IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Може би не си се осигурявал на макс няколко десетилетия?
    Осигурявам се по неизбежност, защото ме ограбват. Какви данъци плащаме, след като не съм отишъл един път на лекар, без да си плащам в пълен размер? Къде са ми отишли данъците?

Коментар

• Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение

Тогава да не лапа държавата осигуровки.
      Има си цяла икономическа школа за тия работи - австрийската школа. Тя дефинира много ясно къде й е мястото на държавата. Това, че днес шества корпоративната държава по образец на социалиста Мусолини, това е друга бира. Погледни само, че всички прегрешения на властимащите в Европа е по линия на някакъв клиентелизъм. Това е пак лустросано име, но става въпрос за едно и също нещо. Човекът е като маймуната - ако не му подменяш непрекъснато думите, ще вземе да ги запомни. А както виждаш, никой не е наясно какво се случва, защото не знае думите.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Никога не съм разбирал, защо човек трябва да се остави някой да му дава пенсия? Държавата да не е приют?
        Може би не си се осигурявал на макс няколко десетилетия?

Коментар

• Стига сте се гаврили с ИТ. Плащаме достатъчно данъци. Последно ги смятах на един колега 75%. По турско е бил десятък! На босия цървулите не можете да вземете

Коментар

Никога не съм разбирал, защо човек трябва да се остави някой да му дава пенсия? Държавата да не е приют?
            Тогава да не лапа държавата осигуровки. Ти по серт от Малтус ще излезеш.
            Last edited by Arana; 25.10.2022, 22:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

слагам ти +,
              но мисля, че повечето хора са плащали данъци и очакват да получат нещо в замяна.
              когато излязат от трудоспособна възраст. аз също очаквам да получа еквивалент на това, което съм плащал.
              но не разчитам на това.
              Данъците са за изграждане на инфраструктура, която обслужва всички ни. Останалото е екстра, която вече е непосилна. Бисмарк въвежда пръв пенсиите. Тогава е било друго време и е било нагодено за германците. После Хитлер въвежда пръв платения отпуск. Било е нагодено за германците. Той е наричал това националсоциализъм - нещо, което си е само тяхно. Днес виждаме отстъпления от тези придобивки - няма газ, и няма олио, а на Зеленски се принасят дарове като на цар Кир. Не цар Киро, цар Кир.

Коментар

Ама тук преливате от открити комунисти до явни социопати. Евала!

Коментар

• Каврък тоз "бедняк" как ще го обложите?

“Беше добра оферта”: Шефът на ВАС купил вила с минерален басейн за 10 000 лв.

Председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков, един от „тримата големи“ в съдебната система, е придобил луксозен имот на “симулативна цена. През 2016 г. той купува къща за гости с басейн с топла минерална вода в село Пчелин само за 10 000 лв. Имотът няма разрешително за водоползване, което значи, че минералната вода е пълнила басейна незаконно. Освен това имотът реално е по-голям с 38 кв.м. според Кадастъра, но Чолаков е декларирал по-малка площ.

https://bird.bg/cholakov-kzg-pchelin/

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

ИТ са като всички други наемници на заплата - ще плащат и пушек ще се вдига
                    Я кажи кво ще направиш да го избегнеш? Фирма?
                    Това и направих преди мн мн год.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Ще има да чЕкате ИТ да плаща 20% данък.
                      За да може Кавръков да изкорени злото, ИТ ще трябва да плаща 20% данък, че и повече.

Коментар

бетерчо е безработен милионер
                        препоръка е

Коментар

слагам ти +,
                          но мисля, че повечето хора са плащали данъци и очакват да получат нещо в замяна.
                          когато излязат от трудоспособна възраст. аз също очаквам да получа еквивалент на това, което съм плащал.
                          но не разчитам на това.
                          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

аз джулиусчо много го уважавам.
                            дори бих го извел на кръчма, ако ми се слушаха празни приказки около тема икономика.
                            иначе с лордчето сме го предложили за доктор 'онорис кауза за догодина
                            Така е, а като ги съберем и с проф. Красимирчо Петров, може да възродим седмичника вестник "Стършел".

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Ще има да чЕкате ИТ да плаща 20% данък.
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

това не е вярно. Над 3к трябва да плащат 20%, до 3к НУЛА. Те плащат 23% други налози - пенсии и здравни т.е ПОВЕЧЕ от т.нар. богати или средна класа и сега. Това е въйпиюща несправедливост.
                                Трябва да вдигат прага - поне на 5к ....
                                За пенсиите. Да ви кажа при мен какво се случи.
                                Като се пенсионирах коефициента ми беше 2,34, сега след 5 години осигуряване на макс праг ми е 1,86. Загуба от 0,5 и изчислената ми пенсия е 100лв по малко отколкото вземам. Та бъдещите пенсионери имате всички шансове да вземате по малка пенсия от моята която е и в момента да не говорим за поне 6-8% отгоре годишно в бъдеще.
                                За здравето вие си знаете - не платиш ли те оставят да умреш като куче и на стълбите

Коментар

Working...
                                X