Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Толкова високи лихви няма да има. В Швейцария и Франция, тогава нямаше такива лихви и цените се нормализираха и започнаха да се стабилизират и ръстат за 1,5- 2 год. както и лихвите .Около мен, хората когато купуват имоти всички ги оправят и или си ги ползват или ги отдават под наем. Не познавам някой който да го държи ненаправен, може да го забави за година-две и после го оправят.
А откъде толкова майстори?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
То ако даваха под наем масово цените на наемите щяха да се сринат. Масово си набиват парите в имоти и след това изобщо не ги пипат.
И не знам какви врътки е имало, но според запознати по въпроса именно фалита на КТБ е една от причините цените да скочат.При подобни лихви отново ще има набиване на пари в банките.
Коментар
� -
Не ми се спори ,но когато се замислиш какви са разходите при покупко-продажба и ще разбереш ,че не става. Отделно ако ап. е нов трябва да се чака 5 год. за да се продаде без да се начисли ДДС, при другите е три години иначе плащаш ДОД. Не става. През това време ще дават под наем и ще им хареса. Досега такива врътки не е имало
И не знам какви врътки е имало, но според запознати по въпроса именно фалита на КТБ е една от причините цените да скочат.При подобни лихви отново ще има набиване на пари в банките.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнениеLast edited by X_Y; 09.02.2023, 17:59.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Ники ти голЕм го вадиш ама да не станеш в насипно състояние некъде ?! Ако нещо не ти отърва , има закони и действаш спрямо тях . Да пишеш за палежи и прочие е откровен дебилизъм да не кажа чиста идиотия ! Излагаш се !
Коментар
� -
Щом си казала. Българинът знае само два начина за инвестиции-тули и банки.Като цените на тулите почват да падат,а банките да предлагат атрактивни лихви ще се случват интересни събития.
Коментар
� -
НЯМА МИЛОСТ !!
ВЪПРЕКИ СРИВА В ШВЕЦИЯ НА ИМОТИТЕ ,ЛИХВИТЕ НЕ СПИРАТ ДА СЕ ПОКАЧВАТ
Швеция повиши рязко основния лихвен процент
Riksbank продължава да държи на курса си и иска да укрепи шведската крона
https://www.investor.bg/a/538-pazari...ihven-protsent
Коментар
� -
Това няма да се случи
Коментар
� -
Ето ви едно предложение от варна - 1500€ за ЛУКСОЗНО ЗАВЪРШЕН АПАРТ.
(33) Четиристаен апартамент за продажба в кв. Възраждане, гр. Варна - YouTubeНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
� -
Преди време гледах интервю на шефа на"Явлена"Страхил Иванов. И водещият го попита защо са нараснали цените на имотите и той каза,че основната причина е,че хората със спестявания масово си теглели парите от банките заради отрицателните лихви и ги набивали в имоти. Най-логичното нещо на света е при високи лихви тези хора да направят обратната стъпка.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Dreamer Разгледай мнение
И аз съм на това мнение. Мислите ли, че цената която се обявява е показателна. Българина си купува жилище най-много веднъж в живота си и го държи до дупка. Често срещано е и да купуваме на децата си. И? Ако почнат да падат цените просто пазара замръзва. Няма особено сделки, Няма и смислени имоти на пазара. И така до следващото вдигане. Така че ако ви трябва жилище за живеене, намерете и купете. Ако се опитвате да правите далавери, ами :-) може и да се вдигне, а може и да падне. Но си носите риска. А и според мен “инвесторите” са и малък % от пазара
Коментар
�
Коментар