IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

не е само ботчо, още няколко се хвалеха тук допреди 1-2 години, но вече не ги виждам
    сигурно са заети да се местят по квартири
    Ботчо ли беше продал през 2017г?

Имам един приятел като него, дето оцели дъното, взе 2013г. и продаде на "връх" през 2017-8г. Хвалеше ми се как гушнал 30кЕ горница. Взе си БМВ 5-ца и остави кеша настрана. Сега вие като планински чакал и живее при жена му.

Коментар

• Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнение

да бе, вервам ти. По-скоро накавръка ще се осмели да капарира не зелено, отколкото ти да продадеш маломерка. За продажба на връх досега сърце и кураж е показал само ботчо.
      не е само ботчо, още няколко се хвалеха тук допреди 1-2 години, но вече не ги виждам
      сигурно са заети да се местят по квартири

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

вече съм им набрал обявите.
        изчаквам само да видя, дали определено събитие ще се случи.
        да бе, вервам ти. По-скоро накавръка ще се осмели да капарира не зелено, отколкото ти да продадеш маломерка. За продажба на връх досега сърце и кураж е показал само ботчо.

Коментар

Така си е. Аз мисля, че е крайно време ратко да изкара 7-те маломерки на пазара и ако успее сега в ЯХУ-то да ги пласира. ще закупи 15 бр. няколко години по-късно.
          вече съм им набрал обявите.
          изчаквам само да видя, дали определено събитие ще се случи.

Коментар

Така си е. Аз мисля, че е крайно време ратко да изкара 7-те маломерки на пазара и ако успее сега в ЯХУ-то да ги пласира. ще закупи 15 бр. няколко години по-късно.
            ако са му празни или нямат акт 16 бих се съгласил, но имотите са като акциите - ако една акция си я купил на добри пари и ти носи добър дивидент се продава - НИКОГА (не е моя мисъл, а на дедо Бъфет)

на ратко маломерките са взимани тънко и носят доход от наем, може и да свали наема ако се налага и пак ще е над водата в този ред на мисли - няма нужда да продава, но може да е по-прецизен в момента на купуване на нови. Неговия модел е добър и ако не му изневери с прибързани глупости може да го развие.
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Ако имаш пари или желание за ипотека - 36750 обяви са само за София-град.
              Пловдив се очертава да бие София по нови сгради та и там мисля може да вземеш ако ти е зор.

Поне в момента има и ново и зелено и старо на 'промоция' според някои от тук пишещите. За мен лично имотите отдавна скъсаха връзка с реалността, но хората явно са ок да си купуват тухли на всяка цена.
              Имаш ли линкове към "промоции" да разгледам?

Коментар

Пловдив се очертава да бие София по нови сгради та и там мисля може да вземеш ако ти е зор.

Поне в момента има и ново и зелено и старо на 'промоция' според някои от тук пишещите. За мен лично имотите отдавна скъсаха връзка с реалността, но хората явно са ок да си купуват тухли на всяка цена.

Коментар

Бургас - 2900 продажби. Лордиевич удари джакпот + държавната лотария едновременно с морския имот.
                  Определно на Юг нещата са по-добре като баланс. Там след голямото яху по слънчака и влас горе долу им държи и пазара не залитна много.

ПП имат и доста в Поморие, Ахелой, Черноморец от предната епопея на строителите и новите проекти не са толкова хит.

Коментар

нашият пазар плътно качва броя на обявите продава в големите градове
                    все още не се наблюдава значително осоляване на иптечните кредити (както се случи в САЩ, Канада, Австралия, Кралството, а от скоро и в Езоната) , но строителството и зелените продажби вървят с пълна силна.

хубавото на зелените продажби(за строителите) е, че хващат хора със спестени пари за първоначална вноска, а после като дойде време за ипотечка - да му мислят те..

[ATTACH=CONFIG]n3989631[/ATTACH]
                    Бургас - 2900 продажби. Лордиевич удари джакпот + държавната лотария едновременно с морския имот.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Само 25%? Нали тук в темата експертите очакват 60%? Аз седя и чакам в кеш да се сриват цените, но май няма да дочакам. Ако чакам 3 години за 15-25% накрая ще съм загубил толкова от пропуснати ползи. И 10% да съм загубил не е ясно струва ли си риска за 25%.

Кога ще идва тулата на -60%?

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Само 25%? Нали тук в темата експертите очакват 60%? Аз седя и чакам в кеш да се сриват цените, но май няма да дочакам. Ако чакам 3 години за 15-25% накрая ще съм загубил толкова от пропуснати ползи. И 10% да съм загубил не е ясно струва ли си риска за 25%.

ти сега почакай 3 години
                        после още 3
                        и ей къде е 2029-та с 50% промо дискаунт

Коментар

• Първоначално изпратено от demertsel123 Разгледай мнение
                          https://www.investor.bg/a/113-analiz...azko-spirachki
                          Жилищните пазари по света удрят рязко спирачки

„Докато централните банки в света агресивно затягат паричната политика, за да се борят с натиска върху цените, растящите лихви по ипотечните кредити и по-затегнатите стандарти за кредитиране наред с подложените на натиск оценки може да доведат до рязък спад на цените на жилищата“, се казва в доклада му за финансовата стабилност в света.

Този „рязък спад“ ще бъде повсеместен. Докато анализът на FT въз основа на данните на Oxford Economics взема предвид главно развитите икономики, МВФ прогнозира, че в силно негативен сценарий реалните цени на жилищата може да намалеят с 25% в идните три години в страните с нововъзникваща икономика спрямо 10 на сто в развитите икономики.

Някой брокери останАха без работа

Коментар

• Първоначално изпратено от demertsel123 Разгледай мнение
                            https://www.investor.bg/a/113-analiz...azko-spirachki

„Докато централните банки в света агресивно затягат паричната политика, за да се борят с натиска върху цените, растящите лихви по ипотечните кредити и по-затегнатите стандарти за кредитиране наред с подложените на натиск оценки може да доведат до рязък спад на цените на жилищата“, се казва в доклада му за финансовата стабилност в света.

Този „рязък спад“ ще бъде повсеместен. Докато анализът на FT въз основа на данните на Oxford Economics взема предвид главно развитите икономики, МВФ прогнозира, че в силно негативен сценарий реалните цени на жилищата може да намалеят с 25% в идните три години в страните с нововъзникваща икономика спрямо 10 на сто в развитите икономики.

Някой брокери останАха без работа
                            нашият пазар плътно качва броя на обявите продава в големите градове
                            все още не се наблюдава значително осоляване на иптечните кредити (както се случи в САЩ, Канада, Австралия, Кралството, а от скоро и в Езоната) , но строителството и зелените продажби вървят с пълна силна.

хубавото на зелените продажби(за строителите) е, че хващат хора със спестени пари за първоначална вноска, а после като дойде време за ипотечка - да му мислят те..

Click image for larger version

Name:	1411.jpg
Views:	1
Size:	91.0 КБ
ID:	3989631

Last edited by bertram; 14.11.2022, 16:29.

Коментар

• https://www.investor.bg/a/113-analiz...azko-spirachki

Някои брокери останАха без работа
                              Last edited by demertsel123; 14.11.2022, 17:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от ВълчоМечков
                                един въпрос към ратко:

Защо се стремиш да разкандардисаш кавръчето да купи на зелено при тези тънки цени? Какво ти е сторил той? Той така или иначе вече беше разкандардисан да купува в периода 2017-2021 от един гражданин на Ереван и сега накавръчето тежи на неговата съвест. Не мисля, че искаш кавръчето да тежи и на твоята съвест. Нъл тъй? Напротив, подкрепи го,вдъхни му кураж и го убеди, че зеленото не е тъй рисково, хеле пък ако човек познава секретарката на строителя и фризьорката на жена му, разполагайки с тяхна най-вътрешна информация.

Направи добро! Не бъди арменец!
                                ами опитвах се да предпазя целия сектор, но решението май вече е взето.
                                ето и джонката смята, че е добре да купи в широк център /люл. 9/ на тия пари.
                                въпреки очаквания 50% дискаунт, който се задава при епк-тата

Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Според мен ще си купи скоро. Цената 1090 за оня строеж в Люлин е ОК, стига да не го притеснява кофти локацията и че е ново строителство на зелено. До 2 години обаче сигурно ще излезят и далеч по-хубави ЕПК-та в по-добри райони, на цени 50% от сегашните. Той не е глупав и ще обмисли добре покупката.
                                аз лично все още смятам, че е добре да се насочи към високо ликвидни и с по-голям очакван ръст активи от рода на биткойн.
                                да послуша бетЕрчо и да рипа у групата на едрите инвеститори.
                                Last edited by ratten; 14.11.2022, 15:53.

Коментар

Working...
                                X