IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Аз не искам да забогатявам имотно, искам да ходя по тротоар без риск да си счупя краката или да ме убие ток. Толкова ли е трудно за схващане?
    Ако данъчното облагане стане същото като в Германия и тротоарите след време ще са същите. И сега е въпрос на избор - склонен ли си да плащаш 300% повече данъци, за да имаш добри тротоари ? Ок ти и аз може да сме склонни в някаква степен ама дали повечето хора са склонни ?
    Не казвам кое е правилно и редно , а само насочвам към проблема. Например ако се събират повече данъци у нас дали пък голямата част няма да се крадат ?!
    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 26.04.2022, 19:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Като нямаш виж ги , нали затва съм ги постнал :-)
      Иначе ако се постараеш повече ще можеш да намериш и места, които са по-добре ценово и като достъпност от София. Лошото е че първите дето ти идват в главата като пример се оказват във всеки смисъл много по-зле от София :-)
      Не, на първите дето ми идват в главата знам какви са истинските цени на реален квадратен метър. Сравнявайки със София (пак на реален кв.м.) излиза, че са само 2 пъти по-скъпи (до преди 2 години бяха 3 пъти и нагоре.). При средни доходи 4 пъти не виждам някаква дилема относно това, къде е по-изгодно. Ако сравним и качеството на обитание, на строителство, околна среда, улици и паркове, разликата отива в небесата.

Каквото и брокерско писание да ми цитираш, аз смятам до стотинка и сравнявам 1 към 1. Резултатите не са в полза на София.

Коментар

200 квадрата в Софийски кофтор не можеш да ги сравниш и с 2 квадрата в Париж даже. Разликата е 100 години човешко развитие.
        Не всичко се измерва в нетен доход. Качеството на живот е важно, а такова в България липсва изцяло. Навсякъде те цакат и крадат. Какви ресторанти, какви спа хотели? Цените са по-високи от Австрия, обслужването е нулево. Не ми хвали родната простотия, успях да и се насладя през последните 5 години от живота ми. Сега с удоволствие се лишавам от 20% нетен доход само и само да се махна оттук.

ПС: Живеенето на квартира е най-умното решение, което може да вземеш, където и да си. Най-вече в София. Имоти надценени тройно никой умен и учен човек не купува. Купуват заблудените, неграмотни програмистчета, станали жертва на измамни брокери и банки.
        Май си живял на лошо място и си ходил на лоши хотели. В най-скъпите хотели, качеството е на ниво. Простотията нявсякъде я има, държава без кусури - няма, но тук не е толкова зле както си мислите.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Ма кажи имената на заведенията и хотелите, или е топ сикрет?
          Кафе Империал - някъде между операта и Щадпарка. Едно от топ-местата за мен.

Ако искаш гледка - ресторант Шик мисля че се казваше. Пак в този район.
          Last edited by ejonny2376; 26.04.2022, 19:55.

Коментар

Кой бил неподготвен? Май пак песимистът, понеже цитира за пореден път грешни данни (поне за София). В Кабул нямам идея какви са цените на имотите, знам само, че прилича на София по състояние на улици и инфраструктура.
            Като нямаш виж ги , нали затва съм ги постнал :-)
            Иначе ако се постараеш повече ще можеш да намериш и места, които са по-добре ценово и като достъпност от София. Лошото е че първите дето ти идват в главата като пример се оказват във всеки смисъл много по-зле от София :-)

Коментар

Не съм наемал в Париж, признавам. Живял съм там по 1 седмица макс в хотели. Париж си е Париж. Самият факт, че си там, е лукс. Къде спиш едва ли е толкова важно. Важното е, че си в Париж, не във Вадите. Последното си има своята цена. Не е за всеки.

Виена ми е любим град и съм обикалял заведенията. Виенски шницел (телешки) ти е средно 20-25 Евро на повечето места. В София вчера ядохме в центъра до Славейков (някакво ново заведение) - 26 лева за телешки шницел, който беше 50% като големина, недобре приготвен, 7 лева бирата (разреден с вода Кромбахер).

И при заведенията е същото като при имотите - София е уж по-евтина, но само на пръв поглед и за заблуда на клиента. Дефакто получаваш много по-малко и като количество, и като качество и реално цената е много по-висока. Спрямо средния доход пък покупаталната в София е 3-4 пъти по ниска.
              В Париж само в хотела ли си стоял ? Щото по улиците е по-зле и от Франкфурт.. Нещо средно между Дакар и Абуджа . И децата ми да растат в такава среда ?!?! Факултето е по-добре.
              За заведенията и порциите си прав донякъде. У нас са по-дребнички и цените са нагоре, но има още мнооогоооо път , за да ги достигнем. В Париж и Франкфурт съм плащал редовно сметки по над 100 евро на плюскане в прилични места БЕЗ алкохол или с шерната бутилка вино примерно.
              Преди няколко дни обядвах в Дивака в центъра.... 20 лева и качеството и обслужването беше много добро и БЪРЗО..., а заведението препълнено...
              Last edited by pesimist4o na kvadrat; 26.04.2022, 19:46.

Коментар

Жони, некъде надолу беше писал пак неподготвен. Требе просто да приемеш най-накрая, че София е сред най-достъпните места за покупка на имот в света. Без значение дали го сравняваш с Париж или Кабул.... Резултата е еднакъв....- по убаво от София нема :-))))

Consumer Prices in Sofia are 21.21% higher than in Dhaka (without rent
                Local Purchasing Power in Sofia is 115.51% higher than in Dhaka [TABLE]
                [TR]
                ....
                Кой бил неподготвен? Май пак песимистът, понеже цитира за пореден път грешни данни (поне за София). В Кабул нямам идея какви са цените на имотите, знам само, че прилича на София по състояние на улици и инфраструктура.

Коментар

Не съм наемал в Париж, признавам. Живял съм там по 1 седмица макс в хотели. Париж си е Париж. Самият факт, че си там, е лукс. Къде спиш едва ли е толкова важно. Важното е, че си в Париж, не във Вадите. Последното си има своята цена. Не е за всеки.

Виена ми е любим град и съм обикалял заведенията. Виенски шницел (телешки) ти е средно 20-25 Евро на повечето места. В София вчера ядохме в центъра до Славейков (някакво ново заведение) - 26 лева за телешки шницел, който беше 50% като големина, недобре приготвен, 7 лева бирата (разреден с вода Кромбахер).

И при заведенията е същото като при имотите - София е уж по-евтина, но само на пръв поглед и за заблуда на клиента. Дефакто получаваш много по-малко и като количество, и като качество и реално цената е много по-висока. Спрямо средния доход пък покупаталната в София е 3-4 пъти по ниска.
                  Ма кажи имената на заведенията и хотелите, или е топ сикрет?

Коментар

Точно тъй е, ама знаеш ли какви тротоари има там и какви са в София....., а в Мюнхен да вземеш 7500 евро брутото трябва да ти е сигур към 30-40% повече от това в София...., да не кажа, че странични доходи като да речем от наеми попадат в прогресивната стълбица....
                    Там нормален човек , който не е наследствена аристокрация от столетия няма никакъв шанс да забогатее имотно....Нема нищо случайн в това, че 80%+ са наематели, ама богаташи и тротоарите за наема им под моста е с чудесно качество :-)
                    Аз не искам да забогатявам имотно, искам да ходя по тротоар без риск да си счупя краката или да ме убие ток. Толкова ли е трудно за схващане?

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Ти наемал ли си някога квартира в Париж, знаеш ли какви дупки са? А на ресторант във Виена сядал ли си, или на кафе поне? А някой с гледка пробвал ли си? Дай препоръки, да ида да видя и аз туй чудо.

пп и ти като каръка злобееш към програмистите, гроздето е кисело май.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Аз не съм съгласен с това. Със 7500 евра в Мюнхен или Париж еле пък в Ню Йорк си г-н никой. Ще живееш на квартира цял живот или ако теглиш кредит, ще го изплащаш докато побелееш. От тия 7500 я ти останат чисти 4000 я не. Отделно няма да можеш да си позволиш да ходиш на скъп ресторант всеки ден, и на уикенд спа почивка всеки уикенд. Но в София или Варна освен, че може да си позволиш 200 кв. ап можеш да си позволиш и горните неща.
                        Точно тъй е, ама знаеш ли какви тротоари има там и какви са в София....., а в Мюнхен да вземеш 7500 евро брутото трябва да ти е сигур към 30-40% повече от това в София...., да не кажа, че странични доходи като да речем от наеми попадат в прогресивната стълбица....
                        Там нормален човек , който не е наследствена аристокрация от столетия няма никакъв шанс да забогатее имотно....Нема нищо случайн в това, че 80%+ са наематели, ама богаташи и тротоарите за наема им под моста е с чудесно качество :-)
                        Last edited by pesimist4o na kvadrat; 26.04.2022, 19:31.

Коментар

200 квадрата в Софийски кофтор не можеш да ги сравниш и с 2 квадрата в Париж даже. Разликата е 100 години човешко развитие.
                          Не всичко се измерва в нетен доход. Качеството на живот е важно, а такова в България липсва изцяло. Навсякъде те цакат и крадат. Какви ресторанти, какви спа хотели? Цените са по-високи от Австрия, обслужването е нулево. Не ми хвали родната простотия, успях да и се насладя през последните 5 години от живота ми. Сега с удоволствие се лишавам от 20% нетен доход само и само да се махна оттук.

ПС: Живеенето на квартира е най-умното решение, което може да вземеш, където и да си. Най-вече в София. Имоти надценени тройно никой умен и учен човек не купува. Купуват заблудените, неграмотни програмистчета, станали жертва на измамни брокери и банки.
                          Жони, некъде надолу беше писал пак неподготвен. Требе просто да приемеш най-накрая, че София е сред най-достъпните места за покупка на имот в света. Без значение дали го сравняваш с Париж или Кабул.... Резултата е еднакъв....- по убаво от София нема :-))))

Consumer Prices in Sofia are 21.21% higher than in Dhaka (without rent
                          Local Purchasing Power in Sofia is 115.51% higher than in Dhaka
                          Price per Square Meter to Buy Apartment in City Centre 114,759.52 ৳
                          (2,427.67 лв)
                          198,258.24 ৳
                          (4,194.04 лв)
                          +72.76 %
                          Price per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre 58,580.82 ৳
                          (1,239.24 лв)
                          130,541.32 ৳
                          (2,761.53 лв)
                          +122.84 %
                          Average Monthly Net Salary (After Tax) 26,436.87 ৳
                          (559.26 лв)
                          78,880.16 ৳
                          (1,668.66 лв)
                          +198.37 %
                          В Кабул е малко по-добре от Дака, особено държавно са цъФналЕ....,ама имотите пак са по-недостъпни :-))) Евентуално некоя наследствена пещера на Осама в предградие на Кабул като Ихтиман мое да се земе тънко.... и нищо друго :-)

Local Purchasing Power in Sofia is 125.60% higher than in Kabul
                          Price per Square Meter to Buy Apartment in City Centre 78,700.00 AFN
                          (1,654.11 лв)
                          199,545.92 AFN
                          (4,194.04 лв)
                          +153.55 %
                          Price per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre 36,000.00 AFN
                          (756.64 лв)
                          131,389.18 AFN
                          (2,761.53 лв)
                          +264.97 %
                          Average Monthly Net Salary (After Tax) 17,812.50 AFN
                          (374.38 лв)
                          79,392.48 AFN
                          (1,668.66 лв)
                          +345.71 %
                          Last edited by pesimist4o na kvadrat; 26.04.2022, 19:28.

Коментар

Ти наемал ли си някога квартира в Париж, знаеш ли какви дупки са? А на ресторант във Виена сядал ли си, или на кафе поне? А някой с гледка пробвал ли си? Дай препоръки, да ида да видя и аз туй чудо.

пп и ти като каръка злобееш към програмистите, гроздето е кисело май.

Коментар

• Данните на Realtor.com за САЩ показват, че за покупката на жилище на средна цена, финансирана с 30-годишен заем, месечната вноска по кредита е с 550 долара по-скъпа спрямо същия период на миналата година, или това е увеличение от 46%.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Къде се живее добре за всеки е различно...Въобще това което е добро за мен не е добро за друг.За да взимат хората заеми не са виновни европейците а исиотията.Да вземеш заем за да живееш обре??????!!!!!!Ми то имаше един филм за Пурко ама той си продаде нивата...Всеки опит да излизаш вън от финансовите си възможности води до катастрофа.Това е морален упадък...Природата задоволява необходимите за живота потребности а не желаните хеле пък лукса.То всеки глупак си мисли че като има повече пари ще живее по добре но това не е така..И не наричай Европа цивилизация.Задай си въпроса как всичкото това на Запад е направено колко кражби робия и убийства са зад това.И колко световни войни разпалиха тия къде ги имаш за цивилизовани...Но всичко приклщчи.Сега иде сметката
                                За надскачането на възможностите си прав, че у нас е голям проблем. Например купиш си БМВ за 50К с потребителски и като дойде първият ремонт за 5К го оставяш на трупчета за2 години докато събереш парите :-)
                                Иначе заема в някои ситуации не е лошо нещо гледайки проблема - Кака инфлация , но трябва да е без надскачане. В нашият имотен смисъл финансиране 30-50% макс или възможност без напъване да се изплати за 7-8 години макс и с напъване за 5 години.
                                Нашите олимпийци могат да земат пример от техният идол Мъск - купува Туитър с 50% заем, а не с 90%....
                                Last edited by pesimist4o na kvadrat; 26.04.2022, 19:17.

Коментар

Working...
                                X