IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пак не съм влизал от доста време... 30% от постовете или ми се трият, или ме банват за месец. но....

Захлупих още един 3-стаен с гараж във високия сегмент за 340К евра. Разбира се, с ипотечка. Лихвите и те щяха да се вдигат ЗВЕРСКИ, ама ми отпуснаха на 2.18% без допълнително обезпечение. Бригадата вече действа и ще стъпи на 400 крайна цена. Септември ще е готов да излиза за 2000 евра наем на пазара.

Тепърва ще се изпират парите под дюшека в тухла с наближаването на еврозоната. Наемите и тази есен очаквам 20% нагоре. В София сме си на средноевропейските нива по доходи и цени. Тухлата, и най-вече наемите, изостават, но и това ще си дойде на мястото. Това е положението. Пускам сълза за всички зазидани професори и академици.
    Last edited by ivanvg93; 20.05.2024, 17:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Добре де, при положение, че си профукал готови 200к, как така изобщо можеш да се радваш на 500Е месечно?
      Дори да ги беше сложил в разплащателна на 0%, можеше да си теглиш 33 години всеки месец по 500Е без риск и без да се занимаваш с прошляци-наематели.
      Или се каниш да живееш още 100 години?

Пълен абсурд.
      Аз пари си имам, какво да ги правя?
      Да стоят кеш или в банка и да се обезценяват ли, не благодаря!

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
        Да, с таксите и комисионните по сделката минава 200000Е
        Не ме интересува кога ще се избие. Той да носи по 500Е на месец...
        Добре де, при положение, че си профукал готови 200к, как така изобщо можеш да се радваш на 500Е месечно?
        Дори да ги беше сложил в разплащателна на 0%, можеше да си теглиш 33 години всеки месец по 500Е без риск и без да се занимаваш с прошляци-наематели.
        Или се каниш да живееш още 100 години?

Пълен абсурд.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Нали 2к беше, за отдаване под наем.
          П.с. На 3200 еу/кв, при 7 евра наем на кв, ще се избие...... след 50 ина год.
          Да, с таксите и комисионните по сделката минава 200000Е
          Не ме интересува кога ще се избие. Той да носи по 500Е на месец...

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Амо по въображаема офертна е вече 4200, нищо че няма кой да ги плати...

Коментар

Верно ли е топва?
              Аз купих там на 3200Е/м2
              Last edited by better; 20.05.2024, 15:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение
                Най изгодните депозити са на ти би ай банк, с 3% лихва за три години. Това, при инфлация поне 20 процента на година, изгодно ли е? Учили ли сте в училище логика, или поне малко математика, или сте бягали от часовете? Не говоря за базови познавия по финанси, защото е очевидно, че липсва дори обща култура.
                По принцип е голяма грешка да се публикуват лични данни по форуми, но...

Слава Богу в някои дни получавам близо 3% дневна доходност.

Надявам се до края на тази година, а и през следващите години нещата да вървят все така гладко, прекрасно, и акциите, които държа да растат с още по-големи темпове.
                Last edited by Frosty; 20.05.2024, 15:52.
                ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Не беше ли в Яворов?
                  Този в Яворов го спряха от продажба вм последният момент. Този е от другата страна на Шипченски проход.

Коментар

Най изгодните депозити са на ти би ай банк, с 3% лихва за три години. Това, при инфлация поне 20 процента на година, изгодно ли е? Учили ли сте в училище логика, или поне малко математика, или сте бягали от часовете? Не говоря за базови познавия по финанси, защото е очевидно, че липсва дори обща култура.
                    Това за поне 20-те процента инфлация от баба ти ли го чу? Големият шуменски финансов грамотник...

Коментар

Верно ли е топва?
                      Аз купих там на 3200Е/м2
                      Не беше ли в Яворов?

Коментар

Най-изгодните бяха в КТБ лол

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Тъп депозит в банка вече май е по-добра алтернатива отколкото да придобиваш свръх-надценени тухли.
                          Някаква банка в беге-то не даваше ли 2-3%

Правим проста сметка:
                          450 eur наем х 12 месеца = 5400 еур -10%(данък) ~ 4860 eur приблизителна годишна доходност
                          4860 делено на 250 000 евра = 1,94% годишна доходност.

И то тия 1,94% годишно са теоретична доходност при хипотетични идеализирани условия, само ако наемателя не духне с неплатени сметки(както често става), ако през годините не изникнат внезапно разходи за някой непредвиден ремонт, и при 100% годишна заетост...

Те хотелите не могат да постигнат 100% заетост, че някакви рентиерчета ли ще успеят...

Накрая ще се окаже май, че и смотан депозит бие тухлите по възвръщаемост...

Продължавай да разсъждаваш по този начин и знай, че ти ще си следващия кольо накавръков1982. Дано поне имаш по-голяма деЦка.

Коментар

• Най изгодните депозити са на ти би ай банк, с 3% лихва за три години. Това, при инфлация поне 20 процента на година, изгодно ли е? Учили ли сте в училище логика, или поне малко математика, или сте бягали от часовете? Не говоря за базови познания по финанси, защото е очевидно, че липсва дори обща култура.
                            Last edited by Minaiivan; 20.05.2024, 18:12.

Коментар

Верно ли е топва?
                              Аз купих там на 3200Е/м2
                              Е, възможно е и ботича леко да е преувеличил за продажната "пикова" цена и тя да е била 800-900 на м2.

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

Ботича си е добре, продаде на връх 2017та в Гео Милев за 1000 евро на квадрат.

От тогава парите му така се множат с банковия депозит, че не може да се прежали да изтегли за една мазилка
                                Верно ли е топва?
                                Аз купих там на 3200Е/м2

Коментар

Working...
                                X