If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Получава се нещо сравнимо с късния СОЦ. Поддържаме един стабилен официален курс към твърдите валути. Но покритието (необходимо да се поддържа този курс т.е. валутния борд) намалява и скоро ще изчезне, а парите се изнасят с куфарчета. Сценарият след това е ясен - фалит на държавата, заем от МВФ и се връщаме на изходната позиция от 90те.
Е тогава как ще си пазаруваш мезонети на Южен парк по 300 евро квадрата, само си викаш дано, дано!
Най ме притеснява фактът, че БНБ не реагира адекватно. Бордът се поддържа очевидно чрез топене на резерва. Продължават да раздават пари наляво и надясно, лихвите са по-ниски от Западна Европа (което е абсурно на фона на рисковия профил на страната). В един момент този борд ще рухне, няма как БНБ да го поддържа вечно ако не затегне политиката си.
България е изправена пред катастрофа заради абсурдното управление. Може би все пак беше по-добре да влезем в Еврозоната (с всичките и негативи), явно нашите некадърници не са в състояние сами да задържат нещата. Тук всички се хвалят как заплатите в София растяли, а не си задават въпроса откъде идват тези пари. Със сигурност тези пари не са в следствие на повишаване на производителността. България не произвежда абсолютно нищо. Чака ни гръцки сценарий без да има кой да ни спаси.
И аз си мисля, че се харчат парите заделени за борда и ако гръмне това..... Гърция ще ни се стори като приказка, защото тях ги спасиха, нас няма кой да ни спасява. Дали не е това причината внезапно да махнат много държави от списъка с офшорни зони? Дали не се готвят да изнесат мангизите към Дубай?
Аз също съм на мнение, че БНБ са неадекватни. Опитват се да държат имотите, за да не срутят икономиката, но елементарен анализ показва, че не могат да издържат дълго! Еврозоната беше вариант, но много бързо се усети, че е химера, а те все още не са разбрали това. Попадаме в спирала и вече се вижда, че варианта с еврото е невъзможен! Дотук с анализа, че нататък е доста стресиращо!
Получава се нещо сравнимо с късния СОЦ. Поддържаме един стабилен официален курс към твърдите валути. Но покритието (необходимо да се поддържа този курс т.е. валутния борд) намалява и скоро ще изчезне, а парите се изнасят с куфарчета. Сценарият след това е ясен - фалит на държавата, заем от МВФ и се връщаме на изходната позиция от 90те.
Най-ме притеснява фактът, че БНБ не реагира адекватно. Бордът се поддържа очевидно чрез топене на резерва. Продължават да раздават пари наляво и надясно, лихвите са по-ниски от Западна Европа (което е абсурно на фона на рисковия профил на страната). В един момент този борд ще рухне, няма как БНБ да го поддържа вечно ако не затегне политиката си.
България е изправена пред катастрофа заради абсурдното управление. Може би все пак беше по-добре да влезем в Еврозоната (с всичките и негативи), явно нашите некадърници не са в състояние сами да задържат нещата. Тук всички се хвалят как заплатите в София растяли, а не си задават въпроса откъде идват тези пари. Със сигурност тези пари не са в следствие на повишаване на производителността. България не произвежда абсолютно нищо. Чака ни гръцки сценарий без да има кой да ни спаси.
Аз също съм на мнение, че БНБ са неадекватни. Опитват се да държат имотите, за да не срутят икономиката, но елементарен анализ показва, че не могат да издържат дълго! Еврозоната беше вариант, но много бързо се усети, че е химера, а те все още не са разбрали това. Попадаме в спирала и вече се вижда, че варианта с еврото е невъзможен! Дотук с анализа, че нататък е доста стресиращо!
В моите среди се говори за 3300 при S&P и за отлив на капитали от акциите в посока бондове. Интересни неща предстоят, за инвеститорите с кеш-резерв се очертават много добри възможности. А България потъва! Закопават ни Радев и мижитурките му, както и малоумниците в БНБ!
3300 е малко ,в момента е на 3900 при инфлация ,най-висока от над 50 години ,сам си прави сметката къде сме и къде трябва да бъдем
Когато нямат аргументи, за да се убие дискусията се започва с пошлия театър, безумни мантри, лични нападки и обиди и в повечето случаи модераторите търпят това!
Коментар