IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Наздраве на всички,
    Специално за моя приятел Байлор,купих Бургас 63.
    Вдигам тост и догодина да купи яхтата и по празниците да празнува на нея .
    Това е от мен.
    Още веднъж живи и здрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Колко да е себестойността? 500 Евро за строежа плюс X за парцела, който е купен преди 10-15 години или е наследствен.
      Освен това говорим за пазара като цяло. Новото да си поскъпва, аз търся (образно казано) четиристаен във Вазов или Лозенец или идеален център. Тук себестойността е нула.
      Викаш фокуси ала ФЕД ,натискаме копчето и създаваме дълг !
      Last edited by X_Y; 31.12.2022, 19:02.

Коментар

Тук в Германия програмист средно към високо ниво има около 70к брутни или 3500 Евро месечно нетни. Тук икономистите получават повече, програмист е нещо като счетоводител. Разходите за осигуровки са доста повечко. Като цяло в момента разходите за среден програмист са колкото за Лийд в БГ.

Сам схващаш, че с ръстовете в БГ е свършено - никой не е луд вече да инвестира в БГ след като доходите се изравняват. По-добре да наема немец, отколкото Българин, който да си вдигне чукалата ако съседът му предложи 200 лева отгоре. Върхът на сладоледа са разни стартъпи - получават финансиране от някъде си, т.е. едни чужди пари за харчене.И почват да наемат хора, примерно синиър джава вместо 4к-6к да предлат 12к. Това са тотално завишени заплати, не отговарящи по никакъв начин на производителността. Естествено, след 5 години тези никой няма да ги е чувал вече, просто създават дисбаланс. По-добре на пазар където всеки си знае мястото и се знае кое колко струва, отколкото да ловиш риба в мътна вода.
        Всъщност за чужда инвестиция са важни не доходите , а РАЗХОДИТЕ за работно място. И в тях не влиза само нето заплатата на програмиста. Дори и бруто разхода за заплата в Германия и у нас да се изравни другите разходи са различни МНОГО.
        Има начини да се задържат хора, за да не бягат за 200 лева повече обаче ти не си ги приложил добре. Може и да не зависи от теб де....

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Ами повечето фактори, които дърпат надолу у нас мисля, че са ми известни, но също са ми известни и тези в обратна посока.
          Допускам за нормално да има някакво връщане назад на цените догодина може би дори и 24-та. Да речем 5-10-15% макс тотал. Но не съм убеден, че ще го има въобще. Може и с толкова да качат...почти същата вероятност според мен.
          А то даваш цифри , които показват сумарен спад 35-75% за периода. Та след 5 години себестойността на строителство със земята ще бъде ПОВЕЧЕ от получената пазарна цена при 35% спад от сега. При 75% спад ще се продава на под половин от себестойността.
          Как би било възможно подобно нещо ? Явно нещо не ми е ясно и го пропускам ?
          Колко да е себестойността? 500 Евро за строежа плюс X за парцела, който е купен преди 10-15 години или е наследствен.
          Освен това говорим за пазара като цяло. Новото да си поскъпва, аз търся (образно казано) четиристаен във Вазов или Лозенец или идеален център. Тук себестойността е нула.

Коментар

НИЩО не зависеше, но някои усвоиха малко кеш за родата...основно ДС....
            Това са пари за семки приравнено към източената от нас кръв !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

И ти ли си от заблудените ,че от нашите нещо е зависило ?! Мани,мани .....
              НИЩО не зависеше, но някои усвоиха малко кеш за родата...основно ДС....

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение

През 2008 една средна американска банка фалира и тук пазара даде 40% назад до 2013, забрави ли ??
                Пазара само в САЩ на имоти е 150 трил, със тези подаяния не можеш го подпря, е сещай се за тук.
                Не съм, но спада продължи около 5-6 години за да стигне 45-50%. При онази криза обаче имаше рязък растеж на безработицата.

Такъв в момента няма - даже парадоксално но работници няма никъде. Имам усещането че онзи с кривата физиономия Мъск ще дойде прав че ще имаме проблем с липсата на раждаемост от една страна, но пък от друга така или иначе Ковид стартира с плана за поетапно въвеждане на базов доход. Това което става плавно в Западния свят е нещо принципно ново - говорим за смяна на икономически модел - планов капитализъм с тежка концентрация на собственост и преминаване на абонаментен план за плебса - от колата, през телефона до къщата. Разбира се последното ще отнеме време.

Коментар

Това просто няма как да е вярно. Ако е то програмистите у нас получават нето повече от немските
                  Тук в Германия програмист средно към високо ниво има около 70к брутни или 3500 Евро месечно нетни. Тук икономистите получават повече, програмист е нещо като счетоводител. Разходите за осигуровки са доста повечко. Като цяло в момента разходите за среден програмист са колкото за Лийд в БГ.

Сам схващаш, че с ръстовете в БГ е свършено - никой не е луд вече да инвестира в БГ след като доходите се изравняват. По-добре да наема немец, отколкото Българин, който да си вдигне чукалата ако съседът му предложи 200 лева отгоре. Върхът на сладоледа са разни стартъпи - получават финансиране от някъде си, т.е. едни чужди пари за харчене.И почват да наемат хора, примерно синиър джава вместо 4к-6к да предлат 12к. Това са тотално завишени заплати, не отговарящи по никакъв начин на производителността. Естествено, след 5 години тези никой няма да ги е чувал вече, просто създават дисбаланс. По-добре на пазар където всеки си знае мястото и се знае кое колко струва, отколкото да ловиш риба в мътна вода.

ПС: Ти явно имаш някакви връзки в САП. Питай Радо колко изкарва един идус (те там повечето са такива) в централата им във Валдорф и ще се изненадаш.
                  Last edited by ejonny2376; 31.12.2022, 18:56.

Коментар

Цял ден и дни наред се пише за факторите които питаш, после ще дойдат някви тролове и те ще питат, върни се назад и чети.
                    Средностатистическия Бай Иван като има имот и вече мнението му е субективно, ако ще и 100 професора да му докараш и три самосвала със книги.
                    Отделно, споренето е национален спорт тук, даже и сервитьора спори за имотите.
                    Друг тройкаджия може да е купил и продал 20 имота, ама да не вдява кое защо се случва, икономически.
                    Не можеш да спреш гората да се разлиства или да окапва, има си природни закони, така и във икономиката.
                    Българина не може да е реалист, а това е пагубно за човека.
                    Ами повечето фактори, които дърпат надолу у нас мисля, че са ми известни, но също са ми известни и тези в обратна посока.
                    Допускам за нормално да има някакво връщане назад на цените догодина може би дори и 24-та. Да речем 5-10-15% макс тотал. Но не съм убеден, че ще го има въобще. Може и с толкова да качат...почти същата вероятност според мен.
                    А то даваш цифри , които показват сумарен спад 35-75% за периода. Та след 5 години себестойността на строителство със земята ще бъде ПОВЕЧЕ от получената пазарна цена при 35% спад от сега. При 75% спад ще се продава на под половин от себестойността.
                    Как би било възможно подобно нещо ? Явно нещо не ми е ясно и го пропускам ?

Коментар

• Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение

Не е Ванга, а баба Слава Севрюкова. Тя говореше за голям катаклизъм, които ще затрие Западна Европа.
                      Не Европа обаче , и аз знам за Вангелия , но няма значение, скоро е , ще видим !

Коментар

• Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение

Никакви шансове не сме имали и тогава. Благодарение на утайките, които попиляха всичко след 89та година и ограбиха цялата държава. Хубавото боклуците вече са на възраст, а децата им, такива като тебе, се махнаха. Няма да се отървем лесно от комунистическата паплач и потомците им, но все пак има някаква надежда, гледайки циганизирането на Европа.
                        И ти ли си от заблудените ,че от нашите нещо е зависило ?! Мани,мани .....

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Това беше твърдение на бай Пешо за когото нищо не се знае .Може и да е починал
                          Не е Ванга, а баба Слава Севрюкова. Тя говореше за голям катаклизъм, които ще затрие Западна Европа.

Коментар

Цял ден и дни наред се пише за факторите които питаш, после ще дойдат някви тролове и те ще питат, върни се назад и чети.
                            Средностатистическия Бай Иван като има имот и вече мнението му е субективно, ако ще и 100 професора да му докараш и три самосвала със книги.
                            Отделно, споренето е национален спорт тук, даже и сервитьора спори за имотите.
                            Друг тройкаджия може да е купил и продал 20 имота, ама да не вдява кое защо се случва, икономически.
                            Не можеш да спреш гората да се разлиства или да окапва, има си природни закони, така и във икономиката.
                            Българина не може да е реалист, а това е пагубно за човека.
                            Ако законите природните закони действаха както и когато трябва , спор тук нямаше да има ! Гарантирано !
                            ПП Ники незнам за Пешо но Ванга е автора , близо е ,ще се разбере .

Коментар

Имахме чудесни шансове след 2007, но ги пропиляхме.
                              Никакви шансове не сме имали и тогава. Благодарение на утайките, които попиляха всичко след 89та година и ограбиха цялата държава. Хубавото e че боклуците вече са на възраст или поизмряха, а децата им, такива като тебе, се махнаха. Няма да се отървем лесно от комунистическата паплач и потомците им, но все пак има някаква надежда, гледайки циганизирането на Европа, тук може би ще е по добре в сравнение с Хасан да ти е работодател
                              Last edited by Meandmyself; 31.12.2022, 18:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Ако стане като 2000-2001 година, ще има много разпродажби на ипотекирани имоти. Трудно обаче, защото АйТи-то смуче вече дирекно от държава и еврофондове.

Не се очертава и фалит на Здравната каса, което да отреже Бялата мафия от хранилка.
                                Тук си в голяма заблуда. Като човек работещ в бранша ти казвам, че ИТ на държавна хранилка взима 2-3к заплата макс. Онези с 7-8-9к са само в частни компании.

Коментар

Working...
                                X