Първоначално изпратено от aleks262
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Българино,
Стига си плюл ,човека си знае,дошъл е и е видял ,какво лошо има да критикува на фона на масата дето като едно стадо понася мизерията просто защото така е свикнала ?
Я се замисли малко ,кое е невярно от това което казва ?
Да ,живота в България не е най-лошия в света ,има и места където хората умират от глад но все пак говорим за нашата държава и за това че над 30 години грабежи сме на дова дередже .
То ако беше толкоз убаво раждаемостта щеше да е в космоса .
Или и жените са ти криви че не искат да раждат тук и да си гледат децата ?
И това беше така преди 15-18г.
Коментар
-
Вече сме свидетели на 3% по дългосрочни американски ДЦК, въпрос на кратко време още е да стигнем 5%.
Докога ли банките ще са доволни на 2,5% по ипотечките на Софийските програмистчета?
Бонке, не се скътавай.
https://www.boerse-frankfurt.de/bond...ica-2-75-12-42Last edited by ejonny2376; 26.04.2022, 17:43.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Вместо да бачкате, мрънкате.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнениеИ можеш да бъдеш сигурен, че където и да кацнеш по света, ще се чувстваш също толкова мизерно, колкото и в София. Това е състояние на духа, не на материалното. Има хора, които и с по-малки доходи са щастливи с живота си. И такива, които имат пари, и се чувстват мизерно, където и да ги поставиш.
Стига си плюл ,човека си знае,дошъл е и е видял ,какво лошо има да критикува на фона на масата дето като едно стадо понася мизерията просто защото така е свикнала ?
Я се замисли малко ,кое е невярно от това което казва ?
Да ,живота в България не е най-лошия в света ,има и места където хората умират от глад но все пак говорим за нашата държава и за това че над 30 години грабежи сме на дова дередже .
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Кое му е хубавото, почти във всеки блок има я клошар я некой наркоман. Каруците и кучетата не ги броим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнениеИ можеш да бъдеш сигурен, че където и да кацнеш по света, ще се чувстваш също толкова мизерно, колкото и в София. Това е състояние на духа, не на материалното. Има хора, които и с по-малки доходи са щастливи с живота си. И такива, които имат пари, и се чувстват мизерно, където и да ги поставиш.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Както виждаш, каквито и доходи да имам, в София няма за какво да ги похарча - просто България не може да ми предложи абсолютно нищо адекватно на този етап. Преди 5 години мислех по абсолютно същия начин като теб, сблъсъкът с реалността ме накара да се осъзная.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Спри да се излагаш Жонка, нито едно ИТ в България не се притеснява "да не го претрепят някъде". И не живеят в мизерия хората с високи доходи. Напротив, могат само на кръчми да ядат, 200 квадрата апартамент в София да си наемат, могат да си вземат чистачка, готвачка, дори личен шофьор. Това какъв процент от ИТ-та в Берлин и Мюнхен го могат? Завирате се по WG-та, тук даже един мухльо се Фалеше как с жената и децата живеят в "тристаен 65 квадрата" в Мюнхен!
Друг е проблемът, много станаха недоучените мързеливци. Гле'ат да земат нек'во вишу и само по чалготеките киснат. После реват завистливо като каръка що са им ниски доходите, не можели да са ИТ. Ми станете кардиолози бе, или барем плочкаджии.
Проблемът е в това, какво конкретно държавата-домакин може да предложи на тези хора. Над определено ниво всеки би избрал да живее в държава, където общият стандарт на живот е висок, където се чувства сигурен, където получава качествени услуги и стоки. Тези 200 квадрата в София са едно нищо в сравнение с 65 квадрата в Мюнхен, просто защото Мюнхен е на едни 100 години човешко развитие пред София. Ако си с 1000 Евро заплата, естесветно ще предпочетеш София, защото все пак имаш шанса да оцелееш. При 7500 Евро нещата изглеждат по друг начин - тогава ще избереш лукса. 65 квадрата в Мюнхен са лукс в сравнение с 200 в София и ти избираш този лукс.
ПС: Моите нетни доходи също очаквам да паднат след преместването ми тази година, тъй като ще трябва да плащам повече данъци в Германия. Както виждаш, каквито и доходи да имам, в София няма за какво да ги похарча - просто България не може да ми предложи абсолютно нищо адекватно на този етап. Преди 5 години мислех по абсолютно същия начин като теб, сблъсъкът с реалността ме накара да се осъзная.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Evgo 97 зимата беше големия глад. Колежки са ме посрещали со супа САМО от лук, вода и сол БЕЗ ОЛИО. Хванах ги и айде на кръчма - за 1 долар се освинихме
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
От програмист на кардиолог , да ти кажа нещо се обърка ! Усещаш ли скорошното спиране на течащата парица ?!
- 1 like
Коментар
-
Спри да се излагаш Жонка, нито едно ИТ в България не се притеснява "да не го претрепят някъде". И не живеят в мизерия хората с високи доходи. Напротив, могат само на кръчми да ядат, 200 квадрата апартамент в София да си наемат, могат да си вземат чистачка, готвачка, дори личен шофьор. Това какъв процент от ИТ-та в Берлин и Мюнхен го могат? Завирате се по WG-та, тук даже един мухльо се Фалеше как с жената и децата живеят в "тристаен 65 квадрата" в Мюнхен!
Друг е проблемът, много станаха недоучените мързеливци. Гле'ат да земат нек'во вишу и само по чалготеките киснат. После реват завистливо като каръка що са им ниски доходите, не можели да са ИТ. Ми станете кардиолози бе, или барем плочкаджии.
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Подобни хора като горните съм имал в екипа си в София. Основният им проблем беше, че няма къде да си харчат парите, защото хора с такива доходи търсят качеството, а получават боклук и биват лъгани от всеки и за всичко. И в крайна сметка се оказва, че предпочитат по-ниски доходи, но живот в нормална държава. Освен това тези хора са абсолютното изключение и ги има както в най-богатите, така и в най-бедните държави по света. В Ангола например имам близък, който работи за над 100к USD на месец. Всеки ден пали свещи да не го претрепят някъде.
Истината е, че дори с добри доходи, в България мизерстваш.
- 1 like
Коментар
Коментар