Първоначално изпратено от Julius_BG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеИма логика в първата ти хипотеза, че е тъпо да се набива в имот. Северозападните народи не случайно са най-богатите. Но в послеписа леко си противоречиш и даже се побългаряваш малкоЩом вече не е лошо да си имаш собствен имот, за да не мислиш за наема, защо да нямаш и втори, за да не мислиш и за насъщния? А защо не и трети, да покрива лекарства и режийни?
Ако стане война в една държава - кеф ли ще ти е да си държиш запъртъците у една кошница?
А и къде си тръгнал да сравняваш бг-гащниците (еле пък дето има всякакви хазяи пияндурници) дето нищо не признават и ей така за кеф ще те изхвърлят от жилището, дори да имаш договор за наем.
Апропо- не ми отговори - ти декларираш ли си доходите от наем или си в сивия сектор.
Таквоз чудо у Северозапада, дето го даваш за пример няма да мине!
п.п.
Идеята за собствено жилище е по-скоро да ти даде свобода и уреденост в нашата специфична реалност!
Тоест да те отърве от тъстове, роднини, хазяи и прочее "доброжелатели"....Last edited by Julius_BG; 30.10.2022, 19:43.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Има логика в първата ти хипотеза, че е тъпо да се набива в имот. Северозападните народи не случайно са най-богатите. Но в послеписа леко си противоречиш и даже се побългаряваш малкоЩом вече не е лошо да си имаш собствен имот, за да не мислиш за наема, защо да нямаш и втори, за да не мислиш и за насъщния? А защо не и трети, да покрива лекарства и режийни?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеК'ва мечка си ти, като само бичи сигнали излъчваш!?
Слушай сега,
нали това е инвестиционен форум? И би следвало да говорим за жилищата като инвестиция, а те от доста време насам се представят много лошо като възвращаемост, заради високата цена и ниския наем! То не че и другите алтернативи се скъсват да се изплащат, но все пак има по-добри алтернативи, но масовата финансова култура у нас познава само Влог / Имот! Това е, друго няма.
п.п.
Аз също съм на мнение, че собствено жилище трябва! Но повече - не! Презапасяването с имоти (при това в една и съща държава вече не Ок). Но е хубаво човек да си подсигури старините, за да не се чуди какво да плаща по-напред с пенсията си в даден момент - наем или лекарства! Дори да не планираш да живееш за постоянно в даден град или държава, където изкарваш голяма заплата - все някъде е добре да имаш имот - ко щеш на морето, ко щеш в планината (само че трудно се поддържа от разстояние - я ще го разбият, я оберат...) Иначе дори и ипотеката с променлива лихва пак може да се окаже "по-постоянна" в рамките на следващите 20 год. и да излезе накрая по-изгодно от наема, който след 10-тата год. не е ясно колко ще е. Ипотека с фиксирана лихва за целия период най-добре, защото си замразяваш разходите за целия бъдещ период, но такива знаем, че у нас не се предлагат (засега)! С приемането на еврото - да се надяваме, че и на такива продукти ще станем свидетели!Щом вече не е лошо да си имаш собствен имот, за да не мислиш за наема, защо да нямаш и втори, за да не мислиш и за насъщния? А защо не и трети, да покрива лекарства и режийни?
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеХаха Юлка, тука ме развесели искрено. Не става въпрос за кредит, а за мислене в перспектива. Не може вечно да се живее на момента, и после като теглиш чертата, да се сърдиш на обстоятелствата и на държавата, че не раздава жилища като през Соца. Никой не съветва точно в момента да се купуват жилища, ама досега имаше един прозорец от има-нема 10 години. Къде бляха? 10години спестявания по 300лв на месец са 40к чиста пара. Ако 20 годишен младеж заедно с двамата му родители си направят сметката в перспектива, докато стане на 30 ще имат почти 120к. А, ако периода е бил както през 2012г и успеят да купят с ипотека, досега да са го изплатили. И не ми казвай, че 300лв са много пари, щото на повечето келемета само цигарите са им толкова на месец...Въпрос на приоритети.
Слушай сега,
нали това е инвестиционен форум? И би следвало да говорим за жилищата като инвестиция, а те от доста време насам се представят много лошо като възвращаемост, заради високата цена и ниския наем! То не че и другите алтернативи се скъсват да се изплащат, но все пак има по-добри алтернативи, но масовата финансова култура у нас познава само Влог / Имот! Това е, друго няма.
п.п.
Аз също съм на мнение, че собствено жилище трябва! Но повече - не! Презапасяването с имоти (при това в една и съща държава вече не Ок). Но е хубаво човек да си подсигури старините, за да не се чуди какво да плаща по-напред с пенсията си в даден момент - наем или лекарства! Дори да не планираш да живееш за постоянно в даден град или държава, където изкарваш голяма заплата - все някъде е добре да имаш имот - ко щеш на морето, ко щеш в планината (само че трудно се поддържа от разстояние - я ще го разбият, я оберат...) Иначе дори и ипотеката с променлива лихва пак може да се окаже "по-постоянна" в рамките на следващите 20 год. и да излезе накрая по-изгодно от наема, който след 10-тата год. не е ясно колко ще е. Ипотека с фиксирана лихва за целия период най-добре, защото си замразяваш разходите за целия бъдещ период, но такива знаем, че у нас не се предлагат (засега)! С приемането на еврото - да се надяваме, че и на такива продукти ще станем свидетели!Last edited by Julius_BG; 30.10.2022, 19:20.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеМай още не си опознал (дори елементарните) брокерски похвати?!
Като свършат аргументите - се минава на обидите и подканянията в стил:
"Къф мъж си ти, като не можеш да изтеглиш един кредит!?"
А и не ти ли прави впечатление, че пишеш на единия ник, а същия човек ти отговаря с другия!
На мен ми е най-забавна баба Дюри, тя е като лидерката на глутницата, първом се съгласява с мен, че говорим за дългосрочни процеси, а същевременно подскача всеки ден и вика: Ето виждате ли, виждате ли - в София няма спад, няма спад!
С една думи веселба.........
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеМай още не си опознал (дори елементарните) брокерски похвати?!
А и не ти ли прави впечатление, че пишеш на единия ник, а същия човек ти отговаря с друг ник!
На мен ми е най-забавна баба Дюри, тя е като лидерката на глутницата, първом се съгласява с мен, че говорим за дългосрочни процеси, а същевременно подскача всеки ден и вика: Ето виждате ли, виждате ли - в София няма спад, няма спад!С една дума веселба.........
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеСамо по вашата извратена логика мъж на 25-30 години без жилище е неудачник.
За вас тухлите и бетона са най-ценното нещо на света.
А и не ти ли прави впечатление, че пишеш на единия ник, а същия човек ти отговаря с друг ник!
На мен ми е най-забавна Дюри, тя е като лидерката на глутницата, първом се съгласява с мен, че говорим за дългосрочни процеси, а същевременно подскача всеки ден и вика: Ето виждате ли, виждате ли - в София няма спад, няма спад!С една дума веселба.........
Last edited by Julius_BG; 05.04.2023, 15:05.
- 3 Харесвания
Коментар
-
172 обяви за: Продава 3-СТАЕН 4-СТАЕН МНОГОСТАЕН МЕЗОНЕТ град София, от 700000 EUR до 1500000 EUR Вид/Район/Цена
Средна цена на кв.м: 3117 € на 31.10.2022
3 168 € на 01.10.2022 и 177 обяви.
3189 € на 08.09.2022 и 159 обяви.
Това горното търсене е само за наблюдение,
а долното каквото ме интересува.
123 обяви за: Продава МНОГОСТАЕН 4-СТАЕН МЕЗОНЕТ град София, ИЗГРЕВ, ИЗТОК, Ж.ГР.ЮЖЕН ПАРК, ИВАН ВАЗОВ, ЛОЗЕНЕЦ, до 600000 EUR, от 170 кв.м Вид/Район/Цена
Средна цена на кв.м: 2137 € на 30.10.2022
2 068 € на 01.10.2022 и 121 обяви.
2100 € на 13.09.2022 и 118 обяви.
Да погледнем и към работническите имоти
1000+ обяви за: Продава 2-СТАЕН 3-СТАЕН 4-СТАЕН град София, от 80000 EUR до 250000 EUR Вид/Район/Цена
Средна цена на кв.м: 1745 € на 30.10.2022
1735 € на 03.10.2022
Само при най-скъпите имоти се наблюдава минимално понижение за последните 5 седмици.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Пълни глупости,така започва ,с пример от там ,но се отнася глобално,за всички пазари.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Хахаха, Кавръков, ама в тази статия става дума за един квартал до Сидни хахаха
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.capital.bg/politika_i_ik...ar_prikljuchi/
Бумът на жилищния пазар приключи Колко зле ще станат нещата ???
Имотния пазар в България 60 % надценен !
ШОК СТАТИЯ ОТ ДНЕС !!!
БУМЪТ НА ЖИЛИЩНИЯ ПАЗАР П Р И К Л Ю Ч И !!!!!!!!
20% Спадове като за начало !!!!
- 4 Харесвания
Коментар
-
https://www.capital.bg/politika_i_ik...ar_prikljuchi/
Бумът на жилищния пазар приключи Колко зле ще станат нещата ???
Имотния пазар в България 60 % надценен !
ШОК СТАТИЯ ОТ ДНЕС !!!
БУМЪТ НА ЖИЛИЩНИЯ ПАЗАР П Р И К Л Ю Ч И !!!!!!!!
20% Спадове като за начало !!!!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Булките със собствени жилища предпочитат котките пред котараците без имотец
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Какъв погасителен план? Казва, че няма да може го довърши и си дотам. Не става въпрос за мръснишки номера. За теб остава по-добре да се изнижеш от проекта, защото сам разбираш, че нещата наистина са тегави.Last edited by better; 30.10.2022, 17:17.
Коментар
Коментар