IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Така е Пеше. Европа беше добре до преди 10-15 години, след което нещата вървят плавно но сигурно надолу. България е била винаги зле, последните 10-15 години обаче нещата стават катастрофални. От ЕС и НАТО има само вреди за България - на национално ниво се губят много пари, докато приходите от ЕС се крадат на 100%.

Най-ме дразнят разни заблудени овце, които повтарят лозунги от сорта на "Колко се бил вдигнал стандартът след 2007". Оказва се, че това са същите тези крадци. Нормалният българин има едно заблуждаващо повишение на доходите, което е изцяло изядено от повишението на цените, като паралелно с това се налагат джендърските идеологии на запада. В таква среда не се живее лесно.
    Не се дразни не можеш да им затвориш устата нека си плямпат.Бъзикай ги и ги дразни.Аз съм и казал че от турско ни е освободил Александър Втори от фашистко Сталин а Путин ще ни освободи от евроатлантическата гняс

Коментар

Дай примери за обратния вариант.
      Моя

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
        Щях да забравя, идете в някое представителство на коя да е марка и вижте, няма никакви автомобили, всичко е изкупено. Един познат вече от няма къде, отишъл в Дачия, казали му нямаме никаква наличност, ако поръчаш доставката след 1 год. Богат народ, след като изкупи всички жилища на картинка, изкупи и всичко налично по автосалоните.
        Ха ха ха ха изкупено ма верно ли?Производство няма времето е точно както в соца...ха ха ха ха

Коментар

Вие кво искате да имате пари без да учите и бачкате? КомузЪма свърши другарЕ. Даже в комунистически Китай, за да имаш трябва да бачкаш яко, много много яко.
          Кой ти ги нашепва тия глупости?

Коментар

• Че строителите не хеджират строителството си е ясно, но още по-неясно ми е как купувачите на зелено, не хеджират сделката си и когато им обявят разваляне или нова цена с € 200 на м2 отгоре, пият по една студена вода. С парите си днес може да купят или по-малка квадратура или нищо.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Мнението ми беше по темата.
              Това дали един мъж се вълнува от жени и деца, говори много за евентуалното му участие на имотния пазар у нас и в чужбина.
              За Жонката да е наемател в Германия е много добър вариант и то не заради тротоарите

Коментар

• Париж, Виена, Мюнхен, Франкфурт... и изведнъж София. Моля, дръжте се малко по-сериозно.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

В Париж само в хотела ли си стоял ? Щото по улиците е по-зле и от Франкфурт.. Нещо средно между Дакар и Абуджа . И децата ми да растат в такава среда ?!?! Факултето е по-добре.
                  За заведенията и порциите си прав донякъде. У нас са по-дребнички и цените са нагоре, но има още мнооогоооо път , за да ги достигнем. В Париж и Франкфурт съм плащал редовно сметки по над 100 евро на плюскане в прилични места БЕЗ алкохол или с шерната бутилка вино примерно.
                  Преди няколко дни обядвах в Дивака в центъра.... 20 лева и качеството и обслужването беше много добро и БЪРЗО..., а заведението препълнено...
                  Тоест 100 Евро за двама души с бутилка вино. В София на добрите места (ако има такива) няма да си много под 150 лева за същото, като бутилката вино може да е 95% от сметката.

Дай конкретна разбивка на това, какво сте поръчали, какво вино и пр. за да направим точно сравнение и ще видиш, че ценово разликата не е голяма. Това за 20-те лева в Дивака може да го сравниш със всеки китайскиресторант за бързо хранене във Франкфурт - порция пиле с ориз за 10 Евро има навсякъде.

Коментар

Кафе Империал - някъде между операта и Щадпарка. Едно от топ-местата за мен.

Ако искаш гледка - ресторант Шик мисля че се казваше. Пак в този район.
                    Супер е мястото, ма малко скъпичък. Виж при орлите какво ще ядеш мнооого по евтино. За пиенето да не говорим.

Коментар

Да, склонен съм. Само че в България и 500% да плащам, всичко ще се открадне и пак ще изглежда по същия начин. Никакъв шанс не виждам някога този град да изглежда по нормален начин. Едиственият вариант е бомбандировка, тотална разруха и построяване наново.
                      Краденето на държавни средства е огромен проблем прав си. И това е причината да не съм много съгласен с увеличаването на данъците. Просто кеша от тях ще отиде на много грешно място и хора и ще се получат ултрабогати олигарси с нашите данъци и ние останалите леш с прилични тротоари....
                      На Запад е същото само дето бедняците могат да се изхранват под наем. У нас би било по-зле.

Коментар

Не всички комплекси са такива, не обобщавай.
                        Дай примери за обратния вариант.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Ако данъчното облагане стане същото като в Германия и тротоарите след време ще са същите. И сега е въпрос на избор - склонен ли си да плащаш 300% повече данъци, за да имаш добри тротоари ? Ок ти и аз може да сме склонни в някаква степен ама дали повечето хора са склонни ?
                          Не казвам кое е правилно и редно , а само насочвам към проблема. Например ако се събират повече данъци у нас дали пък голямата част няма да се крадат ?!
                          Да, склонен съм. Само че в България и 500% да плащам, всичко ще се открадне и пак ще изглежда по същия начин. Никакъв шанс не виждам някога този град да изглежда по нормален начин. Едиственият вариант е бомбандировка, тотална разруха и построяване наново.

Коментар

И като излезеш от комплекса, газиш кал до колене, а комплексът е без канализация и лайната се стичат по улиците, а сградите постепенно потъват, защото е построен в блато. Типичната картинка от "комплексите" в Ливадите и Вадите. Наоколо камари строителни отпадъци, несъществуващи улици, по 5 автомобила паркирани паралелно, разни селяци крещят и те псуват...Да не говорим, че самата услуга поддръжка реално струва 1/3 от това, което плащате, а разни мутри ви държат изкъсо и до стената.

Не мерси. Предпочитам 20 квадрата квартира в Мюних, но като излезя да ми е чисто и подредено.
                            Впрочем в Мюних такива комплекси няма, това е Ганьовска селяния, която нормален европеец никога няма да построи, камо ли да живее вътре.
                            Не всички комплекси са такива, не обобщавай.

Коментар

Нз кви сметки правиш, но в Мюнхен ако живееш е комплекс с баейни, тенис кортове, фитнес и т.н няма да ти стигне заплатата за подръжка, тук за тези екстри плащаме 1/3 от мин. заплата.
                              И като излезеш от комплекса, газиш кал до колене, а комплексът е без канализация и лайната се стичат по улиците, а сградите постепенно потъват, защото е построен в блато. Типичната картинка от "комплексите" в Ливадите и Вадите. Наоколо камари строителни отпадъци, несъществуващи улици, по 5 автомобила паркирани паралелно, разни селяци крещят и те псуват...Да не говорим, че самата услуга поддръжка реално струва 1/3 от това, което плащате, а разни мутри ви държат изкъсо и до стената.

Не мерси. Предпочитам 20 квадрата квартира в Мюних, но като излезя да ми е чисто и подредено.
                              Впрочем в Мюних такива комплекси няма, това е Ганьовска селяния, която нормален европеец никога няма да построи, камо ли да живее вътре.

Коментар

Не, на първите дето ми идват в главата знам какви са истинските цени на реален квадратен метър. Сравнявайки със София (пак на реален кв.м.) излиза, че са само 2 пъти по-скъпи (до преди 2 години бяха 3 пъти и нагоре.). При средни доходи 4 пъти не виждам някаква дилема относно това, къде е по-изгодно. Ако сравним и качеството на обитание, на строителство, околна среда, улици и паркове, разликата отива в небесата.

Каквото и брокерско писание да ми цитираш, аз смятам до стотинка и сравнявам 1 към 1. Резултатите не са в полза на София.
                                Нз кви сметки правиш, но в Мюнхен ако живееш е комплекс с баейни, тенис кортове, фитнес и т.н няма да ти стигне заплатата за подръжка, тук за тези екстри плащаме 1/3 от мин. заплата. Тук ако си добро ит, освен жилище ще имаш паре и за глезотийки, включително доста актуалните козметични изгъзици на нашите половинки.
                                Last edited by better; 26.04.2022, 20:03.

Коментар

Working...
                                X