Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от BAD Разгледай мнение
Преди 10-12 години данъчните пак бяха вдигнали пушилката за малко и после се кротнаха.Сега няма да е по-различно.Като започнат да им превеждат част от парите в чужди банки и намалеят свежите пари,които влизат в БГ,ще започнат да се правят на приятно-разсеяни.Last edited by better; 31.08.2022, 22:14.
Коментар
-
[QUOTE=pesimist4o na kvadrat;n3960929]Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Стига де. Ползвай гугъл и квато и да е друга търсачка....
Не са само антилчбимците на Бай Пешето. И Китай е в групата с над 300% дълг например....
https://worldpopulationreview.com/co...tio-by-country
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеСпоред мен прекалено много задълбавате в тия дългове. Ок има ги, някъде са и големи, но ако тези дългове са натрупани за създаване на добавена стойност къв е проблемът?
Едно е да теглиш 1 млн лв и да купиш 200 кв мезонет в Сф и после да стоиш гладен и на студено, друго е с тез 1 млн да завъртиш някъв бизнес, да изкараш 2 млн, да върнеш 1 млн и да прогресираш. Дет се вика кво като не си задлъжнял кой знае колко, щом си гладен.
Ето една кръчмарска сметка - у нас ако вземем че общият дълг е 100% от БВП при лихва от 4% е едно , а при дълг 300-400% съответно 12-16% от БВП отиват за лихви е съвсем друго. С всички последици за данъци, цени, имоти всичко....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Досега влизаха, но вече са мн предпазливи, поне така разбрах от мои познати. Нещо са ги метнали за данъци и осигуровки. На някои от тях им правили ревизии и май се е разчуло и сега пасуват. Отделно гледат да не вкарват всичко тук, че жените им да нямат мн претенции.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
Не само в германия е така, в цяла з. европа е. То не е точно забрана, но на практика чужденец не може да пробие в определени сфери. Точно за медицинска специалност имам пример от франция - в желаната има стъклен таван, изключително нисък за нефранцузите, но ако иска в нежеланите специалности с никаквите перспективи - моля, да заповяда.
Ама Левчо мисля е по-наясно с темата....:-)
- 2 Харесвания
Коментар
-
[QUOTE=better;n3960898]Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Къде ги гледаш тези данни?
Не са само антилчбимците на Бай Пешето. И Китай е в групата с над 300% дълг например....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
. Оказа се, че 99% от населението е неграмотно и качествените кадри са твърде малко, а лоялността им е нулева - за 100 лева отгоре всеки е готов да иде при конкуренцията. По този начин, за да се поддържа все пак дейността, конкуренцията за добрите кадри стана огромна и се достигна до нива на заплати, за които България изобщо не е дорасла.
Другата аномалия е администрацията - чрез хеликоптерните пари, за които правилно споменаваш, тази администрация се купува от партиите по най-безскрупулен начин с избирателна цел - за да си затварят устата и да гласуват.
.
Аз пък се радвам на високите заплати на квалифицираните. Много качествени хора се завърнаха от Европа през последните години, а прошляците си кесят там на социал.
- 5 Харесвания
Коментар
-
[QUOTE=ejonny2376;n3960891]Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
...Или просто роднината ти е бил некадърник и се е бутал там, където не му е мястотото. Твърде вероятен е именно този сценарии. Там всичко си постигаш с работа и като се докажеш, никой не ти пуска аванти както в България. Отново доказателство колко сте зле и как никога няма да достигнете нивото на Германия от преди 50 години даже. Това с "джендърите и арапите" няма даже да го коментирам, освен да кажа, че е тотална глупост, поредната ти такава и явно непознаване на немските порядки.
Относно мен - аз съм гражданин на света. Не съм нито Българин, нито Германец. Правя това, което ми е угодно и живея там, където има полза за мен. България е хубава страна за тези, които се кефят да си хвърлят боклуците из парка, които обичат да крадат, които не са достатъчно кадърни и все гледат да минат между капките, които търсят безнаказаност и беззаконие, за да правят каквото си искат. Аз не съм от тези.
ПП Голяма част от боклуците по парковете се разнасят от бездомни кучета ровещи в кошовете... защитени от Европа и с по-големи права от хората...
Разбира се има много калпави хора и слаба организация по почистването....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 31.08.2022, 20:12.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BAD Разгледай мнение
Те са сигурно с 15-20 години стаж и затова имат по толкова.Но Техническия и Морското всяка година изкарват на пазара на труда доста офицери,които след няколко години влизат на пазара на НИ.Така че този процес няма спиране.Като прибавим обикновените моряци и тези ,които са хотелски персонал по круизите ,стават доста хората,влияещи на пазара.Това е специфика,с която пишещите от други части на БГ не са запознати и затова се чудят на имотния пазар във Варна.
п.с.Забравих да спомена и хората от кораборемонтния бизнес,работещи навън .Получават повече от прилични заплати.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Аз имам познати няколко кап и механници, всички имат по 5. Капитаните вземат по 15к $ а механиците от 10-12. На танкери са 20-30% по-високи заплатите.
п.с.Забравих да спомена и хората от кораборемонтния бизнес,работещи навън .Получават повече от прилични заплати.Last edited by BAD; 31.08.2022, 19:26.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Според мен прекалено много задълбавате в тия дългове. Ок има ги, някъде са и големи, но ако тези дългове са натрупани за създаване на добавена стойност къв е проблемът?
Едно е да теглиш 1 млн лв и да купиш 200 кв мезонет в Сф и после да стоиш гладен и на студено, друго е с тез 1 млн да завъртиш някъв бизнес, да изкараш 2 млн, да върнеш 1 млн и да прогресираш. Дет се вика кво като не си задлъжнял кой знае колко, щом си гладен.Last edited by better; 31.08.2022, 18:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
И пак да напиша с прости думи - дадена медицинска специалност/професия/съсловие е забранено за ненемци, чрез бчрократични непреодолими изисквания.... Добре печелеща иначе професия....Last edited by tea_cup; 31.08.2022, 18:19.
- 2 Харесвания
Коментар
-
[QUOTE=better;n3960898]Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Къде ги гледаш тези данни?
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар