Първоначално изпратено от Evgo
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Къде ги намирате толкова ларж тъщи? Казвай, ако жена ти има млада и хубава сестра да ти ставам баджанак
П.С. Сегашната ми тъща Мерцедес кара, ама цепи лева на 2. Като в лафа за българина, че най го е страх да не настине и да не се мине.
Last edited by pesimist4o na kvadrat; 04.10.2022, 12:09.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от EvgoЗвучи страхотно.
Аз съм събрал пари за един тристаен по цени от 2015 г. Парите не стигат за хубав апарт в София и не ми трябва такъв.
Но съм решил да ги дам на брат ми на заем (той има 2 деца), да купи той хубав апарт и да може да ги осигури. И ще ми ги върне когато може.
Правят се паралели с 2008. Ами те са тотално грешни. Да речем, че сме минали цените от тогава с 20% / не знам дали е толкова/ обаче в същото време доходите и спестяванията са поне по 3 , ипотечките засега са делено на 3 като процент / това ще се промени/, в провинцията няма бъдеще за обикновен млад човек и потока е ясен. Сега имам нов Западноевропеец наемател- той е супер доволен от живота тук.... ПЕСТИ. Нещо, което е било немислимо в неговата страна където е живял на 30 км от голям град / двоен наем и петорни битови сметки/ от заплата до заплата на НУЛА....
Само фрустрираните гастери пропуснали момента не могат да видят къде и какво е София.... Гоцето и Радомир :-))))
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
От тъщата разбира се основно и от келнерски бакшиши,- на село като ударят една сливова и оставят поне по 50 стинки ....
А и съм на заплата не съм бизнесмен....те казват много се вдигали....
П.С. Сегашната ми тъща Мерцедес кара, ама цепи лева на 2. Като в лафа за българина, че най го е страх да не настине и да не се мине.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Браво
От къде ще вземеш пари за тези 3 апарта на един етаж?
А и съм на заплата не съм бизнесмен....те казват много се вдигали....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Новички сте в темата и не знаете, че Берти си пише ей така / ГоУемото Мяу го чакаме вече 6 години при имотите/... иначе сладкодумно и убедително :-)
Купих с ипотечка началото на 2007 поради СИГУРНОСТ / имах премеждия през 2005 с едно тъмно зелено и инвеститор измамник - успешно за мен приключили, но не за 50 други / и поради лихвената разлика - ипотека в една банка и депозит в друга ми донесоха около 3000 лева / за оня период ми бяха важни/ докато не погасих кредита.
Имота сега струва примерно 3 пъти повече / 800 евро в Гоцето ново/ , живял съм десетина години там на ново и сега носи малко наем.... Много яко прекарване...мъка :-)
Сегашните ми покупки 2016-17 година бяха кеш.... Исках да взема ипотечки обаче тъщата не даде..... Голяма грешка е да се слушат тъщите по финансови въпроси....
Последните 2 години вече имах позволение за ипотечка, но не стигнах да свестен зелен инвеститор като място и условия....
Вече нямам нужда от ипотечки / долара поскъпна и кеша се върна/....
Сега люпим семки и съм записан в листа на чакащите при любимият ми инвеститор за нещо , което ще започне да се строи след 1-2 години... Там ще купя 1 етаж / вероятно 3 апарта/ и приключвам с имотите....Тва ако се доредя....
Вече приоритетите ми са други, че живота е кратък - да инвестирам в чаветата и да ги водя по кораловите рифове / няма ваксоограничения/
От къде ще вземеш пари за тези 3 апарта на един етаж?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Ще е на -20% само ако продаде. А ако не се налага, чака и това е, тази игра е за търпеливи
Купих с ипотечка началото на 2007 поради СИГУРНОСТ / имах премеждия през 2005 с едно тъмно зелено и инвеститор измамник - успешно за мен приключили, но не за 50 други / и поради лихвената разлика - ипотека в една банка и депозит в друга ми донесоха около 3000 лева / за оня период ми бяха важни/ докато не погасих кредита.
Имота сега струва примерно 3 пъти повече / 800 евро в Гоцето ново/ , живял съм десетина години там на ново и сега носи малко наем.... Много яко прекарване...мъка :-)
Сегашните ми покупки 2016-17 година бяха кеш.... Исках да взема ипотечки обаче тъщата не даде..... Голяма грешка е да се слушат тъщите по финансови въпроси....
Последните 2 години вече имах позволение за ипотечка, но не стигнах до свестен зелен инвеститор като място и условия....
Вече нямам нужда от ипотечки / долара поскъпна и кеша се върна/....
Сега люпим семки и съм записан в листа на чакащите при любимият ми инвеститор за нещо , което ще започне да се строи след 1-2 години... Там ще купя 1 етаж / вероятно 3 апарта/ и приключвам с имотите....Тва ако се доредя....
Вече приоритетите ми са други, че живота е кратък - да инвестирам в чаветата и да ги водя по кораловите рифове / няма ваксоограничения/Last edited by pesimist4o na kvadrat; 04.10.2022, 11:38.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнениеПазарът на недвижими имоти се балансира и до края на годината не се очакват големи изненади в цените - Bloomberg (bloombergtv.bg)
Амааа... Как така?!!! Какви са тези брокерски лакърдии?!!! Ами ние? Къде е нашият очакван сриФФФФ????
писнА ми да чекам!!! ...и мекичките ми втръснаха!!!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Пазарът на недвижими имоти се балансира и до края на годината не се очакват големи изненади в цените - Bloomberg (bloombergtv.bg)
Амааа... Как така?!!! Какви са тези брокерски лакърдии?!!! Ами ние? Къде е нашият очакван сриФФФФ????
писнА ми да чекам!!! ...и мекичките ми втръснаха!!!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
то си беше доста затихнало, но покрай избухването на цената на енергийните борси си стана пак актуално и няма по-добър мотиватор за инвестиране в мощности от добрата ценя.
въпросът е какво правим,когато се пусне яко мощност (в цяла южна Европа и не само се пускат ударно такива централи)
има едно голямо обаче и то е навлизането на електромобилите. Един елетромобил с батерия 75кв увеличава, че и утроява месечното потребление на едно домакинство даже при умерене употреба. Това би довело до значително увеличение на потреблението на ел енергия за сметка на бензин, дизел и газ.
ще поживеем ще видим, но за лични нужди никога не е зле да има алтернатива човек (където е възможно).
електромобилите са доста скъпи и трудно ще навлязат у нас. А и съгласно политиките на ЕС се насърчава използването на влакове и самолети и да нямаш твой автомобил,
Ние също имаме хубаво имение в провинцията в автентичен битов стил (и луксозно изпълнение), но е много неликвидно и не може да се продаде.
Дали няма да стърчи един ден като символ на човешката лакомия и глупост,
Коментар
-
Въпрос към всички които ни казаха, че 2022-ра ще има поевтиняване: Какво става? Къде са дискаунтите? Остават още 3 месеца и годината мина, а пак имаме поскъпване.Last edited by keep_calm; 04.10.2022, 09:28. Причина: Темата не е отдушник за проблемите ви. Не започвайте отново!
- 2 Харесвания
Коментар
-
то си беше доста затихнало, но покрай избухването на цената на енергийните борси си стана пак актуално и няма по-добър мотиватор за инвестиране в мощности от добрата ценя.
въпросът е какво правим,когато се пусне яко мощност (в цяла южна Европа и не само се пускат ударно такива централи)
има едно голямо обаче и то е навлизането на електромобилите. Един елетромобил с батерия 75кв увеличава, че и утроява месечното потребление на едно домакинство даже при умерене употреба. Това би довело до значително увеличение на потреблението на ел енергия за сметка на бензин, дизел и газ.
ще поживеем ще видим, но за лични нужди никога не е зле да има алтернатива човек (където е възможно).
бях ли точен за прост доктор?Last edited by bulgarian lev; 04.10.2022, 00:26.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пишман Investor Разгледай мнение
добре те е посъветвал
големи "майтапи" се очакват по темата....Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Скъпо е, драги Берти подобно обучение, трае десетки години след завършване и носи кинти едва когато обединиш всичко в едно.Last edited by bulgarian lev; 03.10.2022, 23:59.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
https://www.capital.bg/biznes/energe...sa_podadeni_v/
Коментар
Коментар