If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Градинка малка има...доматите са извънземни направо - няма такива по пазарите на каквато и да било цена / биволско сърце и Идеал сортове на 30-40 години и си пазим семената, Нямаш представа какъв кеф е да гледаш малкото ти чаве да заръфа един от корена и целите бузи и дрехи да са в домати.....:-) Дръвчета има безкрай / имот 5+ декара/ но плододайните са малко защото са стари вече и трябва да се подновят. Тази година орехите бяха слаби, след 2-3 седмици мушмолите ще са готови....Ябълки набрахме 2 щайги в неделя - присадка от фуджи семка....топ са отново без аналог по магазините...
Нищо не се пръска и се ползва само естествена тор /кокошинци/
Животни няма освен вързано куче.....
Леля ти добре е направила и не ти е дала хич малко неща....
Евго крайно време е да оставиш мачовците на мира, и да си земеш некоя сгодна кака без да си толкова претенциозен....има безкрай такива.....
Тя леля ми е малко стисната, въпреки че преди време баща ми й пълнеше колата яко. Те по провинцията много се стискат и пестят здраво.
Новата мадама, с която излизах, също не е ОК, но няма да споделя в кое отношение. Държи се странно.
А вие в Радомир нямате ли си хубава градина със зеленчуци, с плодни дръвчета, кокошки да снасят яйца, прасе за Коледа,
Това много би облекчило разходите ви.
Аз наскоро ходих в провинцията при леля ми (сестра на баща ми). Те произвеждат доста, но ми даде само 10 литра ракия, 2 буркана мед, малко грозде, малко домати, а аз си набрах орехи за една баклава. И туй то,
Но трябваше да отида защото имаше работа по имота ми. И пак ще ходя по-натам.
Тая скрънза леля ти...само 10 кила ракия ти дала.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Знаеш кой продава на загуба - само този, който е принуден. Сега остава въпроса, каква точно ще бъде кризата у нас и колко хора реално са се надценили. Решат ли централните банки да печатат пари отново в рамките на година-две, корекцията ще е в рамките на 20-30%. Което много хора ги устройва, мен включително, защото имат немалък жилищен фонд, но и свободен кеш. Срив от 50% не устройва никой, защото това означава колапс на икономиката. Дори Кавръков не знае какво си пожелава с такива апокалиптични прогнози. При среден живот на сградите около 80г - 50% спад означава, че две поколения собственици са работили и изплащали залудо.
Има го и варианта някой, който е вложил пари в имоти ,да ги продава,когато цените тръгнат надолу .Бъди сигурен, че доста такива хора четат всички новини, свързани с пазара на имоти и при движение надолу ще гледат да кешират активите си.Примерът с Банско е показателен-при бума през 2008г много британци са купили имоти там на високи цени и след това са се радвали ако продадат и на половин цена.
В големите градове естествено е по-различно, защото там жилища купуват не само инвеститори,но и хора,които го купуват, за да живеят в него. Но при вдигане на лихвите тези хора ще намалеят, както и по естествени причини заради демографският срив. Освен това като се вдигнат и лихвите по депозитите много хора ще си вкарат парите в банка.А вече има такива индикации за повишаване на лихвите по депозитите.
А вие в Радомир нямате ли си хубава градина със зеленчуци, с плодни дръвчета, кокошки да снасят яйца, прасе за Коледа,
Аз наскоро ходих в провинцията при леля ми (сестра на баща ми). Те произвеждат доста, но ми даде само 10 литра ракия, 2 буркана мед, малко грозде, малко домати, а аз си набрах орехи за една баклава. И туй то,
Градинка малка има...доматите са извънземни направо - няма такива по пазарите на каквато и да било цена / биволско сърце и Идеал сортове на 30-40 години и си пазим семената, Нямаш представа какъв кеф е да гледаш малкото ти чаве да заръфа един от корена и целите бузи и дрехи да са в домати.....:-) Дръвчета има безкрай / имот 5+ декара/ но плододайните са малко защото са стари вече и трябва да се подновят. Тази година орехите бяха слаби, след 2-3 седмици мушмолите ще са готови....Ябълки набрахме 2 щайги в неделя - присадка от фуджи семка....топ са отново без аналог по магазините...
Нищо не се пръска и се ползва само естествена тор /кокошинци/
Животни няма освен вързано куче.....
Всичко това се прави не за намаляване на разходите , а за КАЧЕСТВО, което не мога да купя за никакви пари...просто го няма по пазара и магазините.... Там се продава химия на макс и дълготрайни сортове удобни за продажба и залежаване..... Биволското сърце за няколко дни ако не се изяде почва да се скапва / не е пръскан нищо/ и е сложен за съхранение с мека обвивка....
Леля ти добре е направила и не ти е дала хич малко неща....
Евго крайно време е да оставиш мачовците на мира, и да си земеш некоя сгодна кака без да си толкова претенциозен....има безкрай такива.....
Така е. Имоти бол. Но не ги пускат на пазара за продан Ако ги изсипят навенъж, ще вдигнат предлагането и цените ще паднат много. Дали обаче ще го направят?
И какво ще правят парите като продадат имотите в яко инфлационна среда и потънали в кешови дългове Западни и не само страни ?
Много е лесно - макар и далеч от перфектни, особено при нас няма по-добро нещо за запазване на стойност за обикновените хора...
Ако съм Мъск или там некой друг рептил от столетия, то мога да инвестирам в акции на компании, които АЗ контролирам, да манипулирам виртуални пирамидални нищота или най-просто да купувам картини и диаманти за по 100 милки парчето...варианти безкрай.
За обикновеният човек няма нищо по-безрисково и леснодостъпно от имотите за отърване от хартията....
Много пъти сме го коментирали в старата тема и тук....Въпросът е в кошницата , копто се ползва и тежестта на нещата в нея.
Като има цигулки, контрабаси, остаряла техника и т.н.. Напримр преди 20 години съм давал за мобилен телефон с копчета и моно дисплей по 500 лева, сега същите характеристики би струвало 20-30 лева и хоп има не инфлация, а направо дефлация :-)
Същото е и със сегашната годишна инфлация - почти няма хранителен продукт който купувам обикновено да не е минимум 50% поскъпнал, някои са по 2, а олиото е по 3 / помня че преди 2-3 години съм го взимал и на 1.50 на прИмоция/ , а те ми казват че инфлацията била 15% примерно :-)))
На този фон имотите НЕ поскъпват достатъчно много.....изостават от реалната инфлация, което е нормален процес..., но винаги наваксват в такива моменти....
Така е. Имоти бол. Но не ги пускат на пазара за продан Ако ги изсипят навенъж, ще вдигнат предлагането и цените ще паднат много. Дали обаче ще го направят?
Знаеш кой продава на загуба - само този, който е принуден. Сега остава въпроса, каква точно ще бъде кризата у нас и колко хора реално са се надценили. Решат ли централните банки да печатат пари отново в рамките на година-две, корекцията ще е в рамките на 20-30%. Което много хора ги устройва, мен включително, защото имат немалък жилищен фонд, но и свободен кеш. Срив от 50% не устройва никой, защото това означава колапс на икономиката. Дори Кавръков не знае какво си пожелава с такива апокалиптични прогнози. При среден живот на сградите около 80г - 50% спад означава, че две поколения собственици са работили и изплащали залудо.
Ставаше въпрос за след като изтрият. В магазина днес си направих една проста калкулация спрямо 10г. Пилешкото филе на Росо е закрепило 20лв/кг. 2011-2 ясно си спомням, че го купувах за 7лв. Цената х3. Яйцата 10бр. са 4.00лв. Тогава бяха по 14-15ст. т.е 1.50лв. За друго няма да споменавам, че списъка става дълъг, но по груби сметки РЕАЛНАТА инфлация за продукти от първа необходимост е около 250-300% за 10г. Което е реално средно 10% на година инфлация. Какви потребителски кошници мерят от ЕЦБ и у нас, не знам, но за 2%-та и те не си вярват дори.
Много пъти сме го коментирали в старата тема и тук....Въпросът е в кошницата , копто се ползва и тежестта на нещата в нея.
Като има цигулки, контрабаси, остаряла техника и т.н.. Напримр преди 20 години съм давал за мобилен телефон с копчета и моно дисплей по 500 лева, сега същите характеристики би струвало 20-30 лева и хоп има не инфлация, а направо дефлация :-)
Същото е и със сегашната годишна инфлация - почти няма хранителен продукт който купувам обикновено да не е минимум 50% поскъпнал, някои са по 2, а олиото е по 3 / помня че преди 2-3 години съм го взимал и на 1.50 на прИмоция/ , а те ми казват че инфлацията била 15% примерно :-)))
На този фон имотите НЕ поскъпват достатъчно много.....изостават от реалната инфлация, което е нормален процес..., но винаги наваксват в такива моменти....
Да,ама храна няма.А кочини и то празни колкото си щеш
Ставаше въпрос за след като изтрият. В магазина днес си направих една проста калкулация спрямо 10г. Пилешкото филе на Росо е закрепило 20лв/кг. 2011-2 ясно си спомням, че го купувах за 7лв. Цената х3. Яйцата 10бр. са 4.00лв. Тогава бяха по 14-15ст. т.е 1.50лв. За друго няма да споменавам, че списъка става дълъг, но по груби сметки РЕАЛНАТА инфлация за продукти от първа необходимост е около 250-300% за 10г. Което е реално средно 10% на година инфлация. Какви потребителски кошници мерят от ЕЦБ и у нас, не знам, но за 2%-та и те не си вярват дори.
НИ също са в този диапазон около 280-290% за 10 години. При това положение се чудя, когато има спад, с колко би се върнала цената. Защото не очаквам да видя голям спад в цените на продуктите от първа неодходимост. А покривът над главата си е нужда, а не луксозна глезотия като почивка на карибите, която може лесно да се замени с почивка на по-близки острови.
Долна лъжа!
Сега само изтриват, никой няма намерение да печата!
Хем така, хем ще дадат тласък на новия тираж прясно напечатани пачки И ФЕД и ЕЦБ не оставиха тоя кеш да изстине малко поне. Ако действително нещата се развият по този начин, означава, че парите в банка ще са най-лошата "инвестиция" не само за последните 10г, а за цяло поколение /25г/. Направят ли такива маневри, доверието в шумата ще падне до рекордно ниски нива, че дори криптото ще изглежда като връх на стабилността пред хартията.
Долна лъжа!
Сега само изтриват, никой няма намерение да печата!
Коментар