If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Спада в цените на жилищата е неизбежен ,коментират брокери !
След несекващия ръст през последните години, и особено през последните две, цените на жилищните имоти в България са достигнали точка на равновесие. Така оценяват ситуацията брокерите след като в началото на лятото някои от решилите да купят имот се отказаха и излязоха във ваканция.
Отличен подход. Аз също избягвам семейства и предпочитам самотни програмисти За съжаление хората тук още не са свикнали, че е нормално хазяите да извършват подбор и наистина се сърдят, че участват в кастинг. Мислят си, че щом са съгласни с цената, трябва сделката да се затвори веднага. На запад кастингите са нормални и хората са свикнали. Радвам се, че все повече хора го практикуват и тук. Желая доходна и безаварийна!
Mайната им на хазяите ,един ,двама пребити и един ,два потрошени апарта и приземяване -кастинг ,ама друг път
Въй, ква еуфория настана при 3% лихви по депозитите и 20% инфлация.
за да имаш инфлация е нужно търсенето да е по-голямо от предлагането и именно в този случай евтиния кредит е лостът, който прави хората с малка покупателна възможност - активни консуматори сега, а ще плащат по-натам..
лихвите по депозитите са следствие от затягането на паричната политика от страна на центрланите банки и не са нещото, което ще спре инфлацията
инфлацията се спира от спад в потреблението за дадена стока/услуга, а също така и от спад в потреблението на суровнините нужни за производството на тази стока/услуга. Цената на енергията ( и горивата в този кюп) - вкарват едно много сериозно повишение в стоки и услуги, което не е подвластно на една конкретна ЦБ, защото енергията е с глобално потребление. Затова може да ти се стори, че ето лихвите се качват, но и цените на храните не спират.
При НИ - основния лост е кредита. Ако при 3 имота на пазара има 2 човека със 100% кеш - те диктуват правилата, но ако към тези 2 човека кешовци се прибавят още 2 човека с изгоден кредит - ето ти превес на купувачите и продавачите започват да диктуват правилата.
Храните може да поскъпват, но вдигне ли се цената на Кредита - НИ го усещат по-бързо от храните, защото там кредита е много по-значителен.
Друг въпрос е, че в България още никой не е усетил истинската тежест на ливхите и все още живеем в безвремие и оптимизъм - остров на стабилност.
Когато в Турция ги натисна последната им криза - храните поскъпваха, но без храна не може.. имотите в същото това време бяха избутани на заден план, а раздвижването напоследък е с източници отвън (араби, руси - които си купуват убежище в Турция) .
в момента в България наблюдаваме инфлация без адекватна политика от страна на ЦБ, осъзнаването ще се забви известно време, но не значи, че ще ни се размине.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Пазарът на имоти удари прага на финансовите възможности на българите
цените на жилищните имоти в България са достигнали точка на равновесие. Така оценяват ситуацията брокерите след като в началото на лятото някои от решилите да купят имот се отказаха и излязоха във ваканция.
Купувачи във ваканция !!!
Така е. Цените са в плато:
Резултат от Вашето търсене на:
Вид имот: 2-СТАЕН,
Особености: Тухла Да не се показват обяви, докладвани за проблем,
Средна цена на имотите в извадката: 122382 euro
Средна цена на кв.м: 1749 euro.
Миналата седмица дадох под наем, дори не мина през обява веднага ме налазиха от съседите. Дадох на мах наем за района с договор за 2 години, без грам пазарлък.
Не, не ме сърбят. Имам си мое виждане за нещата и инвестицията и си го следвам. Никога не бих направил от двустаен тристаен апартамент, като освоя тераса 20 м2. Та именно тя е перлата в короната. Ще кача наема със 100 или 200 евра ще се настани семейство с 1-2 деца, което ще руши апартамента. Парите няма да им стигат, като ги удари кризата.... Не благодаря! Тези 100 или 200 евро над стандартният наем за двустаен в района аз си ги взимам безпроблемно от млади програмисчета или чужденци на мениджърски позиции в Бг. Това са най-добрите наематели. Имах един такъв 11 години, който не бе включил печката и фурната за тези години. Караше на готова храна за вкъщи или хранене навън. Само баня, спалня, микровълнова, хладилник и пералня използваше:-)))) Никога не ползвам брокер за отдаване под наем, но те са като хиени. Звънят и са склонни да водят наематели само с комисионна от тяхна страна. Рекорда ми е 18 огледа за 1 ден през 20-30 мин и над 100 обажданя по тел. в деня, когато качих обявата:-)))))) Трябваше да избирам между 5-6 кандидата, които АЗ одобрих. Направо кастинг. Накрая имаше и сърдити:-))))
Отличен подход. Аз също избягвам семейства и предпочитам самотни програмисти За съжаление хората тук още не са свикнали, че е нормално хазяите да извършват подбор и наистина се сърдят, че участват в кастинг. Мислят си, че щом са съгласни с цената, трябва сделката да се затвори веднага. На запад кастингите са нормални и хората са свикнали. Радвам се, че все повече хора го практикуват и тук. Желая доходна и безаварийна!
Пазарът на имоти удари прага на финансовите възможности на българите
цените на жилищните имоти в България са достигнали точка на равновесие. Така оценяват ситуацията брокерите след като в началото на лятото някои от решилите да купят имот се отказаха и излязоха във ваканция.
ненужно се напрягат тия хора
дори и да дойде спад, той по никакъв начин няма да ги засяка
При положение че в цял свят всичко изтегля пари от системата за да озапти потреблението ,ако си се наврял в зелено май -само ти ще си напрегнат ,отделно получих инфо от познат брокер ,в момента има огромен отлив на доверие в купувачите на зелено ,поради редица причини ,най-вече риска сега
Усещането за напрежение е защото някой хора очакват спад ,а той така или иначе все още не идва ,че даже и "мустака" не му виждаме още
чакай, чакай
тук още нищо не сме видели от лихвеното торнадо, което се задава (тя и Европа още не е видяла, но почват да се усещат за разлика от нас)
предвид на българският афинитет към тухлите - пазарът на НИ е мега инертна система и сме далеч от момента, в който много хора ще си дадат равносметка.
Коментар