IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Ще се скрие и няма да вложи в импулса дори 10% от това
    ще вложи, колкото му отпуснат за да задоволява хобитата си.
    но ще е далеч под 500к лв
    Last edited by X_Y; 30.01.2023, 10:14.
    препоръка е

Коментар

• А и гледам вече цени от порядъка на 2200, 2300 на квадрат се дискутират с лекота. Свикнал е понижителя, само малко по локация и доходност ако се поработи и всичко е топ. Аз очаквам наеми при смяна на наемател до година някъде макс поне по 15€ на квадрат за добри локации.
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Берти понеже често го споменаваш Алтерко а не мога да си спомня да си го препоръчвал коя година е било това та само ти си го помниш?
        да, както и е изказал едно биче мнение за имотиту в 2015-та
        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

мама ти тати няма да ти отпуснат толко

не, сега сериозно
          грубо 515к лв е мишата дупка.
          показвам договор, но ти после купуваш импулса за подобна сума.
          ок ли си?
          Ще се скрие и няма да вложи в импулса дори 10% от това

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Ми то 2019 вече сме си говорили.
            За 29та ли имаш предвид?
            да, сори
            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Повечето са работили или работят в чужбина, Изкарали са нещо с идеята да изкупят Вазов и Латинка обаче като проверили как са цените останали неприятно изненадани, че напразно са се гърбили в чужбината....
              Имат за праз лук и коли. Тва малко ли е, бре Песи.
              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение

При нас много неща са лишени от логика и е трудно да се търси аналог на запад. Според мен наемите стремглаво ще са нагоре в близките години. Песимистична прогноза - задържане на цените. Оптимистична - покачване с близки за инфлацията темпове.

Не виждам как ще има спад при:
                1) такива наличности по депозитите в банките по официална статистика. И сигурно още два пъти по толко под дюшека
                2) покачване на доходите на населението
                3) рекордно ниска безработица
                4) липса на алтернатива (всичко се бута у тула)
                5) крайна задлъжнялост на държавите и невъзможност за плащане на дълга, следователно принтера никога няма да се спре, сега е в почивка за годинка уж да се укроти инфлацията.
                https://www.youtube.com/watch?v=iH2ddOyw8KU

Чарли Мънгър за инфлацията и историята ,ковида доведе войната ,инфлацията....инфлацията може да доведе нов световен конфликт

Коментар

Хахахаха, емблематично за наследника Ишханян, инвестира с наследствени капитали, затова са и толкова многото "умни" приказки от него...

Коментар

точно така полаксчо
                    за имотиту 2019 ще говорим
                    Ми то 2019 вече сме си говорили.
                    За 29та ли имаш предвид?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

За алтерко не смятай, че 15К лева алтерко вложени тогава купуват скромен двустаен сега. ами 20 ами 30 ами 50
                      Берти понеже често го споменаваш Алтерко а не мога да си спомня да си го препоръчвал коя година е било това та само ти си го помниш?

Коментар

Съмнявам се че София ще намалее през следващите 5 години. Вероятно няма и след 50 години да е намаляла, но иначе не съм оптимист за имотите в близките 5 години / може и да греша/.
                        Ето и реален личен пример - в момента отдавам на 2.5-3.5% бруто спрямо офертните цени. Като махнем амортизация на обзавеждане, ремонти, празни месеци, данъци и поддръжка на сградата сигурно ще отида на 1.5% нето. От това ако махна и 1 % за сто години живот на сградат и сме към нема нищо и за спорт. :-) Тва щото капиталовата ще е сложна в близките няколко години... Аз съм ок защото съм купувал и ремонтирал на различни цени, но СЕГА да се влезе не е много ок. И от тук следват 2 варианта - че или цените трябва да паднат или наемите да се вдигнат.... Вероятно и двете ще се случват паралелно. Нещо, което се наблюдава вече на запад....
                        При нас много неща са лишени от логика и е трудно да се търси аналог на запад. Според мен наемите стремглаво ще са нагоре в близките години. Песимистична прогноза - задържане на цените. Оптимистична - покачване с близки за инфлацията темпове.

Не виждам как ще има спад при:
                        1) такива наличности по депозитите в банките по официална статистика. И сигурно още два пъти по толко под дюшека
                        2) покачване на доходите на населението
                        3) рекордно ниска безработица
                        4) липса на алтернатива (всичко се бута у тула)
                        5) крайна задлъжнялост на държавите и невъзможност за плащане на дълга, следователно принтера никога няма да се спре, сега е в почивка за годинка уж да се укроти инфлацията.

Коментар

Съмнявам се че София ще намалее през следващите 5 години. Вероятно няма и след 50 години да е намаляла, но иначе не съм оптимист за имотите в близките 5 години / може и да греша/.
                          Ето и реален личен пример - в момента отдавам на 2.5-3.5% бруто спрямо офертните цени. Като махнем амортизация на обзавеждане, ремонти, празни месеци, данъци и поддръжка на сградата сигурно ще отида на 1.5% нето. От това ако махна и 1 % за сто години живот на сградат и сме към нема нищо и за спорт. :-) Тва щото капиталовата ще е сложна в близките няколко години... Аз съм ок защото съм купувал и ремонтирал на различни цени, но СЕГА да се влезе не е много ок. И от тук следват 2 варианта - че или цените трябва да паднат или наемите да се вдигнат.... Вероятно и двете ще се случват паралелно. Нещо, което се наблюдава вече на запад....
                          Ааааа, белята си търсиш май.
                          Last edited by better; 29.01.2023, 22:57.

Коментар

импулсът е на пазарната сцена от миналата година
                            рано е още, а също така е и много трудно време за младите компании в които инвестират.

иначе ако искаш 'яка' приказка : смятам, че кинти вложени в импулса на ипо и на цени през 2023-та във времето ще докарат повече печалба от зеленото в което се включи (ако си се включил).

кажи колко струва 'зелената' миша дупка и ще купя за толкова импулс

не, сега сериозно
                            грубо 515к лв е мишата дупка.
                            показвам договор, но ти после купуваш импулса за подобна сума.
                            ок ли си?
                            Last edited by ratten; 29.01.2023, 22:57.
                            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

За Импулс-а след две години пак ще си пишем.
                              Има примери как се развиват венчърите.
                              Тази година ще има включване от HR-а.
                              Не смяйте написаното за препоръка.
                              точно така полаксчо
                              за имотиту 2019 ще говорим
                              препоръка е

Коментар

ако след 5 години имотите в презастроената ни и намаляваща-застаряваща столица продължават да катерят то импулса ще е в космоса
                                иначе да риск има във всичко, но е важно да оцениш естеството на риска

Коментар

Working...
                                X