If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
факт - защото се наема и се работи + има големи риби фондове и компании, които купуват стабилно.
демографията все още не удря отраслите, в които може да се обработват големи площи земя с машини и малко хора.
продукцията пък има пазар в чужбина (като няма кой да я яде в България)
Демографията няма никакво отношение към ЗЗ. Основно се влияе от цените на суровините които са глобални, както и от субсидиите. И двете ще вървят на горе в дългосрочен план. Имотите в градовете ще изоставят от тях. Имотите свързани с туризъм също са експортно ориентирани също дългосрочно ще бият имотите в големите градове макар че сега тенденцията е обратна.
факт - защото се наема и се работи + има големи риби фондове и компании, които купуват стабилно.
демографията все още не удря отраслите, в които може да се обработват големи площи земя с машини и малко хора.
Една мъдрост твърди, че земята е вечна, а приходите от нея - също. Наличието на високопроизводителна техника изисква комасиране на площите. Според мен обаче, ще растат цените на имотите в близост до вода.
Четох им стратегиите на ЕС за земите, за биоразнообразието, за горите и за околната среда до 2030. Ще има нови насоки на субсидиране.
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
В поземлени имоти. По-малко в Чужденеция, повече в хабитатя. Миналият месец купих няколко имота в землището на с. Боженците. Единият е през един имот от регулация. Изоставена овощна градина е. Но за да стане атрактивен парцела трябва да изкупя съседните. В момента съм размисли.
Наздраве!
купувай ги, ако може.
после продаваш или даваш да се работи
стана ми сега любопитно
ти къде набиваш свободния кеш
и не хитрувай
В поземлени имоти. По-малко в Чужденеция, повече в хабитатя. Миналият месец купих няколко имота в землището на с. Боженците. Единият е през един имот от регулация. Изоставена овощна градина е. Но за да стане атрактивен парцела трябва да изкупя съседните. В момента съм размисли.
Наздраве!
Мечо
Тази година има скок при поземлените имоти. На места с над 25 - 30%. Цените скачат като луди. Обаче, от друга страна въобще не съм почитател на пари в банката. Мотат ми се едни по сметките и ме изнервят.
Наздраве!
стана ми сега любопитно
ти къде набиваш свободния кеш
и не хитрувай
ако знаете колко още такива рентиери ще има да се чудят...досега беше стягането и заканите, но ' Нема 'ора бате!'
Не знам, може. Тази година от малкият ми опит беше отлична за отдаване като търсене, но следващите ще са доста по-зле защото който имаше да се мести в София обратно след вируса се премести, а излизат нови готови....
Сложни ще са следващите години. Поне аз не мога да прогнозирам как ще се развият за наемите. И залагам на песимизма....не като нива, акато търсене.... Това е и една от причините да не вдигна наема на стари и коректни наематели макар и да е доста под сегашните пазарни нива....
Тази година има скок при поземлените имоти. На места с над 25 - 30%. Цените скачат като луди. Обаче, от друга страна въобще не съм почитател на пари в банката. Мотат ми се едни по сметките и ме изнервят.
Наздраве!
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Те затуй имотите си поскъпват. С купувачЕ с подобна визия и обосновка - те са извън пазара. Стават за коментатори на спортни събития, постфактум. Ама не всички от тях даже.
Наздраве!
Мечо
Предполагам че не е много ок за инвестиция / явно е гласен за отдаване, но не се е получило според очакванията и затва го продават.. Вдигане на цената също предполагам е сложно поне в близко бъдеще. Такива досега в голямата си част са отивали по ипотечки, а те няма да са много сгодни в близките няколко години.... Този и който и да е стар панел или ЕПК могат да вървят само надолу като общи части и съответните последици за апарта... А и Джони писа, че е на военни...много на брой....пенсионирани.....мъка за разбирателство относно подобрения...
ако знаете колко още такива рентиери ще има да се чудят...досега беше стягането и заканите, но ' Нема 'ора бате!'
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
от друга страна може пък да му е по-лесно да го вдига на 10-тия
Едва ли. С увеличаване на надморската височина атмосферното налягане намалява, а от там отпада необходимостта от равномерно разпределение на течността, достигайки "разширителния съд". Това е свободна интерпретация на закона на Паскал, де. Не претендирам за точност
Наздраве!
Мечо
Това за Кавръка може да става да го купи за лично ползване. Но интересно ми е мнението на специалистите дали този имот става за инвестиционен. На 130 К в евро какъв трябва да му е наема, за да има смисъл? Също това може ли да струва реално повече от 150 К в някакво обозримо бъдеще, ако приемем, че инфлация като през 2022 няма да има пак следващите 4-5 години?
Предполагам че не е много ок за инвестиция / явно е гласен за отдаване, но не се е получило според очакванията и затва го продават.. Вдигане на цената също предполагам е сложно поне в близко бъдеще. Такива досега в голямата си част са отивали по ипотечки, а те няма да са много сгодни в близките няколко години.... Този и който и да е стар панел или ЕПК могат да вървят само надолу като общи части и съответните последици за апарта... А и Джони писа, че е на военни...много на брой....пенсионирани.....мъка за разбирателство относно подобрения...
Сериозна заявка за ръст на ОЛП - Индекс ЛЕОНИА Плюс за 21.12.2022: 1.83%
По интересното е, че тази лихва е над 1-седмичната лихва на Euribor, коята е 1.774 %. Тук вече ми трябва помощ от приятал или жокер от публиката. Защо лихвата по левовите овърнайт депозити е по-висока от тази на евровите?
Коментар