Първоначално изпратено от MrCurious
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
Риск от окупас има повсеместно. Калпаво законодателство с гоненето. Дълго за обяснение. Тука щото много се критикува България и навън не всичко е мед и масло.
Освен да проуча за Гърция..
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнениеАко хората дето тука парадират с печалби от акции имаха портфейл от 100к евра отдавна да са го заключили в тухли
На борсата играят предимно хора с малък портфейл които не им стига за имот
Кой каквото и да ти разправя всеки видял се в пари приключва в тухли
Как пък все така категорично се изказвате,не мога да разбера
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Ако живееш в Испания пропускаш че не си го направил до сега
Ако живееш в БГ и мислиш сега да го направиш не мисля че е особено добра идея в момента
А и ходенето до Барса е много удобно и евтино.
Тук вече имам няколко имота, а и в момента възвръщаемостта е много по-ниска (поне на хартия).
Имам свободни пари, които ми пречат на съня.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrCurious Разгледай мнение
Благодаря за отговора!
Прочетох за "окупас" и това действиетелно е много притеснително.
При Валенсия сметките са горе-долу същите, но не знам как ще е със заетостта.
Да разбирам ли че там няма риск от окупатори (или просто е по-малък)?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
Увеличената престъпност и явлението “окупас”, калпавата полиция, политическият риск от отделяне от Испания, отвратителният манталитет на местните аборигени.
По-добре Валенсия или Аликанте.
Прочетох за "окупас" и това действиетелно е много притеснително.
При Валенсия сметките са горе-долу същите, но не знам как ще е със заетостта.
Да разбирам ли че там няма риск от окупатори (или просто е по-малък)?
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Байлоре ,
Погасявай си лихвата ,до месец вноската ти ще е дубъл ,днеска получих инфо от банковите среди ,който каквото може да погасява,ако може
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrCurious Разгледай мнениеОтдавна размишлявам върху закупуването на имот в Испания за отдаване под наем.
Правих някакви груби сметки (за малък апартамент в Барселона) и брутната възвръщаемост излиза около 7% (нетната около 4-5), което ме устройва.
В сметките съм включил такса за управление (10% от наема), данък (около 0.5% годишно) и амортизация (10% от наема).
Барселона е един от най-посещаваните градове и се очаква пълна заетост.
При наличие на готови пари ми се вижда добър вариант.
Какво пропускам?
Ако живееш в БГ и мислиш сега да го направиш не мисля че е особено добра идея в момента
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ако хората дето тука парадират с печалби от акции имаха портфейл от 100к евра отдавна да са го заключили в тухли
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrCurious Разгледай мнениеОтдавна размишлявам върху закупуването на имот в Испания за отдаване под наем.
Правих някакви груби сметки (за малък апартамент в Барселона) и брутната възвръщаемост излиза около 7% (нетната около 4-5), което ме устройва.
В сметките съм включил такаса за управление (10% от наема), данък (около 0.5% годишно) и амортизация (10% от наема).
Какво пропускам?
По-добре Валенсия или Аликанте.Last edited by Arana; 14.10.2022, 18:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Кака,
говориш леко наизуст, но явно е от ЕГН-то
когато бяха по 700-800 Кавръчето беше извън пазара по повод семейни драми, а когато тръгна за изтърбушено ЕПК или Панелка в Красната търсеха малко над 1000Е квадрата, което всеки видял обявите за 700 не беше ок да купи. Колко от тук многзнайстващите купиха панелки на 1000+Е.
Факт е, че цените качиха, но както ги пишеш са приказки от лелински вечеринки. На добрите цени на кавръчето акъла беше другаде.
Хубав ден.Когато ,Ники, търсеше апартамент и вече "громеше" пазара, аз от дистанция 2000 км. бях намерила няколко двустайни апартамента на такива цени , че дори с Боровинката, ги коментирахме. Още имаше и ако вместо да се занимава с писане по форумите да сваля цените и да не те слуша теб и такива като теб можеше да намери. Много съжалявам ,че е имал лични проблеми в най-доброто време за покупка или ,че тогава не е имал средства, но не трябваше да чака толкова дълго с надеждата ,че ще се случи някакво имагинерно чудо.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Е, нали все някой и наеми трябва да плаща. Не бива всички да си купят имоти, защото инвеститорите в НИ ще сме на сухо. Още повече хора като @petrg5s правят много повече пари от борсите. Ако този пич заключи 100к евро в тухла, ще пести 500 евро от наем. Но ако ги разиграе на борсата ще прави по 1500 евро. Ей затова не е купил до сега според мен.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Отдавна размишлявам върху закупуването на имот в Испания за отдаване под наем.
В сметките съм включил такса за управление (10% от наема), данък (около 0.5% годишно) и амортизация (10% от наема).
Какво пропускам?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Fortune favours the bold! Respect! Ей така се прави пачка. На мен никога не ми е стискало. Успех желая от сърце. Смелчаците трябва да се уважават.
Въпросната схема която съм описал с имот няма да е особено печеливша и не си заслужава риска, ако исках да рискувам с кредит по скоро бих изчакал да видя лихвено увеличение с по малка стъпка от предишното и бих купил акции
Реално горното ще го направя вероятно още следващата година с малката разлика че не ми е необходим кредит
Коментар
-
Жив и здрав с кеф да си ги харчиш
Коментар
Коментар