IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

ако след 5 години имотите в презастроената ни и намаляваща-застаряваща столица продължават да катерят то импулса ще е в космоса
    иначе да риск има във всичко, но е важно да оцениш естеството на риска
    След всичките ти съждения и размишления, ако си беше продал двата апарта в София и да чакаш срива, след което да купиш 3, бих го приел за честна позиция на инвеститор. Ти, обаче не го правиш, което означава, че сам не вярваш, на това, което пишеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Байлоре преди няколко дни влезнахме в АЕЦ Козлодуй със контракт за 60 милиона за 3 години .
      АЕЦ Козлодуй е втори след Мини Марица изток като желан договор в България и като големина на предприятие ,така че какво да ти кажа .....
      Ти си интересен клиничен случай, на 40, смени две-три професии. По-е характерно за дъщеря ми, която гони 20.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Принципно след като финансирането на даден проект не е чрез банков заем / а тогава лихвите бяха супер ниски/, то е очевидно че проекта е рисков. Така че хората и да са свестни това не е гаранция за резултат.. Доколкото разбрах какъв е бизнеса им резултати може да има и чак след 5 или 10 години, така че акцията че не върви нищо не означава.
        Добре е да се инвестира в експортно ориентирани компании, обаче съм чувал в кръчмата от пияндетата , че нещата при експортите не са хич лесни и резултатите често могат да са съмнителни.... Много хора се пропиват след подобни опити показва практиката....
        Но си прав, че темата е друга и ще я разводним много. Здраве да им е на хората и дано да постигнат резултати. Би било добре за страната и лошо за имотите / ще поскъпнат при външни успехи/
        ако след 5 години имотите в презастроената ни и намаляваща-застаряваща столица продължават да катерят то импулса ще е в космоса
        иначе да риск има във всичко, но е важно да оцениш естеството на риска
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Да, и аз ги питах преди два дни-свещено мълчание Какво ли по-специално работят нашите скъпоценни понижители, че кризата засяга всички други професии, а техните остават незасегнати? Дръвени философи? Или друга?
          Повечето са работили или работят в чужбина, Изкарали са нещо с идеята да изкупят Вазов и Латинка обаче като проверили как са цените останали неприятно изненадани, че напразно са се гърбили в чужбината....

Коментар

песи,

изместваме темата, но плъхът подпита

Хората зад импулса имат ЧЕСТ и ДОСТОЙНСТВО и определено мога да кажа, че ако утре вкарам 100К при тях ще имам по-малко притеснения за парите си отлкото ако седят в банката.... Не знам изразих ли се правилно, но дано си ме разбрал. Пълно е с измекяри на БФБ, а такива като Ники и Виктор са бели лястовици.

Това не значи, че няма риск в начинанието - риск винаги има, но в случая не е от непочтен мениджмънт, а хората които седят зад проекта за мен са много над нивото на БФБ меринджейите.

2023-та ще бъде много трудна, а вероятно и 2024-та, но като знам какви професионалисти бачкат там вярвай ми шумата ще я наместя където и да паднат (не им пожелавам срив, но видя ли го няма да го мисля)

между жилищни имоти в демографски западаща държава и инвестиции в компании гледащи навън (импулса изключително в такива действа) - ще избера второто, а трудните време ще направят така, че да може да се вземе мнго за малко.

спирам, че изместваме темата.
            Принципно след като финансирането на даден проект не е чрез банков заем / а тогава лихвите бяха супер ниски/, то е очевидно че проекта е рисков. Така че хората и да са свестни това не е гаранция за резултат.. Доколкото разбрах какъв е бизнеса им резултати може да има и чак след 5 или 10 години, така че акцията че не върви нищо не означава.
            Добре е да се инвестира в експортно ориентирани компании, обаче съм чувал в кръчмата от пияндетата , че нещата при експортите не са хич лесни и резултатите често могат да са съмнителни.... Много хора се пропиват след подобни опити показва практиката....
            Но си прав, че темата е друга и ще я разводним много. Здраве да им е на хората и дано да постигнат резултати. Би било добре за страната и лошо за имотите / ще поскъпнат при външни успехи/

Коментар

Да, и аз ги питах преди два дни-свещено мълчание Какво ли по-специално работят нашите скъпоценни понижители, че кризата засяга всички други професии, а техните остават незасегнати? Дръвени философи? Или друга?
              Байлоре преди няколко дни влезнахме в АЕЦ Козлодуй със контракт за 60 милиона за 3 години .
              АЕЦ Козлодуй е втори след Мини Марица изток като желан договор в България и като големина на предприятие ,така че какво да ти кажа .....

Коментар

• Сега се намираме по средата на цикъла 2006-2007 година ако гледаме тази графика .
                Ако по план вдигнат и задържат лихвите до лятото на 2024 година значи до 12 месеца пазара ще поема надолъ,до 12 месеца защото реално имаме 6 месеца на вдигане на лихвите вече ,слагаме още 6+ 6 задържане и вдигане 18 месеца точно

Коментар

• Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение

Така и не искате да кажете какво работите, срамежлива работа!

Коментар

Нямам представа от компанията дали става или не обаче помниш ли преди какво те питах като написа , че алтернативата е БФБ..
                    Как можеш да съпоставиш долните данни на фона на да речем вложен 1 3 стаен в среден квартал със стойност 500К лева / не евро/. Казват борсите и акциите били много ликвидни и ако съм го вложил този апарт там колко време ще ми трябва да си взема кеша ? Дали не е по-бавно от това да продам апарта ? Това без да коментирам, че ако тръгна да продавам акции на тази компания за 500К лева сигурно последните сделки ще са на 10 стотинки....
                    оследна цена Промяна Промяна проценти Дневен обем (лева) Последна сделка
                    1.045 0.005 0.48% 7 211
                    И отново горният пост няма нищо общо с тази компания, а е принципен за борсата у нас като цяло.....
                    песи,

изместваме темата, но плъхът подпита

Хората зад импулса имат ЧЕСТ и ДОСТОЙНСТВО и определено мога да кажа, че ако утре вкарам 100К при тях ще имам по-малко притеснения за парите си отлкото ако седят в банката.... Не знам изразих ли се правилно, но дано си ме разбрал. Пълно е с измекяри на БФБ, а такива като Ники и Виктор са бели лястовици.

Това не значи, че няма риск в начинанието - риск винаги има, но в случая не е от непочтен мениджмънт, а хората които седят зад проекта за мен са много над нивото на БФБ меринджейите.

2023-та ще бъде много трудна, а вероятно и 2024-та, но като знам какви професионалисти бачкат там вярвай ми шумата ще я наместя където и да паднат (не им пожелавам срив, но видя ли го няма да го мисля)

между жилищни имоти в демографски западаща държава и инвестиции в компании гледащи навън (импулса изключително в такива действа) - ще избера второто, а трудните време ще направят така, че да може да се вземе мнго за малко.

спирам, че изместваме темата.

Коментар

Бе, нещо не се гордеят вече с СП500 ДУМА не обелват за индекса.
                      Какво да се обели - една Тесла например от 420$ слезе до 100 и сега пак качи до 170. Такива разлики не притесняват само човек, който е вложил джобни пари за спорта. Я да видим някой набил 100кЕ в такава компания, като осъмне с 25кЕ само след година, дали ще му е до приказки.

Коментар

Нямам представа от компанията дали става или не обаче помниш ли преди какво те питах като написа , че алтернативата е БФБ..
                        Как можеш да съпоставиш долните данни на фона на да речем вложен 1 3 стаен в среден квартал със стойност 500К лева / не евро/. Казват борсите и акциите били много ликвидни и ако съм го вложил този апарт там колко време ще ми трябва да си взема кеша ? Дали не е по-бавно от това да продам апарта ? Това без да коментирам, че ако тръгна да продавам акции на тази компания за 500К лева сигурно последните сделки ще са на 10 стотинки....
                        1.045 0.005 0.48% 7 211
                        И отново горният пост няма нищо общо с тази компания, а е принципен за борсата у нас като цяло.....
                        Айде сега тези 500 ги вложи в Алтерко началото на 2021 или в Агрия началото на 2022. През цялото време си имаше обеми и можеше без проблем да си ги изкараш 500те, но вече като 800 -1000.
                        Можеш и Илевън да си харесаш и Одесос и още куп други. Вярно, че обемите на повечето са ниски, но на БФБ си има и голени играчи с портфейли от по 500 и 1 мио.
                        А като ти е тясно на БФБ има куп други.
                        Last edited by polax; 29.01.2023, 21:55.

Коментар

кажи колко струва 'зелената' миша дупка и ще купя за толкова импулс

Ехаааа, ГОЛЯМА приказка! Ти вече почти достигна Скоти, който не работи, а се издържа от БФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

За Импулс-а след две години пак ще си пишем.
                            Има примери ка се развиват венчърите.
                            1.045 0.005 0.48% 7 211

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

като си почнал и за импулса кажи
                              страници изписа тук.
                              дано накавръков не е чел, че и там да настъпи мотиката
                              импулсът е на пазарната сцена от миналата година
                              рано е още, а също така е и много трудно време за младите компании в които инвестират.

иначе ако искаш 'яка' приказка : смятам, че кинти вложени в импулса на ипо и на цени през 2023-та във времето ще докарат повече печалба от зеленото в което се включи (ако си се включил).

кажи колко струва 'зелената' миша дупка и ще купя за толкова импулс

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

като си почнал и за импулса кажи
                                страници изписа тук.
                                дано накавръков не е чел, че и там да настъпи мотиката
                                За Импулс-а след две години пак ще си пишем.
                                Има примери как се развиват венчърите.
                                Тази година ще има включване от HR-а.
                                Не смяйте написаното за препоръка.
                                Last edited by polax; 29.01.2023, 21:42.

Коментар

Working...
                                X