IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
    У Фауве ще намалят заплатите с 10%, очаквам стагнация и в Бош. Гръмнаха и бая кодери преди два месеца от няколко ИТ гиганта. Кредитирането у нас продължава да нараства. Толкова много и хубави новини не съм чел накуп от корона вируса.

Отделно пазара на автомобили умря. Берти спря да говори за рецесия. Кавръка нулира акаунта, а най-върлите мечки се нагушиха с ЕТФ-и и още безброй показатели, че тоя път кеша се е изпарил и всичко е само виртуално. Идват ли съкращения у нас, или ще се измъкнем сухи от урагана?
    за какво да говоря за рецесия като тя вече чука на вратата
    вижте статистика за индустриалното производство в последните няколко тримесечия - не трябва да се забравя, че българската индустрия има най-голям клиент Германия...
    кавръка не е нулирал нищо (виж цената на епъл и ще видиш колко е нулирал)

тепърва ще стане трудно в България. Засега се радваме на 'лесните пари' от банките, но докога?
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Днес, 14:42
      Този коментар от danetha е изтрит от aleks262
      Причина: Неприемливо

алекс, питах те нещо на лични

и капута данета съм го питал, кога е нощна на гарата
      да отскоча до майка му
      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Индексите са най-безрисковите инвестиции, буквално целия свят е там.
        И аз съм преживявал всичките тези неща, затова съм се научил сам да съм си бамка.
        преживял си ги ти
        като писарушка в щаба, вместо казарма
        бетерчоо
        тук с корави пичове, ченчаджии ли ще се мериш
        лордчето бръмчи по магурата от ученик
        ти къде се буташ в А група по цвички
        препоръка е

Коментар

Ам заради вас Ратко остана без наематели....
          такива наематели ми нетрЕбат
          да си седят по децките и да си пият арианка от плас'масови бутилки
          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
            У Фауве ще намалят заплатите с 10%, очаквам стагнация и в Бош. Гръмнаха и бая кодери преди два месеца от няколко ИТ гиганта. Кредитирането у нас продължава да нараства. Толкова много и хубави новини не съм чел накуп от корона вируса.

Отделно пазара на автомобили умря. Берти спря да говори за рецесия. Кавръка нулира акаунта, а най-върлите мечки се нагушиха с ЕТФ-и и още безброй показатели, че тоя път кеша се е изпарил и всичко е само виртуално. Идват ли съкращения у нас, или ще се измъкнем сухи от урагана?
            Намалянето на заплатите е едно на ръка. Цели 3 завода затварят - това ще разтресе автоиндрустията и свързаните производства (част от са тук), отделно психологическия ефект.
            Оня ден говорих с един дет се занимава със строителство/ремонти, намалил заплатите - 70 кинта на общак, 110 на майстор. Отначало се намръщили, после заплашили, че ще напуснат, но след няколко дена "поразмислили" та се върнали.

Коментар

• У Фауве ще намалят заплатите с 10%, очаквам стагнация и в Бош. Гръмнаха и бая кодери преди два месеца от няколко ИТ гиганта. Кредитирането у нас продължава да нараства. Толкова много и хубави новини не съм чел накуп от корона вируса.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

"Децката" - кошмар и враг номер 1 за всички тухладжии, наемодатели и брокераси. Съсипва наемите, и съсипва продажбата на нови жилища.
                Всички тухлолюбители трябва да говорят със строителите да почнат да ви строят нов вид апартаменти - без децка.
                Ам заради вас Ратко остана без наематели....

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

прости, не всички имат възможност да се свират в деЦка, та им се налага да търсят квартира. 30% празни няма, има 30% на собственици които по една или друга причина не желаят да се занимават с отдаване, но и не продават за да има ей така, ако се наложи
                  "Децката" - кошмар и враг номер 1 за всички тухладжии, наемодатели и брокераси. Съсипва наемите, и съсипва продажбата на нови жилища.
                  Всички тухлолюбители трябва да говорят със строителите да почнат да ви строят нов вид апартаменти - без децка.
                  ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Коя е темата?
                    Ей тука се гъбаркаме...

https://forum.investor.bg/forum/%D0%...B5%D0%BC%D0%B8

Коментар

Този ап в момента струва 150к (грубо).
                      Тия 150к в някой безрисков индекс носят 20% (в момента е 40%, но аз слагам 20 )= 60 к лв на год > 5 к лв на месец, без ядове, празни месеци, данъци, разходи по подръжка.
                      5к (ако гледаме последната год 10к) vs 900 лв?
                      С тази разлика, че вероятно трябва да се вземе предвид, че повечето "инвеститори" в апартаменти реално не притежават парите, ами взимат на кредит, т.е. се възползват от 1 ливъридж, който в момента е евтин (лихвите са около 3%).

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Хазяите са загрижени хора, алтруисти!

Дори и тия 900 лв. като се посъберат - ги мятат на други добри хора през терасата!
                        (схемата е описана в съседната тема)
                        Коя е темата?

Коментар

Тия 150к в някой безрисков индекс носят 20% (в момента е 40%, но аз слагам 20 )= 60 к лв на год > 5 к лв на месец, без ядове, празни месеци, данъци, разходи по подръжка.
                          Хазяите са загрижени хора, алтруисти!

Дори и тия 900 лв. като се посъберат - ги мятат на други добри хора през терасата!
                          (схемата е описана в съседната тема)

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

А мерси!
                            Предпочитам врабче в ръката пред фазан в небето.
                            Знам ги аз безрисковите инвестиции. Ти си дай парите на друг пък си мисли, че си безрисков.
                            Явно си млад и не са те брулили. Преживял съм и хиперинфлация и деноминация и мутри и пирамиди, фалирали банки и какво ли още не.

П.П. не ми говори за КТБ, там само нерви си загубил, парите си си ги взел.
                            Индексите са най-безрисковите инвестиции, буквално целия свят е там.
                            И аз съм преживявал всичките тези неща, затова съм се научил сам да съм си бамка.

Коментар

А мерси!
                              Предпочитам врабче в ръката пред фазан в небето.
                              Знам ги аз безрисковите инвестиции. Ти си дай парите на друг пък си мисли, че си безрисков.
                              Явно си млад и не са те брулили. Преживял съм и хиперинфлация и деноминация и мутри и пирамиди, фалирали банки и какво ли още не.

П.П. не ми говори за КТБ, там само нерви си загубил, парите си си ги взел.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
                                43000-45000-47000E
                                масово в този диапазон съм ги купувал двустайките там. Чисто нови.
                                15 год не е правен ремонт, освен някой латекс след наемател и протекли бойлери. След подмяната им с неръждаеми грижи нямам.
                                Last edited by better; 29.10.2024, 17:10.

Коментар

Working...
                                X