Първоначално изпратено от Meandmyself
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://m.dnevnik.bg/sviat/2022/12/2...dotuk_i_kakvo/
Централните банки по света предприеха рязко повишаване на лихвените проценти, за да охладят търсенето и да укротят инфлацията. До края на 2023 г. Международният валутен фонд очаква глобалната инфлация да падне до 4.7% - малко по-малко от половината от сегашното й ниво.
Целта е "меко приземяване", при което охлаждането става без сривове на жилищния пазар, фалити на предприятия или нарастваща безработица. Но такъв най-добър сценарий не се е реализирал при предишни периоди на висока инфлация/И аз така казвам
ПП Къде е ковидЪт бе батко ?!
ПП Забравих и евентуално по сериозно заиграване с русите , за оправдание на новото печатане и тоталното зануляване на плебсА !!!Last edited by pa4anga; 28.12.2022, 21:19.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Ставам повишител ,белким паднат
аз само питахпрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Ставам повишител ,белким паднат
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениенякаврък, защо е цялото това напъване?
дори и да паднат цените, ти пак ще проспиш момента с купуването
или просто няма да събереш кураж
и проумей най-сетне
докато ги събаряш цените, те само нагоре вървят
- 2 Харесвания
Коментар
-
10:00 USD Pending Home Sales (MoM) (Nov) -4.0% -0.8% -4.6% 10:00 USD Pending Home Sales Index (Nov) 73.9 77.0
Коментар
-
https://m.dnevnik.bg/sviat/2022/12/2...dotuk_i_kakvo/
Централните банки по света предприеха рязко повишаване на лихвените проценти, за да охладят търсенето и да укротят инфлацията. До края на 2023 г. Международният валутен фонд очаква глобалната инфлация да падне до 4.7% - малко по-малко от половината от сегашното й ниво.
Целта е "меко приземяване", при което охлаждането става без сривове на жилищния пазар, фалити на предприятия или нарастваща безработица. Но такъв най-добър сценарий не се е реализирал при предишни периоди на висока инфлация/И аз така казвам
Last edited by nkavrakov1982; 28.12.2022, 20:23.
Коментар
-
Пусни си филма "Ефекта на пеперудата" за да разбереш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение
Защо всеки ден се сравнява един толкова различен пазар в една толкова огромна държава, с property taxes + HOA до 3% на година, с ипотеки за 7% на година, в пъти по-високи данъци за хората с пари, като доказателство, че в нашия остров на стабилността ще става СТРАШНО!!!
В Америка на това му викат copium.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ами хората знаят как да продават, изчистили са апарта и ремонтирали с основното. При нас често се случва наследници мразещи се на макс да продават неремонтиран коптор от 50 години в центъра щото гледат да не се минат с някой разход....
При мен е лесно тула и цимент и после съм аз :-)
ПП Джони имот от далеч се управлява трудно. Не ми трябват такива емоции особено предвид локдаунте покрай вируса и войната сега. Трябва всичко да е в радиус от 40 км / толкова е разстоянието от Гоцето до Радомир/
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
В Америка на това му викат copium.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
Значи за стабилността - или така наречената по-ниска доходност е специфична в Европа за пазарите на който участват фондове в жилищния сегмент като наемодатели. За справка такива фондове липсват в Източна Европа /Полша, Чехия, Унгария/ и изобилстват на зрелите пазари. Интересното на зрелите пазари е дела на собственици на имоти. Тези неща са в доста солидна корелация.Last edited by pesimist4o na kvadrat; 28.12.2022, 19:56.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Не е редно да се гледа на частните случаи, а средното.
Иначе добре си описал нещата по квартали, но то се отнася и за градовете. Колкото ''по-стабилен'' е даден град толкова по-нисък е наема като доходност.
Т.е. София става все по-стабилна :-)
Жалко, че тогава бизнеса ми циклеше и успях да купя само 1 за живеене, но 0 за инвестиция.
Mисълта ми е, че за можещите с дупе И СЕГА може двойно повече.
- 1 like
Коментар
Коментар