,СТАТИИ И МЕДИИ,а да проверявате всичко сами.....
ТИЯ С ВРАТОВРЪЗКИТЕ СА В ПЪТИ ПО ТЪПИ ОТ ВАС..НЕ СТАВАЙТЕ ЖЕРТВИ ДА ВИ ПРИТЪПЯВАТ ДО ТЯХНОТО НИВО
- 2 Харесвания
Коментар
-
С риск да стана банален ще го кажа пак:
Тва,че всички анализатори говорят за инфлация,.....според асен1975 всички са в грешка!
Идва дефлация!
Особено "експерти" като вашия бивш финансов министър Дянков .той завалията "прогнозира" 20% инфлация до края на годината.....
. Дянков е мерна единица за икономически кретенизъм.
Фед използват инфлацията като причина да вкарат световната икономика в криза....тва малко хора го знаят и за тва си мислят,че фед се бият с инфлацията,че да няма криза.....
П.п.
горещо ви съветвам за СТОТЕН ПЪТ да НЕ ЧЕТЕТЕ АНАЛИЗИ,СТАТИИ И МЕДИИ,а да проверявате всичко сами.....
ТИЯ С ВРАТОВРЪЗКИТЕ СА В ПЪТИ ПО ТЪПИ ОТ ВАС..НЕ СТАВАЙТЕ ЖЕРТВИ ДА ВИ ПРИТЪПЯВАТ ДО ТЯХНОТО НИВО
И най-вече ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ - производството на царевичак. То в САЩ всичко от царевица - и месото, и хляба, и кетчупа, и водката, и кока колата дажеНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Пеевски за нищо не го обвинявам.... по скоро го съжалявам....тоя пич където пипне,всичко съхне...
маркет корнъринг в софия има от 2018....тия еврейски въртелешки бате аско ги надушва като лисица курник.
ако не ги надушвах......отдавна да съм се превърнал от спекулант, в писател на книги и АНАЛизатор.....кавръка щеше да поства мои интервюта през ден
. Дарлинг....преди 3 месеца ви писах,че всичко ще рухне и само долара ще катери...даже и последователността ви я написах....първо ще ударят криптото и сток маркета....а после тва ще повлече и суровините.....
. Намери някой трейдър (който още не е фалирал и станал АНАЛИЗАТОР в бг блумберга) и го попитай колко пари е могъл да изкара,ако си му дала МОЯ постинг в деня, в който съм го написал!!!
. За тва ме питай как го зная.....тва е трудно,да не кажа невъзможно....
Вашата там българономика и местните ви "маркермейкъри" са се едно гледам дечица които си играят в пясъчник....
. Пеевски дърпа камионче от Борисов,Цеко Минев подарява коФичка с лопатка,щото ПА ШЕ МУ ТРЕБВАТ НЯКОЛКО МИЛЯДА ДА ОЦЕЛЕЕ...
. а копейкин ги разбутва всичките и вика...дайте ми играчка....щото Путин е не само зад вас,но и зад мене.
Дури,миналата година,кога поствахте статистика от агенцията по вписванията ,че сделките в бг са прехвърлили тези от 2008.....вместо да се биете в гърците колко е забогатял бгетовеца,що се не замислите че нема как да стане тва?
. Второто 3месечие на 2008,когато банките раздаваха на куцо и сакато,без проверка за доходи и до 120% кредитиране.......
. Срещу пролетта на 2021 -българия затворена в ковид, банките уплашени и искащи по големи гаранции...цени непосилни за повечето българи спрямо техния доход?????
Аз ли пак трябва да мисля за вас?
Нали знаеш,статистиката е за вписвания,НЕ СДЕЛКИ....
ВСИЧКИ СДЕЛКИ СА ВПИСВАНИЯ,НО НЕ ВСИЧКИ ВПИСВАНИЯ СА СДЕЛКИ.
единствения начин да имаш повече вписванията от 2008 е те ДА НЕ СА СДЕЛКИ.
са ше кажеш-ама няма логика,кой ще си прехвърля хиляди имоти за толко кратко време...че дори дали има човек в бг,имащ хиляди имоти......
тогава се търсят случайни скучайностти....
аз дури имам дарбата да намирам случайни случаностти....случайността.....
Айде са вас да ви видим колко моа да решавате истинска математика,вместо х и у....
. Всичко сам ви дал....уравнението вече не е с много неизвестни,а само е едно:
1.пеевски изкупува имоти в София
2.няма как 2021 да има повече сделки от 2008
3.има повече вписванията от 2008,следователно има огромен брой прехвърляния.
Помощ:
Трябва да търсите случайна случайност ,която се е появила МАЛКО ПРЕДИ ВТОРОТО ТРИМЕСЕЧИЕ НА 2021,НО НЕ И СЛЕД ТОВА.
Пеевски, това което съм чувала не изкупува имоти в София, той имаше интереси в едни бизнес сгради за които знам ,че продаде. Сега да не си помислиш, че го защитавам, ами не, не го защитавам защото и на мен не ми е от симпатичните люде както и на теб.
Разбира се ,че е нормално да има повече вписвания отколкото сделки защото всяка ипотека на всеки 10 г. се вписва отново в агенцията по вписвания ,така ,че не трябва много, много да се впечатляваш от това. Има и много други вписвания които отново не са точно сделки ,но не виждам причина да се занимаваме с тях.
Мисля, че твоите случайности се дължат на незнание за много неразбираеми за теб европейски работи
Не казвам ,че не си прав, просто ти казвам ,че вадиш изводи от грешни предположения.
ПП: Не съм те чела скоро ,но и аз не влизах известно време във форума в края на миналата и началото на тази година и после не можах да изчета всичко и се отказах.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
Предполагам при тази инфлация и огромният скок на желязо и други строителни материали много фирми ще забокуват. Дори да не са мошенници и да са искали да са коректни сега може да се изправят пред проблема себестойността да се вдигне прекомерно и да искат увеличение на цената за да не фалират. Или пък сроковете да отидат на кино. Банките тези неща не ги интересуват и ефекта на доминото е налице.
Така, че аз на зелено не съм купувал от 2008год. Тогава за много малко щях да изгоря с два апартамента в Младост4.
Тва,че всички анализатори говорят за инфлация,.....според асен1975 всички са в грешка!
Идва дефлация!
Особено "експерти" като вашия бивш финансов министър Дянков .той завалията "прогнозира" 20% инфлация до края на годината.....
. Дянков е мерна единица за икономически кретенизъм.
Фед използват инфлацията като причина да вкарат световната икономика в криза....тва малко хора го знаят и за тва си мислят,че фед се бият с инфлацията,че да няма криза.....
П.п.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
задмина и най-отявлените брокери.
2022=2008г Х 2 - 2 пъти ПОВЕЧЕ ще е спада. 2008 имаше САМО ФИНАНСОВА КРИЗА при това привнесена. Сега и военна, и продоволствена, и политическа, и производствена
А за цените мерени в КЕШ просто не виждам как ще паднат... Нема как минималната пенсия да е 500 лева и цените на имотите да падат в пари....
Иначе секи пенсионер с тризонет на Попа....:-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеАй чистито на продавачите, след ит то и зърнарите май отпадат от пазара на имоти:
https://agrozona.bg/tsenite-na-zarno...obodno-padane/
А ИТ-тата защо са отпаднали ? В койни ли ще си харчат кеша ? :-))))
Коментар
Коментар