IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Айде почва се:
    Екоинспектори готвят протест за 30% ръст на заплатите

https://www.segabg.com/hot/category-...t-na-zaplatite

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Дай да си разделим парите за едно SVJ и да идем до Дортмунд да зарибяваме оная кака. С общи усилия може и да постигнем нещо. Какво ще кажеш?
      Дай да го вземем под наем по-добре. Щот каката ще ни пусне да се пързаляме и после ще имаме само едно общо SVJ.
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

бонке не само заплатите(3к е средната за СФ) по села и малки градове взимат 1-2к ,а важен е страндарта на живот.
        Кел файда като шопа взима 3к и 60% от страната 1-2к,пък цените ти по-високи от Европа на техните заплати,къде ги взимат за седмица,пък и по-малко.Храната ти е по-скъпа от ЕУ и по-лошо,много по-фалшива ! без грам контрол на качество и цени.
        Стандарта бонке на живот включва и улици,булеварди,градинки,паркове,места за паркиране,ред,законност,а не хиляди празни и грозни блокове,улици с дупки,мръстотия до шия където ти види окото,и коли паркирани по тротоари и пред входове в калта.И натъпкани в презастроени и задръстени градове с най-мръсния въздух в ЕУ(градове над 100к).С основана магистрала с две ленти пълни с дупки,и на която основна магистрала всеки ден от 5год се обръщат тирове заради дупки и никой нищо не прави.

Та това е ситуацията ,ако беше както във фантазиите ти ,нямаше БГ да е последна във всякакви класации,нямаше да е най-корумпирана и най-бедна държава в ЕУ.

Но с такъв матрял,толкова.Даже в момента сме на прага на възможностите на този матрял,именно заради ЕУ,но тя загасва и в периферията ще стане страшно.
        +100
        Ето това се опитвам да обясня на брокеразите. Колкото и пари да има човек, в БГ няма къде да ги харчи, защото всичко е боклук - от имот през ресторант до услуги от всякакъв вид. Дори природата на БГ е както съм казвал - средна работа. Поне половината европейски държави имат подобни планини, подобно море..А някои от тях много повече. Обясни го обаче това на Ганьо. Никакъв шанс да те разбере. Той сравнява цената на полуфабриката в Хепи с цената на джолана в Хофбройхаус в Мюних - ох какъв стандарт е да ядеш притоплен в микровълнова 200 грама буламач за 15 лева вместо 800 грама джолан за 21 Евро...Колко сме били по-богати в бг и колко по-добър бил стандартът. Така мислят тези хора, просто защото не са виждали нищо друго освен кочината и не са излизали от нея.

Единственото предимство на БГ е, че пришълците от Афганистан не искат да стоят там и поне ги няма на тълпи, както е в Берлин и Стокхолм примерно. Това беше една от грубите грешки на западните правителства. Германия беше държава чудо преди 20-25 години. Вече качеството и там спадна, но какво да правим...Спрямо абсурдите в БГ е несравнимо дори сега.
        Last edited by ejonny2376; 14.10.2024, 11:39.

Коментар

• Говорехме за магистрла А1 ,основната ни такава.Огромна магистрала само с две ленти и то пълни с дупки.И една друга магистрала Хемус,която българи я строят от 50год и още не са я завършли

А в същото време в Китай,обратен завой във въздуха на 3-то разряден път свързваш две села с по 100к жители.
          Та не се сърдете,като ви казват,че живеете в кочина.Просто не го осъзнавате.И в кочината нищо няма стойност,еле пък някакви "имоти"

https://x.com/stem_feed/status/1845549300773962124
          Last edited by X_Y; 14.10.2024, 10:30. Причина: Заяждане.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
            Жони, помня когато се пръкна през 2020 дрънкаше, че заплатите ни са мижави по 2к. Сега вече 5к са мижави. То и тухлите в Иван Вазов по 2к евро ти се виждаха скъпи, значи скоро по 5к евро ще ги гледаш. С парите от ДС можеше да купиш двустаен тогава, скоро и за гараж няма да стигат...
            бонке не само заплатите(3к е средната за СФ) по села и малки градове взимат 1-2к ,а важен е страндарта на живот.
            Кел файда като шопа взима 3к и 60% от страната 1-2к,пък цените ти по-високи от Европа на техните заплати,къде ги взимат за седмица,пък и по-малко.Храната ти е по-скъпа от ЕУ и по-лошо,много по-фалшива ! без грам контрол на качество и цени.
            Стандарта бонке на живот включва и улици,булеварди,градинки,паркове,места за паркиране,ред,законност,а не хиляди празни и грозни блокове,улици с дупки,мръстотия до шия където ти види окото,и коли паркирани по тротоари и пред входове в калта.И натъпкани в презастроени и задръстени градове с най-мръсния въздух в ЕУ(градове над 100к).С основана магистрала с две ленти пълни с дупки,и на която основна магистрала всеки ден от 5год се обръщат тирове заради дупки и никой нищо не прави.

Та това е ситуацията ,ако беше както във фантазиите ти ,нямаше БГ да е последна във всякакви класации,нямаше да е най-корумпирана и най-бедна държава в ЕУ.

Но с такъв матрял,толкова.Даже в момента сме на прага на възможностите на този матрял,именно заради ЕУ,но тя загасва и в периферията ще стане страшно.
            Last edited by X_Y; 14.10.2024, 10:29. Причина: Заяждания.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
              Само да ти кажа, че чичо ми беше външен директор на Рудметал два мандата в Бон. Знаеше много добре,кой се изживява за баровец в Германия. Никой, буквално никой не афишира богатство.
              Така е, защото се страхуват и с право. Аз изобщо не съм богат и не афиширам нищо, живея си в един етаж от къща под наем и толкова.
              Last edited by X_Y; 14.10.2024, 10:27.

Коментар

Хайде бе...Има дрънци.
                Пак повтарям - ако си женен и изкарваш повече от жената, получаваш друга данъчна категория и плащаш по-малко данък, докато жена ти повече. В края на годината с данъчната декларация всичко се изравнява. Ако сте с равни доходи, няма и стотинка облекчение.

Може би визираш т.нар. Pflegeversicherung - тук хората без деца плащат някави си 15-тина Евро по-висока вноска. Има и детски надбавки за всяко дете,които се плащат от държавата.
                Само да ти кажа, че чичо ми беше външен директор на Рудметал два мандата в Бон. Знаеше много добре,кой се изживява за баровец в Германия. Никой, буквално никой не афишира богатство.

Коментар

Много добре знам, че има ергенски данък в Германия, не лъжи, имам приятел и бивш колега там. В ГЕРМАНИЯ ИМА ЕРГЕНСКИ ДАНЪК!!
                  Хайде бе...Има дрънци.
                  Пак повтарям - ако си женен и изкарваш повече от жената, получаваш друга данъчна категория и плащаш по-малко данък, докато жена ти повече. В края на годината с данъчната декларация всичко се изравнява. Ако сте с равни доходи, няма и стотинка облекчение.

Може би визираш т.нар. Pflegeversicherung - тук хората без деца плащат някави си 15-тина Евро по-висока вноска. Има и детски надбавки за всяко дете,които се плащат от държавата.

Коментар

Твоята заплата я плащат бъдещите поколения. С нов дълг се плаща абсоютно всичко в изстрадалата ви държавица,тъй като дефакто икономика липсва.

Тук ергенски данък няма, объркал си се. Единствено ако си взема една безработна кака за жена, ще плащам 1700 Евро по-нисък данък, защото ще ползвам двоен необлагаем минимум. Една такава кака обаче излиза много по-скъпо от 1700 на края на месеца.
                    Много добре знам, че има ергенски данък в Германия, не лъжи, имам приятел и бивш колега там. В ГЕРМАНИЯ ИМА ЕРГЕНСКИ ДАНЪК!!

https://wise.com/bg/blog/danuci-v-germaniya
                    Last edited by Bailor; 13.10.2024, 22:22.

Коментар

Овнешко продавам, споко. Другото са изислици.
                      мой човек си
                      препоръка е

Коментар

Точно за твоя ли? Звучиш, точно, като тези дето ми плащали заплатата. Хаха...знам, че ергенския данък много тежи, ама е задължителен сори..и аз съм имал такъв в България, ама през 1988г.
                        Твоята заплата я плащат бъдещите поколения. С нов дълг се плаща абсоютно всичко в изстрадалата ви държавица,тъй като дефакто икономика липсва.

Тук ергенски данък няма, объркал си се. Единствено ако си взема една безработна кака за жена, ще плащам 1700 Евро по-нисък данък, защото ще ползвам двоен необлагаем минимум. Една такава кака обаче излиза много по-скъпо от 1700 на края на месеца.
                        Last edited by ejonny2376; 13.10.2024, 22:11.

Коментар

Че кой се вайка?
                          Да съм се вайкал днес?

Просто сложих на място долнопроната брокеразица, която си е пратила изчадието да учи за моя сметка в ТУ-то.
                          Точно за твоя ли? Звучиш, точно, като тези дето ми плащали заплатата. Хаха...знам, че ергенския данък много тежи, ама е задължителен сори..и аз съм имал такъв в България, ама през 1988г.
                          Last edited by Bailor; 13.10.2024, 22:02.

Коментар

Ами, и аз се чудя къде е истината. Човек с 600К доход в Германия, да се вайка за скъпи имоти в България?????
                            Че кой се вайка?
                            Да съм се вайкал днес?

Просто сложих на място долнопроната брокеразица, която си е пратила изчадието да учи за моя сметка в ТУ-то.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

аз за джонката съм малко объркан
                              бъртрам вика топ ай ти бил, само той си знае как го е установил
                              според таралежа продава овнешко някъде в североизточна германия
                              а той самия казва, че бил финансист и обучавал ръководни кадри
                              ръководни ама в какво?
                              Овнешко продавам, споко. Другото са изислици.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

аз за джонката съм малко объркан
                                бъртрам вика топ ай ти бил, само той си знае как го е установил
                                според таралежа продава овнешко някъде в североизточна германия
                                а той самия казва, че бил финансист и обучавал ръководни кадри
                                ръководни ама в какво?
                                Ами, и аз се чудя къде е истината. Човек с 600К доход в Германия, да се вайка за скъпи имоти в България?????Абсолютно не ми го побира главата!!
                                Last edited by Bailor; 13.10.2024, 21:54.

Коментар

Working...
                                X