Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Хихихи, нещо да ме уязвиш ли Берти се опитваш ?
Не знам какво ви прихваща днес, че съм ви трън в очите, но точно ти да ми обясняваш и да те разбирам за имоти след като 6 години пишеш най-големите глупости и грешни прогнози в темата трудно ще ти се получи.....:-)
Виж за ниви бих те послушал и разбрал, но не ме интересуват....
Иначе така и не написа какъв проблем може да има човек който е замразил няколкостотин хиляди лева , че да опре до 500 лева нето доход от наем....или ей така да разтягаме локуми за Мяуто :-))))
Всъщност не човек а 100 000 човека трябва да го закъсат, че да светнат тъмните прозорци :-))))
6 години пиша, че вървим в крива посока и си надуваме празни тухлени мечти и ти си живото доказателство за това. Относително млад образован човек, който бута всичко в тухли (стотин хиляди) в същото време го кара наизуст цените от лидл и анализ на китайските телефони и тн... лошо няма, но това е погребан ресурс като човекочасове,енергия и тн.. и е още по-жалко защото сме застаряваща нация и всеки ресурс е ценен.
Амбиция се свежда до 2-3% от тула и ура...
Трупаме тули, а се топим и застаряваме.
Тъмни прозорци, а се радваме, че никой не опрял до тях и тн и тн...
То да беше само ти - с мед да те намажем, но цялото ни общество залита по тухлите и това не е добре за икономиката и за бъдещето въобще.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеhttps://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=8oz64h&f1=1
Май май взели да намалят. Ако махнем довършването и ще стане 1000€ крадратя в младост 4
- 1 like
Коментар
-
Всъщност му написах, че той няма как да ме обиди по никакъв начин в ТАЗИ тема ...Би било абсурдно.....баластрата е строителен материал :-)
Идват интересни времена съгласен съм.... Аз все още се надявам за някоя дребна прИмоцийка някъде. Имам и добра оферта за зелено сега обаче е за основно жилище, а не мен вече не ми трябва такова....
Тобо ,топ фирмичка ,тош шефче ,реклами ,интервюта ,алабалистики и на финала какво ?
Влизаме в Сиеличката и какво да видим ?
Килограми ООД,та със по 100 лева капитал ?
Къде съм аз ,с моите пари и къде е отсрещната страна ?
Аз съм бит от първа вноска още ,какво ?Да се моля всеки ден после дали ще довърши ли ?Айде ...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Не го обиждай сега ,човека от къде да знае че ЦБ ще печатат толкова дълго ?
Въпроса е че вече стигнахме до момента в който парите са много,стоките малко,и е нужно потреблението да бъде усмирено ,а цената за всичко това ще я отнесе и имотния пазар ,той ще е доста потърпевш
Идват интересни времена съгласен съм.... Аз все още се надявам за някоя дребна прИмоцийка някъде. Имам и добра оферта за зелено сега обаче е за основно жилище, а не мен вече не ми трябва такова....
- 1 like
Коментар
-
Хихихи, нещо да ме уязвиш ли Берти се опитваш ?
Не знам какво ви прихваща днес, че съм ви трън в очите, но точно ти да ми обясняваш и да те разбирам за имоти след като 6 години пишеш най-големите глупости и грешни прогнози в темата трудно ще ти се получи.....:-)
Иначе така и не написа какъв проблем може да има човек който е замразил няколкостотин хиляди лева , че да опре до 500 лева нето доход от наем....или ей така да разтягаме локуми за Мяуто :-))))
Всъщност не човек а 100 000 човека трябва да го закъсат, че да светнат тъмните прозорци :-))))
Въпроса е че вече стигнахме до момента в който парите са много,стоките малко,и е нужно потреблението да бъде усмирено ,а цената за всичко това ще я отнесе и имотния пазар ,той ще е доста потърпевш
Коментар
-
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=8oz64h&f1=1
Май май взели да намалят. Ако махнем довършването и ще стане 1000€ крадратя в младост 4Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
човек който се радва 2% доходност от НИ и само се сравнява със съдеда, съседния блок и тн... не може да ме разбере
но слава богу, че и такива има - на пазара е нужен баласт
Всъщност не човек а 100 000 човека трябва да го закъсат, че да светнат тъмните прозорци :-))))Last edited by pesimist4o na kvadrat; 05.12.2022, 16:49.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнениеИмайте предвид, че в момента ФЕД свива баланса си с около 40мрд $ СЕДМИЧНО! От Април до сега са го намалили с около 400млрд. Очаква се през първото тримесечие на 2023 и ЕЦБ да затегне колана и ще стане вакуум (много банки ще върнат кеша обратно към ЕЦБ). Първо ще се отрази сериозно на Еурибор, после на всички видове Кредити и накрая на Депозитите.
Тази корекция през Януари на кредитите, които са вързани към 6м. Еурибор би била само леко начало и предвесник на това, което ще се случи при следващата корекция при 6м Еурибор. Моята прогноза е сега през Януари да видим Ипотечни кредити около 5%, а през Юли ще надхвърлят 7%.
Дори видяхме как някои Банки си промениха методиката за изчисление за да бъдат подготвени за предстоящите предизвикателства за да си изпълнят таргетираните цели за печалба, а сега познайте от кого ще дойде тя пак? Не, няма да е от намаляне на лихви, нито Банките ще си преглътнат таргетите за печалба.
- 2 Харесвания
Коментар
-
И какво кофти може да се случи с парите на човек който има тъмни имоти в повече, че да опре до тях ?! Купил си имот на стойност 30-40 годишни наеми и ги замразил там и ще опре до кеша на месечен наем след довършване и ремонт което е 3-5 годишни наема....
но слава богу, че и такива има - на пазара е нужен баласт
Коментар
-
Имайте предвид, че в момента ФЕД свива баланса си с около 40мрд $ СЕДМИЧНО! От Април до сега са го намалили с около 400млрд. Очаква се през първото тримесечие на 2023 и ЕЦБ да затегне колана и ще стане вакуум (много банки ще върнат кеша обратно към ЕЦБ). Първо ще се отрази сериозно на Еурибор, после на всички видове Кредити и накрая на Депозитите.
Тази корекция през Януари на кредитите, които са вързани към 6м. Еурибор би била само леко начало и предвесник на това, което ще се случи при следващата корекция при 6м Еурибор. Моята прогноза е сега през Януари да видим Ипотечни кредити около 5%, а през Юли ще надхвърлят 7%.
Дори видяхме как някои Банки си промениха методиката за изчисление за да бъдат подготвени за предстоящите предизвикателства за да си изпълнят таргетираните цели за печалба, а сега познайте от кого ще дойде тя пак? Не, няма да е от намаляне на лихви, нито Банките ще си преглътнат таргетите за печалба.
- 4 Харесвания
Коментар
-
факт, но тук прпопускаш тъмните прозорци, които при едно кофти стечение на паричните потоци за собствениците ще излязат за 'нещо да идва като наем оттам'
затова е добре като е за под наем да е изпилено, стегнато и адекватно - тогава си върви бизнеса. за собствени нужи кеф цена няма.
заразправя ли ти някой за моя ремонт, моя майстор, моите материали.. ще кеси и ще смята къде бил спрямо пазара - тук пише един такъв майстор.
- 1 like
Коментар
-
когато живеем в малка ОТВОРЕНА икономика - това, което си мислиш, че остава на територията... заминава капка по капка навън
донякъде ни крепеше потока на пари от българи живеещи в чужбина (представяни като чуждестранни инвестиции), но тия пари са с тенденция да намаляват, че и там трудно и много излишъци не им остават..
наемите ще изпреварят инфлаццията, когато се обърне ДЕМОГРАФИЯТА ... до тогава си метчай...
Но това не променя нещата, че могат да я бият в дадени периоди.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Има и друг фактор обаче - заради високите лихви и несигурността, може би много хора ще отложат покупката на имот, което може да повиши търсенето под наем.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Има и друг фактор обаче - заради високите лихви и несигурността, може би много хора ще отложат покупката на имот, което може да повиши търсенето под наем.
затова е добре като е за под наем да е изпилено, стегнато и адекватно - тогава си върви бизнеса. за собствени нужи кеф цена няма.
заразправя ли ти някой за моя ремонт, моя майстор, моите материали.. ще кеси и ще смята къде бил спрямо пазара - тук пише един такъв майстор.
Коментар
Коментар