Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеЩе има ли изненада днес с новия PM?
08:00 GBP BoE Interest Rate Decision (Nov) 3.00% 2.25%
Живеем в исторически времена.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Сторгозия ми харесва,тихичко,стар квартал ,може би емблематичен,но около центъра голяма лудница ,особено в час пик,лудница,тесни улици,стръмно,равно,малко объркано ми се стори,ама явно не познавам града Друго богатство на града ,плевенчанки ,легенди се носят за тях,хубави каки имаше забелязах
- 2 Харесвания
Коментар
-
Сторгозия ми харесва,тихичко,стар квартал ,може би емблематичен,но около центъра голяма лудница ,особено в час пик,лудница,тесни улици,стръмно,равно,малко объркано ми се стори,ама явно не познавам града Друго богатство на града ,плевенчанки ,легенди се носят за тях,хубави каки имаше забелязах
А каките, мммм, ще дойдеш ти на мойта.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
https://www.investor.bg/a/560-vanshn...okira-pazarite
По темата от вчера ,както обсъдихме висока инфлация ,много парична маса,упорити харчове,нужно е по силно затягане ,по високи нива на лихвите ,докъде ....никой не знае
Как Фед шокира пазарите?Дори повишаване на основната лихва до 5% може да се окаже недостатъчно, смята анализатор
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Има места които аз ги знам. На булевард не е ок. Шумно е. Но пък в района аз дето заковах е до портата на ВУЗ-а. Ще го отдам разумно за 600 € на двама с по спалня и баня и тоалетна за всеки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеПредседателят на Фед Джеръм Пауъл отхвърли всякакви спекулации, че банката планира да спре повишаването на лихвените проценти и каза, че Фед ще продължи да повишава лихвите по-дълго, отколкото първоначално се смяташе. Пауъл каза, че лихвените проценти в САЩ, които в момента са на най-високото си ниво от финансовата криза през 2008 г., също ще достигнат връх на много по-високо ниво, отколкото се смяташе първоначално, поради упорито високата инфлация.
Докато председателят на Фед също повдигна перспективите за по-малки повишения на лихвените проценти занапред, повечето рисково ориентирани пазари се сринаха заради неговата иначе ястребова позиция. Все пак, мнозинството от търговците сега ценообразуват ръст от 50 базисни пункта през декември.
https://www.investing.com/news/forex...-hikes-2930280
Според мен ЦБ ще удушат икономиката на лесните пари, за да не се взриви цялата икономика от инфлацията. Големият въпрос е какъв % от БВП се формира от бизнеси свикнали на лесни пари и държавни харчове.
ПП след операция ШОК и УЖАС обикновено са нужни няколко години преди да започне плахо харчене на кредити - даже и при нормални към ниски лихви. В това е смисъла, а не в бързо лечение, което да направи консуматорите още по-смели и безразсъдни. В последните години се наложи мантрата, че дългът е харчене на чуждите пари и само балъците не поемат евтин дълг (нямало начин да се вдигнат сериозно лихвите) - така се преглъща лесно всяка цена, но единствените печеливши са индустрията, а както по-късно ще се види и лихварите...Last edited by bertram; 03.11.2022, 09:45.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Председателят на Фед Джеръм Пауъл отхвърли всякакви спекулации, че банката планира да спре повишаването на лихвените проценти и каза, че Фед ще продължи да повишава лихвите по-дълго, отколкото първоначално се смяташе. Пауъл каза, че лихвените проценти в САЩ, които в момента са на най-високото си ниво от финансовата криза през 2008 г., също ще достигнат връх на много по-високо ниво, отколкото се смяташе първоначално, поради упорито високата инфлация.
Докато председателят на Фед също повдигна перспективите за по-малки повишения на лихвените проценти занапред, повечето рисково ориентирани пазари се сринаха заради неговата иначе ястребова позиция. Все пак, мнозинството от търговците сега ценообразуват ръст от 50 базисни пункта през декември.
https://www.investing.com/news/forex...-hikes-2930280
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.investor.bg/a/538-pazari...zvane-na-paual
ХА ХА ХА момчета цял ден празни приказки...на финала отново стигаме там дето бяхме ръжена ще Ви го сложат не нажежен до червено ами до оранжево....
И отвъд океана и в Европа посланието е само едно ....без значение какво ...ценовата стабилност на първо място,по отношение не само на жилищата...СПАД в цените. !
Коментар
-
На доста места видях доста добри стари блокчета тухла,светят,не знам как е предлагането ,ново видях на няколко места ама на шосето го изпраскали на трафика ,дано твоето е по закътано така .Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Тази конкретно беше направила магазин за тия био храни,ала бала ,скъпи сухари ,био шоколади,занаятчийски били един шоколад 6 лева ,как да и върви ?
Иначе малките имаше доста оборотни.
Утре съм по Червен бряг ,там ще инспектирам какво се случва .
Неправилен бизнес. Няма биохрани, всичко е скъпа измама. И хората разбраха, кви биохрани ще ядат за 10-торно по-скъпа цена. Вината е на тези с идеята. Не вървят подобни измишльотини.
Магазини на Берьозка например с гъделите и руски питиета и мезета е страхотна идея. И вървят.Last edited by bulgarian lev; 03.11.2022, 03:03.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Това е Кавръковата справка :
Резултат от Вашето търсене на:
Вид имот: 2-СТАЕН,
Особености: Тухла
Да не се показват обяви, докладвани за проблем,
Средна цена на имотите в извадката: 122483 euro
Средна цена на кв.м: 1747 euro.
Не съм я гледала скоро, но не мога да не призная ,че е паднала с 40 € някъде
Вид имот: 2-СТАЕН,
Особености: Тухла
Да не се показват обяви, докладвани за проблем,
Средна цена на имотите в извадката: 121681 euro
Средна цена на кв.м: 1739 euro.
8 евро спад за 3 дни... Бай Джеромееее удри по-здраво следващия път, че изсъхнах от чакане, а кеша ми пари на ръцете, защото гори от инфлацията, която ти причини.
Коментар
-
Виж сега да пророкуваме срокове това и Ванга няма как да ти каже ,едно време хората преди Голямата Депресия са си мислили ,какво толкова годинка ,две ще отмине така както сега се приказва,да но.....цяло десетилетие света е изпаднал в огромна криза цели 10 години...това е историята ...нищо не казвам друго,за да имаш кратка криза е нужно да имаш малки дисбаланси,според теб натрупаните дисбаланси дали са малки ?
Защо мислиш в щатите е махнат златния стандарт и коя година? Точно за това и никога няма да се върне, както и криптото няма да е "пари", най-много дигитално злато да си остане. Валутите ще се контролират от правителствата докато не умрат.
Единствения ти шанс е толкова да изпуснат нещата извън контрол, че да се срине световната монетарна и банкова система и да се загуби доверието във фиатните пари изобщо. Това вече е ресет на системата. Тогава обаче койните пак няма да са пари, а фиатните пари които стискаш няма да струват нищо, само хората с блага(физически) ще имат нещо, макар малко и не ликвидно. Но това е един много мрачен сценарии който мисля няма да оставят да се развие и ще го гасят с CBCD. Тогава вече освен обема на парите ще могат да контролират и скоростта. Не знам обаче дали някой ще ги остави да изрежат целия банков сектор от смукането.
- 1 like
Коментар
Коментар