Първоначално изпратено от ceco666
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеЯяяя и щатите да не останат по-назад. Централизирани пари със срок на годност......
https://www.reuters.com/markets/curr...0So52KGwlQTfzU
Отива на филма: Дилъри на време
https://www.youtube.com/watch?v=Y0DDWq8hBHk
ако не сте го гледали го препоръчвам ако, че с Джъстин Тимбърлейк
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеКой щеше да инвестира в Китайски cbdc?
Те са пълни с невероятни инвестиционни идеи.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеКой щеше да инвестира в Китайски cbdc?
[ATTACH=CONFIG]n3993987[/ATTACH]
- 2 Харесвания
Коментар
-
Яяяя и щатите да не останат по-назад. Централизирани пари със срок на годност......
https://www.reuters.com/markets/curr...0So52KGwlQTfzU
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Ааа обаче само на чужд гръб. Нашите не може. Не е угодно.
Интересно вдигачите на данъци все са в наследствената деЦка, апарт, къща - един платил си покрива над главата не съм чул да ламти за вдигане на данъци. Защото и не това е проблема, от 1 година очаквам някой от тия вдигачи да се сети какъв е проблема и да повдигне въпроса ама само бой на чужд гръб им е в главата. Чат-пат убийства.
а като нещо, което им се полага да усвоят
"еми такъв ни е матрЯла, калпав"
б.б.препоръка е
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Берти, в някаква степен съм наясно какво иде.... информиран съм за случките по света. В още по-малка степен съм взел и мерки да бъда по-леко засегнат....предварително.... Например това което искат тук безимотните няма да ме засегне почти хич.... отдавна съм го предвидил като вариант и взел мерки....
Но въпросът е принципен... писнало ми е да гледат все в чуждата паница и да мечтаят да прецакат някой друг. Това им е радостта в живота вместо да помислят как да направят СВОЯТ живот по-добър....
ах тиии, песимисчопрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеБерти, в някаква степен съм наясно какво иде.... информиран съм за случките по света. В още по-малка степен съм взел и мерки да бъда по-леко
засегнат....предварително.... Например това което искат тук безимотните няма да ме засегне почти хич.... отдавна съм го предвидил като вариант и взел мерки....
Но въпросът е принципен... писнало ми е да гледат все в чуждата паница и да мечтаят да прецакат някой друг. Това им е радостта в живота вместо да помислят как да направят СВОЯТ живот по-добър....колко да са мерки... генетичният код по нашите ширини е такъв, че да прехвърлиш имоти по роднини (без родители) е доста рисково начинание. Ако ги обедиш в ЕООД също е решение до един момент, а в друг може да си двойно по-сгодна овца за стригане и така
Реши ли мафията(държавата) да си прибере своето няма много мърдане. Успокоението поне за момента е, че има много мафиоти-чиновници, които не знаят друго за инвестиция освен тухла та може и да поотложат стригането.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеайде пак данъците вдигаме
Интересно вдигачите на данъци все са в наследствената деЦка, апарт, къща - един платил си покрива над главата не съм чул да ламти за вдигане на данъци. Защото и не това е проблема, от 1 година очаквам някой от тия вдигачи да се сети какъв е проблема и да повдигне въпроса ама само бой на чужд гръб им е в главата. Чат-пат убийства.Last edited by pwise; 22.11.2022, 19:02.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Дали му е в СОФИЯ на жълтите павета къщата?
Дали е чисто нова къщата?
Сигурен съм че дурка плаща смешен данък на 100г котур в оборище
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеАбе в наемите не пишете ли оборудвана кухня и баня. Не ми се вярва че все голи апартаменти сте давали ....
Рентиерството е блага работа, особено ако го правиш с мерак и перфекционизъм към детайлите.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Понеже перманентно има такива като теб дето вдигат данъците на другите би ли отговорил честно на няколко въпроса ?
Къщата по-хубава ли е от апарт по принцип ?
Ако да - нещо което споделят 99% от хората предполагам то ---- не следва ли тя да е обложена по-скъпо от съответният апарт ?
7 НОВИ апарта по 60 квадрата с общите части в София са 2000 лева данък на година. За твоята къща плащаш ли 2000 лева данък на година ?
Ако не мислиш ли че това е честно и справедливо ?
Съгласен ли си да се започне данъчно изчистване на тази несправедливост след като са нужни данъчни промени според теб ?
И целта на това предложение не е да се вземат самоцелно повече пари, а да се раздвижи пазара на имоти, съответно имотите да станат по-малко атрактивни за инвестиция и да стоят необитаеми.А да ги купуват само хора, които искат да живеят в тях или да ги дават под наем. Щом ти е основно жилище ако ще и 10 милиона да струва, не трябва да се плаща по-висок данък.Така че НЕ ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ПОВИШАТ ДАНЪЦИТЕ на другите, независимо къде се намира жилището им.Това предложение си има съвсем конкретна цел,а именно жилищата да се използват по предназначение, а не да стоят необитаеми.Last edited by mirodes; 22.11.2022, 18:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
въпрос на време е данъчните оценки да се доближат до методологията, която ползват банките и съответно същите стойности
друг въпрос на време е да се увеличи значително облагането на 2-3-4-5-6 имот в едно и също населено място собственоцт на едно лице (семейство) на принципа "имал бол пари дал"
не казвам, че това ми харесва, но за съжаление държавата е най-добре организираната форма на организирана престъпност (след църквата може би, но да не богохулствам)
бота, крети и много други взеха имоти в гърция на безценица точно в момента, когато държавата реши, че е време да им влезе остро на собствениците на много имоти - резултатът беше сериозни промоции. По закона на мърфи такива гадости се случват винаги когато държават е в затруднено финансово положение и респективно обществото също.
При едно затягане на външното кредитиране и нужда от пари и за чиновниц и за крадене - дали държава ще пощади собствениците на много имоти ... предстои да разберем, но ми седи като потенциална неприятна изненада облагането на НИ от всякакъв вид.
Но въпросът е принципен... писнало ми е да гледат все в чуждата паница и да мечтаят да прецакат някой друг. Това им е радостта в живота вместо да помислят как да направят СВОЯТ живот по-добър....
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар