Първоначално изпратено от segato
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.telegraph.co.uk/property...e-prices-fall/
Продавачите на жилища се надпреварват да продават,бързат преди спада да ги е повалил к удара върху цените да се реализира !
п.п. То още по-комичното сега е, че в опита си по-бързо да продадат - самите те ще го съборят!
Пазар, какво да правиш.........
Коментар
� -
https://www.telegraph.co.uk/property...e-prices-fall/
Продавачите на жилища се надпреварват да продават,бързат преди спада да ги е повалил к удара върху цените да се реализира !
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеКакво им се обясняваш!
Това е публичен форум, не частна седянка, че те да определят кой ще се регистрира и кой ще пише!?
То ако се въведе ценз за писане тук - те първи ще изхвърчат (áко и да са купили три плевника с прилежащите им паркинги)! Нали им чета разсъжденията! Дури си мисли, че банката като отпуска заем с 5-год. фиксирана лихва на 3% -> очакванията на банката не са за повишение! Това първо. И второ - тя си мисли, че през целия 5-годишен период лихвата, по която банката ще продължава да отпуска кредити трябва да е над 3%, за да е на печалба!Сякаш говорим за револвиращ кредит, а не такъв, който се усвоява еднократно...
Е, не ти ли става ясно колко са 'задълбочени' познанията им!
https://spisanie8.bg/%D0%BB%D1%8E%D0...%B4%D0%B0.html
-Д-р Върнън Колман*: Остават ни шест месеца свобода Дажбите за храна, гориво и електроенергия са неизбежни. И те ще бъдат контролирани от приложение
Коментар
� -
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеПредполагам визираш и мен та ще ти отговоря. Аз гледам за имот в България защото където и да отида, очевидно няма да съм местен и ще изпитвам свързаните с това неудобства. ... Та това е причината поради която се интересувам от имотите в България.
Това е публичен форум, не частна седянка, че те да определят кой ще се регистрира и кой ще пише!?
То ако се въведе ценз за писане тук - те първи ще изхвърчат (áко и да са купили три плевника с прилежащите им паркинги)! Нали им чета разсъжденията! Дури си мисли, че банката като отпуска заем с 5-год. фиксирана лихва на 3% -> очакванията на банката не са за повишение! Това първо. И второ - тя си мисли, че през целия 5-годишен период лихвата, по която банката ще продължава да отпуска кредити трябва да е над 3%, за да е на печалба!Сякаш говорим за револвиращ кредит, а не такъв, който се усвоява еднократно...
Е, не ти ли става ясно колко са 'задълбочени' познанията им!
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Злобният чичак газ пикае, че изкарва по-малко от всичките си колеги, останали в САП. Преди 5 години се утешаваше, че лихвите по жилищните кредити в София са двойни и тройни, ама вече почти се изравниха с немските.
Лихвите в София са точно по оня лаф "никой не може да ти даде това, което аз мога да ти обещая". На мен ми обещават МИНУС -0.4%, точно както и на теб ПОЧТИ ПЛЮС 2.6%. А в реалността аз мога да правя ипотека с 1.49% без самоучастие, ти можеш само да гледаш като гладно сигане пред баничарница
А САП е чудесна шуробаджанашка фирма, ако исках да стоя в БГтовицата, сигурно още щях да работя там. В Германия изкарвам 10% под сападжиите, но при мен цените са 30% под тия във Франкфурт при тях, при имотите разликата е двойна. Отърва миНакрая ни остава едно и също - аз работя 2 часа на ден, тях ги юркат като говеда. Живея тройно по-нашироко и животът си е мой, не на корпорацията
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Предполагам визираш и мен та ще ти отговоря. Аз гледам за имот в България защото където и да отида, очевидно няма да съм местен и ще изпитвам свързаните с това неудобства. България е единственото място където ще знам езика като местен и какво да правя във всяка ситуация. Живеейки дълго навън обаче, съм видял и какви са опциите, свикнал съм определен стандарт и качество на живот и е въпрос на компромис дали да живея в чужда държава, където качеството на живот ще е по-високо, ще има правила , които до голяма степен се спазват и повечето сървизи работят (полиция, здравна система , образование и т.н.) но винаги ше съм чужденец или в България където ще съм местен, ще е по-мизерно, но би трябвало общо взето да е доста по-евтино, в съшото време вероятно ще трябва да си търся например частно здравеопазване и т.н.. Та това е причината поради която се интересувам от имотите в България. Евтина страна, в която ще съм местен и е първата държава, която бих проверил. Ако бях албанец или мароканец , щях да проверя първо Албания или Мароко. Сега след като надявам се разбра какви са моите причини , би ли обяснил твоите ? С какво толкова те дразнят хората , които живеят извън България ? Аз не взимам нищо от теб, напротив пращам пари, даже имам бизнес в БГ и плашам данъци въпреки , че не ползвам нищо от тях. Ако си купя жилише ше вкарам някакви допълнителни пари в икономиката. Моят доход очевидно е в пъти по-висок от твоя и като дойда в България вероятно каквото имам като спестявания , инвестиции , бизнес и пенсии ше вкарват добра сума всяка година в страната и ти ше се възползваш от нея ... защо ти лично искаш да ме изгониш ? Какво ще ти донесе това ?
Ако цените не паднат, живи и здрави. Както казах за да има компромис трябва да има позитиви и от двете страни а това , че България е евтина е един от двата и плюса. Ако не е евтина, значи нито ти , нито аз ще имаме проблем и ще продължим да се дразним само онлайн.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
Получил си нещо по наследство ли. Ще го продадеш разбира се, а парите е изядеш и изпиеш, не трябва за остава никаква следа от жалкото ти съществуване.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Издребняваш и гледаш едностранчиво. Основното е какви са били цените и как са се променили във времето и не, аз не купувам с кредити ,а кешНали не мислиш, че след 22 г. няма да е същото ? Ето и една друга гледна точка, тогава много малко хора сме могли да купуваме подобни жилища докато от някъде 2004-5 год. вече много повече хора са имали достъп до пари и възможност да купят. Не ми се спори за мизерията, но при мен след покупките на апартаментите в Изток , живота ми се подобри. Лека нощ
- 1 like
Коментар
� -
Издребняваш и гледаш едностранчиво. Основното е какви са били цените и как са се променили във времето и не, аз не купувам с кредити ,а кешНали не мислиш, че след 22 г. няма да е същото ? Ето и една друга гледна точка, тогава много малко хора сме могли да купуваме подобни жилища докато от някъде 2004-5 год. вече много повече хора са имали достъп до пари и възможност да купят. Не ми се спори за мизерията, но при мен след покупките на апартаментите в Изток , живота ми се подобри. Лека нощ
Това което казвам е , че 100k заем за панелка в Люлин ще е вероятно към 600-700 евро. Или ако са двама работещи на средна заплата едната заплата изчезва. С другата как се издържа семейство и се живее нормално ? Наема на същата тази панелка сигурно ше е наполовина на ипотечната вноска и тия 700 лева месечно отгоре са точно колкото да ходят децата примерно на някакви частни уроци ( математика, плуване, език) или да се заделят някакви кинти за ваканция и подобни "екстри" та да си спомня нещо човек след време а не само работа - в къщи. Ясно, че всички в този форум са програмисти и дохода им е много над средната софийска заплата , ма и аз говоря за апартамент в Люлин а не в Изток и за частни уроци а не за частни училища (доколкото разбирам частните училища за България са must do ако искаш да дадеш някакъв шанс на децата си).
P.S. Според имот.бг, средната цена за тристаен в Изток през 2008 е варирала между 170-190к а за тази година е вариала между 190к и 200к. Така , че цените през 2008 са били много близки до днешните. Някой ако си е бил купил средния апартамент през Май 2008 през Февруари тази година щеше да е на 0 и то ако преживее 2011 когато апартамента е бил наполовина на цената от 2008-ма.Last edited by segato; 07.07.2022, 02:43.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Ти сигурно се шегуваш. Не претендирам за точни цифри , но 2000 година работех за френска компания, евро оше нямаше, заплатата не си я спомням точно но по косвени сметки трябва да е била към $700, нормалните заплати в София бяха към 500 лева. Ако имаш някакви други данни дай да чуем. Тогава всички плащаха минимални осигуровки и останалото беше в кеш, та тегленето на кредит беше абсурд. Вноската на $55к дори със самоучастие и ако ти дадат кредит със залог сигурно е била към $400 на месец. Ти знаеш по-добре каква ти е била вноската. Ако е $400 , това предполага поне $1200 месечна заплата. Някой във форума познава ли е човек с $1200 през 2000 година? Аз не. Ако си била като мен със $700 дори легални ( а те не бяха) като се изръся повече от половината за кредита с останалите какво ако не мизерия ?Нали не мислиш, че след 22 г. няма да е същото ? Ето и една друга гледна точка, тогава много малко хора сме могли да купуваме подобни жилища докато от някъде 2004-5 год. вече много повече хора са имали достъп до пари и възможност да купят. Не ми се спори за мизерията, но при мен след покупките на апартаментите в Изток , живота ми се подобри. Лека нощ
Коментар
� -
Интересно, а защо реши ,че човека ще мизерства и децата му ще страдат ? Знаеш ли и какви заплати се взимаха тогава и какви се взимат днес ? Продължавам да стоя зад мнението сиИ не този апартамент в Изток, не струваше колкото днес през 2008 г. ,а доста по-малко ,но повече от двойно от 2000 г.
- 1 like
Коментар
� -
Това не е баш вярно. Ясно е , че имота рано или късно ше настигне цената ако ще да го вземеш на двойна цена. Но ако си платил по-висока цена и после ти яде всички ресурси ще мизерстваш и трябва да се отчита. Няма ваканции, няма частни уроци за децата, балет, пиано по-редко ... каква полза да имаш голямо жилише като децата ти са израстнали бедни и ограничени и това ще работи срещу тях цял живот ? Аз и преди съм ти казвал, че твоята камбанария е различна. На мен 2000 г не ми даваха и $10к кредит въпреки , че още тогава работех за западни коммпании. $55к бяха абсурд. Бях дал пример с една и съща къща тук и каква е разликата ако е купена 2007 и 2011.
Този апартамент 140 м2 в Изток, 2008 сигурно е бил почти колкото сега. Ако някой го беше купил тогава, щеше да е плащал 14 години скъпата ипотека, точно колкото да му порастнат децата и да не разбере нищо от живота.И не този апартамент в Изток, не струваше колкото днес през 2008 г. ,а доста по-малко ,но повече от двойно от 2000 г.
Коментар
� -
Кавръков, ама за това никой не е спорил. Естествено ,че е много по-добре имота да е по-евтин. Лошото е ,че имоти когато се купуват от обикновени хора и с кредит самите кредити са от по 25-30 г. и хайде да помислим какво се случва за това време. Преди 22 г. един чисто нов апартамент в Изток, от 140 кв.м. заедно с гаража струваше 55000 $, същия в Редута, беше 36000 $. При положение, че тогава човек е изтеглил кредит и има да плаща още 3 или 8 г. каквато и да е била лихвата ще е на страхотна печалба защото днес тези апартаменти всички знаем на какви цени са. Отделно през това време или е живял в тези имоти или ги е давал под наем. Нека да вземем хипотезата и за предишната криза от 2008 г. ами дори и тогава при най-ниските цени тези имоти вече са стрували поне двойно от покупната им цена през 2000 г. Защо мислиш, че от днес след 22 г. положението ще бъде много по-различно ? Затова пиша, че колкото по-рано се купи един имот винаги ще си от печелившата страна при по-дълъг период от време.
Този апартамент 140 м2 в Изток, 2008 сигурно е бил почти колкото сега. Ако някой го беше купил тогава, щеше да е плащал 14 години скъпата ипотека, точно колкото да му порастнат децата и да не разбере нищо от живота.Last edited by segato; 07.07.2022, 00:13.
- 2 Харесвания
Коментар
�
Коментар