Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеЩях да забравя, идете в някое представителство на коя да е марка и вижте, няма никакви автомобили, всичко е изкупено. Един познат вече от няма къде, отишъл в Дачия, казали му нямаме никаква наличност, ако поръчаш доставката след 1 год. Богат народ, след като изкупи всички жилища на картинка, изкупи и всичко налично по автосалоните.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Вие кво искате да имате пари без да учите и бачкате? КомузЪма свърши другарЕ. Даже в комунистически Китай, за да имаш трябва да бачкаш яко, много много яко.
- 1 like
Коментар
-
Че строителите не хеджират строителството си е ясно, но още по-неясно ми е как купувачите на зелено, не хеджират сделката си и когато им обявят разваляне или нова цена с € 200 на м2 отгоре, пият по една студена вода. С парите си днес може да купят или по-малка квадратура или нищо.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
В Париж само в хотела ли си стоял ? Щото по улиците е по-зле и от Франкфурт.. Нещо средно между Дакар и Абуджа . И децата ми да растат в такава среда ?!?! Факултето е по-добре.
За заведенията и порциите си прав донякъде. У нас са по-дребнички и цените са нагоре, но има още мнооогоооо път , за да ги достигнем. В Париж и Франкфурт съм плащал редовно сметки по над 100 евро на плюскане в прилични места БЕЗ алкохол или с шерната бутилка вино примерно.
Преди няколко дни обядвах в Дивака в центъра.... 20 лева и качеството и обслужването беше много добро и БЪРЗО..., а заведението препълнено...
Дай конкретна разбивка на това, какво сте поръчали, какво вино и пр. за да направим точно сравнение и ще видиш, че ценово разликата не е голяма. Това за 20-те лева в Дивака може да го сравниш със всеки китайскиресторант за бързо хранене във Франкфурт - порция пиле с ориз за 10 Евро има навсякъде.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Кафе Империал - някъде между операта и Щадпарка. Едно от топ-местата за мен.
Ако искаш гледка - ресторант Шик мисля че се казваше. Пак в този район.
Коментар
-
Да, склонен съм. Само че в България и 500% да плащам, всичко ще се открадне и пак ще изглежда по същия начин. Никакъв шанс не виждам някога този град да изглежда по нормален начин. Едиственият вариант е бомбандировка, тотална разруха и построяване наново.
На Запад е същото само дето бедняците могат да се изхранват под наем. У нас би било по-зле.
Коментар
-
Не всички комплекси са такива, не обобщавай.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ако данъчното облагане стане същото като в Германия и тротоарите след време ще са същите. И сега е въпрос на избор - склонен ли си да плащаш 300% повече данъци, за да имаш добри тротоари ? Ок ти и аз може да сме склонни в някаква степен ама дали повечето хора са склонни ?
Не казвам кое е правилно и редно , а само насочвам към проблема. Например ако се събират повече данъци у нас дали пък голямата част няма да се крадат ?!
Коментар
-
И като излезеш от комплекса, газиш кал до колене, а комплексът е без канализация и лайната се стичат по улиците, а сградите постепенно потъват, защото е построен в блато. Типичната картинка от "комплексите" в Ливадите и Вадите. Наоколо камари строителни отпадъци, несъществуващи улици, по 5 автомобила паркирани паралелно, разни селяци крещят и те псуват...Да не говорим, че самата услуга поддръжка реално струва 1/3 от това, което плащате, а разни мутри ви държат изкъсо и до стената.
Не мерси. Предпочитам 20 квадрата квартира в Мюних, но като излезя да ми е чисто и подредено.
Впрочем в Мюних такива комплекси няма, това е Ганьовска селяния, която нормален европеец никога няма да построи, камо ли да живее вътре.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Нз кви сметки правиш, но в Мюнхен ако живееш е комплекс с баейни, тенис кортове, фитнес и т.н няма да ти стигне заплатата за подръжка, тук за тези екстри плащаме 1/3 от мин. заплата.
Не мерси. Предпочитам 20 квадрата квартира в Мюних, но като излезя да ми е чисто и подредено.
Впрочем в Мюних такива комплекси няма, това е Ганьовска селяния, която нормален европеец никога няма да построи, камо ли да живее вътре.
Коментар
-
Не, на първите дето ми идват в главата знам какви са истинските цени на реален квадратен метър. Сравнявайки със София (пак на реален кв.м.) излиза, че са само 2 пъти по-скъпи (до преди 2 години бяха 3 пъти и нагоре.). При средни доходи 4 пъти не виждам някаква дилема относно това, къде е по-изгодно. Ако сравним и качеството на обитание, на строителство, околна среда, улици и паркове, разликата отива в небесата.
Каквото и брокерско писание да ми цитираш, аз смятам до стотинка и сравнявам 1 към 1. Резултатите не са в полза на София.Last edited by better; 26.04.2022, 20:03.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар