Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by pesimist4o na kvadrat; 14.12.2022, 20:29.
- 1 like
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Не съм уви. Чакам моят любим инв за 1 проект, но се оказва, че няма да почне в близките 1-2 години защото има некви проблеми,Докато почне пак ще навиря кеш...не мога да чакам до тогава.... а другото дето е в момента е със апарти по над 150 квадрата в зона добра за живеене .... , но не за наем / лош транспорт/ Мога да ги взема на добра цена без риск ама що са ми като си имам вече основно жилище....
Така че пак чакам на перона и се надявам колегите най-накрая да сринат тея пусти цени.... Вероятно/възможно ще експериментирам в някои крайни райони с единични апарти ....да не ме е яд ако са греди...
Ще мисля....
ПП а Ливадите се оказаха топ.... Като се сетя , че имаше по 6-700 евро на зелено преди няколко години в частта на Изток на 100 метра от мола и тогава им се смеех.... Бетерчо ги чатка нещата и с имотите :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
Коментар
-
Вай, вай закъсаха го Врачани и Силистренци.
Статията е много интересна цялата, но ще копна само 1 малък пасаж с уточнението че става въпрос не за покупка, а за наемане....
В Атина, Лисабон, Букурещ и Загреб хората трябва да заделят повече от годишния си доход за наем. Затова в тези градове е просто невъзможно човек със средни доходи да си позволи да живее самостоятелно в едностайно жилище на по-добра локация и след ремонт.
с тия 2 тристайни в атина може цял ден да тупа топката на голямата терасапрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеhttps://www.investor.bg/a/534-novini...yashtite-tseni
Наемателите в Европа поемат бремето на растящите цени
днес в европа, утре да се готвят враца и силистра
Статията е много интересна цялата, но ще копна само 1 малък пасаж с уточнението че става въпрос не за покупка, а за наемане....
В Атина, Лисабон, Букурещ и Загреб хората трябва да заделят повече от годишния си доход за наем. Затова в тези градове е просто невъзможно човек със средни доходи да си позволи да живее самостоятелно в едностайно жилище на по-добра локация и след ремонт.
Коментар
-
https://www.investor.bg/a/534-novini...yashtite-tseni
Наемателите в Европа поемат бремето на растящите цени
днес в европа, утре да се готвят враца и силистраLast edited by ratten; 14.12.2022, 20:05.препоръка е
- 1 like
Коментар
-
През ноември 2022 г. месечната инфлация, измерена с индекса на потребителските цени (ИПЦ), е 0.8% спрямо предходния месец, а годишната инфлация за ноември 2022 г. спрямо ноември 2021 г. е 16.9%.
През ноември 2022 г. спрямо предходния месец най-голямо е увеличението на цените в групите: развлечения и култура (+2.9%), съобщения (+2.7%), здравеопазване (+1.7%), хранителни продукти и безалкохолни напитки (+1.7%). Намаление на цените е регистрирано в групите: жилища, вода, електроенергия, газ и други горива (-1.5%) и транспорт (-0.5%).
https://www.nsi.bg/bg/content/19941/...B8%D0%BD%D0%B0
- 1 like
Коментар
-
Не съм уви. Чакам моят любим инв за 1 проект, но се оказва, че няма да почне в близките 1-2 години защото има некви проблеми,Докато почне пак ще навиря кеш...не мога да чакам до тогава.... а другото дето е в момента е със апарти по над 150 квадрата в зона добра за живеене .... , но не за наем / лош транспорт/ Мога да ги взема на добра цена без риск ама що са ми като си имам вече основно жилище....
Така че пак чакам на перона и се надявам колегите най-накрая да сринат тея пусти цени.... Вероятно/възможно ще експериментирам в някои крайни райони с единични апарти ....да не ме е яд ако са греди...
Ще мисля....
ПП а Ливадите се оказаха топ.... Като се сетя , че имаше по 6-700 евро на зелено преди няколко години в частта на Изток на 100 метра от мола и тогава им се смеех.... Бетерчо ги чатка нещата и с имотите :-)
ще избие на скъпия хойнпрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
А те защо са чакали да стане 50к за да купят? Къде са били преди това?
А са купили тогава на такива нива защото са скарани с аритметиката. Не може койна да стане 200К или 1М по простата причина че аха аха при такива стойности ще вземе да надмине БВП-то на света....Не лале , а зюмбюл ... да ми извинят хубавите цветя за сравнението :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
чете тук за рисковете на зеленото, нали?
има ли нещо преди договор или още търсиш
ако беше избрал ливадките преди 5-6 години, до сега да си упеторил
а и с най-висок наем се оказват
Ще мисля....
ПП а Ливадите се оказаха топ.... Като се сетя , че имаше по 6-700 евро на зелено преди няколко години в частта на Изток на 100 метра от мола и тогава им се смеех.... Бетерчо ги чатка нещата и с имотите :-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 14.12.2022, 19:27.
Коментар
-
но тези дето са ги купили от него на по 50К да му мислят....:-)
!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеВинаги съм разсъждавал и мислил по различен начин от мнозинството, което е 100% психично отклонение...и сега е така..
Май най-умен излезе Кавръков, стиска кеша и чака добрите цени.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Сигурно е така, не следя. Помня само, че някакви ресекции по копането бяха наложили във времената с недостиг на ток. Сега няма проблем с тока в Китай, сгънати си яко имайки най-малкият ръст на БВП от десетилетия, транспорта падна до пред ковид нива значи и износа е сгънал яко...ще пуснат койните да се веят.
Ключа е в думите пуснат/позволят....:-) Нищо в Китай особено за милиарди не се случва без позволение и контрол.... :-)
Коментар
Коментар