IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Това е Кавръковата справка :

Резултат от Вашето търсене на:
    Вид имот: 2-СТАЕН,

Особености: Тухла
    Да не се показват обяви, докладвани за проблем,

Средна цена на имотите в извадката: 122483 euro
    Средна цена на кв.м: 1747 euro.

Не съм я гледала скоро, но не мога да не призная ,че е паднала с 40 € някъде
    Резултат от Вашето търсене на:
    Вид имот: 2-СТАЕН,

Особености: Тухла
    Да не се показват обяви, докладвани за проблем,

Средна цена на имотите в извадката: 121681 euro
    Средна цена на кв.м: 1739 euro.

8 евро спад за 3 дни... Бай Джеромееее удри по-здраво следващия път, че изсъхнах от чакане, а кеша ми пари на ръцете, защото гори от инфлацията, която ти причини.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Виж сега да пророкуваме срокове това и Ванга няма как да ти каже ,едно време хората преди Голямата Депресия са си мислили ,какво толкова годинка ,две ще отмине така както сега се приказва,да но.....цяло десетилетие света е изпаднал в огромна криза цели 10 години...това е историята ...нищо не казвам друго,за да имаш кратка криза е нужно да имаш малки дисбаланси,според теб натрупаните дисбаланси дали са малки ?
      С централни банки няма как да имаш нещо подобно на голямата депресия. Нямаш ограничено количество пари вързани със златото - централните банки контролират обема им, със скоростта не се спрявят изобщо.
      Защо мислиш в щатите е махнат златния стандарт и коя година? Точно за това и никога няма да се върне, както и криптото няма да е "пари", най-много дигитално злато да си остане. Валутите ще се контролират от правителствата докато не умрат.
      Единствения ти шанс е толкова да изпуснат нещата извън контрол, че да се срине световната монетарна и банкова система и да се загуби доверието във фиатните пари изобщо. Това вече е ресет на системата. Тогава обаче койните пак няма да са пари, а фиатните пари които стискаш няма да струват нищо, само хората с блага(физически) ще имат нещо, макар малко и не ликвидно. Но това е един много мрачен сценарии който мисля няма да оставят да се развие и ще го гасят с CBCD. Тогава вече освен обема на парите ще могат да контролират и скоростта. Не знам обаче дали някой ще ги остави да изрежат целия банков сектор от смукането.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Щом говориш за дълга криза, да разбирам, че предричаш едни 5 години. Защото предходната беше толкова.
        Виж сега да пророкуваме срокове това и Ванга няма как да ти каже ,едно време хората преди Голямата Депресия са си мислили ,какво толкова годинка ,две ще отмине така както сега се приказва,да но.....цяло десетилетие света е изпаднал в огромна криза цели 10 години...това е историята ...нищо не казвам друго,за да имаш кратка криза е нужно да имаш малки дисбаланси,според теб натрупаните дисбаланси дали са малки ?

Коментар

Няма такова нещо,кризата няма да е кратка запомни добре това ,ако искаш си го запиши ,и няма да е кратка защото дълга е голям,когато имаш голям дълг ,с висока инфлация кратки кризи няма ,няма такива в историята няма и да има .
          Щом говориш за дълга криза, да разбирам, че предричаш едни 5 години. Защото предходната беше толкова.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Каврък я виж какви ги говорят, после какви ги вършат тея от Фед. Мислиш ли, че този път ще спазят обещанията си? Дали в един момент няма да кажат, че 2% е трудно достижимо и ще гледат да докарат до 4%? Виж картинката долу:
            Бетърчо,до оня ден ти говореха че инфлацията е временна ,сега ти казват че целта е ценова стабилност,запомни в лошо време банкера си взима чадъра ,а дъжда може да не е краткотраен .

Коментар

Това е ясно, че ще се пренесе. Борсите ако следиш другите теми, ще видиш даже откъде съм скъсявал и кое. Въпреки, че съм мечи настроен на самите борси, съм наясно, че "кризата" ще бъде под формата на шип на месечна графика. Разбирай толкова дълбока и кратка, че няма да има време да изгърми всичко в реалната икономика. А при имотите ще бъде под формата на корекция.
              Няма такова нещо,кризата няма да е кратка запомни добре това ,ако искаш си го запиши ,и няма да е кратка защото дълга е голям,когато имаш голям дълг ,с висока инфлация кратки кризи няма ,няма такива в историята няма и да има .

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Стига си говорил с приказвачи които и идея си нямат нито от имотен пазар, нито от пазар на наеми. Повърхностен си. Къв магазин бре, ела да видиш кварталния гараж от 15 кв.м - чакам на опашка да вляза. Плаща 400 лв наем собственика на магазина, познавам го, оборотът му на ден е поне 2-3 хил лева. Това не е за всеки. Знае какво и откъде взема, зарежда, цените му са конкурентноспособни. Само големите вериги са с големи отстъпки по каталог, знаеш.
                Върнал се и магазин ще ми прави, от всяко дърво свирка не става. Що аз не направя магазин, щото не умея.
                Осен това знаеш че с магазините като цяло е трудно. Много не са си направили сметката - кво предлагат, под наем ли са или собственици, артикули, цени, мениджмънт, персонал...буфер, сметки за топло и ток....в малък квартален биеш парата, в централна част с липса на място за паркиране и да носиш торбите и изобщо нема да стане. Това е. Липса на оценка.
                Тази конкретно беше направила магазин за тия био храни,ала бала ,скъпи сухари ,био шоколади,занаятчийски били един шоколад 6 лева ,как да и върви ?
                Иначе малките имаше доста оборотни.
                Утре съм по Червен бряг ,там ще инспектирам какво се случва .

Коментар

Пълни глупости,again,виж сега какво ще ти кажа ,преди малко борсите се сринаха ,предполагам си видял,така сега това което пак ще кажа ,за пореден път ,срива който виждаме по борсите по подобие на 2008 година ще се пренесе в реалната икономика ,това ще стане и това е целта в момента
                  Това е ясно, че ще се пренесе. Борсите ако следиш другите теми, ще видиш даже откъде съм скъсявал и кое. Въпреки, че съм мечи настроен на самите борси, съм наясно, че "кризата" ще бъде под формата на шип на месечна графика. Разбирай толкова дълбока и кратка, че няма да има време да изгърми всичко в реалната икономика. А при имотите ще бъде под формата на корекция.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Не знам, кое е туто финитото, след като всеки месец ровя в пощата и изхвърлям с досада бележки с текст: "Купувам жилище в района". Апарта ми е на ет.3, между у-ще и парк.
                    Остави тия бележки,обяви го на обява ,мача е игран с един подобен на твоя до метро ,пуснахме го и да видиш след това продажба йок,само за наеми звъняха ,преди няколко месеца беше

Коментар

Ухаха, Кавръчето предсказва нива под тези от кризата от 2008! Да разбираме, че SP500 ще падне под 500, БФБ-то ще спре да съществува, а апарт в София ще се подарява с кафемашина бонус. Ех, тея лихви какви полюции раждат

Бетера, много хубав въпрос ти зададе, колко време мислиш ще устискат Щатите на тея лихви и свиване на бюджетите преди дълга към ФЕД да изгърми?
                      Пълни глупости,again,виж сега какво ще ти кажа ,преди малко борсите се сринаха ,предполагам си видял,така сега това което пак ще кажа ,за пореден път ,срива който виждаме по борсите по подобие на 2008 година ще се пренесе в реалната икономика ,това ще стане и това е целта в момента

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Дяковска не е сама. Ще оправят парка. Постепенно, вече забраниха много неща. Има си няколко заведения които правят отлични постъпления и обслужване. Този на езерото в началото, Кошарите, често работи само с частни партита, познавам съдържателя, Пещерата, Ловна среща - отдалечени са. Вила Кайлъка - хотел и спа с уникална позиция над скалите и язовира и няколко частни имота къщи които се наемат. Хотел Кайлъка е добър, често има и форуми, през лятото е фул там заради прохладата и уникалните скали - катерят много запалени по това хоби.
                        Но Кайлъка е голям парк - километри и е труден без финансиране и поддръжка. Летния театър го обновиха и доста концерти имаше това лято.

ПП: ще ти пусна на Вайбър снимки на сградата и мястото което забих. Сега цена от 1000€ на метър няма, мога да се хвана на бас с теб по 5К лева. Само без коптори на майна си райна. Имам 18 кв м паркомясто с асансьор и достъп до високия ми 2 ри етаж. Изолация, покритие на тераси и первази...браво на пича който се и виждаме често да пийнем по бира.
                        На доста места видях доста добри стари блокчета тухла,светят,не знам как е предлагането ,ново видях на няколко места ама на шосето го изпраскали на трафика ,дано твоето е по закътано така .

Коментар

Ми аз съм с една колежка тука,познавала се с Дяковска ,теглихме по един тигел на центъра,но пък и кучето си е взела с нея ,та с него ни напред ни назад,в хотела тя отиде да пие една бира ,докато аз се оттеглих, щото с това куче цял ден ни дойде овър,гледаш го симпатично но само лае,ръмжи,проклет характер ,тука кучетата са като котките в Египет ,та му постлаха,та храна му дадоха от рецепцията комплимент,изобщо куче да си ,но тя и Дяковска е кучкарка ,даже като дойдохме си разхождаше кучетата в парка,с още някаква жена.
                          Затова и не се обадих ,защото съм вързан с нея,едвам намерихме къде да паркираме ,ужас е долу ,над центъра намерихме ,дето строят сега някаква нова сграда ,доколкото разбрах е взет с 10 годишна концесия хотела,и сега всичко дето се изкара от Германия по концерти и участия тука се наливало,не знам дали ще и излезе сметката ,парка е уникален,но си личи че общината не пипа нищо,жалко е много, е знам защо,толкова ли няма интерес да живне малко,гледам и в самия парк изоставени ресторанти,места ,от татово време нищо не е пипано с няколко неща,тука покрай хотела е имало инициативи ,и са изчистили не малко площи.Кайлъка е уникално място иначе .
                          Дяковска не е сама. Ще оправят парка. Постепенно, вече забраниха много неща. Има си няколко заведения които правят отлични постъпления и обслужване. Този на езерото в началото, Кошарите, често работи само с частни партита, познавам съдържателя, Пещерата, Ловна среща - отдалечени са. Вила Кайлъка - хотел и спа с уникална позиция над скалите и язовира и няколко частни имота къщи които се наемат. Хотел Кайлъка е добър, често има и форуми, през лятото е фул там заради прохладата и уникалните скали - катерят много запалени по това хоби.
                          Но Кайлъка е голям парк - километри и е труден без финансиране и поддръжка. Летния театър го обновиха и доста концерти имаше това лято.

ПП: ще ти пусна на Вайбър снимки на сградата и мястото което забих. Сега цена от 1000€ на метър няма, мога да се хвана на бас с теб по 5К лева. Само без коптори на майна си райна. Имам 18 кв м паркомясто с асансьор и достъп до високия ми 2 ри етаж. Изолация, покритие на тераси и первази...браво на пича който се и виждаме често да пийнем по бира.
                          Last edited by bulgarian lev; 03.11.2022, 00:26.
                          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Ухаха, Кавръчето предсказва нива под тези от кризата от 2008! Да разбираме, че SP500 ще падне под 500, БФБ-то ще спре да съществува, а апарт в София ще се подарява с кафемашина бонус. Ех, тея лихви какви полюции раждат

Бетера, много хубав въпрос ти зададе, колко време мислиш ще устискат Щатите на тея лихви и свиване на бюджетите преди дълга към ФЕД да изгърми?

Коментар

Ей го ,сега съм в Плевен,не знам защо Лева купи имоти тука,говорих с една жена ,мъжа и бил шофер на посланика ни в Италия,Палермо дошли са от Италия,мъжа и софиянец,да живеят в Плевен,отворила си и магазин ,какъвто е и ала и в София и сега си скубе косите ,пълна трагедия било,умряла работа,даже се набили и в къща по селата около Плевен,гледахме истории от живот на село,ала,бала дежурните опорки.
                              Иначе приятен град,хубави стари блокчета има,новото строителство е на кофти места,довечера сме на гости на Люсито Дяковска в нейния хотел в парка Кайлъка,там да видим едни бизнес дела дали ще станат.
                              Стига си говорил с приказвачи които и идея си нямат нито от имотен пазар, нито от пазар на наеми. Повърхностен си. Къв магазин бре, ела да видиш кварталния гараж от 15 кв.м - чакам на опашка да вляза. Плаща 400 лв наем собственика на магазина, познавам го, оборотът му на ден е поне 2-3 хил лева. Това не е за всеки. Знае какво и откъде взема, зарежда, цените му са конкурентноспособни. Само големите вериги са с големи отстъпки по каталог, знаеш.
                              Върнал се и магазин ще ми прави, от всяко дърво свирка не става. Що аз не направя магазин, щото не умея.
                              Осен това знаеш че с магазините като цяло е трудно. Много не са си направили сметката - кво предлагат, под наем ли са или собственици, артикули, цени, мениджмънт, персонал...буфер, сметки за топло и ток....в малък квартален биеш парата, в централна част с липса на място за паркиране и да носиш торбите и изобщо нема да стане. Това е. Липса на оценка.
                              Last edited by bulgarian lev; 03.11.2022, 00:31.
                              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Според мен бамките знаят че държавата ще я укъса догодина и затова ще чакат кът чакали за да я кредитират на по-висока цена.
                                ами те и сега са мераклии, но нещо правителството не харесва процентите, а не виждам как ще станат по-добри в идните няколко месеца (година)...
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

X