Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Байлоре преди няколко дни влезнахме в АЕЦ Козлодуй със контракт за 60 милиона за 3 години .
АЕЦ Козлодуй е втори след Мини Марица изток като желан договор в България и като големина на предприятие ,така че какво да ти кажа .....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Принципно след като финансирането на даден проект не е чрез банков заем / а тогава лихвите бяха супер ниски/, то е очевидно че проекта е рисков. Така че хората и да са свестни това не е гаранция за резултат.. Доколкото разбрах какъв е бизнеса им резултати може да има и чак след 5 или 10 години, така че акцията че не върви нищо не означава.
Добре е да се инвестира в експортно ориентирани компании, обаче съм чувал в кръчмата от пияндетата , че нещата при експортите не са хич лесни и резултатите често могат да са съмнителни.... Много хора се пропиват след подобни опити показва практиката....
Но си прав, че темата е друга и ще я разводним много. Здраве да им е на хората и дано да постигнат резултати. Би било добре за страната и лошо за имотите / ще поскъпнат при външни успехи/
иначе да риск има във всичко, но е важно да оцениш естеството на риска
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Да, и аз ги питах преди два дни-свещено мълчаниеКакво ли по-специално работят нашите скъпоценни понижители, че кризата засяга всички други професии, а техните остават незасегнати? Дръвени философи? Или друга?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
песи,
изместваме темата, но плъхът подпита
Хората зад импулса имат ЧЕСТ и ДОСТОЙНСТВО и определено мога да кажа, че ако утре вкарам 100К при тях ще имам по-малко притеснения за парите си отлкото ако седят в банката.... Не знам изразих ли се правилно, но дано си ме разбрал. Пълно е с измекяри на БФБ, а такива като Ники и Виктор са бели лястовици.
Това не значи, че няма риск в начинанието - риск винаги има, но в случая не е от непочтен мениджмънт, а хората които седят зад проекта за мен са много над нивото на БФБ меринджейите.
2023-та ще бъде много трудна, а вероятно и 2024-та, но като знам какви професионалисти бачкат там вярвай ми шумата ще я наместя където и да паднат (не им пожелавам срив, но видя ли го няма да го мисля)
между жилищни имоти в демографски западаща държава и инвестиции в компании гледащи навън (импулса изключително в такива действа) - ще избера второто, а трудните време ще направят така, че да може да се вземе мнго за малко.
спирам, че изместваме темата.
Добре е да се инвестира в експортно ориентирани компании, обаче съм чувал в кръчмата от пияндетата , че нещата при експортите не са хич лесни и резултатите често могат да са съмнителни.... Много хора се пропиват след подобни опити показва практиката....
Но си прав, че темата е друга и ще я разводним много. Здраве да им е на хората и дано да постигнат резултати. Би било добре за страната и лошо за имотите / ще поскъпнат при външни успехи/
- 1 like
Коментар
-
Да, и аз ги питах преди два дни-свещено мълчаниеКакво ли по-специално работят нашите скъпоценни понижители, че кризата засяга всички други професии, а техните остават незасегнати? Дръвени философи? Или друга?
АЕЦ Козлодуй е втори след Мини Марица изток като желан договор в България и като големина на предприятие ,така че какво да ти кажа .....
Коментар
-
Сега се намираме по средата на цикъла 2006-2007 година ако гледаме тази графика .
Ако по план вдигнат и задържат лихвите до лятото на 2024 година значи до 12 месеца пазара ще поема надолъ,до 12 месеца защото реално имаме 6 месеца на вдигане на лихвите вече ,слагаме още 6+ 6 задържане и вдигане 18 месеца точно
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение
Така и не искате да кажете какво работите, срамежлива работа!Какво ли по-специално работят нашите скъпоценни понижители, че кризата засяга всички други професии, а техните остават незасегнати? Дръвени философи? Или друга?
- 1 like
Коментар
-
Нямам представа от компанията дали става или не обаче помниш ли преди какво те питах като написа , че алтернативата е БФБ..
Как можеш да съпоставиш долните данни на фона на да речем вложен 1 3 стаен в среден квартал със стойност 500К лева / не евро/. Казват борсите и акциите били много ликвидни и ако съм го вложил този апарт там колко време ще ми трябва да си взема кеша ? Дали не е по-бавно от това да продам апарта ? Това без да коментирам, че ако тръгна да продавам акции на тази компания за 500К лева сигурно последните сделки ще са на 10 стотинки....И отново горният пост няма нищо общо с тази компания, а е принципен за борсата у нас като цяло.....оследна цена Промяна Промяна проценти Дневен обем (лева) Последна сделка 1.045 0.005
0.48%
7 211
изместваме темата, но плъхът подпита
Хората зад импулса имат ЧЕСТ и ДОСТОЙНСТВО и определено мога да кажа, че ако утре вкарам 100К при тях ще имам по-малко притеснения за парите си отлкото ако седят в банката.... Не знам изразих ли се правилно, но дано си ме разбрал. Пълно е с измекяри на БФБ, а такива като Ники и Виктор са бели лястовици.
Това не значи, че няма риск в начинанието - риск винаги има, но в случая не е от непочтен мениджмънт, а хората които седят зад проекта за мен са много над нивото на БФБ меринджейите.
2023-та ще бъде много трудна, а вероятно и 2024-та, но като знам какви професионалисти бачкат там вярвай ми шумата ще я наместя където и да паднат (не им пожелавам срив, но видя ли го няма да го мисля)
между жилищни имоти в демографски западаща държава и инвестиции в компании гледащи навън (импулса изключително в такива действа) - ще избера второто, а трудните време ще направят така, че да може да се вземе мнго за малко.
спирам, че изместваме темата.
Коментар
-
Бе, нещо не се гордеят вече с СП500ДУМА не обелват за индекса.
- 1 like
Коментар
-
Нямам представа от компанията дали става или не обаче помниш ли преди какво те питах като написа , че алтернативата е БФБ..
Как можеш да съпоставиш долните данни на фона на да речем вложен 1 3 стаен в среден квартал със стойност 500К лева / не евро/. Казват борсите и акциите били много ликвидни и ако съм го вложил този апарт там колко време ще ми трябва да си взема кеша ? Дали не е по-бавно от това да продам апарта ? Това без да коментирам, че ако тръгна да продавам акции на тази компания за 500К лева сигурно последните сделки ще са на 10 стотинки....И отново горният пост няма нищо общо с тази компания, а е принципен за борсата у нас като цяло.....оследна цена Промяна Промяна проценти Дневен обем (лева) Последна сделка 1.045 0.005
0.48%
7 211
Можеш и Илевън да си харесаш и Одесос и още куп други. Вярно, че обемите на повечето са ниски, но на БФБ си има и голени играчи с портфейли от по 500 и 1 мио.
А като ти е тясно на БФБ има куп други.
Last edited by polax; 29.01.2023, 21:55.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
кажи колко струва 'зелената' миша дупка и ще купя за толкова импулс
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
За Импулс-а след две години пак ще си пишем.
Има примери ка се развиват венчърите.
0.48%
7 211
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
като си почнал и за импулса кажи
страници изписа тук.
дано накавръков не е чел, че и там да настъпи мотиката
рано е още, а също така е и много трудно време за младите компании в които инвестират.
иначе ако искаш 'яка' приказка : смятам, че кинти вложени в импулса на ипо и на цени през 2023-та във времето ще докарат повече печалба от зеленото в което се включи (ако си се включил).
кажи колко струва 'зелената' миша дупка и ще купя за толкова импулс
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
като си почнал и за импулса кажи
страници изписа тук.
дано накавръков не е чел, че и там да настъпи мотиката
Има примери как се развиват венчърите.
Тази година ще има включване от HR-а.
Не смяйте написаното за препоръка.
Last edited by polax; 29.01.2023, 21:42.
Коментар
Коментар