Първоначално изпратено от Frosty
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеПовишители инвестирали в тухли, напразните ви мечти и въжделения за ниски лихви няма как да станат реалност в близките няколко години.
Банките не са благотворителни дружества. Така и не го разбрахте.
В бг- при отчетена инфлация от 17% и реална вероятно над 34% няма как банките да продъжат да дават кредити на 3%. Лихвеният им марж не може да покрие даже годишната инфлация.
Да държат ниски лихви по кредити означава с години да работят на загуба, и в крайна сметка да фалират.
Така че се подгответе за предстоящо продължително покачване на лихвите, както по потребителски, така и по ипотечни кредити...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Последния влак, на който да качат и повозят останалите желаещи тухло-инвеститори.
Иначе си прав, че мечтите са едно, а реалностите друго.
Явно не знаеш как функционират лихварите.
Аз ако съм лихвар, и ако всички стоки, които си купувам през последната година са поскъпнали с 30-40% дали ще продължа да пускам на аванта кредити на 2-3% годишна лихва и да се хваля, че с тези 2-3% имам рекордна печалба?
— Нищо, Пух Мечо, нищо! Не всички могат… Някои не могат! Само това мога да кажа!
- 2 Харесвания
Коментар
-
"Рекордните" им номинални печалби са един фиктивни числа в лева, и на практика не значат нищо.
Когато реалните печалби на банките се коригират с % на инфлация в бг, спихват, и стават доста смешни.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Мечтите са едно, реалностите друго:
ЖИЛИЩНИ КРЕДИТИ
Лихвите по жилищните кредити още са на едни от най-ниските си нива - под 3%. По данните от БНБ през декември 2022 г. средната лихва по ипотеките е 2.60%, а заедно с таксите и комисиони годишният процент на разходите (ГПР) е 2.87%.
Иначе си прав, че мечтите са едно, а реалностите друго.
Явно не знаеш как функционират лихварите.
Аз ако съм лихвар, и ако всички стоки, които си купувам през последната година са поскъпнали с 30-40% дали ще продължа да пускам на аванта кредити на 2-3% годишна лихва и да се хваля, че с тези 2-3% имам рекордна печалба?( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Мечтите са едно, реалностите друго:
ЖИЛИЩНИ КРЕДИТИ
Лихвите по жилищните кредити още са на едни от най-ниските си нива - под 3%. По данните от БНБ през декември 2022 г. средната лихва по ипотеките е 2.60%, а заедно с таксите и комисиони годишният процент на разходите (ГПР) е 2.87%.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Сама по себе си инфлацията не ги бърка - те са я заложили и при 2.5% и я покриват при рекордни печалби. Инфлацията я покриват тези с депозитите. Освен това как се отразява на дейността им инфлацията при енергия и храна? Дивидентите им не са за плащане на парно и зарзават!
Когато реалните печалби на банките се коригират с % на инфлация в бг, спихват, и стават доста смешни.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
В бг- при отчетена инфлация от 17% и реална вероятно над 34% няма как банките да продъжат да дават кредити на 3%. Лихвеният им марж не може да покрие даже годишната инфлация.
Да държат ниски лихви по кредити означава с години да работят на загуба, и в крайна сметка да фалират.
...
ЖИЛИЩНИ КРЕДИТИ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеПовишители инвестирали в тухли, напразните ви мечти и въжделения за ниски лихви няма как да станат реалност в близките няколко години.
Така че се подгответе за предстоящо продължително покачване на лихвите, както по потребителски, така и по ипотечни кредити...
Коментар
-
Повишители инвестирали в тухли, напразните ви мечти и въжделения за ниски лихви няма как да станат реалност в близките няколко години.
Така че се подгответе за предстоящо продължително покачване на лихвите, както по потребителски, така и по ипотечни кредити...( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Нещо не мога да го разбера тоя форум. Нали това е темата за имотите. Пишеш за най-скъпия имот в страната и ти казват че не е по темата. Без никакви други обяснение. Говорим по множество свързани теми и пак трият без обяснение. За какво е тая тема, някаква конкретна позиция ли се пропгандира, моля напишете ясни правила да знаем за какво може да се говори и за какво не. От казаното досега не виждам никаква логика в триенето и оставянето освен че Лаконик заповяда така. Моля разпишете или ми изпратете на лично ясни правила.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
стига бе! Николай Ваньов: Новата лихвена парадигма ще осигури ниски лихви от под 1%
е как така?
Ама нещо да е признат фактор във света, книги, титли, ала бала ??
Мда, некъв нов шушляк, дето ЗАВИСИ хората да търгуват чрез неговата фирма - естествено, дава надежди, акциите не обичат страх и лоши времена.
Тия, като банкери и политици, те морал нямат, продават фалшиви надежди само.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнениеКаква невероятна възможност в ДСК, 0.6 процента лихва по депозит за 36 месеца!!! Вкарваш 15 бонки и печелиш 270 лв. за три години!!! Хахаха, ще чакате да паднат имотите…
Иначе депозита е супер, по-добре е отколкото да плащаш такса за сейф.
- 1 like
Коментар
-
https://fakti.bg/world/754909-sled-z...li-domovete-si
При недостиг на жилища при комшиите ще е добре да ги настаняват в БГ. Тук домовете са (все още) евтини, работа има, климата е супер.
Коментар
Коментар