If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Джулката е прав.
Може и да не си инфантил но когато поствам новина от Еconomist относно факта,че имотния бум е приключил,ти се държиш все едно нищо,айде да не е икономист,да напишем ключовите думи,имоти,лихви и ще видим че от цял свят новините са само едни,спадове на жилищните пазари,и очертаващи се трудни времена за тях,както и за цените и за всичко свързано с имотните пазари .Дори родните брокери вече няма с какво да замаскират положението,качвах и клипове от тях,но Вие се правите на луди отново,все тая .
Като теглим чертата виждаме че дали в България или извън нея не е имало период в историята когато кредитите да са поскъпвали,парите да са поскъпвали и цените на жилищата да не са падали,или да не е имало криза.Такъв период в световната история няма .
Кавръков, а какво очакваш да правя, да скачам и да "викам" цените паднаха след като не са мръднали изобщо ! И на теб ще ти го напиша, хайде да видим поне началото на спада защото още го няма никакъв
Юлка, понеже се знаем повече от десетилетие и от форума на имоти.нет, ти такива ги пишеше и тогава и с нищо не ме изненада когато си се появил отново тук.
Знаеш ме, ама не посмя да кажеш коя точно от имотния форум си, нали!?
Скри си ника..... .... Еми крий го! все тая.
Реално ти си ми още по-малко интересна, защото разсъжденията ти са точно тип Мика Зайкова.
Затова ти викам "баба" - не заради възрастта, а заради бабешките размисли и страсти.
И не го казвам да те засегна, а да ти напомня.
Отдавна съм казал, че като дигнем нивото в БГ, трябва да изкупим западната тухла. И там хем да работят, хем да мислят новите технологии, а ниЙ да въртим синджира и да консумираме. Само евреите ни превариха малко, ама съм спокоен, щото архитекта от другата тема ще им вземе паричките.
Оф топик: (Юлка и аз видях твоето)
Та, кога ще ни порасне работата да пуснем пипалата извън БГ зависи от нас. Преди години кляках на международни компании и офертите им за заплати и работа. Сега не им цепя басма и ги бия с техните камъни по тяхната глава - разбирай - те ми говорят за глобализация и за международни пазари, аз им говоря за цени и западни заплати. Вече ни кризи ме вълнуват, ни приказки от 1001 нощи и алабализми, що не могат да ми дадат повече. Казвам кашкавала е 35лв. килото, никой не ме пита-имам ли нямам ли.
Почне ли да се говори ,а брокери ,и посредници в тая тема съм забелязал че Дъри,Бони веднага скачат без дори да са назовани....смешно е и аз не вярвах ,но сами се обаждат и сами се посочват....
Пълни глупости,така започва ,с пример от там ,но се отнася глобално,за всички пазари.
Ние не сме пазар на НИ по смисъла, по който съществуват останалите пазари на НИ. Казвал съм го и съм го разказвал защо. Ние сме пазар, където има само едни обяви за купуване и продаване. Даже не знам каква е ролята на брокерите в тази схема. Тяхната работа може да си я свършиш и ти - да провериш за тежести и да се обърнеш към нотариус. От брокер няма да разбереш никога за характеристиката и параметрите на жилището, за текущи и бъдещи инфраструктурни решения, засягащи имота, за индекс на развитието на квартала и пр. и пр. Единствено можеш да разбереш, дали предишните собственици не са си забравили сокоизстисквачката. Е, какъв пазар е това и как можеш да имаш каквито и да било очаквания, които да покриват неговата крива на развитието? В Сидни има опера и акули, а у нас Стамболийски е застанал на входа на операта, облечен в селския си балтон и вперил поглед в отсрещния прозорец, където балетът към операта е наел зала и провежда полуголи тренировки.
Аз говорих за моя опит, тъй като твърдо съм решил да купя.
По сметките ти става ясно, че само си разглеждал.
Ако ми намериш имот за 300 000 евро с годишна възвращаемост от 10% (не съм алчен) след всички разходи, ще ти дам 10 000 да се почерпиш.
Сериозен съм.
Юлка, понеже се знаем повече от десетилетие и от форума на имоти.нет, ти такива ги пишеше и тогава и с нищо не ме изненада когато си се появил отново тук. Бъди сигурен ,че лично на мен изобщо не си ми интересен за да отразя и запомня кога пък точно съм видяла, че пишеш отново едно и също. Едно ще ти напиша, нито съм инфантил, нито пък не знам как се случват нещата при пазара на НИ ,но наистина ще те помоля най-учтиво да спреш да ме обиждаш. С нищо не съм ти виновна ,че перфектните ти разсъждения не се сбъдват както мислиш
Джулката е прав.
Може и да не си инфантил но когато поствам новина от Еconomist относно факта,че имотния бум е приключил,ти се държиш все едно нищо,айде да не е икономист,да напишем ключовите думи,имоти,лихви и ще видим че от цял свят новините са само едни,спадове на жилищните пазари,и очертаващи се трудни времена за тях,както и за цените и за всичко свързано с имотните пазари .Дори родните брокери вече няма с какво да замаскират положението,качвах и клипове от тях,но Вие се правите на луди отново,все тая .
Като теглим чертата виждаме че дали в България или извън нея не е имало период в историята когато кредитите да са поскъпвали,парите да са поскъпвали и цените на жилищата да не са падали,или да не е имало криза.Такъв период в световната история няма .
Фирмата не умира за повече съвети на ЛС, опа, тя не работи, ама все ще се оправим някак.
Фирмата може да държи имоти постоянно във времето. Така елиминираш унаследяването.
За българския пазар виждам като основен недостатък демографията, недоразвитата икономика и недоравитата демокрация.
Имам познат, който отдава 18 имота и всичките са на името на неговото еоод. Той обаче друго не работи, т.е. от там има и осигуровки. Аз съм си осигурен на макс от 20+ години и за сега не мисля да въртя през фирма.
Преди пандемията даже си бях харесал едно къще в единия от топ ски-курортите в Австрия, 2020-та вървяха по 300к евра, сезона там почва от септември и продължава до май-юни (а в близост има и глетчери, където се кара целогодишно). Къщата може да се ползва целия декември, високия сезон цените бяха: наема е 2000 евра на седмица през януари / март-април, а февруари е 3000 евра/седмица.
Аз говорих за моя опит, тъй като твърдо съм решил да купя.
По сметките ти става ясно, че само си разглеждал.
Ако ми намериш имот за 300 000 евро с годишна възвращаемост от 10% (не съм алчен) след всички разходи, ще ти дам 10 000 да се почерпиш.
Сериозен съм.
Не от 5, драга, смени си диоптъра!
Повторната ми регистрация в инвестора дойде баш покрай пандемията, защото тя беше перфектната карфица, която да каже "пук". И през 3-то тримесечие на 2020 вече тъкмо бяха глътнали вода продажбите, но централните банки наводниха пазара с пари и балона стана дирижабъл. Ще видим сега каква ще я измъдрят, но вече няма лесен изход.
Ще ме прощаваш, но точно ти подскачаш като някой инфантил и повтаряш през ден: Ето виждате ли няма спад, няма спад... То първо не идва спада в цените, а в продажбите! И после покрай намалелите сделки, покрай орязаните кредити и прочее - нещата почват да се наместват.
Юлка, понеже се знаем повече от десетилетие и от форума на имоти.нет, ти такива ги пишеше и тогава и с нищо не ме изненада когато си се появил отново тук. Бъди сигурен ,че лично на мен изобщо не си ми интересен за да отразя и запомня кога пък точно съм видяла, че пишеш отново едно и също. Едно ще ти напиша, нито съм инфантил, нито пък не знам как се случват нещата при пазара на НИ ,но наистина ще те помоля най-учтиво да спреш да ме обиждаш. С нищо не съм ти виновна ,че перфектните ти разсъждения не се сбъдват както мислиш
С управлението и по-високите данъци,в Западна Европа възвращаемостта е почти като тук.
Като добавим и по-високите транзакционни разходи и брадвата при унаследяване,не е розово положението.
Не съм се отказал да купя нещо навън, но като проучиш по-сериозно, разбираш че не всичко което хвърчи се яде.
Юлка, както се появиш в темата и веднага съм ти в "устата" ,бях брокерка, сега съм баба хахаха Започвам да си мисля, че имаш някакъв комплекс и фикция към моята особа Новото е ,че вече съм и лидерка на някаква глутница Не е лошо малко да се успокоиш
Сега сериозно, ти от пет години като Кавръков, пишеш ,че имотите са балон, те пък за твоя зла участ си надуваха и надуваха цените без да се интересуват изобщо от мнението ти, а когато ти пишем да си малко по-обран започваш да нечистоплътно да се опитваш да уязвиш съфорумеца написал ти го. Колкото и да не ти харесва в София, все още няма спад на цените, а дали ще има кога и с колко е нещо все още в бъдещето. Не казвам ,че никога няма да стане ,но нека да видим първо поне началото му. При това ще сме си от полза не когато се обиждаме и самозалъгваме, а когато всеки от нас пише какво смята за най-удачно в ситуацията в която се намираме дори и да е грешно !
Не от 5, драга, смени си диоптъра!
Повторната ми регистрация в инвестора дойде баш покрай пандемията, защото тя беше перфектната карфица, която да каже "пук". И през 3-то тримесечие на 2020 вече тъкмо бяха глътнали вода продажбите, но централните банки наводниха пазара с пари и балона стана дирижабъл. Ще видим сега каква ще я измъдрят, но вече няма лесен изход.
Ще ме прощаваш, но точно ти подскачаш като някой инфантил и повтаряш през ден: Ето виждате ли няма спад, няма спад... То първо не идва спада в цените, а в продажбите! И после покрай намалелите сделки, покрай орязаните кредити и прочее - нещата почват да се наместват.
С управлението и по-високите данъци,в Западна Европа възвращаемостта е почти като тук.
Като добавим и по-високите транзакционни разходи и брадвата при унаследяване,не е розово положението.
Не съм се отказал да купя нещо навън, но като проучиш по-сериозно, разбираш че не всичко което хвърчи се яде.
Фирмата не умира за повече съвети на ЛС, опа, тя не работи, ама все ще се оправим някак.
Фирмата може да държи имоти постоянно във времето. Така елиминираш унаследяването.
За българския пазар виждам като основен недостатък демографията, недоразвитата икономика и недоравитата демокрация.
Май още не си опознал (дори елементарните) брокерски похвати?!
Като свършат аргументите - се минава на обидите и подканянията в стил:
"Къф мъж си ти, като не можеш да изтеглиш един кредит!?"
А и не ти ли прави впечатление, че пишеш на единия ник, а същия човек ти отговаря с друг ник!
На мен ми е най-забавна баба Дюри, тя е като лидерката на глутницата, първом се съгласява с мен, че говорим за дългосрочни процеси, а същевременно подскача всеки ден и вика: Ето виждате ли, виждате ли - в София няма спад, няма спад! С една дума веселба.........
Юлка, както се появиш в темата и веднага съм ти в "устата" ,бях брокерка, сега съм баба хахаха Започвам да си мисля, че имаш някакъв комплекс и фикция към моята особа Новото е ,че вече съм и лидерка на някаква глутница Не е лошо малко да се успокоиш
Сега сериозно, ти от пет години като Кавръков, пишеш ,че имотите са балон, те пък за твоя зла участ си надуваха и надуваха цените без да се интересуват изобщо от мнението ти, а когато ти пишем да си малко по-обран започваш да нечистоплътно да се опитваш да уязвиш съфорумеца написал ти го. Колкото и да не ти харесва в София, все още няма спад на цените, а дали ще има кога и с колко е нещо все още в бъдещето. Не казвам ,че никога няма да стане ,но нека да видим първо поне началото му. При това ще сме си от полза не когато се обиждаме и самозалъгваме, а когато всеки от нас пише какво смята за най-удачно в ситуацията в която се намираме дори и да е грешно !
За какво ги изкарваш тия пари, ако сам ще ходиш да се разправяш с наематели и да им сменяш батерията на душа?!?
Наеми си доверен човек да ги управлява, ти само си върти синджира под балдахина!
Коментар