Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнение
По-малко сделки, а нивото на бенчмарка пак започна да катери нови висини. Какво по дяволите става?!!!
за да има обрат е нужно първо броят сделки да падне, а после растящите цени да станат спадащи
при НИ не става бързо и веднага ясно изразено и е нужно време преди картината да се разкрие и за най-големите бикове.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Не четете... Вижте внимателно кой ви продава и какво. Вижте им сайта също:
https://rstroi-remonti.bg/prodazhba-...zh-k-mladost-2
Това е с обзавеждането, а такива фирми искат цифра. Да, оляли са се с тази цена на м2, но няма снимки, трудно е да се прецени
Как си представяш ти кухня МДФ лак + всичко останало масив/фурнир в това гадно ЕПК на майната му?
Цената е поне двойна на това, което реално струва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнение
По-малко сделки, а нивото на бенчмарка пак започна да катери нови висини. Какво по дяволите става?!!!
по-добре сичко в бай хойни и нагОдина милионерпрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Май една нула в повечко има в цената. Давам 10400, не 104000.
https://rstroi-remonti.bg/prodazhba-...zh-k-mladost-2
Това е с обзавеждането, а такива фирми искат цифра. Да, оляли са се с тази цена на м2, но няма снимки, трудно е да се прецени
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
В СУ е мъка голяма , ама няма по-добро у нас...Иначе напоследък пенсионират доста хора насила като им дойде времето, но някои НЕ. Намират вратички как да не ги пенсионират, а други пък са много добри и с акъла си и не е редно да ги пенсионират. В общи линии напоследък пенсионирането е средство за изнудване.....
Не се стеснявай и звъни на Жонката. Птичето 1 път каца на рамото :-) Вълчо направи бърз анализ и нещата пасват добре :-)
Ние с Джонката сме си писали, той е умен и умът му щрака, въпреки че тук много лъже.
В СУ ги пенсионират на 70г и ги оставят да работят по 5-8 години след пенсия, респективно за мъжете и жените.
Аз съм доволен от образованието си от СУ, 2 специалности и само за магистратурите се плащаше малка такса.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Резултат от Вашето търсене на:
Вид имот: 2-СТАЕН,
Особености: Тухла
Да не се показват обяви, докладвани за проблем,
Средна цена на имотите в извадката: 124297 euro
Средна цена на кв.м: 1778 euro.
#Кога?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.capital.bg/biznes/imoti/..._se_zamisliat/
Купувачите на жилища започнаха да се замислят
Навлизаме в "пазар на купувача"
От пазар на продавача все повече ще се озоваваме в пазар на купувача. Навсякъде в големите градове на България средният срок, за който се продава даден имот, се е повишил чувствително по данните за деветмесечието. В София той е отскочил от 33 дни през 2021 г. на 59 за 2022 г., в Пловдив от 40 на 60 дни, във Варна от 36 на 71 дни, а в Бургас от 47 на 67 дни.
Пазарът реагира. Още от началото на 2022 г. - много преди август, когато лихвите отбелязаха първо повишаване, сделките вече се случват доста по-трудно, отколкото през 2021 г. Времето за продажба на имот е около два пъти по-дълго, отколкото през миналата година, и е ясен сигнал за охлаждане на пазара- И цените, и предлагането на жилища за продажба в четирите големи града нарастват чувствително.
- Ефектът е, че още от началото на 2022 г. сделките се случват по-бавно и трудно.
- Наемните цени нарастват по-бавно, но сроковете за отдаване под наем също се удължават.
София: Повече жилища за продажба, двойно по-дълго време за наемане
Вид имот: 2-СТАЕН,
Особености: Тухла
Да не се показват обяви, докладвани за проблем,
Средна цена на имотите в извадката: 124297 euro
Средна цена на кв.м: 1778 euro.
#Кога?
- 2 Харесвания
Коментар
-
https://www.capital.bg/biznes/imoti/..._se_zamisliat/
Купувачите на жилища започнаха да се замислят
Навлизаме в "пазар на купувача"
От пазар на продавача все повече ще се озоваваме в пазар на купувача. Навсякъде в големите градове на България средният срок, за който се продава даден имот, се е повишил чувствително по данните за деветмесечието. В София той е отскочил от 33 дни през 2021 г. на 59 за 2022 г., в Пловдив от 40 на 60 дни, във Варна от 36 на 71 дни, а в Бургас от 47 на 67 дни.
Пазарът реагира. Още от началото на 2022 г. - много преди август, когато лихвите отбелязаха първо повишаване, сделките вече се случват доста по-трудно, отколкото през 2021 г. Времето за продажба на имот е около два пъти по-дълго, отколкото през миналата година, и е ясен сигнал за охлаждане на пазара- И цените, и предлагането на жилища за продажба в четирите големи града нарастват чувствително.
- Ефектът е, че още от началото на 2022 г. сделките се случват по-бавно и трудно.
- Наемните цени нарастват по-бавно, но сроковете за отдаване под наем също се удължават.
София: Повече жилища за продажба, двойно по-дълго време за наемане
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Наистина е така.
За учител не е трудно да си намери работа човек, стига да има нужното образование. То обаче не се издържа на този стрес и шум.
Иначе в СУ всичко става с връзки и тайно. И си държат кокала и искат да работят до 70 г., отделно преподават стари знания и не винаги са адекватни за пазара на труда.
Просто дадох приятелски съвет на Джони, както ти даваш на мен.
Не се стеснявай и звъни на Жонката. Птичето 1 път каца на рамото :-) Вълчо направи бърз анализ и нещата пасват добре :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениепочти цяла нощ не спах и търсих подходящо епк
и чак призори успях да намеря идеалното
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...gwy&f1=1&fe7=1
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Относно втората част, най-добре се разберете с Жонката на саме :-) Макар и репродукцията да не ми е ясно точно как ще се случи :-)
Иначе за съжаление тоя път съм съгласен донякъде с него - все още голяма част от нещата у нас стават с връзки, особено в държавните структури. Пиша го от първо лице защото жена ми е минала през Народното събрание, СУ и т.н. Имам представа също от МЕИ, УНСС, ХТИ, учителската организация.... Няма почти нито един човек попаднал там случайно и поради качества само. Нови хора/позиции не се обявяват публично почти никога , а се кара само между познати, а и се създават позиции за наши хора.... Всичко е зверски прогнило, а и корупцията огромна....Само като се сетя какъв боклук се кани да стане ректор на СУ догодина неам думи.....
Това е и част от причините да държа на тулите толкова. Знам, че децата ми нямат нужният гръб, а в частният бизнес у нас голяма част е бетонирана и на нови конкуренти им се случват случки. Така юе могат да са само заплатаджии некъде, което само по себе си е равно на това, че сами никога няма да могат да си купят жилище....
За учител не е трудно да си намери работа човек, стига да има нужното образование. То обаче не се издържа на този стрес и шум.
Иначе в СУ всичко става с връзки и тайно. И си държат кокала и искат да работят до 70 г., отделно преподават стари знания и не винаги са адекватни за пазара на труда.
Просто дадох приятелски съвет на Джони, както ти даваш на мен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Добро утро,
вчера в История.бг говориха за старата номенклатура и че все още нейното влияние се усеща. Че много обичали да уреждат децата и внуците си и че правили номера на хората да не могат да си купят ведомствените апартаменти, за да могат те после да си ги разпределят. Господ да ги съди!
Аз съм живял в такъв блок, дори съм качвал обява от него, обаче днес почти няма живи от поколението на баба ми и дядо ми (90+). От това което помня, старата номенклатура бяха възпитани, не бяха окъсани, културни, но тези с дебелите връзки бяха неуслужливи. Иначе младите семейства с ипотека си гледат себе си и не ги интересуват общите части. И като са станали родители си мислят, че са открили Новия свят. Но в София заплатите са високи и има евтини стари строителства все още, въпреки повишението.
Според мен, Джонка, търси жена и не стой сам. Не си тъп, тук много хора те харесваме, защо да оставаш без репродукция.
Това и за мен важи.
Поздрави
Иначе за съжаление тоя път съм съгласен донякъде с него - все още голяма част от нещата у нас стават с връзки, особено в държавните структури. Пиша го от първо лице защото жена ми е минала през Народното събрание, СУ и т.н. Имам представа също от МЕИ, УНСС, ХТИ, учителската организация.... Няма почти нито един човек попаднал там случайно и поради качества само. Нови хора/позиции не се обявяват публично почти никога , а се кара само между познати, а и се създават позиции за наши хора.... Всичко е зверски прогнило, а и корупцията огромна....Само като се сетя какъв боклук се кани да стане ректор на СУ догодина неам думи.....
Това е и част от причините да държа на тулите толкова. Знам, че децата ми нямат нужният гръб, а в частният бизнес у нас голяма част е бетонирана и на нови конкуренти им се случват случки. Така че могат да са само заплатаджии некъде, което само по себе си е равно на това, че сами никога няма да могат да си купят жилище....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 15.11.2022, 12:17.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Ако го купи това на тази цена ще ги загуби парите в момента на сделката. 100к+ за боклук с отрицателна стойност - такъв имот е тежест, по-добре да го няма отколкото да го има, а ти искаш и пари да даде за него.
отколкото за това малко бижупрепоръка е
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар