IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://www.bloombergtv.bg/a/8-novin...dat-dostiga-17
    Разгромът на жилищния пазар в Швеция продължава, като спадът достига 17%

В региона цените на жилищата също падат в Дания, Норвегия и Финландия, макар и с много по-бавни темпове

Цените в цялата страна вече са намалели с почти 17% от пика си през пролетта, според държавния ипотечен кредитор SBAB. Най-лошият спад за пазара от 90-те години на миналия век наближава територия, където прогнозите за 20% спад от повечето икономисти - включително централната банка - започват да изглеждат твърде консервативни.

В България колко ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

Тогава достигнахме до едни и същи изводи - за семейство от ритейла е невъзможно да изплащат апартаменти, поне не със заплатата си. При никои цени в София, може някъде в по-малък град.
      Не може и там. Заплатите в провинцията в ритейлите са по-ниски от тези в София.
      Тези извън първите 10% по доходи във всеки милионен град по света са НАЕМАТЕЛИ. У нас засега не е изцяло така защото има много наследени панелки и имотите все още са много евтини....

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
        https://www.standartnews.com/biznes/...te-513338.html

Удари пазара на купувача .
        https://www.homeheed.com/
        На пръв поглед добра идея, но води до още по-голяма манипулация. За предпочитане е да гледаме обявите директно, а не някой да ни казва кое е фалшиво, кое не. Всички в бранша искат да са гейткипъри да експлоатират тази позиция, а не да създават нещо ново.
        Кой от форума има общо?

Коментар

• https://www.standartnews.com/biznes/...te-513338.html

Удари пазара на купувача .

Коментар

• Първоначално изпратено от Parana Разгледай мнение

С всяка заплата може, въпроса е с колко заплати едновременно, колко време и къде.
            Като ти останат разполагаеми 100 лева, не можеш да изплащаш вноска от 101. Инак вярвам, че двойка такива може да се сврат в панелка в Дружба и да агонизират 25-30 години, нали така му викат сега на това "изплащане"? Оубаче като се сетят, че с отдаване под наем не могат и за 40-50 години да го изплатят, умните от тях ще излязат под наем просто Глупавите ще обясняват как е полезно да се бачка в ритейла.
            Тогава достигнахме до едни и същи изводи - за семейство от ритейла е невъзможно да изплащат апартаменти, поне не със заплатата си. При никои цени в София, може някъде в по-малък град.

Коментар

• Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

Че със заплата в Лидъл може да се изплаща апартамент
              С всяка заплата може, въпроса е с колко заплати едновременно, колко време и къде.
              Като ти останат разполагаеми 100 лева, не можеш да изплащаш вноска от 101. Инак вярвам, че двойка такива може да се сврат в панелка в Дружба и да агонизират 25-30 години, нали така му викат сега на това "изплащане"? Оубаче като се сетят, че с отдаване под наем не могат и за 40-50 години да го изплатят, умните от тях ще излязат под наем просто Глупавите ще обясняват как е полезно да се бачка в ритейла.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Я сега за домашна работа влез в сайтовете ня някой банки по големите да видиш че лихвите по ипотечните кредити вече са близо до 3%.
                Между лихва и ГПР понякога има бая разлика Не е зле да се гледат и разните еднократни такси, да не се чудите после отде тия 2% горница всеки път

Коментар

• Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение

https://i.imgur.com/HWgHgt4.png

Така добре ли е? Само леко да не посинеете от злоба. Сега ще кажете, че е фотошоп но ми е все тая. Аз си имам, вие пак нямате.
                  Ти къде ти тук на картинката?

Коментар

Хаххааххаха, леле, хвана ме. А минавало ли ти е през ума, че чета форума от години, но сега за пръв път започнах да пиша да се разнообразявам?

Да не забравиш да платиш наема за квартирата, че стана 3-то число вече, а 5-то е зад ъгъла. Че някои хазяи бързо се изнервят.

Баш
                    Да, да вЕрваме ти, че не само четеш, но и списваш от дълги години тук, разбира се под друг друг ник. Колкото до наема ти му мисли, разкрит си.
                    Last edited by better; 03.01.2023, 01:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Човека е купил за 450К евра, но очаква спад. Само пита, да не би да се е минал.
                      Аз да не съм кът теб да купувам (ако изобщо си купил нещо) за да се хФаля??? Аз съм го купил за да живея в него, и не ме е.е дали ще падне защото не продавам. Аз чакам спад за да купя пак. Вие пък се пишете купувачи, пък все чакате да се вдигнат цените? Къде е логиката? Ми няма логика, защото вие не сте купувачи, ами продавачи, купили сте на върха и май ще ви се наложи да правите отстъпки.
                      Last edited by better; 03.01.2023, 02:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                        Регнат на 13.12.2030 ! От 5 км личи, че си брокер или платен трол на на някой строител, който я укъсал здраво.
                        Хаххааххаха, леле, хвана ме. А минавало ли ти е през ума, че чета форума от години, но сега за пръв път започнах да пиша да се разнообразявам?

Да не забравиш да платиш наема за квартирата, че стана 3-то число вече, а 5-то е зад ъгъла. Че някои хазяи бързо се изнервят.

Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Баш

Коментар

Хаххахахаха, айде дай и ти едно скриншотче като моето, за 2 минути работа е. Или ти е под нивото и ти не се хвалиш? Разбираемо... По същия начин, по който и не купуваш.
                          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Регнат на 13.12.2030, за да се хФали, че купува за 300к и отдава за 1500 евра ! От 5 км личи, че си брокер или платен трол на някой строител, който я укъсал здравата.

Last edited by better; 03.01.2023, 01:21.

Коментар

Е, много ясно Не съм и очаквал да си го взел. Бтв, как са ти койните? Crypto is the future!!!
                              Как да го взема, като не е готово? За другите 2 имота док са във Варна, като се върна ще кача снимки.
                              Last edited by better; 03.01.2023, 01:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

В момента съм в другото ми жилище в СФ а дог е във Варна + това е на зелено, догодина ще е готово.
                                Е, много ясно Не съм и очаквал да си го взел. Бтв, как са ти койните? Crypto is the future!!! Хаххахаах

Коментар

Working...
                                X