IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
    Ама диверсифицирай бре, Цецо! Щом те влекат да имаш 5 апартамента - разпилей ги из Европа, дай да ти ги управляват и да ти текат наемите!

Ако стане война в една държава - кеф ли ще ти е да си държиш запъртъците у една кошница?

А и къде си тръгнал да сравняваш бг-гащниците (еле пък дето има всякакви хазяи пияндурници) дето нищо не признават и ей така за кеф ще те изхвърлят от жилището, дори да имаш договор за наем.

Апропо- не ми отговори - ти декларираш ли си доходите от наем или си в сивия сектор.
    Таквоз чудо у Северозапада, дето го даваш за пример няма да мине!

п.п.
    Идеята за собствено жилище е по-скоро да ти даде свобода и уреденост в нашата специфична реалност!
    Тоест да те отърве от тъстове, роднини, хазяи и прочее "доброжелатели"....
    Повече от 5 са. Пробвал съм от разстояние - тегаво е. На вълка врата му е дебел, защото си върши работата сам. Това, че пазарът тук е по-либерален, т.е. договорите не се зачитат много, е добре и за наемателите. Тук могат да духнат безгрижно. Има и много точни хазяи. Кой би скатал при десятък? Набивам го върху желаният наем и после псувам като гледам как се харчи от бюджета.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
      Има логика в първата ти хипотеза, че е тъпо да се набива в имот. Северозападните народи не случайно са най-богатите. Но в послеписа леко си противоречиш и даже се побългаряваш малко Щом вече не е лошо да си имаш собствен имот, за да не мислиш за наема, защо да нямаш и втори, за да не мислиш и за насъщния? А защо не и трети, да покрива лекарства и режийни?
      Ама диверсифицирай бре, Цецо! Щом те влекат да имаш 5 апартамента - разпилей ги из Европа, дай да ти ги управляват и да ти текат наемите!

Ако стане война в една държава - кеф ли ще ти е да си държиш запъртъците у една кошница?

А и къде си тръгнал да сравняваш бг-гащниците (еле пък дето има всякакви хазяи пияндурници) дето нищо не признават и ей така за кеф ще те изхвърлят от жилището, дори да имаш договор за наем.

Апропо- не ми отговори - ти декларираш ли си доходите от наем или си в сивия сектор.
      Таквоз чудо у Северозапада, дето го даваш за пример няма да мине!

п.п.
      Идеята за собствено жилище е по-скоро да ти даде свобода и уреденост в нашата специфична реалност!
      Тоест да те отърве от тъстове, роднини, хазяи и прочее "доброжелатели"....
      Last edited by Julius_BG; 30.10.2022, 19:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Има логика в първата ти хипотеза, че е тъпо да се набива в имот. Северозападните народи не случайно са най-богатите. Но в послеписа леко си противоречиш и даже се побългаряваш малко Щом вече не е лошо да си имаш собствен имот, за да не мислиш за наема, защо да нямаш и втори, за да не мислиш и за насъщния? А защо не и трети, да покрива лекарства и режийни?
        Разсъжденията ти са верни при положение, че си купил имот,който се е избил с 10-15 годишни наема. При сегашните цени на жилищата и на наемите имотът се избива с 40 годишни наема. А често и с повече.

Коментар

К'ва мечка си ти, като само бичи сигнали излъчваш!?

Слушай сега,
          нали това е инвестиционен форум? И би следвало да говорим за жилищата като инвестиция, а те от доста време насам се представят много лошо като възвращаемост, заради високата цена и ниския наем! То не че и другите алтернативи се скъсват да се изплащат, но все пак има по-добри алтернативи, но масовата финансова култура у нас познава само Влог / Имот! Това е, друго няма.

п.п.
          Аз също съм на мнение, че собствено жилище трябва! Но повече - не! Презапасяването с имоти (при това в една и съща държава вече не Ок). Но е хубаво човек да си подсигури старините, за да не се чуди какво да плаща по-напред с пенсията си в даден момент - наем или лекарства! Дори да не планираш да живееш за постоянно в даден град или държава, където изкарваш голяма заплата - все някъде е добре да имаш имот - ко щеш на морето, ко щеш в планината (само че трудно се поддържа от разстояние - я ще го разбият, я оберат...) Иначе дори и ипотеката с променлива лихва пак може да се окаже "по-постоянна" в рамките на следващите 20 год. и да излезе накрая по-изгодно от наема, който след 10-тата год. не е ясно колко ще е. Ипотека с фиксирана лихва за целия период най-добре, защото си замразяваш разходите за целия бъдещ период, но такива знаем, че у нас не се предлагат (засега)! С приемането на еврото - да се надяваме, че и на такива продукти ще станем свидетели!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
            Хаха Юлка, тука ме развесели искрено. Не става въпрос за кредит, а за мислене в перспектива. Не може вечно да се живее на момента, и после като теглиш чертата, да се сърдиш на обстоятелствата и на държавата, че не раздава жилища като през Соца. Никой не съветва точно в момента да се купуват жилища, ама досега имаше един прозорец от има-нема 10 години. Къде бляха? 10години спестявания по 300лв на месец са 40к чиста пара. Ако 20 годишен младеж заедно с двамата му родители си направят сметката в перспектива, докато стане на 30 ще имат почти 120к. А, ако периода е бил както през 2012г и успеят да купят с ипотека, досега да са го изплатили. И не ми казвай, че 300лв са много пари, щото на повечето келемета само цигарите са им толкова на месец...Въпрос на приоритети.
            К'ва мечка си ти, като само бичи сигнали излъчваш!?

Слушай сега,
            нали това е инвестиционен форум? И би следвало да говорим за жилищата като инвестиция, а те от доста време насам се представят много лошо като възвращаемост, заради високата цена и ниския наем! То не че и другите алтернативи се скъсват да се изплащат, но все пак има по-добри алтернативи, но масовата финансова култура у нас познава само Влог / Имот! Това е, друго няма.

п.п.
            Аз също съм на мнение, че собствено жилище трябва! Но повече - не! Презапасяването с имоти (при това в една и съща държава вече не Ок). Но е хубаво човек да си подсигури старините, за да не се чуди какво да плаща по-напред с пенсията си в даден момент - наем или лекарства! Дори да не планираш да живееш за постоянно в даден град или държава, където изкарваш голяма заплата - все някъде е добре да имаш имот - ко щеш на морето, ко щеш в планината (само че трудно се поддържа от разстояние - я ще го разбият, я оберат...) Иначе дори и ипотеката с променлива лихва пак може да се окаже "по-постоянна" в рамките на следващите 20 год. и да излезе накрая по-изгодно от наема, който след 10-тата год. не е ясно колко ще е. Ипотека с фиксирана лихва за целия период най-добре, защото си замразяваш разходите за целия бъдещ период, но такива знаем, че у нас не се предлагат (засега)! С приемането на еврото - да се надяваме, че и на такива продукти ще станем свидетели!
            Last edited by Julius_BG; 30.10.2022, 19:20.

Коментар

Май още не си опознал (дори елементарните) брокерски похвати?!
              Като свършат аргументите - се минава на обидите и подканянията в стил:
              "Къф мъж си ти, като не можеш да изтеглиш един кредит!?"
              А и не ти ли прави впечатление, че пишеш на единия ник, а същия човек ти отговаря с другия!

На мен ми е най-забавна баба Дюри, тя е като лидерката на глутницата, първом се съгласява с мен, че говорим за дългосрочни процеси, а същевременно подскача всеки ден и вика: Ето виждате ли, виждате ли - в София няма спад, няма спад!

С една думи веселба.........
              Хаха Юлка, тука ме развесели искрено. Не става въпрос за кредит, а за мислене в перспектива. Не може вечно да се живее на момента, и после като теглиш чертата, да се сърдиш на обстоятелствата и на държавата, че не раздава жилища като през Соца. Никой не съветва точно в момента да се купуват жилища, ама досега имаше един прозорец от има-нема 10 години. Къде бляха? 10години спестявания по 300лв на месец са 40к чиста пара. Ако 20 годишен младеж заедно с двамата му родители си направят сметката в перспектива, докато стане на 30 ще имат почти 120к. А, ако периода е бил както през 2012г и успеят да купят с ипотека, досега да са го изплатили. И не ми казвай, че 300лв са много пари, щото на повечето келемета само цигарите са им толкова на месец...Въпрос на приоритети.

Коментар

А и не ти ли прави впечатление, че пишеш на единия ник, а същия човек ти отговаря с друг ник!

На мен ми е най-забавна баба Дюри, тя е като лидерката на глутницата, първом се съгласява с мен, че говорим за дългосрочни процеси, а същевременно подскача всеки ден и вика: Ето виждате ли, виждате ли - в София няма спад, няма спад! С една дума веселба.........
                +

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
                  Само по вашата извратена логика мъж на 25-30 години без жилище е неудачник.
                  За вас тухлите и бетона са най-ценното нещо на света.
                  А и не ти ли прави впечатление, че пишеш на единия ник, а същия човек ти отговаря с друг ник!

На мен ми е най-забавна Дюри, тя е като лидерката на глутницата, първом се съгласява с мен, че говорим за дългосрочни процеси, а същевременно подскача всеки ден и вика: Ето виждате ли, виждате ли - в София няма спад, няма спад! С една дума веселба.........
                  Last edited by Julius_BG; 05.04.2023, 15:05.

Коментар

• 172 обяви за: Продава 3-СТАЕН 4-СТАЕН МНОГОСТАЕН МЕЗОНЕТ град София, от 700000 EUR до 1500000 EUR Вид/Район/Цена

Средна цена на кв.м: 3117 € на 31.10.2022
                    3 168 € на 01.10.2022 и 177 обяви.
                    3189 € на 08.09.2022 и 159 обяви.

Това горното търсене е само за наблюдение,
                    а долното каквото ме интересува.

123 обяви за: Продава МНОГОСТАЕН 4-СТАЕН МЕЗОНЕТ град София, ИЗГРЕВ, ИЗТОК, Ж.ГР.ЮЖЕН ПАРК, ИВАН ВАЗОВ, ЛОЗЕНЕЦ, до 600000 EUR, от 170 кв.м Вид/Район/Цена

Средна цена на кв.м: 2137 € на 30.10.2022
                    2 068 € на 01.10.2022 и 121 обяви.
                    2100 € на 13.09.2022 и 118 обяви.

Да погледнем и към работническите имоти

1000+ обяви за: Продава 2-СТАЕН 3-СТАЕН 4-СТАЕН град София, от 80000 EUR до 250000 EUR Вид/Район/Цена
                    Средна цена на кв.м: 1745 € на 30.10.2022
                    1735 € на 03.10.2022

Само при най-скъпите имоти се наблюдава минимално понижение за последните 5 седмици.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Пълни глупости,така започва ,с пример от там ,но се отнася глобално,за всички пазари.
                      Чакай да падне с 20 % в София, тогава ще гледаме какво става в далечното предградие на Сидни, за сега в столицатаа на България, няма спад ! хахаха

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Хахаха, Кавръков, ама в тази статия става дума за един квартал до Сидни хахаха
                        Пълни глупости,така започва ,с пример от там ,но се отнася глобално,за всички пазари.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                          https://www.capital.bg/politika_i_ik...ar_prikljuchi/

Бумът на жилищния пазар приключи Колко зле ще станат нещата ???
                          Имотния пазар в България 60 % надценен !

ШОК СТАТИЯ ОТ ДНЕС !!!

БУМЪТ НА ЖИЛИЩНИЯ ПАЗАР П Р И К Л Ю Ч И !!!!!!!!

20% Спадове като за начало !!!!
                          Хахаха, Кавръков, ама в тази статия става дума за един квартал до Сидни хахаха

Коментар

• https://www.capital.bg/politika_i_ik...ar_prikljuchi/

Бумът на жилищния пазар приключи Колко зле ще станат нещата ???
                            Имотния пазар в България 60 % надценен !

ШОК СТАТИЯ ОТ ДНЕС !!!

БУМЪТ НА ЖИЛИЩНИЯ ПАЗАР П Р И К Л Ю Ч И !!!!!!!!

20% Спадове като за начало !!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Булките със собствени жилища предпочитат котките пред котараците без имотец
                              Не става въпрос за някои изкукали стари моми, а за такива жени, на които мама и тате са купили жилище или е получила наследство от баба и дядо. Такива случаи са все по-често срещани.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Какъв погасителен план? Казва, че няма да може го довърши и си дотам. Не става въпрос за мръснишки номера. За теб остава по-добре да се изнижеш от проекта, защото сам разбираш, че нещата наистина са тегави.
                                Така може, аз си помислих, че става въпрос да те крънка за повече мангизи. В момента влизането на зелено е мн рисковано а цените са, почти каъо на готовото.
                                Last edited by better; 30.10.2022, 17:17.

Коментар

Working...
                                X