Първоначално изпратено от bulgarian lev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Ето нещо за Кавръка:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...hmc&f1=1&fe7=1
Чиста площ, гараж, добро състояние. И не е супер надута цената.
Локацията е една от най-добрите за Лозенец според мен - дъбовете на Славейков.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
СЕГА да се влезе не е много ок. И от тук следват 2 варианта - че или цените трябва да паднат или наемите да се вдигнат....
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Ще се скрие и няма да вложи в импулса дори 10% от това
но ще е далеч под 500к лв
Last edited by X_Y; 30.01.2023, 10:14.препоръка е
- 1 like
Коментар
� -
А и гледам вече цени от порядъка на 2200, 2300 на квадрат се дискутират с лекота. Свикнал е понижителя, само малко по локация и доходност ако се поработи и всичко е топ. Аз очаквам наеми при смяна на наемател до година някъде макс поне по 15€ на квадрат за добри локации.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Берти понеже често го споменаваш Алтерко а не мога да си спомня да си го препоръчвал коя година е било това та само ти си го помниш?препоръка е
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
мама ти тати няма да ти отпуснат толко
не, сега сериозно
грубо 515к лв е мишата дупка.
показвам договор, но ти после купуваш импулса за подобна сума.
ок ли си?
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Ми то 2019 вече сме си говорили.
За 29та ли имаш предвид?препоръка е
Коментар
� -
Повечето са работили или работят в чужбина, Изкарали са нещо с идеята да изкупят Вазов и Латинка обаче като проверили как са цените останали неприятно изненадани, че напразно са се гърбили в чужбината....Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение
При нас много неща са лишени от логика и е трудно да се търси аналог на запад. Според мен наемите стремглаво ще са нагоре в близките години. Песимистична прогноза - задържане на цените. Оптимистична - покачване с близки за инфлацията темпове.
Не виждам как ще има спад при:
1) такива наличности по депозитите в банките по официална статистика. И сигурно още два пъти по толко под дюшека
2) покачване на доходите на населението
3) рекордно ниска безработица
4) липса на алтернатива (всичко се бута у тула)
5) крайна задлъжнялост на държавите и невъзможност за плащане на дълга, следователно принтера никога няма да се спре, сега е в почивка за годинка уж да се укроти инфлацията.
Чарли Мънгър за инфлацията и историята ,ковида доведе войната ,инфлацията....инфлацията може да доведе нов световен конфликт
Коментар
� -
мама ти тати няма да ти отпуснат толко
Коментар
� -
точно така полаксчо
за имотиту 2019 ще говорим
За 29та ли имаш предвид?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
За алтерко не смятай, че 15К лева алтерко вложени тогава купуват скромен двустаен сега. ами 20 ами 30 ами 50
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Съмнявам се че София ще намалее през следващите 5 години. Вероятно няма и след 50 години да е намаляла, но иначе не съм оптимист за имотите в близките 5 години / може и да греша/.
Ето и реален личен пример - в момента отдавам на 2.5-3.5% бруто спрямо офертните цени. Като махнем амортизация на обзавеждане, ремонти, празни месеци, данъци и поддръжка на сградата сигурно ще отида на 1.5% нето. От това ако махна и 1 % за сто години живот на сградат и сме към нема нищо и за спорт. :-) Тва щото капиталовата ще е сложна в близките няколко години... Аз съм ок защото съм купувал и ремонтирал на различни цени, но СЕГА да се влезе не е много ок. И от тук следват 2 варианта - че или цените трябва да паднат или наемите да се вдигнат.... Вероятно и двете ще се случват паралелно. Нещо, което се наблюдава вече на запад....
Не виждам как ще има спад при:
1) такива наличности по депозитите в банките по официална статистика. И сигурно още два пъти по толко под дюшека
2) покачване на доходите на населението
3) рекордно ниска безработица
4) липса на алтернатива (всичко се бута у тула)
5) крайна задлъжнялост на държавите и невъзможност за плащане на дълга, следователно принтера никога няма да се спре, сега е в почивка за годинка уж да се укроти инфлацията.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Съмнявам се че София ще намалее през следващите 5 години. Вероятно няма и след 50 години да е намаляла, но иначе не съм оптимист за имотите в близките 5 години / може и да греша/.
Ето и реален личен пример - в момента отдавам на 2.5-3.5% бруто спрямо офертните цени. Като махнем амортизация на обзавеждане, ремонти, празни месеци, данъци и поддръжка на сградата сигурно ще отида на 1.5% нето. От това ако махна и 1 % за сто години живот на сградат и сме към нема нищо и за спорт. :-) Тва щото капиталовата ще е сложна в близките няколко години... Аз съм ок защото съм купувал и ремонтирал на различни цени, но СЕГА да се влезе не е много ок. И от тук следват 2 варианта - че или цените трябва да паднат или наемите да се вдигнат.... Вероятно и двете ще се случват паралелно. Нещо, което се наблюдава вече на запад....Last edited by better; 29.01.2023, 22:57.
Коментар
�
Коментар