Първоначално изпратено от Manyyy1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
По принцип да, но нас криза не ни лови...:-)... Недостига в сектора е толкова голям, че има работа за 2-пъти поне повече програмисти у нас.... Така че и да уволнят 100 или 1000 човека някъде другите ще ги вземат за седмица ....
До оня ден се измисляха какви ли не тъпотии само и само нещо НОВО да се измисли и да се усвоят едни пари ,ама дали изобщо това нещо реално има стойност ,приложение ли ще е ,или нов софтуер за нещо си ,само и само ей така да взмеме парите на едни инвеститори ,сега обаче остават малцината които изобщо добавят стойност ,затов и написах ИТ сектора е балон ,това е балона на измислените компании които при една здрава криза и обедняване рязко ще се свият.
Програмистите тази криза ще усетят здраво хурката
Коментар
-
Сега намерих стари обявявления от чси (след като купих, остана ми някой лев, та бях решил да ставам рентиер ), гледайте какво чудо беше тогава и си направете сметката какво предстои:
Ап 92 кв на ул Студентска публикувана на 8,7,2013 цена 135 120 лв - нестанала. Липса на наддаване.
2 ри опуит на 14,02,2014 обявен за 97 320 лв - пак няма купувач.
3 ти опит на 24,11,2014 г - цена 87 600 лв.
Снимки на обвата
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Точно ИТ в момента са на прицел ,това е видно и на фондовите пазари и анализатори ще ти го кажат защото последните 10 години заради евтиния кредит ИТ сектора стана не балон ами ДИРИЖАБЪЛ ,сега приземяването в него ще е голямо
- 3 Харесвания
Коментар
-
Това което си платил е било 2 пъти повече от 2005-6 същото.
А спада след балона усредено у нас е около 35% за София... Не че е макко, но не е частният ти случай за 50%
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеДайте му малко почивка на Песи! То са атаки отляво, отдясно!
Въздух не може да си поеме човека......
Зарязали са го сам-самичък на амбразурата днес! Бива ли такова нещо?
Освен аз да му ударя едно рамо!
Коментар
-
Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение
От къде ще дойде това увеличение на заплатите? То никъде няма ликвидност. Сега слушам разни приятели, разправят, че големи фирми, само и само за да организират коледно парти искали пари от служителите. Голями фирми, с представителства по целия свят. За коледни бонуси и 13-та заплата забрави. Дори в ИТ сектора не чувам да се говори, за повишения.Там между другото може яко да се брули крушата. Направо се изумих, като ми разправяха, че масово има хора с 2000-3000 лв месечни вноски. Ако започне безработица в този сектор, те няма да могат въобще да ги покриват тези вноски. На бюрото по труда ще взимат около 1800 лв в най-добрия случай. Направо може да стане кървава баня.
- 1 like
Коментар
-
Да , да, точно в ИТ сектора ще започне безработица. Затва всички ИТ компании наемат или строят гради с потенциал за удвоявае, че дори и утрояване на работните места.... Тва е щото ще уволняват програмисти и заради онлайн работата :-)
А бонусите за доведен приятел на работа си ги има все още.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеДайте му малко почивка на Песи! То са атаки отляво, отдясно!
Въздух не може да си поеме човека......
Зарязали са го сам-самичък на амбразурата днес! Бива ли такова нещо?
Освен аз да му ударя едно рамо!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Явно не си купил на добра оферта ,а и няма как да следиш кой какво реално е купил при спада
А съседни блокчета на същият строител 2004-5 са се продавали на 480....
Надявам се да ти е по-ясно сега....
- 1 like
Коментар
-
От къде ще дойде това увеличение на заплатите? То никъде няма ликвидност. Сега слушам разни приятели, разправят, че големи фирми, само и само за да организират коледно парти искали пари от служителите. Голями фирми, с представителства по целия свят. За коледни бонуси и 13-та заплата забрави. Дори в ИТ сектора не чувам да се говори, за повишения.Там между другото може яко да се брули крушата. Направо се изумих, като ми разправяха, че масово има хора с 2000-3000 лв месечни вноски. Ако започне безработица в този сектор, те няма да могат въобще да ги покриват тези вноски. На бюрото по труда ще взимат около 1800 лв в най-добрия случай. Направо може да стане кървава баня.
А бонусите за доведен приятел на работа си ги има все още.....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 19.12.2022, 17:16.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Коментар
-
- 1 like
Коментар
Коментар