Първоначално изпратено от Julius_BG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
https://fakti.bg/krimi/723385-dado-r...tor-v-parvomai
Дядо разстреля арендатор в Първомай- дядо-
- разстрел-
- арендатор-
- първомай
54 годишният Благой от Първомай е убил днес след скандал 51-год. арендатор Димитър Иванов. Екзекуцията е станала с ловна пушка. Предполага се, че тя е законна, тъй като старецът е ловец.
Арендаторът е убит с два изстрела - един в главата и един в тялото, съобщи Блиц. Предполага се, че спор между двамата е имало отдавна и днес той е ескалирал.
Така е нужно да се регулира тоя пазар ,друг начин нямаLast edited by nkavrakov1982; 21.10.2022, 16:25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнениеПиша това което мисля. Не съм в категорията да държа празни имоти заради капиталова след продажбата, но колегата ,Миро, твърди ,че има много такива и пиша точно за тези хора. При положение, че са си дали парите за покупка на апартаменти и ги държат празни няма и да ги продадат на по-ниска цена независимо от лихвите да не говорим при висока инфлация. Абсурд !
Простете моята фриволност по отношение на избрания от вас никнейм, но идва най-вече заради 'качеството' на вашите разсъждения!
1. Цените не падат за един ден ! и 2. Инфлацията не е това константно явление, каквото се опитвате да го изкарате. Не става така - лягаш си довечера, утре се събуждаш и всичко с 40% надолу, а инфлацията 20% - НЕ! Това е бавен, тегав и мъчителен процес, при който нервите на много хора не издържат! Не и в обстановка на трайно променени нагласи! Това да гледаш ден след ден как вложението ти в имот намалява, как ден след ден алтернативите растат, а ти да пропускаш изгоди, как ден след ден инфлацията се стопява и дори обръща знака..... тая тръпка не е по силите на всеки! 'Еле пък на Пена и Вутена които междувременно са издули платната на лихвата по кредита!
И през целия тоя период жокерите са в ръката на тоя с кеша, както са били на ваша страна през 2000-та, когато сте се пазарили в Изток.Last edited by Julius_BG; 21.10.2022, 15:54.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Гледах едно интервю с шефа на "Явлена "Страхил Иванов.Той каза две основни неща-първо,че в София необитаемите жилища са около 30 процента и второ, че основната причина за високите цени на жилищата били есемесите. Каза го на шега и като водещият го попита какво има предвид,Иванов каза,че заради ниските лихви и таксите хората с големи депозити в банки като получели есемес,че парите им намаляват в банките, масово ги теглили и купували имоти. Като се обърне тенденцията и стане изгодно да се държат пари на депозит и същевременно цените на имотите тръгнат надолу ,ще има масови продажби и вкарване на парите в банки. И това,че ти или Песимистчо няма да продавате ,не означава, че всички ще са така.Повечето инвеститори в имоти са ги закупили с цел повишаване на цените, а не да печелят от наеми. И само се ослушват, за да видят кога ще е пикът.При спад ще гледат максимално бързо да се отърват.А банките ще ги чакат с високите лихви по депозитите.
Наистина има много имоти в София и празни апартаменти.
Обаче има крайни квартали и лоши квартали, които не се търсят и там не може да се отдаде под наем - кв. Левски, Ботунец, Филиповци и други.
Трябва да е близо до центъра и да е в хубав вид.
Все пак това е столица и тук ще има работа и наематели и след 100 г.
По-трудно се продават вили и селски къщи, за които има малко клиенти.
Морските имоти също са хубави, но българите не са готови масово да инвестират в морски или планински имот. Съдя по колегите ми.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Ако продаде, поне получава част от парите. Ако държи празен имот, губи 100%+данъци и поддръжка.
Празен имот не струва и пукната пара, не знам колко сляп трябва да е човек, за да не го осъзнае. Особено в тази загиваща държава.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Пиша това което мисля. Не съм в категорията да държа празни имоти заради капиталова след продажбата, но колегата ,Миро, твърди ,че има много такива и пиша точно за тези хора. При положение, че са си дали парите за покупка на апартаменти и ги държат празни няма и да ги продадат на по-ниска цена независимо от лихвите да не говорим при висока инфлация. Абсурд !
- 1 like
Коментар
-
Не знам, попитай по-доброто момче ,дали ще продава ако се качат лихвите. Мисля, че и той няма да продаде при тази инфлация ,но все пак той да си каже
- 2 Харесвания
Коментар
-
Пиша това което мисля. Не съм в категорията да държа празни имоти заради капиталова след продажбата, но колегата ,Миро, твърди ,че има много такива и пиша точно за тези хора. При положение, че са си дали парите за покупка на апартаменти и ги държат празни няма и да ги продадат на по-ниска цена независимо от лихвите да не говорим при висока инфлация. Абсурд !
2008 е типичен пример - мислиш ли, че някой се интересува какво мислят тези, които не продават? Престои "рестарт", независимо какво заблудените имотни "инвеститори" мислят или не мислят.
Коментар
-
Гледах едно интервю с шефа на "Явлена "Страхил Иванов.Той каза две основни неща-първо,че в София необитаемите жилища са около 30 процента и второ, че основната причина за високите цени на жилищата били есемесите. Каза го на шега и като водещият го попита какво има предвид,Иванов каза,че заради ниските лихви и таксите хората с големи депозити в банки като получели есемес,че парите им намаляват в банките, масово ги теглили и купували имоти. Като се обърне тенденцията и стане изгодно да се държат пари на депозит и същевременно цените на имотите тръгнат надолу ,ще има масови продажби и вкарване на парите в банки. И това,че ти или Песимистчо няма да продавате ,не означава, че всички ще са така.Повечето инвеститори в имоти са ги закупили с цел повишаване на цените, а не да печелят от наеми. И само се ослушват, за да видят кога ще е пикът.При спад ще гледат максимално бързо да се отърват.А банките ще ги чакат с високите лихви по депозитите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Ако продаде, поне получава част от парите. Ако държи празен имот, губи 100%+данъци и поддръжка.
Празен имот не струва и пукната пара, не знам колко сляп трябва да е човек, за да не го осъзнае. Особено в тази загиваща държава.
Коментар
-
Миии, малко трудно ще се съглася точно тези да направят това защото Ганьо, не обича да губи пари. Няма как да е купил скъпо ,а да продаде евтино особенно след като има пари за да държи празен имот.
- 1 like
Коментар
-
Миии, малко трудно ще се съглася точно тези да направят това защото Ганьо, не обича да губи пари. Няма как да е купил скъпо ,а да продаде евтино особенно след като има пари за да държи празен имот.
- 1 like
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Всички виждаме докога е и какъв е тренда. Кажи сега, работи ли печатницата, или не работи? И покриват ли оборотите на печатницата исканата мощност за Money supply в текущия бюджет? Дай да чуем още бисери.
Според теб те ще продължат с обезценката?!?
Ти посочи, че бушонката е пуснала печатницата и е подала оставка, но това е долна лъжа! Тя усети какво й готвят и ги остави да се оправят сами.
Коментар
-
Напротив-колкото Ганьо, който купува жилище и го държи необитаемо,се интересува от демографският срив ,толкова ще се интересува и от инфлацията. Ще го интересуват единствено две неща-първо че цените на имотите спадат и второ,че банката му дава по 5-6 процента лихва по депозит. И ще има масова продажба на имоти и вкарването на парите в банка.Last edited by Chio; 21.10.2022, 14:47.
Коментар
Коментар