Първоначално изпратено от Bad_Bear
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Според тебе дали е възможно да се прескочи цикъла на рецесия. Като минем директно към цикъла на възстановяване?
Какво ще възстановяваш като нямаш спад?
Моля, да отделяте повечко време за самоподготовка и след това може да споделяте умните мисли!
- 1 like
Коментар
-
Точно така е. Това направихме по време на пандемията. Прескочихме рецесията, удължавайки сегашния. Както се видя тогава, на всички много им се услади. Сега плащаме цената с инфлацията, но работа и пари има за всички. Т.е. все още сме си добре. Бяга ми логиката да се набива света в криза, при положение, че има дисбаланс, който може да влезе в норми без голямо БУМ.
сега те грее, но след време изгаря икономиката
затова така остро влязохатова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ако прескочим рецесията, значи не започваме нов бизнес цикъл а изкуствено удължаваме този и от високо се пада тежко...
Коментар
-
Браво Берти, харесва ми, че поне си прочел и си запознат с бизнес циклите. Според тебе дали е възможно да се прескочи цикъла на рецесия. Като минем директно към цикъла на възстановяване?това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
тогава не се срути ... само хубаво се сдруса
защо си мислиш, че няма пак да ни го причинят, че и по-зле
тамън да обрулят крушата и да почне нов бизнес цикъл след някоя и друга година
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Това е от една страна, от друга ако още повишават лихвите, може да стане по-зле. За един ден може да се срути финансовата система, като 15.9.2008г. но по-зле и тотално.
защо си мислиш, че няма пак да ни го причинят, че и по-зле
тамън да обрулят крушата и да почне нов бизнес цикъл след някоя и друга годинатова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеОпитват се да следват лихвите на Щатите но и дават отбой напоследък.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Както писах - мнооого свободно време, че чак до Одрин отивате на пазар. И тъй като путуване върви с фиксирани разходи, не знам и къде е смисълът на упражнението.
В Скандинавието пътуват до Швеция и Германия за храни,дрехи,разходка....не знам изводите си направи сам .
Не гледаме само цените,а качество ,изобилие от стоки дето у нас ги няма..и все пак елемента на разходката,разхода е 50 лева.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеАми в САЩ вече лихвите са повишени.Средната лихва по ипотека за октомври е 7.25 процента.А БВП на САЩ е почти два пъти по-висок от този на всички държави в еврозоната .Ако ще се срутва световната финансова система ,това ще тръгне от САЩ.
Така че е неизбежно и в ЕС нивата на лихвите да догонят тези в САЩ.
1. Тая криза американските банки показват по-добра капитализация и засега вадят по-добри отчети! И ако тръгне нещо - тоя път залагам на голяма европейска банка, а не голяма американска банка! Малките американски не ги знам в какво състояние са?
2. Не е "неизбежно", ЕЦБ и преди писах, че са м/у чука и наковалнята, защото не могат да си позволят да следват Фед със същото темпо заради рецесията. Още на 2.11 в щатите 30-год. ипотеки ще чукнат 8%, но над 10% не мисля че ще идат? Тук по-скоро мисля че юрибора ще иде до към 4.5%, а ипотеките ще се движат в рейнджа 6-7% макс 8% и някаква остатъчна инфлация във вноса с долари, който при горния сценарий ще гравитира около 2.20лв.
п.п. Не задълбах в спора ви за рибите, ама в момента сме в ресторант Панорама в Доспат и мога да ви уверя, че пъстървата с гъбен сос е феноменална!!10.80 порцията/човек, кво му плащаш, гледката е перфектна, боровете са пораснали бая и малко я закриват, но съвсеем малко.
Цялата следваща седмица есенната ни обиколка из Родопите продължава, такава програма съм спретнал - всеки ден в различно градче/селце!
Last edited by Julius_BG; 23.10.2022, 14:51.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Зависи от къде,по турско има голям алъш вериш.Влизай по групите ,има одрински и всякакви с по над 40000 члена ,питаш и ти се отговаря.Лекарства,храни,евтино е ,но не всичко,трябва да си горе долу в час,ако идеш няколко пъти ще ти се изясни всичко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеДа вдигат и с 1%, но вече има разнопосочни сигнали. Може еврото още да падне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеhttps://www.investor.bg/a/534-novini...kata-za-zhivot
последен шанс
Много арни цените в Маджарско. 90к за малко жилище. Колко ли вървят маломерките този месец при нас?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Можем да се обзаложим, че увеличението на 27.10.2022 няма да е под 75 bps.
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеОпитват се да следват лихвите на Щатите но и дават отбой напоследък.
Коментар
Коментар