If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
По време на кризата с ника ми, Док му беше дал телефона ми. Беше се наЕжил да купува в Лозенец. Имах уникален мезонет на пл. Журналист. Ама жонката не се обади. Е, мезонета замина...
Това го пусках преди месец.Не е лошо да се показва регулярно на фомо настроените ипотекари като Николайчо и Радка, къде се намира БГ пазара.И има ли мегдан за разтеж
За протокола,в тези села няма канализация, единствения път до Пловдив е тесен с дупки,неремонтиран НИКОГА откакто аз го помня ,което значи поне 30год и който път се минава за 2 часа минимум в час пик за 10км.Лятото има проблеми с водата и обмислят воден режим 2025.И всичката тая цигания "струва" повече от замъци във Франция хахаа
Замък във Франция, вила в Италия или къща в Белащица/Марково – цените идентични
една от причините е, че е скъпа подръжката и данъците за подобни имоти не са малки
ако човек няма идея как да прави бизнес с подобен имот (разни частни събития, сватби или нещо от сорта) - трябва да има солидни приходи, за да не го бъркат годишните разходи по подобна сграда.
в България данъците са доста ниски и много хора предпочитат да ги държат заключени и само да сравняват по офертна.
това е и причината тук да скачат на 'палати' с идеята, че 'винаги могат да го отвържат'
по принцип като гледаме какво става назапад и се равняваме по тях е добре да си дадем сметка, че и тук в един момент държането на имоти ще стане бреме (в случай, че няма приходи от тях).
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Наистина по обяви хубавите къщи са по 30, 40 и 50 000 лева в села с хубава природа. Но могат да не се продадат за 10 г.
А има разни кочини за ремонт по 10-15 000 лв все още.
Роднини от село са ми казвали, че къщата ни е голяма и хубава, но няма търсене и не може да се продаде за хубави пари. Като дойде клиента и като види тревите и къпините и се отказва,
Като започнахте темата за селските къщи, нали знаете защо последните 2-3 години се вдигнаха цените? В действителност преди пандемията бяха много ниски цените за някакви съборетини, но за определени от тях имаше бизнес ниша (изобщо не свързана с инвестиция в имоти, говоря за друга). Заради това много си повярваха, че разни съборетини из знайни и незнайни селца струват повече. Само че бизнес далаверата вече приключи и тези обяви си стоят, къщите нямат продаване.
Няма защото се пускат платени реклами и плащат стотинки на хора (и тук ги има) да бълват фалшиви новини как цените вечно ще вървят нагоре и матряла верва както повярва и на Царя за 800-те дни.И кой печели и губи от тази работа? Наистина времената се менят и ЧСИ-тата са тези които ще въдворят малко ред скоро.
Откъде знаеш? Времената се променят, то и техните цени пораснаха сериозно, вече няма селски имоти по 5-10К евро, че и по-евтини имаше до преди пандемията.
Няма защото се пускат платени реклами и плащат стотинки на хора (и тук ги има) да бълват фалшиви новини как цените вечно ще вървят нагоре и матряла верва както повярва и на Царя за 800-те дни.И кой печели и губи от тази работа? Наистина времената се менят и ЧСИ-тата са тези които ще въдворят малко ред скоро.
Откъде знаеш? Времената се променят, то и техните цени пораснаха сериозно, вече няма селски имоти по 5-10К евро, че и по-евтини имаше до преди пандемията.
Наистина по обяви хубавите къщи са по 30, 40 и 50 000 лева в села с хубава природа. Но могат да не се продадат за 10 г.
А има разни кочини за ремонт по 10-15 000 лв все още.
Роднини от село са ми казвали, че къщата ни е голяма и хубава, но няма търсене и не може да се продаде за хубави пари. Като дойде клиента и като види тревите и къпините и се отказва,
Но от инвестиционна гледна точка тези 4 имота не са ОК изобщо.
За градски къщи съм съгласен, но за селски къщи и аз мисля че са прекалено надути. Една моя колежка, известна пловдивска онколожка ме пита онзи ден защо не си купя къща около Пловдив. Тя живеела от години извън града и вдюсеки ден си се возела до работата и на В. Априлов, където е МУ Пловдив и в двора е и онкологията. И показва снимки - басейни, лампи, френски прозорци, чудеса. Добре, вложени са кинти, но поне 50% надолу би трябвало да са лукс имотите по селата. Къде е микросредата и инфраструктурата. Няма я. Първенюта за съседи. Не съм съгласен.
Е по тая логика и кутийките наричани апартаменти в Докторската би трябвало да са поне 50% надолу, къде е микросредата и инфраструктурата от съвременна гледна точка - парвенюта и airbnb, кола няма къде да оставиш.
Негови са си парите, ще си ги харчи за каквото му харесва. Наследниците му могат да са доволни че не ги е похарчил по луксозни коли например. Или някоя лодка, пътешествия и безброй други начини.
Но от инвестиционна гледна точка тези 4 имота не са ОК изобщо.
И замъкът във Франция, и вилата в Италия и луксозното имение на село не са много ликвидни. Може да не се намери купувач в продължение на 20 г.
Навремето баща ми наби един чувал с пари в селото на баба си и дядо си. И сега не можем да си вземем парите обратно и да го продадем.
Един комшия е сираче от малък. И е свикнал на труд и икономия. Всичко си събира и не харчи. Ходи си редовно на село. Дори работи в София на 60+ след пенсия. Но и него го е хванала тази болест: от преди 24-26 г. до днес е купил 4 имота в селото, съседни на неговия. Една градина, 2 селски къщи с двор и една реновирана къща с бани. И за какво са му, като неговите хора не искат да ходят, а тяхната наследствена къща е голяма, с много стаи. Той все още не я стегнал и обновил. Само частично е оправена. Един ден синът му не може да си вземе парите, защото за това село няма търсене и къщите вървят на безценица.
Негови са си парите, ще си ги харчи за каквото му харесва. Наследниците му могат да са доволни че не ги е похарчил по луксозни коли например. Или някоя лодка, пътешествия и безброй други начини.
За градски къщи съм съгласен, но за селски къщи и аз мисля че са прекалено надути. Една моя колежка, известна пловдивска онколожка ме пита онзи ден защо не си купя къща около Пловдив. Тя живеела от години извън града и вдюсеки ден си се возела до работата и на В. Априлов, където е МУ Пловдив и в двора е и онкологията. И показва снимки - басейни, лампи, френски прозорци, чудеса. Добре, вложени са кинти, но поне 50% надолу би трябвало да са лукс имотите по селата. Къде е микросредата и инфраструктурата. Няма я. Първенюта за съседи. Не съм съгласен.
И замъкът във Франция, и вилата в Италия и луксозното имение на село не са много ликвидни. Може да не се намери купувач в продължение на 20 г.
Навремето баща ми наби един чувал с пари в селото на баба си и дядо си. И сега не можем да си вземем парите обратно и да го продадем.
Един комшия е сираче от малък. И е свикнал на труд и икономия. Всичко си събира и не харчи. Ходи си редовно на село. Дори работи в София на 60+ след пенсия. Но и него го е хванала тази болест: от преди 24-26 г. до днес е купил 4 имота в селото, съседни на неговия. Една градина, 2 селски къщи с двор и една реновирана къща с бани. И за какво са му, като неговите хора не искат да ходят, а тяхната наследствена къща е голяма, с много стаи. Той все още не я стегнал и обновил. Само частично е оправена. Един ден синът му не може да си вземе парите, защото за това село няма търсене и къщите вървят на безценица.
Коментар