Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Какво разбираш под ремонт супер-лукс? 10к (лева) за осветление бих казал е даже компромисен вариант. Качествените довършителни и обзавеждането са по-ценни от самия имот.
Най-са ми смешни разни "инвеститорчета", които предлагат "луксозно обзаведени боклуци" - всичко 100% ПДЧ (вкл. кухня с термолот - ужас), уреди Беко, плочки по 50 лева, диван за 1500-2000 лева....Директно за изхвърляне на всичко, къртене и правене наново. Помня навремето един продавач ми се обиди, че му казах в прав текст как трябва да ми свали от цената, за да платя на хамали да разкарат боклуците му (а продаваше нов обзаведен имот, в който не е живяно).
Когато самите имоти са тотални боклуци, поне обзавеждането трябва да струва нещо, за да платиш 2500-3000 Евра на квадрат.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради в страната за април-юни се увеличават с една пета на тримесечна база и с една трета – на годишна.
През второто тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради в страната нарастват с 21,6% спрямо първото тримесечие. Броят на жилищата в тях расте с 45,5%, както и общата им застроена площ - с 44,5%.
На годишна база издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради се увеличават с 28,9%, жилищата в тях - с 38,8%, а разгънатата им застроена площ - с 43,3%.
Спрямо предходното тримесечие започнатите жилищни сгради се увеличават с 9,4%, разгънатата им застроена площ - със 17,4%, докато жилищата в тях намаляват с 5,9%.
В сравнение с второто тримесечие на 2021 г. започнатите нови жилищни сгради намаляват с 1,6%, докато жилищата в тях се увеличават с 20,2%, както и общата им застроена площ - със 17,9%.
https://www.investor.bg/bylgariia/45...oletta-357615/Last edited by unimog; 05.08.2022, 09:37.
Коментар
-
Хрониката на кризата на Lehman през 2008 г
2 януари: Dax се движи до около 50 пункта от рекордния си връх от 13 юли 2007 г. при 8100 пункта.
15 януари: Мюнхенската компания за недвижими имоти Hypo Real Estate (HRE) шокира фондовия пазар с неочаквано обезценяване. Цената на акциите се срива с 35 процента.
21 януари: Страховете от рецесия предизвикват панически разпродажби на фондовите борси в Европа. Dax пада със седем процента - най-голямата процентна загуба от атентатите в САЩ през 2001 г.
22 януари: Още преди отварянето на американския фондов пазар, Федералният резерв на САЩ (Фед) намалява лихвените проценти със 75 базисни пункта до 3,5 процента на кризисна среща, забавяйки низходящото двежение на фондовите пазари по целия свят. На 30 януари следва нова корекция на лихвите до три процента.
16 март: Петата по големина инвестиционна банка в САЩ, Bear Stearns, фалира и е продадена на JP Morgan.
17 март: Спадът на фондовия пазар се ускорява. Инвеститорите бягат към златото-убежище, което достигна рекордно високо ниво от $1030,80.
18 март: Фед намалява лихвените проценти със 75 базисни пункта до 2,25 процента. На 30 април той намалява допълнително до 2,00 процента.
3 юли: ЕЦБ е различна: От страх от инфлация централната банка леко повишава лихвените проценти до 4,25 процента.
11 юли: Цената на петрола достигна исторически връх от $147,27 за барел (159 литра) американски лек петрол.
15 юли: Еврото достига рекордно високо ниво от $1,6038.
8 септември: Закъсалите американски ипотечни кредитори Fannie Mae и Freddie Mac са национализирани.
14 септември: Американската инвестиционна банка Lehman Brothers фалира. Съперникът Merrill Lynch се изплъзва под чадъра на Bank of America в последния момент.
15 септември: Големите централни банки отварят шлюзовете на парите и инжектират милиарди на паричния пазар.
17 септември: Американският щат помага на застрахователя AIG със спешен заем от над 85 милиарда долара. Лидерът в индустрията на практика е национализиран.
29 септември: Група германски банки и федералното правителство първоначално гарантират оцеляването на HRE, чиито акции се сринаха със 74 процента до 3,52 евро.
4-ти/5-ти Октомври: Докато германската държава поема гаранцията за частни депозити, спасителният пакет за HRE се проваля. Банката отново е изправена пред пропастта.
8 октомври: Най-големите централни банки в света намаляват лихвените проценти в координирано действие, в еврозоната те вече са 3,75 процента, а в САЩ 1,50 процента.
11 октомври: Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Никола Саркози обявяват спасителен пакет за финансовия сектор. Dax се повиши с 11,4% в понеделник. Това е най-голямата еднодневна печалба в историята му.
4 декември: ЕЦБ намалява основния лихвен процент с изненадващо 75 базисни пункта до 2,50 процента. Това е най-голямата корекция на лихвите на централната банка от основаването й през 1998 г.
https://www.manager-magazin.de/unter...-a-919564.html
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пухче$ Разгледай мнение
даммм... да видим какво предстои; някои очакваха хиперинфлация с една заплата да си погасят кредитите
Такива са нещата и при физическите лица и при голяма част от фирмите в България.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пухче$ Разгледай мнениекартинката за повечето тръгнали да си купят имот в последния момент,без да имат самоучастие-а бе оценителят малко ще надуе, и ще си го вземеш. Щастливи новодомци, или комбинират с потребителски, и започват да създават уют ... ремонти, довършителни, обзавеждане.
Какво е по-различното от 2008ма - имаме пандемия, имаме инфлация, имаме исоки цени на горивата, електроенергията, имаме и бежанци. Скоро може би ще наблюдаваме и съкращения в някои производства...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Кавръче, струва ми се, че доста пресоляваш манджата.
Никоя банка няма да си загроби бизнеса с непремерено вдигане на лихви по кредити, все пак трябва да останат платци, а банките да продължат да са банки, а не собственици на разнородни активи, които не им носят нищо. Като опре ножа до кокала ще има предоговаряне на предоговарянето.....
Някой кредитополучатели ще пият студена вода, други ще се измъкнат и ще се мине и през тази криза, за да дойде следващата след десетина години.
Който разбрал ,разбрал,имаше един лаф совите не са това което са,за да ме разбереш чети какво пише Пухчето
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеКойто има кредити да ги погасява до края на тази година или максимално да си изчисти дълговете.
Това което предстои ще засенчи всякакви представи и виждания за развитието на икономиката и изобщо за предстоящите събития.
Никоя банка няма да си загроби бизнеса с непремерено вдигане на лихви по кредити, все пак трябва да останат платци, а банките да продължат да са банки, а не собственици на разнородни активи, които не им носят нищо. Като опре ножа до кокала ще има предоговаряне на предоговарянето.....
Някой кредитополучатели ще пият студена вода, други ще се измъкнат и ще се мине и през тази криза, за да дойде следващата след десетина години.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеКойто има кредити да ги погасява до края на тази година или максимално да си изчисти дълговете.
Това което предстои ще засенчи всякакви представи и виждания за развитието на икономиката и изобщо за предстоящите събития.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Абе човек осветлението не е шега работа, стига го мята насам натам. Главно жените се усещат така по грозни и по красиви на различни осветления. И разликата е от земята до небето. Ако си ходил някога в луксозен хотел например там осветлението е дълбоко залегнало главно с грижа за жените, какви ъгли, колко силно, каква смеска цветове крият бръчките и мазните петна. Или какво дава сияние на лицето без да изопачава несъвършенствата по нанесен грим. Такива неща се проектират от експерти. В домашни условия само цветовете да уцелиш си е голямо постижение.
Мога да ти дам и пример как съм канил разни жени в разни квартири със добро осветление и всички мацки веднага усещат че изглеждат добре в огледалата и си правят цели фотосесии като в студио. В други квартири с лошо осветелние ги е страх да се погледат в огледалото. Аз самия даже на това си базирам решенията кое да взема под наем и кое не.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение
Не знам как правите връзката между написаното от мен и коментар. Това за супер-лукс е с ирония, предвид на това, че българинът обича да се изхвърля много над възможостите си - например не иска най-използвания материал за мебели, а тиково дърво, диванът да е петцифрено число, осветлението да е поне 10к с общи лумени на Цариградско, хладилникът да не е турски, все пак е критична за оцеляването вещ... Както отбелязох парвенютата без въможности са навсясъде около нас.
Мога да ти дам и пример как съм канил разни жени в разни квартири със добро осветление и всички мацки веднага усещат че изглеждат добре в огледалата и си правят цели фотосесии като в студио. В други квартири с лошо осветелние ги е страх да се погледат в огледалото. Аз самия даже на това си базирам решенията кое да взема под наем и кое не.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Какво разбираш под ремонт супер-лукс? 10к (лева) за осветление бих казал е даже компромисен вариант. Качествените довършителни и обзавеждането са по-ценни от самия имот.
Най-са ми смешни разни "инвеститорчета", които предлагат "луксозно обзаведени боклуци" - всичко 100% ПДЧ (вкл. кухня с термолот - ужас), уреди Беко, плочки по 50 лева, диван за 1500-2000 лева....Директно за изхвърляне на всичко, къртене и правене наново. Помня навремето един продавач ми се обиди, че му казах в прав текст как трябва да ми свали от цената, за да платя на хамали да разкарат боклуците му (а продаваше нов обзаведен имот, в който не е живяно).
Когато самите имоти са тотални боклуци, поне обзавеждането трябва да струва нещо, за да платиш 2500-3000 Евра на квадрат.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.capital.bg/politika_i_ik...zplaten_obiad/
Печатането на пари без инфлация свърши. ЕЦБ е изправена пред тежка дилема © Shutterstock
Краят на европейския безплатен обяд !!!!
До неотдавна Европейската централна банка можеше просто да хвърля пари за проблемите на еврозоната. Но това вече не е възможно в условията на инфлация, така че сега е разработен нов механизъм за "антифрагментация" - Transmission Protection Instrument (TPI), за защита на силно задлъжнелите държави членки, в случай че техните разходи по заеми (доходността на държавните облигации) нарастват много повече от тези на по-малко задлъжнелите държави членки. Ако възникне необходимост, ЕЦБ ще замени облигации на държави с нисък дълг за облигации на държави с висок дълг в своя портфейл, като по този начин ще намали разликата в лихвените
Не само че е изрично незаконно но и обезмисля ред защити във финансовата система. Най-обикновени престъпници се лансират по медиите като месии и финансови гурута без никакви коментари и въпроси. Аз съм убеден че това е края на ЕС или на ЕЦБ, едно от двете ще даде фира до 5 пет години. Да имахме само едно републиканска партия или медия да ги обяснява тея неща на прост език. До тогава само възраждане.
- 1 like
Коментар
Коментар