Първоначално изпратено от Дюри
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнение1700 заплата + 200 във ваучери
[ATTACH=CONFIG]n4035706[/ATTACH]
===2039===
Ноо, ние тука си чекаме намалението, щото сека касиерка да може да си пазарува поне по 3м2 месечно на ТОП Локейшън. Мдааа, чеканье му е майката и търпение си требе...
осигурителен доход: 1700.00 лева
облагаем доход: 1465.74 лева
общо удръжки: 380.83 лева
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Не само ,че ги спасихме ,а и спечелихме много от това ,че примерно 2000 г. купихме имоти. Вече са изплатени повече от два пъти, продължават да носят доходи и цените колкото и да падат не могат да паднат толкова ,че да не може да ги продадем поне три-четири пъти от това което сме ги купили
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
все едно кажеш на някой, че ако купи акции на епъл сега ще е също толкова добре както тези, които са купили 2000-та година
има момент за купуване, а има момент и за гледане, а има момент и за продаване
Коментар
-
Цените на британските жилища бележат най-бързия си месечен ръст от юни - Investor.bg
Пак ли се започна?! Амааа... КАК ТАКА?!!
===2039===
А в БГ сме остров на стабилност на евтините цени... Ами ако поскъпването се пренесе и тук??
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнениеНе само ,че ги спасихме ,а и спечелихме много от това ,че примерно 2000 г. купихме имоти. Вече са изплатени повече от два пъти, продължават да носят доходи и цените колкото и да падат не могат да паднат толкова ,че да не може да ги продадем поне три-четири пъти от това което сме ги купили
има момент за купуване, а има момент и за гледане, а има момент и за продаване
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Мерси. Още нищо не правя. Една местна фирма ще се разправя с него, но там пазара е друг и има мегдан да плащаш за менажиране. Честно казано не съм сигурен и за това.Няма да ти е лесно .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Браво , честито
Задаваш погрешни въпроси ,но това е разбираемо защото никога не си се занимавал с отдаване под наем. Например мислиш ,че когато си наемодател ти трябва счетоводител , не ти трябва или ,че тичаш да правиш нещо по тези апартаменти , не го правиш ако имота се управлява добре. Колкото до застраховките или данъците това го има навсякъде и всички собственици го правят. Колкото до това дали има сметка от отдаването под наем ,има ама зависи кога е купен имота и колко можеш да чакаш. Чакането не е страшно защото винаги в течение на времето ,хем получаваш наем , хем цената се качва. Например, аз живея на 2500 км. от там където отдавам и досега не съм имала проблеми с това.
Какво ще правиш имота в Кан, когато не го ползваш ?
Аз не съм давал под наем , но съм живял под наем и знам че за 2 години ни протече бойлера, по едно време се появиха някакви мравки, скапа се поливателната система а и всеки две седмици трябваше да се коси трева, така че компанията собственик си имаше хора на пълно работно време.Освен това правеха освежаване на няколко години ( боядисване, пране на килими и т.н.) и основен ремонт на някакви повече години ( кухненски шкафове например). Някои ремонти май минават за сметка на напускашия наемател зашото му задържат депозита, но не знам дали в България я има концепцията за плащане на 3 наема при нанасяне ( първи, последен и депозит)Last edited by segato; 07.03.2023, 11:18.
Коментар
-
Нищо не разбирам, сегашните собственици на жилища за зачеркване нали някога са ги купили за да си спасят парите ? Излиза, че не са успели.
Сигурно си чувал за Аристотел и етос, патос, логос ( Ethos, Pathos, Logos). Струва ми се, че наблягаш на патоса и не ти е останало време за логоса а за етоса мисля въобше да забравим.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Изглежда не правиш разлика между движимо и недвижимо имущество. Едното се движи и може да хукне нанякъде, а другото стои и не мърда - можеш да отидеш на почивка, то ще те чака. Колкото до празните апартаменти - това е твърде обобщаващо. Има много жилища, които са за зачеркване - за жалост на притежателите им. Няма непродаваем или празен апартамент, който има своята стойност - локация, вид и прочие. Ако има един цял панелен блок в Обеля, който стои празен - това не е показател за празни жилища. Там и за курник не става. Може да има празни и необитаеми курници, но това е друго нещо. Трябва да се прави разлика между курници, апартаменти, чинии и изобразително изкуство
Сигурно си чувал за Аристотел и етос, патос, логос ( Ethos, Pathos, Logos). Струва ми се, че наблягаш на патоса и не ти е останало време за логоса а за етоса мисля въобше да забравим.
Коментар
-
Да, бях дошъл във форума миналата година да набирам инфо за София , но се отказах и купихме в Кан .. още Септември. Какъв акъл давам, аз гледам да задавам въпроси.Браво , честито
Задаваш погрешни въпроси ,но това е разбираемо защото никога не си се занимавал с отдаване под наем. Например мислиш ,че когато си наемодател ти трябва счетоводител , не ти трябва или ,че тичаш да правиш нещо по тези апартаменти , не го правиш ако имота се управлява добре. Колкото до застраховките или данъците това го има навсякъде и всички собственици го правят. Колкото до това дали има сметка от отдаването под наем ,има ама зависи кога е купен имота и колко можеш да чакаш. Чакането не е страшно защото винаги в течение на времето ,хем получаваш наем , хем цената се качва. Например, аз живея на 2500 км. от там където отдавам и досега не съм имала проблеми с това.
Какво ще правиш имота в Кан, когато не го ползваш ?
- 1 like
Коментар
-
Е аз затова попитах зашо не купувате примерно чинии а апартаменти. Какви пари ше спасите от инфлацията ? Ако апартаментите стоят празни и единствената цел е да се продадат на по-висока цена за да се избие инфлацията, това е аналогично на да дадеш на някой едни пари и да чакаш следващия да ти даде повече на теб ... това е дефиницията на пирамида. Колко човека си видял да си спасят парите с пирамида ?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Е аз затова попитах зашо не купувате примерно чинии а апартаменти. Какви пари ше спасите от инфлацията ? Ако апартаментите стоят празни и единствената цел е да се продадат на по-висока цена за да се избие инфлацията, това е аналогично на да дадеш на някой едни пари и да чакаш следващия да ти даде повече на теб ... това е дефиницията на пирамида. Колко човека си видял да си спасят парите с пирамида ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Бъркаш малко в изводите. Хората не инвестират, а си спасяват парите. Разликата е съществена. Инвеститори и умници са 2-3 % от населението - тези, които движат всяка една икономика. Инфлацията е 20% по официални данни. По неофициални я умножи по 2. Обикновеният човек предпочита да гледа разтоварен камион с тухли на двора пред гледката на бял дим от изгорели от инфлацията пари. А и ние сме яли дървото два пъти за последните 30 години - клетките помнят.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар