Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Щото това ми е общо взето 1/20 от целия портфейл към днешна дата - капка в морето. И защото сделката беше на цена далеч под "пазарната", т.е. спекулативната.
Тази ми инвестиция може и да изглежда добра, но периодът е под 2 години. Това не е нищо като времеви хоризонт. Най е лесно да използваш периода на най-големия ръст и да се хвалиш как нещо си било рентабилно. Все едно да се хвалиш, че си купил Биткойни Април 2020 и си продал Ноември 2021.
Нали щеше да ни го продадеш без печалба или ти щеше да живееш там щото не искаш при мама ...:-)
Дори и Евго те усети драги ми Азимов :-)
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Виж сега-и аз също го имам описаният манталитет, така че не съм привърженик на по-високи данъци .Но поне ми е ясно, че като са такива данъците и пътищата и градската среда ще ни е мизерна. Ама на много хора хем не им се плаща повече, хем реват, че пътищата не били оправени, тротоарите разбити и така нататък. Безплатно е само сиренето в капана за мишки. На другите места си плащаш ако искаш качество насреща.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
що не взе и да пипнеш нещо качествено
Двустайката ми в Слатина е между парк и училище. Локация, извънмерна. Всеки месец по пощите от 20г. се лепят обяви "купувам апартамент".
При балона 2008-ма, апарта ми се предлагаше 55000€ на офертна, сега подобен, се предлага на 123000€ на офертна. Ще взема да предложа на щерка ми, след 15г. да вземе да го шитне на някой понижител на 270000€ на офертна, че да не се занимава с имоти повече момичето, ама надали ще иска.
Аз квото съм искал, пипнах го. Купих си на топлок в Бургас, окрупних си магазинчето, сега ми трябва само един гараж, като понижителите срутите цените
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
В Акра има една единствена асфалтирана улица - главната. Хората си определят срещи - "на асфалта". Няма банкет, няма нищо, асфалтът свършва, както дойде. Другите улици са като на село. Газираната вода е 5 евро. Пият от локвите. Какво злато, какви мини, какъв гуверньор? Сигурно има злато и мини, ама ганайците не са и чували за тях. Англичаните са им изпили соковете. Гана е първата държава, освободила се от колониално господство. И сега са си колония. Англичаните така действат. Можем само да гадаем, без особено напрягане, къде отива златото.
щото тука излизат повече улици с асфалт, не за друго
https://en.wikipedia.org/wiki/AccraLast edited by Arana; 15.10.2022, 23:24.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Всеки гледа да прекара държавата, защото самата държава прекарва всеки.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Страшно висока беше 11 години с лихви по ипотеки 2-3 %
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Данък 330 долара месечно в посочения от теб линк. Застраховка 70 долара, ама то всеки разумен човек би застраховал имота си.Не знам в България жилищата да имат специална протекция от Бог,та да не се застраховат,особено ако живееш в блок,където съществува риск да ти пострада имота не само ако нещо се случи в него, ами и в този на съседите. Отгоре,отдолу, отстрани, дори през няколко етажа понякога.
Така че застраховката я вади от разходите. Излиза 4000 долара годишно данък за имота.Не е малко, но при положение, че средната заплата е 4400 долара това е около 4 процента от годишния доход на едно семейство.
За сметка на високия данък,заплатите са още по-високи.Така е по-развитият свят-плащаш по-скъпо,ама и печелиш много. В България са ниски данъците ,ама и заплатите са 5 пъти по-ниски.
Тук националните ни герои са Андрешко,Хитър Петър и Бай Ганьо. Все тарикати на дребно,които гледат да прекарат държавата и да плащат ниски данъци, ако въобще платят. Ама като излязат навън карат по пътища с дупки, по разбити тротоари и мизерна градска среда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Не,нещо не си в час с историята на града дето обитаваш,което още повече говори за произхода ти.
В нашия район още от турско са си строили вили само най-богатите турци и чорбаджии,заради чистия въздух,от Витоша,и теченията през Овча Купел,всичко е било градини и ако някой се съмнява дори и сега е пълно с овощни дръвчета дори по булевардите ги има,череши,дюли,и т.н.
Докато Редута са били калища и са си пасли там овцете и добитъка,където си ти .Last edited by Bailor; 15.10.2022, 22:43.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Хахахаха, добре, че циганската красна поляна е "част" от софийския център хахаха хахахаааааааа, утре ще включа навито от моята къща до св.неделя и от твоя блок до св. Неделя, за да видим кой за колко се разхожда
ПП Аз за десет минути пеша съм до метростанция "театрална", до "св. Неделя", не съм засичал, но утре с точност ще ги споделя за да стане точно ясно.
В нашия район още от турско са си строили вили само най-богатите турци и чорбаджии,заради чистия въздух,от Витоша,и теченията през Овча Купел,всичко е било градини и ако някой се съмнява дори и сега е пълно с овощни дръвчета дори по булевардите ги има,череши,дюли,и т.н.
Докато Редута са били калища и са си пасли там овцете и добитъка,където си ти .
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Дал съм ти линк и там изрично е написано за въпросната къща какви данъци са платени в последните няколко години
Подобна информация за дъжимите данъци има май на всичките им сайтове за имоти и то не е случайно
Така че застраховката я вади от разходите. Излиза 4000 долара годишно данък за имота.Не е малко, но при положение, че средната заплата е 4400 долара това е около 4 процента от годишния доход на едно семейство.
За сметка на високия данък,заплатите са още по-високи.Така е по-развитият свят-плащаш по-скъпо,ама и печелиш много. В България са ниски данъците ,ама и заплатите са 5 пъти по-ниски.
Тук националните ни герои са Андрешко,Хитър Петър и Бай Ганьо. Все тарикати на дребно,които гледат да прекарат държавата и да плащат ниски данъци, ако въобще платят. Ама като излязат навън карат по пътища с дупки, по разбити тротоари и мизерна градска среда.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Кавръчето в Красна поляна ли е? Че те там преди години направо ги подаряваха апартаментите. Приятел взе за 42кЕ двустаен. Сега са надули цените, но заради общата тенденция, не че има много желаещи да се натискат за старите блокове. Жалко, проспал е момента.Last edited by Bailor; 15.10.2022, 22:28.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеБългарската народна банка :
Лихвите по всички кредити ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАТ.....ЗНАЧИТЕЛНО !!!!!
https://m.dir.bg/business/banki-i-fi...at-znachitelno
Очератава се ЕДНА ГОДИНА СЕЧ !!!!!
Коментар
-
Ти ли ще говориш за зимата и печки, като си под "Факултета", където се топлят с дрехи от кофите хахаха. Редута е с повече нови блокове и малко къщи. Кюмур може да ползват единици, аз съм на пелети примерно. Тротоарите ги ремонтират. Един такъв чисто нов тротоар направиха този месец на съседна улица. В Красная поляна, тротоарите и блоковете са на 50 години. Ако в Слатина са утайка, в Красна поляна , където все още спи при мама Накавръка, живеят човекободобни селяндури и безброй тъмнозелени
Кавръчето в Красна поляна ли е? Че те там преди години направо ги подаряваха апартаментите. Приятел взе за 42кЕ двустаен. Сега са надули цените, но заради общата тенденция, не че има много желаещи да се натискат за старите блокове. Жалко, проспал е момента.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Напротив-няколко пъти написах,че според специализираният сайт Нумбео цените на жилищата в Кълъмбъс през 2022г са 2200 долара квадрата.В София са 1800 долара,ама в тях влизат и общи части и се продават на замазка новите жилища, така че цените са сходни.
И данъците не са 3 процента ,а наполовина. За 20 години са 50 хиляди долара данъци.Ама при техните заплати за 20г ще си спечелил над 2 милиона долара. Ама викаш 50 хиляди са проблем.
Ганьо все гледа да се не мине и да плати малко пари, а не вижда възможността да направи много пари. Ама хората затова емигрират в САЩ-да правят пари.
Подобна информация за дъжимите данъци има май на всичките им сайтове за имоти и то не е случайно
Коментар
Коментар