IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Така е, затуй англичаните, които купиха около балчишките села избягаха през глава. Оня ден даже пуснах обява на цели къщи по 4к евра не за квадрат, за цяла къща. Тепърва и останалите "тарикати" ще се хванат за палците.
    ти ли пуска обявите?
    па дай да видим неко къща
    препоръка е

Коментар

Така е, затуй англичаните, които купиха около балчишките села избягаха през глава. Оня ден даже пуснах обява на цели къщи по 4к евра не за квадрат, за цяла къща. Тепърва и останалите "тарикати" ще се хванат за палците.
      Не знам как е в Кралството или Германия ,но швейцарските пенсии се облагат с данък. Има списък от държави и България, е в него където ако пребиваваш шест месеца в година данък в/у пенсиите няма. Така, че няма нищо чудно ако има хора, решаващи да спасят този данък да живеят и купуват имоти в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Ти беше от Варна нали ? Как е животът зимата на 'брулените хълнове' след Кранево?
        То живот ли е там......

Коментар

• В София през последните 14 месеца недвижимите имоти са поскъпнали повече от двойно и според експерти цените ще продължават да растат.

https://www.pariteni.bg/novini/imoti...-sofiia-244153

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Не ги знам другите във форума какви инвеститори са, аз съм дребен инвеститор, обаче повечето хора с 50,000 - 1,000,000 лв. в кеш, не всички, а тези, които са ги изкарали лично или наблюдават какво става се замислят какво да ги правят, защото инфлацията дойде, а може и да остане с едни 10% на година, примерно. Много хора не смятат, че имотите са правилно решение и държат кеш, ДЦК-та, акции, крипто и т.н. А създаването на активи не всеки го може, ако говорим за бизнес активи и инвестиции. Така, че тухлената тема във форума е бетон!
            ОК, това имам предвид - или действаш и купуваш или търпиш инфлацията, която удря всички. И да, ако не създаваш носиш риска какво купуваш. То и бетона има нюанси сиво

Коментар

Ти беше от Варна нали ? Как е животът зимата на 'брулените хълнове' след Кранево?
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Обвиняем за аферата #Хемусгейт финансирал покупката на луксозен спа-хотел във Велинград

https://bird.bg/hemusgate-hotel/?fbc...hXMySv64uB9Oqw

Коментар

• Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

Вярно, че тук сте малки инвеститори, а не потребители, но защо се премисля толкова - парите за средство за размяна, а не актив или поне не дългосрочно. Имайте пари за краткосрочни нужди и активи за дългосрочни. Ерго кеш за 12-24 месеца напред, имоти, вещи за дългосрочно ползване, 0 кредит (дай Боже!). Спестяванията да толкова много защото няма достатъчно добри активи насреща - създавайте ги, не чакайте друг...и ако не можеМ нека да не рИвем, че нямаме а спестеното го изядИ инфлацията.

Леко закачливият тон не е към Вас, а към всички ревльовци с някакъв кеш в джоба.
                  Не ги знам другите във форума какви инвеститори са, аз съм дребен инвеститор, обаче повечето хора с 50,000 - 1,000,000 лв. в кеш, не всички, а тези, които са ги изкарали лично или наблюдават какво става се замислят какво да ги правят, защото инфлацията дойде, а може и да остане с едни 10% на година, примерно. Много хора не смятат, че имотите са правилно решение и държат кеш, ДЦК-та, акции, крипто и т.н. А създаването на активи не всеки го може, ако говорим за бизнес активи и инвестиции. Така, че тухлената тема във форума е бетон!

Коментар

• Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнение
                    Темпът на поскъпване при съседите се засилва ᐉ Новини от Fakti.bg - Имоти | ФАКТИ.БГ

Мечката се е разиграла и при комшиите. (а тук тепърва ще има поскъпване) Догодина беъртрапа ще е минал и ще започне новото надуване на балон. Новите нива на свикване ще са около 3800 за крайните предградия, а желаните локации ще са над 5200.
                    Пазарът в Гърция е доста различен от българският
                    Обърни внимание на тази новина от любимития ти сайт https://fakti.bg/imoti/720239-sasedi...-700-000-imota

Тук има доста да се 'потъркаляме' и нагоре и надолу, за да има някакви аналози с Гърция.

за догодина в България конкретно
                    беър маркет - по-скоро да ( с голяма вероятност )
                    беър трап - нищо невъзможно няма, но е слабо вероятно да се случи

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Твоят немец 100% е някой прошляк, на когото Hartz 4 или пенсията в Германия му е малко и е решил да се прави на тарикат и да живее в "евтина България". В момента цените в БГ лидъла вече са поне с 30% по-високи от тези в немския - съвсем скоро ще му дойде акълът и ще си вдигне чукалата обратно. Дойде ли момент пък да му дотрябва медицинска помощ и се сблъска с БГ-мизерията, ще си поръча частен самолет да го вземе, само и само да е далеч от кочината, в която е попаднал.

Представи си картинка - немец с тухлена пенсия във варненската Инфекциозна:

https://btvnovinite.bg/bulgaria/potr...vav-varna.html

Коментар

Темпът на поскъпване при съседите се засилва ᐉ Новини от Fakti.bg - Имоти | ФАКТИ.БГ

Мечката се е разиграла и при комшиите. (а тук тепърва ще има поскъпване) Догодина беъртрапа ще е минал и ще започне новото надуване на балон. Новите нива на свикване ще са около 3800 за крайните предградия, а желаните локации ще са над 5200.
                        Купи ли? Ако не си купил, и 10 000 евро да стане, все тая.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Твоят немец 100% е някой прошляк, на когото Hartz 4 или пенсията в Германия му е малко и е решил да се прави на тарикат и да живее в "евтина България". В момента цените в БГ лидъла вече са поне с 30% по-високи от тези в немския - съвсем скоро ще му дойде акълът и ще си вдигне чукалата обратно. Дойде ли момент пък да му дотрябва медицинска помощ и се сблъска с БГ-мизерията, ще си поръча частен самолет да го вземе, само и само да е далеч от кочината, в която е попаднал.

Не знам какви са му доходите, но знам че отдава цяла кооперация. Но за да отдава толкова жилища са нужни наематели. Така, че драги ми виртуалний дерзай. Колкото повече наематели в швабско, толкова повече наемодатели да си харчат събраните наеми в БГ.

пп. По въпроса за планините: Ти познаваш ли някой който не е успял да мине Ком-Емине? Ние с децата го минахме за да се запознаят децата ми с ходенето по планините като маршрут за начинаещи. Аз обаче се сещам за един дето беше тръгнал да минава този маршрут и се отказа след 2 часа ходене. През това време доверения му адвокат му бил закупил виртуален имот.

Коментар

Няма лошо. Европа стана шарена. Ето вчера си говоря с немеца от нашата улица, та той каза, че немците в БГ в момента били около 140хил., но бройката им се очаква да се удвои до 2-3 години. Направил си е човека тухлена пенсия в швабско и си живее тук от добре, по-добре. А такива като наш виртуалний се грижат за зетостта на тухлените пенсии на немците. Винаги съм казвал, че без наематели не може, нужни са и такива като тях.

Last edited by ejonny2376; 10.11.2022, 12:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                              https://www.investor.bg/a/534-novini...mments-listing
                              Британците се отказват от покупки на жилища с най-бързия темп след фалита на Lehman Brothers

Търсенето на британския жилищен пазар намалява през октомври най-много от началото на пандемията

10:00 | 10.11.22 г.
                              единственото лечение за инфлацията е отказа от купуване.
                              ЦБ го правят както трябва - с лихвен мор, а не като един наш бивш премиер, който призоваваше по тв "За бога братя, не купувайте!"
                              ефектът от затегната лихвена политика тепърва ще се усеща - за момента си мисля, че са усетили макс 25% от бремето на по-голяма лихва. Не казвам, че лихвата ще я качат още много, а че е нужно време докато тези няколко процента спрат влака.

Коментар

• https://www.investor.bg/a/534-novini...mments-listing
                                Британците се отказват от покупки на жилища с най-бързия темп след фалита на Lehman Brothers

Търсенето на британския жилищен пазар намалява през октомври най-много от началото на пандемията

10:00 | 10.11.22 г.

Коментар

Working...
                                X