IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
    Значи купува някой имот с цел инвестиция. И ако този имот днес струва 300 хиляди лева ,а утре 250 хиляди ,да ми разправя някой, че искал да падат цените, са приказки под шипковия храст. Естествено ,че ще иска цените постоянно да растат,та ако в един момент реши да продава, да получи повече пари .
    Несериозни са подобни твърдения.
    Разбирам че ви е трудно за проумяване поради позицията в която сте..... Ние САМО купуваме и не продаваме каквито и да са цените и очакванията ни.
    Имотите не са подходящи за спекула поради транзакционните разходи най-малкото.
    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 03.02.2023, 00:04.

Коментар

• Значи купува някой имот с цел инвестиция. И ако този имот днес струва 300 хиляди лева ,а утре 250 хиляди ,да ми разправя някой, че искал да падат цените, са приказки под шипковия храст. Естествено ,че ще иска цените постоянно да растат,та ако в един момент реши да продава, да получи повече пари .
      Несериозни са подобни твърдения.
      Last edited by Vergil1975; 02.02.2023, 23:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Ратко, не го мисли...бетон е. Взел е на добра цена.... вероятно поне 20% под настоящите пазарни, строежа писа че е преполовен. Сигурно до края на следващата година ще е готов и Ратко ще брои стотинките в кесийката.....
        Я кажи къде и какво е взел?
        Знаеш сигурен съм?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Схващам ти логиката, но ме подсети утре в темата за биткойна или NYSE, ще напиша защо мисля, че съм закъснял - свързано е с капитализация му и политиката която се води в момента.
          Оки.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Защо да си закъснял? Ти си убеден, че ще развъртят принтера (да си призная и аз мисля като теб ). Както знаеш още при слуховете, че предстои да пуснат принтера, коня тръгна рязко нагоре, за има няма 5-6 месеца направи 15х нагоре, докато имотите след 1 год закъснение тръгнаха и направиха не повече от 1х. Ако вкараш 100к (в момента са 100 000 хляба или 50 тона олио) в конОве и завъртят принтера, има голяма вероятност коня пак да направи 10-15х, а имотите дори да направят 1х, ако продадеш, с тези пари пак ще си купиш 100 000 хляба или 50 тона олио.
            Схващам ти логиката, но ме подсети утре в темата за биткойна или NYSE, ще напиша защо мисля, че съм закъснял - свързано е с капитализация му и политиката която се води в момента.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Койните, ако бяха ми спечелили доверието още преди сигурно 10тина години, може би наистина щях да съм направил 7-цифрена сума. Но за добро или за лошо, не можах да се пречупя и да рискувам там. Сега вече съм доста закъснял.
              Защо да си закъснял? Ти си убеден, че ще развъртят принтера (да си призная и аз мисля като теб ). Както знаеш още при слуховете, че предстои да пуснат принтера, коня тръгна рязко нагоре, за има няма 5-6 месеца направи 15х нагоре, докато имотите след 1 год закъснение тръгнаха и направиха не повече от 1х. Ако вкараш 100к (в момента са 100 000 хляба или 50 тона олио) в конОве и завъртят принтера, има голяма вероятност коня пак да направи 10-15х, а имотите дори да направят 1х, ако продадеш на върха, с тези пари пак ще си купиш 100 000 хляба или 50 тона олио (или по-малко).
              Last edited by better; 02.02.2023, 23:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                Ратко отново се наби баш по сценарий от 2020 година ама ,даже още по рязко понеже където и да е взел строителя му ще бъде ударен до няколко месеца още по брутално с продажбите и парите
                Ратко, не го мисли...бетон е. Взел е на добра цена.... вероятно поне 20% под настоящите пазарни, строежа писа че е преполовен. Сигурно до края на следващата година ще е готов и Ратко ще брои стотинките в кесийката.....

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Такива лицемери не трябват в групата,до оня ден лае за повишения днеска като видя че се обръща палачинката запя друга песен.
                  Кавръче превъзбудил си се нещо днес отново. Вдигнали основната лихва с половин процент голяма работа...нищо неочаквано. Сигурно ще я вдигнат с още 1 % сумарно и тогава ще почнат на обратно....
                  И на теб ще ти го напиша, че за тази година се надявам да има малък спад...., но може и да не позная и да има пак ръст....Обикновено гледам винаги песимистично на нещата.....

Коментар

Песи официално стана Понижител, да ни е честит.

Не съм Бетерчо, аз вярвам в имотите. Желанието ми цените да са по-ниски не кореспондира с дългосрочните очаквания.
                    Иначе за тази година написах вече няколко пъти , че очаквам/надявам се на 10% спад...., което пак не ме прави понижител....Това го очаквах и при локдауна 2020 ама не познах....:-) Тогава само Бони позна какво ще стане....
                    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 02.02.2023, 23:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение

Към една друга съм. Феодали ООД
                      Трайчо завалията, като 85545549988 на брой понижители, ни причислява към брокерите. Когато света се обяснява просто и конспиративно в самата твоя глава, много по-лесно се живее .
                      Last edited by Bailor; 02.02.2023, 22:58.

Коментар

• Ратко отново се наби баш по сценарий от 2020 година ама ,даже още по рязко понеже където и да е взел строителя му ще бъде ударен до няколко месеца още по брутално с продажбите и парите

Коментар

Е как искате, като постоянно говорите за ръст бре Песи? Я обяснете, че нещо се объркаааме.
                          Показваме какви са нещата на пазара. Това не го променя. Защо трябва да пишем неистини като някои други от 2016 че е балон ?
                          Дори някой да е бил повлиян от аргументите / не е това целта/ и да е предприел действия то това са единични случаи които не могат да променят пазара. Така или иначе купуват само тези които могат и имат топки.
                          Имаше едно изследване преди няколко години което показваше , че 40% от хората у нас планират и искат да купят ново/друго жилище.... Всички искат, по всяко време и нива на цените........въпросът е кой може....
                          Сега с вдигането на лихвите ще отпаднат 20-30% от потенциалните купувачи...., което е супер.... Може и да се появят и надценили се купили преди като продавачи, което също е добре....
                          За мен идат хубави години . което няма да ми повлияе да не напиша това което са показали справките....
                          Last edited by pesimist4o na kvadrat; 02.02.2023, 22:57.

Коментар

Песи официално стана Понижител, да ни е честит.

Такива лицемери не трябват в групата,до оня ден лае за повишения днеска като видя че се обръща палачинката запя друга песен.

Коментар

Е как искате, като постоянно говорите за ръст бре Песи? Я обяснете, че нещо се объркаааме.
                              Объркал си се тотално, защото считаш желаното за действително, а ние мечтаем спад, но регитрираме ръст за съжаление@

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80

А ти ще кажеш ли вече в коя агенция работиш? Адрес, Явлена или някоя друга?
                                Към една друга съм. Феодали ООД

Коментар

Working...
                                X