Първоначално изпратено от Bailor
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Байлоре,
Красна поляна се намира на 1.5 километра от идеалния център на столицата на България ,град София докато Редута е на двойно по голямо разстояние ,даже тройно почти.
географията не можеш да промениш,кварталите които са били периферия си остават такива,тези с история ,със корени и със население от учени,бивши президенти,космонафти,хора на изкуството,журналисти също.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Там купихме през 2002-ра и се приближихме с 1км. до центъра. Не е център разбира се, на 3,7км. е от св. Неделя. Ама, Кавръка си мисли, че Красна поляна е центъра, а той даже по-далече..
През 2021г.купих вече в истински център, на 200 метра от зона с площад и улици забранени за коли.
Красна поляна се намира на 1.5 километра от идеалния център на столицата на България ,град София докато Редута е на двойно по голямо разстояние ,даже тройно почти.
географията не можеш да промениш,кварталите които са били периферия си остават такива,тези с история ,със корени и със население от учени,бивши президенти,космонафти,хора на изкуството,журналисти също.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнениеВесели празници! Падна ми се паричката. Дано това е на късмет да не ми вдигнат лихвата по ипотеките, че ще потъна като Титаник! Много ме е страх от кредитите ми в левове, какво ли ще правя! Очаква се НЕИЗБЕЖЕН СРИВ и АПОКАЛИПСИС, но пак остава за догодина до амина. Нека Бог е с нас, специални поздрави за вечните наематели.!
- 1 like
Коментар
-
Весели празници! Падна ми се паричката. Дано това е на късмет да не ми вдигнат лихвата по ипотеките, че ще потъна като Титаник! Много ме е страх от кредитите ми в левове, какво ли ще правя! Очаква се НЕИЗБЕЖЕН СРИВ и АПОКАЛИПСИС, но пак остава за догодина до амина. Нека Бог е с нас, специални поздрави за вечните наематели.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Добре са ви взели вашите на теб и брат ти, но защо ядеш кавръчето нон стоп като той е събрал повече пари отколкото си виждал някога накуп?
Красна поляна е един от най-старите и озеленени квартали на София, намиращ се в близост до централната градска част (1,5 км от идеалния център).,а Редута на какво разстояние беше ?
Кварталът винаги е принадлежал към градската част на София. Заселването му започва към 1909 – 1910 г., на полето, на запад от квартал Коньовица.
Булата Айше Риза Алибегова, турска посаница, живееща в Цариград, е имала най-големи земи в Красна поляна (оттук идва старото име на квартала „Булини ливади“). Тя притежавала около 800 дка, част от които купила през 1892 г. от Давичон Йозеф Леви. Нейните земи се простирали в едри линии между отводнителния канал по сегашната улица „Житница“ и бившия отводнителен канал по бул. „Възкресение“. По-късно тя продала на Ташко Стоицев земя на чифлика му. На нейна територия са и бившия Електрокарен завод „6 септември“, жилищните блокове по бул. „Никола Мушанов“.
Красна поляна живеят дипломати, учени, хора на изкуството, военни, служители на МВР, както и хора с различни професии. Живее и бившия президент на Република България Георги Първанов. По тази причина нарицателно Красна поляна е наричана „президентския“ квартал. Сред известните личности на България, които живеят или са живеели в Красна поляна са:
Добри Джуров – бивш Министър на отбраната
Нешка Робева – треньор по художествена гимнастика
Георги Първанов – Президент на Република България
Ивайло Калфин – бивш Министър на външните работи
Николай Младенов – Министър на външните работи
Емил Стойчев – художник
Весела Драганова
Розмари Стателова – музиковед
Богдан Томов – певец
Кирил Петров – актьор, радиоводещ от „Тройка на разсъмване“
Игор Шабов – певец, участник в „Гласът на България“
Албена Вулева – телевизионна водеща
Мария Стоянова – кореспондент на БНТ в Германия, сега член на СЕМ
Антон Стефанов – журналист
Янко Русев – щангист, олимпийски шампион – Москва 1980
Стефан Иванов – общински съветник в Столичен общински съвет (2003 – 2011), Заместник-председател на СДС (2003 – 2005)
Байлоре ,къде беше Редута и каква му е историята ?
В Редута са си пасли кравите жителите на Красна поляна .
Last edited by nkavrakov1982; 24.12.2022, 18:07.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Това е за търсачи на силни усещания, няма как. Но ако е паметник на културата не е ли дори по-ценна?то и за наем не става, няма паркове няма нищо, само евтини домати.
Коментар
-
Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение
Като софиянче, винаги ми е било интересно, кое е центъра на София.
Всичко друго може да се води център ама не мерси.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Там купихме през 2002-ра и се приближихме с 1км. до центъра. Не е център разбира се, на 3,7км. е от св. Неделя. Ама, Кавръка си мисли, че Красна поляна е центъра, а той даже по-далече..
През 2021г.купих вече в истински център, на 200 метра от зона с площад и улици забранени за коли.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Центърът на София е доста ясно определен от Лъвов до НДК/стадиона и от Руски до Орлов. Това, че от Младост до Орлов се стига за 10 мин или с много късмет от МанЛивади до НДК, не ги прави близо до центъра, ама никак. "Център" или по-точно "добра локация", което имах предвид е в по-груби граници, предвид разликата на кварталите. И като писах, но че лае централно, по-скоро е точно което и вие пишете - края на Южния парк е едва ли НДК и Витоша, Хаджи Димитър било център, wtf и на това, Подуяне било също, нищо че заедно с близката част на Редута е кенеф. Но всеки лае централно, както ще видите сами от коментарите след този мой пост.
http://stara-sofia.com/map1920.jpg
Баба ми ми е разправяла, че на околовръстното е имало специални хора, които им се плаща за да ти пазят обувктите. Преди това ходиш с галоши и ботуши, оставяш ги на пазач и след това обуваш "градските си обувки". Същото е било и в обратната посока. Специално за Орлов мост ще припомня една градска легенда. Той е построен от братя Прошек, за да могат за прекарват с волските си каруци, произведаната от тях бира. И този мост, тогава е била портата/входа на града. За лъвов мост не помня повода, за са се построи, просто живея близо до Орлов мост и заради това го знам
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Сигурен съм за бмковото че е добре и без да ми го пращаш / не го ща/ Това което не е сигурно дали е добре е то да се харчи за вакуум по 49 К :-)
Само леко съм разочарован от очакванията си, че на 40-60К си правил само плюсови операции..., а то не е баш така , което означава, че си имал колебания.....Колебания кога коня ще стигне 200К :-)
200к не съм очаквал, но 100к можеше да стигне, ако фед а, не беше обърнал палачинката, което не означава, че след 2 год няма да стигне, че даже и да надмине 100кLast edited by better; 24.12.2022, 16:34.
Коментар
-
Центърът на София е доста ясно..
Подуяне било също, нищо че заедно с близката част на Редута .
През 2021г.купих вече в истински център, на 200 метра от зона с площад и улици забранени за коли.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Събрали са се повечко пари и съм купил малко на 49, защото е паднал от 66. Основните покупки на едро (по 1~2) коина са по време на коронакраша, т.е нива между 4~6к, както показах тук, ако се сещаш. Отделно показах доста покупки и от 2017~2018 та. Че съм на огромен + няма спор, но аз не искам да убеждавам никого. Както и не ме интересува, кой накъде е. Я си гледам моето джобче, а то е пълно, понеже имам и солиден 5 цифров доход в евра. Картинки от бамково извлечение искаш ли на лично?
Само леко съм разочарован от очакванията си, че на 40-60К си правил само плюсови операции..., а то не е баш така , което означава, че си имал колебания.....Колебания кога коня ще стигне 200К :-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 24.12.2022, 16:19.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Ми кво друго да прави един мЕльонер, освен да драска по форумите?
Коментар
Коментар