IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

    Явно имате свободно време, добре сте информирани всички тук и за рибата и за кашкавала.
    Абе какво свободно време бре,отиваш гледаш и купуваш Това че двама,трима търговеца искат да те цакат с цените ,има и други.С всичко в така Ей сега ядох омлети ,със селски яйца от Пернишко на 0.35 стотинки бройката,другия не знам кой беше по 1 лев ги купувал,еми хранете търговците като сте по -глупави от тях ,те ще се възползват
    Last edited by nkavrakov1982; 23.10.2022, 11:40.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

      подценяваш социалните напрежения,които голямата инфлация създава...над едно ниво не може да се маскира и замете.

      говорим за масови безредици, палежи и бунтове в западния свят... това ЦБ и кукловодите го усетиха и затова рязко обърнаха посоката.
      ​​​​​​
      Това е от една страна, от друга ако още повишават лихвите, може да стане по-зле. За един ден може да се срути финансовата система, като 15.9.2008г. но по-зле и тотално.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

        Ама къде четеш тези дивотии и кой те лъже не знам ? хахаха
        Един в съседния раздел (за войната) твърди, че из немско е толкоз зле, че тръгнали да крадът дърва, но като го попитах защо стои в тая мизерна и бедна Германия - мълчи.

        П.С сигурно чи гете в разноглед.инфо.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

          Ама къде четеш тези дивотии и кой те лъже не знам ? хахаха
          Тая руска пропаганда, че на " запад"седят на студено и не се къпят и на мен ми е смешна. Щом българинът не седи на студено и некъпан не знам какво го кара да мисли че швейцареца или немеца имащ 3- 4 пъти по- висок стандарт на живот от нас не се къпе и стои на студено.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
            Живея в Швейцария дълги години, няма топла вода сутрин и вечер... карам съпруга ми да пита ,,домоуправителя" а той се плюнчи, че нищо не знаел... поне график да ни дадат, както навремето 2ч/ 2ч, да ама не, може и с тока да почнат..

            ех дурка дурка, ела в БГ да се изкъпеш
            Ама къде четеш тези дивотии и кой те лъже не знам ? хахаха

            Коментар


            • https://www.investor.bg/a/534-novini...kata-za-zhivot
              последен шанс
              препоръка е

              Коментар


              • Живея в Швейцария дълги години, няма топла вода сутрин и вечер... карам съпруга ми да пита ,,домоуправителя" а той се плюнчи, че нищо не знаел... поне график да ни дадат, както навремето 2ч/ 2ч, да ама не, може и с тока да почнат..

                ех дурка дурка, ела в БГ да се изкъпеш
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                Коментар


                • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

                  Чувам че и строителни материали се внасят от Турция. Или пазаруват директно там.
                  От край време е така - искаш мебели, поръчваш директно при тях на части и те ти го правят и пращат. При нас ако намериш кой, ще е чудо като пари и време. Това е за профи ниво, да не търсите да си разкроявате сами кухните.

                  https://www.theguardian.com/politics...k-to-rejoin-eu
                  Нещо забавно - а у нас половината население се заиграва с въпроса. добре че не е за референдум тази простотия. Макар и референдум да беше, представяте ли си още щом се обяви дата, какво ще се случи с имоти и ДЦК?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

                    Светът се готви за рецесия, а ти се надяваш някой да те спаси! Ех мечтииии, запрятай ръкави и продавай докато все още има балъци!
                    Мен ли да спасяват бре ? Ти бълнуваш , не чакам от никой нищо ! Последните години някой като говори нещо обикновено става нещо коренно различно .
                    ПП Ники долара е цар но е поскъпнал 20% а сметката е плюс 50 % за три години ! И тия мантри които цитират учебниците отдавна не работят ,видно е . И знаеш защо не работят нали , не щото не са верни а щото друг дирижира музиката !

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

                      Паламуд взех от най стария магазин за риба в София,този на Женския пазар до спирките на трамваите Там е и прясна ,на 12 лева килото беше,София са я заляли с паламуди.В Турция паламуда е без пари иначе,3,4 лева килото е там.
                      Чувам че и строителни материали се внасят от Турция. Или пазаруват директно там.
                      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Manyyy1 Разгледай мнение
                        Пазарът на недвижими имоти се срива глобално. Основната причина, разбира се, са увеличаващите се лихви по заемите. Просто кредитополучателите изпитват сериозни проблеми вече да си плащат вноските. А сривът на този пазар е свързан със срив на всички останали пазари, защото, първо, по високите вноски изяждат допълнително от дохода на кредитополучателите и, второ, предизвиква срив в потреблението на други стоки и услуги.

                        Ако затягането на централните банки не обърне посоката си скоро, предупрежденията за прекалено затегната парична политика, която ще доведе до сериозна рецесия ще се материализират. Но е ясно, че централните банки няма да спрат затягането, докато инфлационният натиск не отслабне. Така че затегнете коланите!

                        “През последното десетилетие притежаването на къща означаваше лесни пари. Цените нарастваха надеждно в продължение на години и след това станаха странно еластични в пандемията. И все пак днес, ако вашето богатство е вързано с тухли и хоросан, е време да се изнервите. Сега цените на жилищата падат в девет от най-богатите икономики.

                        Спадовете в Америка засега са малки, но на най-агресивните пазари вече са драматични. В полудялата по търсенето на жилища Канада жилищата струват 9% по-малко, отколкото през февруари. Тъй като инфлацията и рецесията дебнат света е вероятно задълбочаване на корекцията - дори агентите по недвижими имоти са мрачни. Въпреки че това няма да взриви глобалните банки, както през 2007-09 г., то ще засили спада, ще остави кохорта от хора с разбити финанси и ще започне политическа буря.”


                        копирано от Ф.Б
                        Ю.В
                        Корекция от 9% след тренда от 200% (за някои имоти в Сф, къщи извън гмежта по планини, море, села) не ме устройва. Купувам спокойно ако има стойностен имот който не е надут. Баланс, разбираш ли? Защото след корекцията колкото да не е без хич ще усетим истинската стойност на актив като имота. И не само на него. Чакай, още не сме минали през вдигане на доходите. С тези храни и цени на енергийни стоки...леко ще докачат лихвите нагоре, но недостатъчно за да има кой знае какъв ефект. Кредитите не мисля че ще поскъпнат значително. Дори в Германия в момента за някои от автомобилите се чака до есента на 2023!!! Рецесия да, но с напечатаното ще се вдигат доходи и изтриват дългове. Имотите са спаднали както Пачангов спомена - и още ще спадат към доходите обаче. Но не можеш да купиш щото ще имаш много други разходи.
                        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

                          Ай стига с тия цени,надухте ми главата.
                          Кой Ви е виновен питам аз че не можете да си управлявате разхода?
                          Яйца се купуват на големи опаковки по 60 бройки,идват на около и под 0,30 стотинки,преди се подстригвах за 10 лева ,сега в центъра на София съм си намерил мъжко на 4,99 лева,щото жената не си прави безмислени лафове,а печели от оборот,и бачка така 20 години.
                          После млечни ,иди в магазините на мандра Фаворит милк,и аз ще ти върна парите ако не ти хареса,биволско сирене мирише на мляко на 12*13 лева,кашкавал на около 16,17 лева,има и други алтернативи,и до Турция се ходи и така шопинг зразходка ,къде е това мляко на 4 лева ?
                          Мляко купувам под 3 лева ,на 4 да си го пие който иска ,то и без това подува корема и е вредно ...пъстървата ,да там цената е такава не може избяга ,но има и алтернативи ,на някои морски риби ,които са под тази цена ,сезонни...за всичко има алтернативи,но Вие си карате на ангро
                          Явно имате свободно време, добре сте информирани всички тук и за рибата и за кашкавала.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

                            Ей,сигурно там си бил на докторския празник.
                            Не, Св. Ив. Рилски беше преди няколко дена. На 6,7 и 8 Октомври бях. Имах работна среща, а и едно какенце беше довод да отида. Доволен съм. В Лещен и Ковачевица не бях стъпвал. Даже в Гоце Делчев никога не съм ходил. Следващия път ще го посетя.
                            Last edited by bulgarian lev; 23.10.2022, 00:31.
                            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                              https://www.capital.bg/politika_i_ik...a_v_bulgariia/

                              Новите наематели са вече тук

                              Заводи, хотели, заведения, шивашки фабрики вече активно наемат персонал от чужбина.
                              Попълненията са основно от Киргизстан, Узбекистан, Турция, Украйна и годишно са по около 5-6 хиляди.
                              Процедурата, макар и олекотена напоследък, още е тромава и отнема поне 3 месеца.
                              Точно така се прави. Наема се евтина работна ръка. Ако щеш. А колко западняци вече наемат и купуват в Бг заради кризата не четеш. ...дори само зимата да карат тук им е по-евтино.
                              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                                Ми така е, дивият улов е най-добре, отделно норвежката скумрия е по-евтина от разните шарани, пастърви и др подобни тъпкани с хормони боклуци.
                                Сега излезе и доста Паламуд, който идва към Варна да си вземе, страхотен е, едър и мн мазен.
                                Паламуд взех от най стария магазин за риба в София,този на Женския пазар до спирките на трамваите Там е и прясна ,на 12 лева килото беше,София са я заляли с паламуди.В Турция паламуда е без пари иначе,3,4 лева килото е там.

                                Коментар

                                Working...
                                X