Първоначално изпратено от Chio
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеБраво. Ужким това е форум за инвеститори. Ужким коментиращите тук са капиталисти. Но отново замириса на комунизъм. Нали знаете, че въпросните празни имоти са построени именно, за да купят тези, които днес ги притежават. Държали ги празни. Техни са си - да правят каквото искат. Ако не бяха хората, които искат да набият спестяванията си в тухли, изобщо нямаше да ги има сега въпросните празни сгради. Искате да бъде обложено с висок данък всяко жилище, което не е основно. За да ги накарате да продават и да смъкнат цените на НИ. Добре. Утре ще поискате, колегите от темата за NYSE, които държат над 100к активи да бъдат обложени с по-висок данък. Само за това, че държат "много" активи. Отново за да ги накарате да продават и да смъкнат цените на акциите. Ако някой си купи Рембранд или Моне и си го сложи над камината, света няма да види картината повече. Но картината си е негова и може даже и в сейфа да си я сложи и дори той да не я вижда ако иска. Още малко ще накарате и скъталите в злато да разпродават, за да може после да накупите евтино дрънкулки за жените си.
И спокойно-нямам никакво намерение да купувам апартамент ако ще и 5 пъти по-евтини да станат. Живея си в къща,която съм направил по мой вкус и последното нещо,което ще направя е да отида да живея в апартамент.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Искаш да върнеш комунизма ми се струва. Това, че има празни жилища, е по желание на собствениците им. Ако искат ще ги държат заключени, ако решат ще ги отдават под наем. Не е техен проблем липсата на пари в останалата част на населението. Ти що не дадеш свободен етаж от къщата на някой на социал? Почваш да изповядваш ценностите на Кавръчето, което е притеснително в случая - "Другари, дайте да дадем".
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Вярно като сардини. Най-добре по половин човек / жилише.
По-късно "децата" се отделят от дома, сравнено със средното в ЕС, което се стремим да догонваме.
По-тяхно живеем (кв.м. на човек), сравнено със средното в ЕС, което се стремим да догонваме.
По-нагъчкано живеем (брой хора в домакинство), сравнено със средното в ЕС, което се стремим да догонваме.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Браво. Ужким това е форум за инвеститори. Ужким коментиращите тук са капиталисти. Но отново замириса на комунизъм. Нали знаете, че въпросните празни имоти са построени именно, за да купят тези, които днес ги притежават. Държали ги празни. Техни са си - да правят каквото искат. Ако не бяха хората, които искат да набият спестяванията си в тухли, изобщо нямаше да ги има сега въпросните празни сгради. Искате да бъде обложено с висок данък всяко жилище, което не е основно. За да ги накарате да продават и да смъкнат цените на НИ. Добре. Утре ще поискате, колегите от темата за NYSE, които държат над 100к активи да бъдат обложени с по-висок данък. Само за това, че държат "много" активи. Отново за да ги накарате да продават и да смъкнат цените на акциите. Ако някой си купи Рембранд или Моне и си го сложи над камината, света няма да види картината повече. Но картината си е негова и може даже и в сейфа да си я сложи и дори той да не я вижда ако иска. Още малко ще накарате и скъталите в злато да разпродават, за да може после да накупите евтино дрънкулки за жените си.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Искаш да върнеш комунизма ми се струва. Това, че има празни жилища, е по желание на собствениците им. Ако искат ще ги държат заключени, ако решат ще ги отдават под наем. Не е техен проблем липсата на пари в останалата част на населението. Ти що не дадеш свободен етаж от къщата на някой на социал? Почваш да изповядваш ценностите на Кавръчето, което е притеснително в случая - "Другари, дайте да дадем".
Комунисти,сър...
Навън какво е ?
Всичко е на помощи,схеми,и програми ....много държава,малко свободен пазар...това какво е?
Мислиш ли ,и не само ти ,към всички е въпроса ,някой ще дойде ли утре да Ви каже ,ще се върнем към комунизма ?
Не
Те ще Ви го сложат,насядат добре облечен в нови дрехи...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Даже може да се каже, че съм повишител,щото къщата ми е актив и въпреки че нямам намерение да я продавам някой ден може да ми направят предложение, което не мога да откажа. Всичко материално на тоя свят си има цена.Така че по-скоро имам интерес тая лудост с цените да продължи.Last edited by mirodes; 05.11.2022, 13:07.
- 1 like
Коментар
-
хората са набутани като сардини в СФ -> средно по 2.5човека в жилище. Сега ако изкараш и средната квадратура на жилищата ще ти стане ясно за какъв недостиг говорим.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Според специалисти в София има 25 процента необитаеми жилища.Някои говорят за 30 процента-например шефа на"Явлена". Това са около 200 хиляди жилища ,ти говориш,че имало недостиг.
А че има недостиг на средства е ясно-малко са хората, които могат да извадят 500-600 хиляди лева за достатъчно просторно жилище.Но това не означава, че има недостиг на жилища.Жилища бол,ама са недостъпни за повечето хора. И щат не щат живеят в по-малко жилище.
И не знам за семейства,в които децата до 18 годишна възраст да живеят в отделно жилище.По-скоро семейството се мести в по-голямо жилище,ако има възможност.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
То затова после ,ЧСИ,та та и банките се напълниха с имоти,щото заплатите не са влияели.О,даже и кредитите не са влияели,Абе от космоса са идвали извънземни и са купували имоти.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
"Малката"разлика е,че през 2008г населението във възрастта 25-40 години е било 1,7 милиона, а през 2021г 1,1 милиона. А хората в тая възраст са най-многобройните получатели на ипотека. Та реално са се стопили с една трета. Същевременно жилищата са се увеличили с 400 хиляди оттогава досега.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Еми то затова през следващите 20 години българия едва ли ще мръдне и на йота в икономическото си, в технологическото си, и в социалното развитие... щото умниците решили да инвестират всичко в тухли и шпакловка... и ще ги държат тея тухли изглежда до гроб.
След 20 години, през 2042-ра година, картината на територията аз си я представям по следния начин:
останали само 1,5 милиона пенсионери; 2 милиона в трудоспособна възраст(от които 1 милион държавна администрация и 1 милион етноси от малцинствата)... тотално масово презастрояване... навсякъде нагъчкано с полупразни коптори...
...празните и необитаемите жилища в градовете достигат до 50%-60%... наем за двустайка 200 евро... наем за тристайка 300 евро...
минимална цена на двустаен 550 000 евро; минимална цена на тристаен 600 000 евро; минимална цена на четиристаен 800 000 евро... българите се подготвят всеки момент да приемат еврото и да влязат в Шенген... българския парламент подготвя проект за закупуването на поредната партида американски самолети модел 1974-та... а от българските политици вече всеки си има по няколко блока с апартаменти...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Аха, аз какво говоря, недостиг има и на ПАРИ и на ЖИЛИЩА. Стотици хиляди са набутани под един покрив не поради собствено желание, а поради липса на възможности.
Ами например, когато децата пораснат да напуснат детската. Така, че в случая - Да, трябват ПОНЕ 2 жилища. Ако детето е 1.
А че има недостиг на средства е ясно-малко са хората, които могат да извадят 500-600 хиляди лева за достатъчно просторно жилище.Но това не означава, че има недостиг на жилища.Жилища бол,ама са недостъпни за повечето хора. И щат не щат живеят в по-малко жилище.
И не знам за семейства,в които децата до 18 годишна възраст да живеят в отделно жилище.По-скоро семейството се мести в по-голямо жилище,ако има възможност.Last edited by mirodes; 05.11.2022, 12:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Някои тъй си ги набиха, че остаха без кеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеА тия, които живеят в маломерни жилища не го правят, защото липсват по-големи,а защото нямат достатъчно средства да си позволят по-просторно жилище.
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеЕ какво предлагаш-семействата да имат по две жилища и да спят поотделно ,та да им е достатъчно широко ли?Last edited by Bad_Bear; 05.11.2022, 12:32.
- 1 like
Коментар
Коментар